EN JUL UTAN SPIS

Här blir det inte mycket gröt kokt kan jag lova!

.

Gaaaah,

 

Alltså mitt humör just nu är INTE det bästa kan jag lova. Fy farao vad irriterad jag ääär och det vill man inte vara när det är bara några dagar till jul och man ska vara i den där härliga julbubblan (som jag var i) Jajaja, det är en värdslig sak att inte ha någon spis, det finns betydligt värre saker men i mitt liv är det ett ganska stort problem just nu när vi ska ha jul. Var ju och hämtade en ny spis i Huddinge idag (25 mil fram och tillbaka) och vad tror ni – den var för bred istället så klart. Fast jag hade mätt så noga!. Och vad mer? Jo alla 90 spishällar är för breda för vårt hål i marmorskivan (Finns ändå inga andra att få tag i med kort varsel så just det kvittar) Så då återstår det bara om man kan såga ett större hål i marmorskivan. Många säger att det inte går… Vi får se imorgon kl 07.30 då vi äntligen fick tag på en som ska kolla (De flesta stenfirmor hade inte tid nu, de heller) Annars då? Jo vi har elavbrott i halva stan! Börjar from med vårt hus och så några kilometer åt vårt håll . I grannens hus lyser det så fint men här är det stearinljus som gäller. Ganska mysigt ändå (men börjar bli kallt och Lolo och hennes vänner ska på niornas bal ikväll och skulle fixa sig tillsammans här hemma och göra håret och för mysa osv men det går ju inte. Så de får åka iväg till en salong i den delen av stan som har el:/)

.

Så kul jul utan spis och el! Hoppas ni har det bra iaf och är på ert bästa juliga humör (Ni kanske kan peppa mig lite pleease)

.

.,

KRAM

.,

.

.

24 kommentarer till “EN JUL UTAN SPIS

  1. Nej, men fy vad trist!
    Ett tips om det inte skulle lösa sig innan jul är att köpa en portabel induktionshäll på IKEA, kostar bara 499 kr. Då kan man i alla fall laga det nödvändigaste.
    Lycka till och God Jul!

  2. Can’t your mother make her share of the xmas food? 😳 Or anybody else who are going to come at the festive table. In our family everybody wants to make their contribution, it feels more like christmas that way. And also, no one gets to go down the martyr road….😏

  3. Färdiglagat från någon restaurang på stan? Eller att gästerna tar med sig maten? Över öppen eld på tomten? Eller så värmer du halvfabrikat i mikro? 🙈

    1. Haha jag läste tomten som själva jultomten! Då blev det ju lite konstigt men väldigt roligt! 😁😁😁

  4. Usch vilken otur. Sådant där händer visst alltid med en alldeles underbar timing . Men med eller utan spis så måste jag säga att ert kök rent inredningsmässigt är en fullpoängare 👌🏻✨.

  5. Åh..inte kul..men en kokplatta som du kan ha på bänken eller 2 st?
    Har de inte kvar märket du hade?
    Lider med dig och stressen. Kan inte någon annan fixa det som behövs göras på spisen?
    Kör knytis att alla tar med sig? Det gör vi alltid och det brukar bli väldigt bra 😊 ta hjälp nu!

  6. Riktigt trist med vitvaror som strular och innan jul dessutom. Köp portabel induktionshäll kanske?
    Minns när jag var liten och vår tv gick sönder på lille jul. Tur pappa hade en vän som ägde en ljud & bild butik så han fick köpa en tv på julaftonsmorgon🤗
    El är ju ju också något man inte klarar dig utan alltför länge.. Ja, dagens i-landsproblem men är man uppvuxen med detta ”lyx” så är det väldigt svårt att vara utan…
    Hoppas ni får el o spis på plats snart igen.

    Kram

  7. Oh my dear, typical before Christmas. But I hope you have nearly a solution. I have had the same situation some years ago. Good luck and best wishes. Tell us, what is going on.

  8. Tänker också någon slags portabel häll eller platta. Värm det som är klart i ugnen. Ja hujjedamej vilket öde lagom till jul, inte kul! Men känner jag dig rätt kommer det ordna sig till det allra bästa❤️

  9. Men så frustrerande! Jag skulle försöka med en sån portabel häll som några tipsat om, om det nu inte löser sig med marmorn imorgon. Kram

  10. Men är det inte enklast att ta samma märke som ni hade? Då borde ju måtten vara rätt iaf

  11. Det bästa värdfolket serverar inte den perfektaste maten utan skapar trevlig och varm stämning. Less is more. Så lyxigt att komma till ert vackra hem och fira jul. Önskar er god jul, ni kommer få det jättemysigt.

  12. Hej! Fy fasiken vilken mardröm precis 😡innan jul. Hur som helst så hoppas jag det ordnar sig till det bästa🙏🏻

  13. Hej,
    Gå in och kolla Gränsbygdens Köpcentrum
    Dom har nästan allt annars så ordnar dom det. Men ring dom så hjälper dom dig säkert. Och dom leverera i hela vårat avlånga land.

  14. Är det säkert att du inte kan reparera den ”gamla” induktionshällen? Annars är väl en portabel induktionshäll ett bra alternativ. Den kan man ju alltid ha användning för i fortsättningen ocksa om man ska laga mat till manga. Lycka till!

  15. Men fy, vilken otur ni har med era vitvaror. Lider verkligen med er och hoppas att det löser sig innan julafton. Många kramar!

  16. Nej vilken otur. Precis det man inte vill ska hända. Har ni möjlighet att ta hjälp av gästerna? Om de tillagar det varma hemma hos sig och sen tar med det till er. Ugnen verkar fungera? Isf kan ni bara värma maten där när det är dags.

    Förstår att det känns som en katastrof, det må vara värdsliga problem men jag tror nog att de flesta hade fått panik i ditt ställe, det är verkligen en helt normal reaktion.

    En portabel induktionshäll eller värmeplattor kan ju också var något som fungerar iaf över julen. Jag hoppas att det löser sig. Det blir jul ändå om än inte som planerat.

    Jag håller tummarna för att det ordnar sig på ett eller annat sätt.

    Helénes Underbara jul

  17. Stackare dig😥 har tänkt på dig hur det gått? Typiskt det skulle ske till jul, det blir en annorlunda jul som du i alla fall kommer minnas😉 önskar er i alla fall en riktigt god jul🤶 kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg