WINTER WONDERLAND & INSOMNIA

.

Vi har fått snöö här i vår fina Småstad – har ni också det raringar?

.

.

Bonsoir alla!

.

.

Tisdag idag och idag har jag haft gaaalet mycket att göra. Helt slut faktiskt och nej jag har inte jobbat klart än (har hela tre jobb som ska in ikväll, gaaah) Dessutom har jag ”dygnat” som kidsen säger haha! Dvs jag har inte sovit på helt helt dygn och känner mig nu typ yr och liksom bakis här i soffan. H sov borta inatt och jag åt en ny värktablett igår (bara för vanlig huvudvärk) så det kanske var därför. Eller så var det för att jag börjat med Melatonin för att sova bättre och tog ingen tablett igår när jag var själv hemma med barnen. Jag har ju ordentlig nattskräck och ni som vet ni vet – det är i n t e att rekommendera. Fy alltså (Farmor hade lika) Vaknar i princip varannan natt när jag ”dör” i drömmen på olika sätt eller att barnen dör (den AB solut värsta känslan) Jag kan studsa upp och ropa och vifta eller också kan jag tex börja skaka liv i Moje som ligger och sover sött i sängen eller dra i H. Inte jättepopulärt och jag minns alltid vad hemskt jag precis har drömt och vaknar alltid och är jäätterädd. Sen kan jag inte somna. Någon mer av er som har nattskräck? Kanske ska vi dela med oss av det lite? Brukar nog vara mest barn som är drabbade (Bea hade galet jobbig sån i flera år när hon var liten och gick inte att få kontakt med under attackerna. Satt upp och ylade som ett djur och var helt blank på ögonen. Lilla stackars gumman. Hon vaknade dock aldrig)

.

Är just nu helt svullen i hela ansiktet av sömnbrist och jag tänkte att jag skulle visa lite fina nya blusar idag men nä, det får vi ta när jag inte ser ut som typ en ballong…Kilade ut och tog lite vinterbilder ost för att dela med mig till er i söder som kanske inte kan njuta av snön än:)

.

,

 

Trots trött jobbdag så han jag svänga förbi Mästerblomman och kila in och köpa årets julkrans idag! Vill alltid ha en enkel men stoor grön krans, det är tradition här på ”Stallis” (Underbara området där vi bor kallas så men själva har inget namn vad jag vet. Mitt förra hus hette Villa Ekebo och det tyckte jag vår så fint då.”Fastigheten”  vi har från 1932 heter dock Petra10 och det är ju lite kul ändå. Petra känns ju som ett 70-talsnamn:)

.

.

.

Utebelsyningen har kommit upp lite här och där och i bumbomskloten vid trappen på baksidan och Mojes små granar har också sina slingor. Dock har den långa slingan till terassräcket gått kaputt tyvärr så jag måste shoppa ny asap. (Ska ju vara som det brukar:)

.

.

Dags att ta tag i det sista här och sen ska jag fixa röd klänning och tomteluva till Bea som med sin musikklass ska ha julkonsert imorgon. Hoppas jag hittar någon bra nu! (Någon som vet om de vanliga kedjorna har någon fin? Det ska inte vara klassisk tomteklänning utan bara en röd och söt och inget mönster)

 

Hoppas ni har får en mysig kväll!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “WINTER WONDERLAND & INSOMNIA

 1. Hej, min fru följer din blogg sedan länge o sa nyss till mig ngt i stil med ”-Vad skönt att läsa att det finns ytterligare en normal människa med samma skräck som du…!” å jag som trodde jag var typ ensam i denna ”sjukdom” lr vad vi ska kalla det. Har haft detta i drygt 20 år. Är idag nyligen 50 år fyllda och skall snart in för kontroll på sjukhus för att få hjälp (förhoppningsvis). Lider m dig då jag vet hur man känner sig och vad man orsakar till de runt omkring en på nätterna. De får ju inte heller sova…

  Mvh
  J Örebro

 2. I also have nightmares and wake up yelling, sometimes my husband shakes me to wake me up. It’s terrible.

 3. Bara lite ”rolig” fakta, en melatonintabletter innehåller lika stor mängd som kroppen naturligt tillverkar under 10 minuters utevistelse mitt på dagen mellan kl. 10-14. Om du vistas ute då behöver du ingen tablett inför natten. Har lärt mig detta när jag gick på sömn-kbt hos en psykolog då jag hade sömnproblem för några år sedan.

 4. Hei.
  Jeg hadde aldri hørt om nattskrekk før jeg fikk en datter som har det. Forferdelige å oppleve før en skjønner at det ikke er farlig og at de ikke husker noe av dette selv.
  Nå lurer jeg veldig på om du også hadde nattskrekk som barn og om det du nå opplever er en forlengelse av dette?

  Takknemlig for svar 😊

  God førjulstid, du inspirerer med ditt nydelige hjem ✨✨

  Klem 🌟

Comments are closed.