VAMPYR X 3

Om.

Tillbaka på Nordic Hair Clinic i Stockholm för att göra min sista hudbehandlingen i en kur av tre! Den där ”vampyrmetoden” ni kanske minns som jag kickade igång i början av sommaren.

..

.

.

Först får man ligga med bedövningskräm i 1 timme ungefär. Nä vampyrbehandlingen är inte en särskilt skön behandling och denna gång var det faktiskt lite värre än tidigare. Beror visst på var man är i sin cykel tex eller hur man sovit etc. Så ska man alltid äta något sött innan det ska pinas har jag ju lärt mig men det hade jag visst glömt! En tom kurrande låg jag med..

.

.

.

Men som vi alla vet – vill man bli fin får man ju lida piiin:)

 

PRP-metoden (Platelet Rich Plasma) är alltså en metod där man tappas på sitt egna blod som sen genomgår en process där plasman och blodplättarna separeras från blodet genom centrifugering och sen återförs genom injektioner. En gul vätska (plasma med mina stamceller) i en spruta som sprutas tillbaka i huden genom hundratals små stick. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud och ska stimulera hudens cellföryngring och produktion av kollagen. Det finns inga tillsatser alls i denna föryngrade hudbehandling, bara ditt egna blod.

.

.

.

Jag direkt efter behandlingen! Inga prickar eller blåmärken alls utan bara lite småsvullen (och har bara snabbt haft på lite solpuder på på bilderna)

.

 

Jag har alltså gjort 3 behandlingar av 3 i ansiktet och dekolletage (ångrar nu att jag inte gjorde halsen också) och det tar ett par tre veckor innan man ser själva slutresultatet. Men jag ser riktigt fin skillnad på strukturen i ansiktet, på ärren och liksom fyllnaden. Mina kinder har blivit jättefina och ser ut som när jag var 30, jag har alltså inga filler alls (och har aldrig haft det) i kinderna men flera har frågat denna sommar var jag har gjort dem. Det måst ju vara en bekräftelse på att det syns skillnad (Men bara egen blodplasma made those äppelkinder:)

.

.

Nordic Hairkliniken i Stockholm är en seriös och proffsig klinik som jag kan rekommendera varmt!  Man kan förresten göra PRP i hårbotten också för att få tjockare bättre hår och det är också en väldigt populär behandlingen som ger fantastiskt resultat.

.

.

KRAM
.

.

.

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “VAMPYR X 3

 1. Kul att du är nöjd med behandlingarna men som sjuksköterska på hematologklinik så känner jag mig lite tveksam till informationen du har fått. Stamceller, blodplättar och tillväxtfaktorer i plasma? Stamceller kan du bara få i ett perifert blodprov taget i tex armvecket om du har tagit injektioner av en mkt speciell och dyr medicin som ges i inj form under flera dagar. Blodplättar antar jag avser trombocyter vars funktion är att stoppa blödning vid ex vis sårskada då de ”klumpar ihop sig”. Tillväxtfaktorer? Är det protein?

  1. Oj du får nog fråga de som är insatta i ämnet eller googla istället. Jag har nämligen inte så bra koll på trombocyter! Men kan en hel del om annat:)

  2. Tack för att du redde ut begreppen Ingrid. Jag tror vi ser ut som vi gör och vi väljer bara att lägga olika stora summor på att lura oss själva. Blir mest ledsen för allt vi ska tutas i att vi behöver göra. Eller borde prova. Ja, alla gör som vi vill. Tycker man borde lägga pengarna på att må bra i sig själv utan botox, fillers, lyft och annat gift för kroppen. Det ger en glädje som räcker längre än injektioner. Samhället har blivit så utseendefixerat.
   Petra, du är så vacker utan allt det där självplågeriet. Så synd att du inte verkar känna så.

 2. Är väldigt nyfiken på att ta del av de vetenskapliga studier och kliniska tester som behandlingen grundar sig på? Kan du möjligen hänvisa till dessa?

 3. Jag är inte sjuksköterska, kommer inte ens i närheten av det, men skriv inte en ”utförlig beskrivning” av vad de gör, och vad av ”ditt eget” de använder om du inte har en susning om det!
  Bättre att skriva att vi läsare ska ta reda på det själva, ger tyvärr inte ett seriöst intryck.

  1. Självklart skriver jag enbart det jag har fått berättat för mig av kliniken. Nej jag ger absolut och uppenbart inte en utförlig beskrivning.

 4. Hej Petra !! Jag har själv gjort denna behandling och hon som gjort detta är hör och häpna sjuksköterska !!! Hon har jobbat mycket med detta ! Det är en jättebra behandling !! Och helt kroppsegen !! Tack för bästa feel good bloggen 💞💞

  1. Hör och häpna, din frisör vet inte den exakta kemiska kombinationen av färgen/färgerna eller schampot hon använder. Din läkare kan inte alla forskningsresultat som under 10-20 år gjorts för att den medicin hen eventuellt skriver ut till dig ens fått komma ut på marknaden med den indikation den har. Jag kan göra listan av exempel låång.. Och jag vågar därmed med säkerhet påstå att din sjuksköterska inte heller har full koll på alla de specifika molekylära mekanismerna och signaleringsräckorna på den cellulära nivån som eventuellt kan vara involverade, och vilka effekter de eventuellt kan ha (för hon har knappast forskat i ämnet i 10-15 år, och även om hon hade så är hela biologin ändå inte utredd). Så trots att hon är utbildad till sjuksköterska, och på så sätt kan den praktiska biten av detta, är det inte korrekt att insinuera att hon vet ”allt” om behandlingen och dess fördelar, och att den därför skulle vara pålitlig och bra. Så hör och häpna en gång till, att göra lite research på nätet (och det man kan lära sig av det) ligger lååångt ifrån att göra forskning på riktigt!

 5. Petra! Jag måste säga att du har en väldigt ”pigg blick”, för att vara 47 år💫💫 Hos många i vår ålder börjar ögonlocken hänga ner sig något. Har du gjort något ögonlyft eller liknande för att få piggare blick, som du kan rekommendera? Tacksam för tips.

 6. Fast folk har ju i åratal trott att du har fillers i kinderna! =) Jag tror att det är själva injektionssticken som ger lite resultat, det är ju känt att ”små kontrollerade skador” av huden ökar på kollagenproduktionen. Likväl har Dermapen den effekten, samt restylane skinboosters om man använder metoden med många stick, då får man dessutom hyaluronet som verkligen ökar fukten och volymen i huden.
  Jag tror inte det är blodet/plasman. Och några stamceller verkar ju inte stämma att det blir heller!

  Allra mest tror jag på den nya Prophilo behandlingen som du provade en gång. Den ska jag göra i höst!

 7. Du ser såå pigg och fräsch ut, vad kul att du är nöjd med behandlingen!
  Tycker att det är helt upp till var och en vad man vill göra med sin kropp och hur mycket pengar man vill spendera på sina barn och det gör ingenting att man stavar fel ibland. Synd att det måste kritiseras i tid och otid.
  Tycker du ska ha en podd Petra det vore väl skoj (för oss som uppskattar och gillar det du gör)!
  Eller ett stort event någonstans med alla oss läsare och du som får prata och berätta! Åh vad kul!
  Stor kram

 8. Jag tycker oxå att du ser otroligt fräsch ut för din ålder. Det skulle vara kul med lite inredningsbilder nu på höstkanten. Tack för en bra blogg

 9. Är det inte bättre att vara naturlig 47-åring än att tro att man är 30 och pumpa in ditt o datt, även om det är ens eget till viss del, som man inte vet säkert hur det verkar på kroppen. Kanske inte märks nu, men om x antal år… Även om det inget särskilt händer, så bara vetskapen om att man gjort nåt. Huuu…

  1. Jo men nu tror jag inte att jag är 30 utan vill bara se fräsch ut och inte som 30 år. Ser faktiskt piggare ut nu än då när jag var i den åldern pga duktig på att gå på behandlingar. Vill se ut som en fräsch 40+ och häromdagen fick jag visa leg på Systembolaget så huden är tydligen i ganska ok skick och det tycker j a g är kul iaf:):)

Comments are closed.