.
Inte de roligaste uppdateringarna just nu eftersom förkylningen från jag vet inte vad håller mig i ett järngrepp. S å h i m l a t r i s t är det ju. Men jag försöker verkligen på alla sätt att blir frisk och äter förutom penicillin en massa extra vitaminer, dricker mängder med thé och vatten och försöker mest vara still. Sen så äter jag kryddstark färgglad mat för att de helt enkelt känns som det ska vara bra. Het chili tex, det måste ju kunna skrämma iväg lite bakterier och virus. Så denna söndag fick det bli ett mumsigt härligt långkok i som av Chiligryta som stått och puttrat på spisen ett par timmar. Älskar såna långkok på högrev som står och gojsar till sig länge.
.
.
.
Tillbehör till stora och små (vissa i familjen vill ju helst bara äta just majs och gurka..) Picklad rödlök, guacamole och färsk mango kan ju bara bland de godaste tillbehören som finns till Mextexmat mmm. Och så koriandern, den får man för allt i världen inte glömma
.
.
Söndagschili
.
1 kilo högrev
3 st vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 msk chilipulver
1 msk spiskummin
1 msk malen ingefära
1/2 msk oregano
2 msk chipotlepasta
2 tsk sambal oelek
33 cl öl
250 g krossade tomater
2 st köttbuljong
2 paket bacon
salt och svartpeppar
.
.Gör så här:
.
Putsa köttet, skär i bitar och bryn snabbt i het panna i smör/olja.
Finhacka lök och vitlök och fräs i smör.
Låt även kryddorna, tomatpurén och chipotlepastan fräsa med.
Lägg allt i en tjockbottnad gryta och häll på tomatkross, öl och buljong. Låt puttra på svag värme i ca 2 timmar. Stek baconet knaperstekt och rör ner i grytan strax innan servering. Servera med lite guacamole, picklad rödlök, mangosalsa och massa koriander (om ni älskar det:)
.
.
.
Precis lika gott som det ser ut! Hoppas detta var bra medicin också nu…:)
–
.
Nu ska jag ta en påse Kinapuffar med mig och krypa ner i sängen faktiskt (klockan är bara 20) och beta av ännu ett avsnitt av norska serien Wisting på Viaplay. Vääldigt spännande den där kan jag lova (Någon annan som sett?)
.
Men vi ses imorgon igen så klart raringar!
.
KRAM
.
.
.
Har sett Wisting o ja jättespännande Nu plöjer jag Whatif som du rek o den är oxå nervkittlande. Krya!
Såg gott ut med Chilligryta måste prova ♥️ krya från Åsa
Krya på dig! Har själv haft långvariga infektioner och ätit antibiotika. Fick för första gången höra av både apotekstpersonal och läkare att att man inte skulle äta kosttillskott med mineraler för det skulle motverka antibiotikan. Aldrig hört detta förut så vill bara tipsa om det om du inte fått höra detta. Ha det gott och hoppa du blir frisk snart 🙂
Ser gott ut! Varför stavar du thé så här? Vad jag vet så stavas det te.
Men det kan väl inte göra något!? Stackars Petra, ni söker ju saker att anmärka på eller missförstå.
Det är te på franska, en stavning som många börjat använda i Sverige. Även spåkkonsulter har sina théorier 😂 om varför:
https://www.iklartext.se/te-the-eller-the-hur-stavas-den-varma-drycken/
Krya på dig, Petra! 💕
Ett råd är att äta vitaminer och annat bra regelbundet 🙂 istället för att bomba kroppen när den är sjuk, vilket såklart är superbra också. Men tex ingefärashottar som många tar när de är sjuka är bra att ta dagligen 🙂
Krya på dig!
Ser fantastiskt gott ut, vi brukar göra liknande, men ska absolut prova denna blandningen. Älskar kinapuffar 😉
Tack för serietips, betar just nu av What/If.
Hej
Vad heter besticken du har?
Häls
Men så seeegt att vara krasslig en sån här ljuvlig dag! Men det ser ju inte helt fel ut där på ballen ändå hehe, supersmarr och så vackra bilder du tar.
Här på västkusten har det blivit många salta bad denna stekiga dag, haft över 30 grader så det var skönt att svalka sig. Mysig dag med vänner på klipporna, god mat, drinkar och tårta, det är livet det 😉
Krya på dig nu fina.
Kram