VSCO GIRL

.

Jaha, jaha, en tråkig bild på en vanlig Kånken och lite. tjejfnuss tänker nu ni när ni ser dessa pics! (Iaf alla ni utan koll:) Men ni har såå fel, ojoj, denna samling grejer är bland det viktigaste most treasured som kan finnas i en tweenies liv just nu. Dessa ska vara rätt och de ska vara på ett visst sätt om man är en sk VSCO-girl och det vill många vara. Kånken kommer sälja sååå mycket ryggor och är de börsnoterade så kommer många tjäna pengar haha! Teen-Vogue skrev om fenomenet i augusti och när Beratrcie kom hem och sa att hon nu ville ”vara VSCO” så tänkte jag att det är väl en app? En populär bildredigeringsapp som jag använder själv i mobilen. Och modet kommer därifrån och har skapats genom appen pga många Californiastylade surfergirls redigerat och lagt ut drömmiga bilder med samma tema dvs: Vans på fötterna, scrunchies i håret, Mario Badescuansiktsspray (måste vara rätt märke) Carmex på läpparna, Kånken på ryggen, AirPods i öronen, Hydro flask att dricka ur och så metallsugrör. Metallsugrören är verkligen tookviktiga för en VSCO. Så himla gulligt. Detta är ett roligt jättesött hittepå tycker jag och jag minns själv hur viktigt det var med en viss stil och detaljer på mellanstadiet (Vem minns inte Salomonryggan??)

.

Så tacka mig nu tweeniemammor för en introduktion till stilen! Så när erat hjärta kommer och pratar VSCOgirls (utalas Viisco) så vet ni vad som gäller:)

.

Nu ska jag gå och snorta mina andra Zomig Nasal för idag, aaaah, envisa migrän som inte vill ge sig! Måste boka botox pronto explosivo tror jag.

.

Ha nu en mysig kväll vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer till “VSCO GIRL

 1. 😂😂 underbart nu vet man varför det önskas kånken här hemma😊 Krya på dig, ligger själv nerbäddad med migrän😖

 2. Haha, gud va roligt, Vansen ser man ju verkligen öööverallt på ungdomar nuförtiden (har du sett Störst av allt btw?), måste absolut vara de med loggan också, ej utan. Kånken alltså, det har jag missat, men bägge mina fick varsin i doppresent, minikånken var megapoppis då för 7-10 år sen och var och varannan mami här i Götet hade en fastknäppt på vagnen.

  Metallsugrören är grymma, haft dem i många år och perfekt att slippa alla hemska i plast. Dessutom blir drinken extra god (till oss vuxna då såklart 😉 ) med dem tycker jag, gott kallt liksom.

  Gullig och cool stil måste jag säga. Scrunchies var ju hot även när jag var i den åldern, 80/90-tal, med USA-sockar (eller kavla ner-sockar som en del sa), reebok sneakers osv..
  Kul med mode!

 3. Håller med. Visst är det kul med mode. Minns 80-talet när alla tjejer hade Busnelväska. Vit med blå handtag,det var jätteviktigt!

 4. Haha… har jag inte hört talas om. Ja, tänk vad viktigt det var (är?) att vara rätt.
  Där jag bodde skulle det vara vita Nike sneakers med smurfblå logga, Salomon-väska, Levi’s 501:or, (helst lappade i baken), pastellfärgad Lyle & Scott-pullover i lammull (Lacoste eller Ivanhoe kunde också funka), halsband med stora träkulor på läderband, ett tjockt lager Nivea-kräm på läpparna, håret tvättat med Jane Hellen Shampoo och ljusblå mascara.
  Undrar vilken förkortning det skulle bli 😅

 5. Go´kväll i stugan fina du!

  Ha, ha. Det är inte så speciellt ny grej! Min Johanna har kört VSCO sedan i början av sommaren och det är ju en så kul skön stil. Like it! Och ja, Fjällräven har nog ökat sin försäljning ganska bra sedan i våras då stilen började att blomstra. Lite kul ändå att en svensk ryggsäck är så trendig & poppis!

  Önskar dig en riktigt härlig weekend !

  Kram!
  Miss.G.

 6. Hej!
  Vi bor i Florida sommartid, & jösses va Kånken ryggsäckar jag såg i år. Två unga expediter i en butik blev överlyckliga när de förstod att vi va svenskar och undrade över rätt uttal, så de kunde glänsa lite när de sålde de populära väskorna😂

 7. Vad är fel i detta inlägget var min första tanke.
  Sen slog det mig.
  Det mesta.
  Jag beundrar dig Petra, på riktigt, hur du i alla år fått ta så mycket skit och ändå orkat fortsätta.
  Det är beundransvärt.
  Men nu är jag benägen att hålla med flera andra kommentatorer om att vart är du på väg?
  Det ena tvivelaktiga samarbetet efter det andra.
  Även om just detta inlägget inte är ett samarbete så är det alltid den första tanken som kommer upp.
  ”Undrar vem hon sponsras av nu?”
  På vilket sätt menar man att vi med fnitter och skratt ska uppmuntra våra Tweenies (jag har två, plus två tonåringar) att anamma det ytliga.
  Att vara en kategori?
  Ansiktsspray för 10-12 åringar? Uppmuntra till att det är speciella varumärken som enbart räknas, annat är du inte en i gänget? Är det ett sunt sätt att tänka?
  Blir det inte ett utanförskap, eller risk för det, på våra skolgårdar, där alla inte kan, eller får, eller uppmuntras att ”hoppa på trenden”?
  Och metallsugrör…har man helt missat debatten och varningarna för metallsugrör efter dödsolyckan med Elena Struthers-Gardner .
  Men detta lägger man glatt ner i barnens ryggsäckar när man gått ut och varnat att dom är en dödsfälla…?
  Vänligen
  Maja

  1. Tack! Du satte ord på mina tankar. Trodde faktiskt att inlägget var ett skämt. Blev lite skrämd när jag insåg att det inte var det.

   1. Trodde oxå att inlägget var lite på skämt, och faran med metallsugrören var ju riktigt obehaglig. Visst skulle man ha vissa saker när man var tonåring, men det var ju inget ens föräldrar uppmuntrade. Man fick be /tjata sig till kanske. Men så viktigt var det heller inte. Allting har blivit så konstigt, och det känns inte bra.

 8. Kul att du informerar oss men detta har funnits länge här i Skåne😊
  Önskar dig en härlig fredag!
  Kram

 9. Vill inte vara en ängslig förälder som uppmuntrar mina barn att vara som alla andra, men tack ändå.

 10. Efter ditt inlägg frågade jag dottern (12år) om VSCOgirls. Hon nämnde nästan allt i ditt inlägg😀. Men hon är ”kind of emo, kind of sig själv”. Säker och självklar i sin stil, är hon iallalla fall. Det är så härligt att de formar sin egen stil och går all in med stolthet och självkänsla.

 11. Låter allt annat i inlägget gå förbi, förutom SUGRÖR! Kan det finnas nån större smitthärd än det? Eller har alla människor, som har sugrör, pipränsare hemma? Nä, vissa saker SKA man faktiskt bara använda 1 gång!

 12. Hur kan man tycka detta är gulligt och oskyldigt? Skulle ALDRIG uppmuntra mina barn till att passa in i sådana här snäva ramar som bara grundar sig i konsumtion. Testa att jobba på självkänslan istället!

 13. Köpte ny Fjällräven till min dotter då den gamla var helt utsliten men i vår lilla stad är de inte så populära, dock tycker min dotter om dem. Vi har varit i Seattle och Vancouver och där är Fjällräven väldigt populärt. Hydro flaskor har vi köpt flera av på Alaska, så bra att ha i somras när det var varmt. Scrunchies i håret eller som armband är ju så populärt, precis som på min tonårstid… Känner igen mig i stilen som Cecilia beskriver, själv växte jag upp i Hjuvik i Göteborgs skärgård och det bästa var helt vita nivea läppar!

 14. Sååå fånigt inlägg… precis som om du ska vara först, Petra, att ha kolla på detta och att vi ska tacka dig….. fy så barnslig du är. Trodde också att det var ett skämt först.

  1. Jag skriver väldigt tydligt att jag absolut inte hade koll och att vi absolut inte är först. Helt oviktigt för mig om det skulle vara så och ja ganska så fånigt att hävda det. Jag försöker ibland vara rolig och skoja med er och de flesta tror jag förstår att jag med glimten i ögat vände mig till alla de mammor som, precis som jag, inte har koll på VSCO. Tro det eller ej men vi är ett gäng som inte är helt insatta eller först att snappa upp våra egna barns och andras intressen och påhitt och ser ut som fågelholkar när det kommer något nytt.

Comments are closed.