EN ÄLSKLING HEMMA

.

En av mina favoriter här hemma i 30-talsvillan är öppna spisen! Designad av mig faktiskt, den som var där innan och när vi köpte vårt casa såg ganska  gräslig ut. En 50-talsvaraiant med beige tegel och och sneda sidor. Spisen har jag och pappa fixat för många år sedan och det var inte s å himla krångligt vill jag minnas! Troligtvis ha det från början stått en kakaleugn här och en i entréhallen bakom. Det kan man se på ritningarna.

.

.

.

Älsklingsstakar från Skultuna (den med klon är den finaste), älsklingsdoftljus och älsklingarna (väntar på nya skolfoton att rama in i fina ramar! Skulle vilja ha en tjusig flygel bara för att ställa alla foton på haha. SÅ flott ju:)

.

.

.

Fint med bara högt tunt grönt gräs i en vas tycker jag! Behöver inte vara krångligare än så!

.

.

..

Öppna spisar är ju också bra trevliga faktiskt. När man hör, känner och ser brasan! Våran spis ryker faktiskt inte in det minsta, det är därför den fortfarande är så där krispigt kritvit:)

.

.

Idag strålar solen över Småstaden, det är sommarvarmt och underbart och jag ska strax c cykla iväg till en kompis som ska bjuda mig på lite bubbel – hurreeey!

.

.

Ha nu en FAB lördag!!! (och tusen tack för massor med feedback! Ska verkligen gå genom den ordentligt:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “EN ÄLSKLING HEMMA

 1. Jättefin spis, vad är väl ett hem utan en eldstad liksom. I vårt retrohus är spisen stor som ett litet rum 😂. Mvh Åsa

 2. Hej
  så fint! undrar hur ni behandlat er parkett? är de oljad med vitpigment eller hur har ni fått den så ljus? håller färgen?
  Mvh
  Christina

  1. Osmo hårdvax med vitt pigment. Lite repig på sina ställen men håller bra. Inget damm syns (alla svar finns om man googlar:))

 3. Hej!
  Läser o gillar verkligen din blogg. Vi ska precis flytta in i ett nytt hus där vi kommer måla mellanvåningen i grått (och jag får ännu flera grå hår.. 😉). Upplever du att 1000-n blir blålila? Förstår att det handlar om väderstreck o ljus men väljer mellan den och s1002-y…. snickerierna är s 0502-y. Hade helst haft vita men de är ok och vi ska bara stödmåla en del snickerier. Hoppas på en reflektion från dig då jag verkligen gillar din känsla för smak 👍.
  Tack 🤗 /malin

  1. En ren gråfarge (som 1000-N) vil gjerne fremstå som lilla mot gulhvitt listverk/snickerier (bomull/egghvitt med NCS-kode 0502-Y), samtidig som gulfarven i det hvite oppleves som mer ”skitten” mot den rene gråfargen. 1002-Y (som er en gråfarge med 2 prosent gult) vil ”kommunisere” bedre med hvitfargen på listverk etc. hos deg. For øvrig vil jeg anbefale deg å ta en tur til en fargehandel og be om forslag og fargeprøver som fungerer med bomull/egghvit. Det finnes et stort utvalg av lyse, fine grå- og greigetoner som hver for seg er tilpasset/fungerer med henholdsvis egghvit, mens andre igjen fungerer med rene hvite farger uten innslag av gult. Gråtoner kan være vanskelige å få til, en tommelfingerregel er å velge ut fra hvitfargen, i det farger alltid påvirker hverandre. Lykke til 🙂

Comments are closed.