KAFFETS DAG

ANNONSLÄNKAR BAGAREN & KOCKEN

.

Idag är det inge vanlig dag utan just idag är det där livsviktiga (för väldigt många va oss i alla fall hihi) k a f f e t s dag! Hurraaa! Och jag är typ lite prillig av lycka över vår sprillans nya espressomaskin. Vet inte hur länge jag önskat en sån här goding men länge är det. Vi har ju  den där platsbyggda saken ni skymtar uppe till höger men den har vi knappt aldrig använt då det är så mycket meck, det ska pressas kaffe för hand och slängas sump för varje kopp och det blir ju kaffe högt och lågt. Men nu har vi alltså en riktigt italiensk blank pjäs från DeLonghi som brygger magiskt gott kaffe. Eller macchiatos, espressos, lattes eller ja precis vad man vill.

.

.

.

Yes nu snackar vi skummigt lyxkaffe – mums! Krämigt och prefekt som på bästa kaféet. Enda problemet att jag som jobbar hemifrån numera dricker väldigt mycket mer kaffe:)

.

.

.

Älskar designen på DeLonghin. Den är stor och tung men stram och smyg (och blank runtom och inte så svart som flesta andra) Lätt att hålla rent och inte massa spakar och vred som ska putsas. Allt är automatiskt, du trycker helt enkelt på det du ska ha och får det.

 

 

.

Har Baristahavremjölk i den här mjölkbehållaren och just den mjölken rekommenderar jag verkligen. Föredrar faktiskt kaffehavremjölk alla dagar veckan, så mycket godare än komjölk i kaffet enligt moi (Med det måste vara Ikaffe eller Barista).

.

.

.

Henke föredrar vanlig espresso utan mjölk så då får han det.

.

.

.

Morgonens nog tredje cappuccino, är helt beroende:)

.

.

.

.

Vår kaffemaskin är från den ytterst trevliga köksbutiken Bagaren & Kocken som just nu har kaffekampanj med en massa erbjudanden och kampanjpriser på etts stort utbud kaffemaskiner och kaffeprodukter.

.

Kampanjen pågår t.o.m den 6/10 så passa på om du t.ex är ute efter en ny bryggare eller kanske en helautomatisk maskin som vår som heter DeLonghi PrimmaDonna S Evo och finns här.

.

.

Vilket är ditt favoritkaffe förresten? Brygg, press eller kapsel eller kanske perkulator?? Ska det vara mjölk eller grädde eller inget. Eller du kanske inte fixar kaffe alls!! (Hört att det är en del märkliga individer som faktiskt inte gillar kaffe;) Min mamma, kaffetokig, bestämde att jag var tvungen att börja dricka kaffe när jag var si så där 24 år och tog med mig till elbutiken och köpte mig en riktig rejäl bryggare så att hon kund få kaffe när hon kom och hälsade på ”Det är oonormaalt att inte dricka kaffe”

.

.

KRAM

.

.

.

 

 

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer till “KAFFETS DAG

 1. Reklam, reklam, reklam. Det värsta är faktiskt när du tror att du döljer det med en himla massa bokstäver. Det känns som
  du underskattar min intelligens.

  1. Tror vi får vänja oss att det är såhär det kommer se ut framöver, som i de flesta andra bloggar numera; 9/10 inlägg är direkt säljande reklam.

 2. Vet inte om det bara är min telefon, men bilderna laddas upp så himla långsamt 😬 Ibland går det bra, men ofta går det väldigt trögt och jag upplever det inte på andra bloggar eller hemsidor. Är det fler som har samma problem?

 3. Älskar kallt kaffe, utan socker. Rekommenderar Mode, svenskt kvalitetskaffe! Läser din blogg varje dag och blir inspirerad av dina tips. Mvh Johanna

  1. Hälften kaffe, hälften oatly alltid! 2 tsk socker 🙂 Det ska va sött! Som en dessert! Härligt inlägg & älskar dina reklaminlägg! Så BRA!
   Och ni som stör er, sluta läsa! Sluta! Nu! Varför ens gå in på en blogg som stör er? Är ni beredda att jobba gratis?

 4. De Lhongi ska vara snäppet bättre än kaffeblaskmaskinerna från Nespresso, jag gillar personligen inte nespressokaffe. Hade själv en manuell espressomaskin med mjölkskummare förut men när jag fick barn gick jag över till hederligt bryggkaffe och den bor numera i källaren tills småbarnsåren är över 😉 Har inte hakat på Moccamastertrenden som nästan alla andra utan älskar mina vanliga men grymma bryggare från Braun, har både hemma och på landet. Favoritkaffet sedan i somras, Zoegas summer edition 2019, mumma! När ikaffe var restat så vande jag mig med deras färska havremjölk från kyldisken, både deluxe och mellan smakar riktigt bra numera, nästan bättre tycker jag, Oatly förbättrar receptet hela tiden. Gillar ditt kaffeinlägg, vet att just detta är bra kvalitet för alla skeptiska 😉 Ha en fin kväll 🙂

 5. Jag har Sjöstrands espressomaskin som jag sett att du också har, gillar den men använder ganska sällan då vanligt hederligt byggkaffe med en skvätt mjölk i är det bästa enligt mig. Eller mokabryggare på spisen med nåt gott italienskt kaffe, som sägs vara det allra bästa sättet att brygga kaffe på.

  Älskar Bagaren och kocken, mina vänner bor grannar med butiken i Bagaregården här i Göteborg, himla mysig butik.

  Natti natti

 6. Hej!

  Själv tillhör jag den icke kaffeälskande skaran, tyvärr;) Däremot är Jagger eller mindre beroende av té.
  Är dock gift med en riktig kaffelover som helst dricker riktigt svart , starkt kaffe eller en espresso som din man.
  Vi har en liten kaffemaskin på bänken i köket som mannen gärna gör sig en espresso på!

  Gillar verkligen Bagaren o Kocken och har besökt deras fysiska butik flera ggr, och köpt en del från deras webshop senast en riktig popcornmaskin Little Bambino, tips!

 7. Tar del av din blogg med stor behållning. Korta men trevliga avbrott i vardagen – oavsett reklam eller inte. Det inslag som jag uppskattar lite mindre, bläddrar jag förbi snabbare – precis som med allt annat i livet. Det som jag däremot ogillar mest av allt är de få negativa troll som bara m å s t e gå in och här, trots att de ogillar denna blogg – obegripligt.

  Allt gott/Ann

  1. Man behöver (bör inte) inte läsa kommentarerna om man inte är intresserad av åsikter.

   Bläddra förbi samarbetena då har du bläddrat förbi 9 av 10 inlägg.

 8. Bästa kaffet är hederligt vanligt brygg kaffe och helst ska det vara Zoegas Mollbergs blandning. Köpte en svindyr kaffemaskin för ett år sedan som har mjölkbehållare mm och man kan göra alla möjliga kaffeblandningar i den men jag föredrar det hederliga bryggkaffet…även om maskinen ser snygg ut där den står 🙂

 9. Hej, godaste kaffet enligt mig är klassik Bialettimoccabryggare på spisen. Svart ska det vara. Svenskt bryggkaffe går också bra om det är kaffe av rätt sort, dvs zoega eller Löfbergs lila 😊😊

 10. Du är otroligt duktig på att fotografera, matcha och inreda. Men jag känner ärligt talat att köpa nytt och byta ut hela tiden inte längre känns ”feelgood” för mig och det har ingenting med dig att göra. Du är fortfarande lika duktig.
  Shoppa nytt varje vecka passar inte längre in i den klimatkris vi befinner oss i. Det ger en olustig känsla av skuld och skam istället. En spiral åt helt fel håll.
  Vi kan inte fortsätta köpa nytt när vi har välfungerande saker som vi bara inte orkar använda eller kläder som inte är i det allra senaste snittet.
  Jag tycker att bloggare behöver följa med i samtiden och tänka om.
  Hur kan man tänka hållbarhet och värna miljön men ändå fortsätta leva på bloggandet?
  För jag tror verkligen det går.
  Du skulle vara en fantastisk förebild där!
  Hur kan man med sin befintliga garderob förnya looken? Hur kan man göra om hemma utan att köpa nytt? Hur kan man byta det man tröttnat på osv. Det finns säkerligen företag som jobbar med cirkularitet och hållbarhet som skulle göra samarbete med dig och andra bloggare.
  Köpa nytt för kickens skull är inte längre så feelgood! Vi har som vi alla vet ingen planet B.
  Kram

 11. Hej!

  Håller på att byta kök… Vill ha precis sånt kakel som du har. Vilken storlek har det och vilket märke? Tusen tack för en härlig blogg som ger mig mycket feelgood! Hälsningar Malin

  1. Tack för gulliga ord! Tyvärr vet jag inte riktigt vad det är för sort och märke men det är storlek större (brukar finnas två storlekar på sånt här klassiskt fasat kakel. Köpt på Runes färger i Västerås:)
   Kram

Comments are closed.