KOKBOKSTIPSET, JULMUSIK & ALLTID GODASTE GLÖGGEN

.

Här hemma har vi just nu advenstfeeling deluxe! H sätter upp julslingor där ute på gården i skymningen och här hemma doftar det saffransbak då jag har en enorm deg på jäsning (Kan göra dubbla degar i min Proffs-Kotechen Aid. Älskar det och då räcker bullarna länge. Eller iaf i en vecka eller två;)) Julmusik på Sonosarna och bästa jullistan är ju *harkel* min egna om man får säga så (Heter House of Philia Christmas och hittas här! Hela 82 härliga jullåtar och över 2200 följare:)) Men jag måste hoppa in från bakandet och tipsa om denna nya suuuperläckra kokbok som jag hittade på Akademibokhandlen. Den heter Högtid och har recept för just högtiderna under hela året samlade, både klassiska och nya. Bra recept och finfina bilder och sen är det ju inte fel att själva omslaget är jätteläckert i grått med guldtext.

.

.

.

Kokböckerälskar jag och glögg! Har smakat årets från Blossa med Alohasmak (Helt ok!) men den bästa år efter år efter år är Blossas Trestjärnig Guld. Mmmm. Helt enkelt förträffligt utsökt:)

.

.

.

Julmatsinspo!

.

.

Pjuh, idag är jag inte superduperpigg för vi var ju borta hos vänner igår och hade riktig bubbel och skaldjursbonanza! Fyra par och massa hummer och havskräftor och musslor och en magisk skaldjurssoppa (Ska fixa receptet jag lovar)  Supertrevligt var det och supergott och det sötaste av allt var att Trulle ringde och frågade om vi ville bli hämtade vid ettsnåret. Hur konstigt känns det inte det att man har en son som plockar upp oss efter fest? Gulle<3 Och lilla Moje hade sleepover hos farmor och farfar så vi fick ändå sovmorgon imorse:)

.

.

Nu ska jag återgå till bakandet här men ha en superskön söndag nu alla!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “KOKBOKSTIPSET, JULMUSIK & ALLTID GODASTE GLÖGGEN

  1. Jag fick beröm för min braiga julmusik förra julen – och berättade såklart att listan är från min favoritbloggare 😀

  2. Kan du inte lägga ut receptet på dina saffransgifflar, sökte på bloggen men hittade inte. Ser magiskt goda ut på Ista😋

  3. God morgen! Hvilken størrelse er den fine Royal Copenhagen i? Er der den største, 20 cm??

  4. Tar gärna det utlovade receptet på skaldjurssoppan! Din fiskgryta är redan en stor favorit…

Comments are closed.