EN DAG I HONFLEUR

.

Igår var vi och vännerna i den mycket pittoreska söta och mycket populära Honfleur! Honfleur är gammal kostnärsby där de stora franska konstnärerna en gång satt och målade. Massor med gamla smala smala hus från 1600-talet kryllar runt hamnbassängen (och de härstammar tydligen från slavhandelns tid) och här kommer fortfarande fiskebåtarna in med färsk fisk. Väldigt mysigt men som sagt galet populärt och en riktig turistfälla på många sätt (skulle inte äta på någon av alla de restauranger som finns vid gågatan – du äter galet mycket godare och billigare i en ”vanlig fransk by” Men! En kall öl eller skummig Cappucino eller glass eller Gaufres funkar alltid:)

 

.

.

,

Visst är det gulligt i den här byn!?

.

.

.

Varma nygräddade Gaufres till moi, mums

.

.

.

Maurits älskade Honfleur och jazzade glatt runt till alla gatumusikanter och vickade på rumpan till fransmännens förtjusning

 

.

.

.

Vi åkte klassisk fransk karusell! Jodå alla barn och jag också

.

.

.

Våra älskade döttrar – Lilla Lovisa och Stora Lovisa! Yes goda vänner har ju samma goda smak haha och dessa två Lovisorna typ avgudar varandra (trots åldersskillnad på 11 år:)

 

.

.

.

Släpp neeer mig mami! Min klänning är från Daisy Graise och skorna är från förra året

.

.

Idag har vi vinkat av våra härliga vänner som åker hem till Sverige!  Det blev s å tyst helt plötsligt och vi saknar dem redan massor<3

.

.

Nu ska jag ta tag i middagsfixet och det får visst bli en buffé av sånt vi har hemma! Här i Frankrike stänger nämligen affärerna (snabbköp osv) kl 13 på söndagar och man är ju liksom inte van vid det. Att INGET är öppet när man vill handla lite? Och vi hade missat det idag hm (ganska lätt hänt när det är sommar och man är dagvill)

.

.

Ha nu en mysig söndagskväll så ses vi imorgon!

.

.

KRAM
.

.

.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “EN DAG I HONFLEUR

  1. Åh, Honfleur<3 Vi var där för 5 år sen när vi bilade en vecka i Normandie, så galet mysigt ställe och, yes, vi skulle naturligtvis äta vid den pittoreska hamnen med alla uteserveringar och, yes, turistfälla, bland det sämsta vi någonsin ätit…. Så kan det gå, kvällen efter åt vi goda tapas på en liten bakgata istället efter att ha kollat Tripadvisor:) Annars åt vi gott i Normandie, musslorna med Camembert som jag åt i Arromanches ligger fortfarande i topp på min Moules-ranking!

  2. Var också i Honfleur förra året precis när Frankrike vann fotbolls-VM. Stämningen var verkligen på topp och jag och min sambo bara älskade den lilla staden. Jag bara älskar att läsa din blogg, så snälla du ta inte åt dig av negativ kritik som inte har någon grund. Fortsätt precis som du gör nu 💜

  3. Hej! Tack för en fin och inspirerande blogg!!
    Din väninnas klänning är superfin, vet du vart den kommer ifrån?
    Ha en fortsatt fin semester.

Comments are closed.