.
Gårdagens middag serverad! Åh sån där riktigt mustig gräddig saffrans och vitlöksdoftande fisksoppa kan ju vara bland det godaste som finns tycker jag. Men den måste vara rätt och jag har provat en del recept men igår hittade jag nog den bästa. Perfekt bjudmat på hösten som alltid uppskattas. Recept kommer nedan…
.
.
Hej söndag!
.
.
Mår ni bra!? Det gör jag och näästan hela al familia (Lolo är tyvärr krasslig idag) Vi hade en jättemysig middag igår och god mat och jag som kock var faktiskt himlens nöjd. Gjorde som sagt en fisksoppa med hemgjord Aioli och en Budapestrulle till efterrätt som jag tyvärr inte har några pics på. Batteriet tog nämligen slut plötsligt:/ (klantig bloggerskan jag veet) Men jag bakar den igen en annan dag så får ni raringar finfina bilder och receptet då! (Det var inte alls svårt men gästerna blev lite imponerade:)
.
Idag ska vi möta upp min storebror och hans familj för mysig söndags/familjelunch nere på Di Spagna och sen blir det kusinbus (de har en liten söt tjej S som är ett år äldre än Moje och stora fina kusinen T och Bea har jättekul ihop, så roligt)
.
.
.
”Klick” andra matbilden i kameran och sen blev det visst inga fler igår:)
.
F I S K S O P P A M E D S A F F R A N & A I O L I
Ingredienser
4 portioner
1 st gul lök
3 klyftor vitlök
2 påsar saffran
2,5 dl vitt vin
7 dl vatten
2 st fiskbuljong
400 g Amandinepotatis
300 g fänkål
300 g lax
300 g torsk
4 st pilgrimsmusslor
200 g räkor
3 dl vispgrädde
3 krm chilifexplosion
2 msk rapsolja
200 g pak soi
salt och peppar efter smak
.
Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med fiskbuljongen och saffran. Häll på vinet och koka ca 5 min. Tillsätt vattnet. Låt koka under lock ca 8 min.
Skala och skär potatisen i små kuber. Ansa och skär fänkål och pak soi i grova bitar. Skär lax och torsk i ca 2×2 cm stora bitar.
Dela pilgrimsmusslorna så att de är liknande storlek som fisken.
Tillsätt grädde, salt och chiliexpolsion. Lägg potatisen i grytan och koka ca 10 min.
Lägg först i fänkål, pak soi, fisk & pilgrimsmusslor. Låt koka på låg värme ytterligare ca 3 min.
Lägg i räkorna (de ska inte koka i soppan, då blir de sega).
Servera gärna med en bit bröd.
.
A I O L I
Ingredienser:
2 st äggulor
2 tsk vit balsamico
2 dl rapsolja
2 klyftor vitlök
1 krm salt
.
Gör så här:
Vispa ihop äggulor vinäger (fungerar även med färsk pressad citron). Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning. Smaka av med pressad vitlök och salt.
.
.
Nej nu måste jag fixa iordning mig och sticka ner på stan här för att möta upp de andra!
.
.
KRAM
.
.
.
Tack för receptet, guuud så god den blev!!
Älskar dina recept och proffsiga, inbjudande bilder till!
Tack också för din inspirerande blogg, nästan bättre än glossiga magasin!
Fortsatt trevlig söndag!
Eva