MIDSOMMARAFTON I PICS!

.

Igår var det ju, som ni alla vet, midsommarafton och vi firades denna magiska högtid ganska mycket annorlunda än vad vi brukar göra detta år! Vi har ju som tradiotion att ALLTID vara på Gotland vid den här tiden varenda varenda år och fira med la familia men i år fick det då bli en fransk variant! Och vilken m i d s o m m a r vi fick, går ju alldeles utmärkt att fira den och få rätta känslan även utomlands. På picset ovan ser ni gullisen Lolo nere i Trouville vid Pariserhjulet som står där vid vattnet och redo för lite midsommarlunch…

.

.

 

.

Tillsammmans med resten av gullisarna! Bästa coola lilla semestergänget att ha med sig överallt<3 I Frankrike brukar barn vara med på restauranger men föräldrarna har verkligen ordning på sina barn också (De är ofta väldigt stränga och inte så sällan FÖR stränga:() Men det är viktigt att barnen ska kunna veta hur man beter sig tycker jag:)

..

 

.

Lite pics från Trouville som ligger precis bredvid Deauville. En liten pyttebro skiljer dessa två fina badorter ifrån och båda har Casiono och massor av restauranger och strand men Deauville är lyxigare:)

.

.

.

I Trouville äter man bästa lunchen och middagen på franska restaurangen Le Central nere vid hamnen! Ooooh my så trevligt det är där och personalen är tiptop och maten likaså. Extremt populärt bland fransmännen så det gäller att ha tur med bord (vi var riktigt tidigt igår så därför fick vi bästa platsen) Absolut underbart att sitta där i solen och mumsa Mouls Frites och skåla in midsommaren tillsammans med sina älskade vänner kan jag lova!

.

.

.

Sen spanade vi in ostronen på fiskmarknaden som är regionens absolut bästa och fräschaste. Här kan du även äta skaldjur som typ hoppat direkt från havet till tallriken. Finns många olika sorters ostron och det gäller att välja de allra godaste. Slurp!

.

.

.

Efter vår utflykt åkte vi hem till gården och satt igång med lite matfix nästan direkt! Nope man kan inte kör någon diet eller hålla på och larva sig när man är i Frankrike för maten är halva kulturen. och så var det ju midsommarafton och då ska det vara hemlagade (H´s) köttbullar och sillar och knäckebröd och pajer och färskpotatis. Snaps och svenska flaggan ska det också vara så klart! På radio spelade vi skön svensk sommarhus så att stämningen skulle bli riktigt äkta suedois:)

.

.

.

Det plockades blommor och bands kransar också så klart! Eller moje fick mest vinrankor virat runt huvudet. Lite romerskt så där

.

.

 

 

(Sista blev en mobilpics från igår kväll bara för att visa hur gojsigt vi hade det:)

Och vädret var sååå fint och det var såå mysigt alltsammans! Så där satt vi länge och bara njöt och kända oss jättesvenska och vissa gick inte och la sig förrän kl 03….

.

.

Och idag har midsommardag och den har vi också njutit till max men mer om det imorgon!!!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “MIDSOMMARAFTON I PICS!

  1. Så underbart det ser ut kan känna in känslan som du beskriver !! Dina barn är så ljuvliga ja dom andra kidsen oxå !! Midsommar är bästa högtiden !!🌷🌸🌻🍀🌾💕

  2. vos enfants sont vraiment très beaux! vous aussi etes une très belle femme.Bonnes vacances.

  3. Så mysig midsommar ni verkar ha haft!
    Vi har faktiskt kommit fram till Trouville idag och ska stanna här i några dagar. Så helt perfekt att titta in på din blogg och få lite tips!👍

  4. Det ser så fantastiskt ut erat midsommarfirande. Vilken lycka att ha ett så fint hus i Frankrike att kunna vara i.

  5. Finast? Mojje i hatt med plåster på knät! Urgulligt!💛💙💛💙

  6. 3e bilden från slutet står det en kvinna i vit klänning. Varifrån kommer den klänningen?

Comments are closed.