JULSTÄDNING PÅGÅR

SAMARBETE STÄDHEM

 

Nu så – nu är det igång! Projekt göra hela gamla huset superclean och fint till jul! För det måste det vara innan det är dags att ta in julgran. Det är sen gammalt om något (iaf i min familj) Mamma städade och fixade som en tok innan jul (hon hade massa tid då hon var hemmafru) och inget lämnades åt slumpen. Mässing putsades, ugn skrubbades och textilier tvättades och skåp torkades ur, på jul skulle allt vara som nytt. Och här hemma hos Moi är det nästan samma (Kanske inte torkar av alla skåpshyllor men kyl och frys ska vara typ kliniskt rena iaf:) Och idag kom alltså fönstertvättarna och tog alla fönster – från vind till källarplan! Men hur krispigt är det inte med rena fönster och nu strålar adventsstjärnor och adventsljusstakar ännu finare. Härligt.

.

.

.

Som sist valde jag Städhem och de är grymma på fönster. Fort går det och perfekt blir det! Mitt burspråk är SÅ rent och det är även hela vardagsrummet! Helt klart redo för att ta in gran och grejor (Läängtar men här håller vi benhårt på traditionen:)

.

.

.

 

Så fina och numera rena gamla  spröjsade originalfönster från 30-talet. Älskar dem (och alldeles kristallklart skiner nu grannens ilsket blinkande röd-blå-grönajullampslinga in där från balkongen! Same-same som varje år haha;)) Tilll höger ska förresten granen stå – mellan vardagsrummet och salongen är bästa platsen. Just den här ”mellandelen” ser bara så pluttig ut på bild men det är den inte riktigt. Soffan är rätt bred (typ 3 m) och vår äkta matta är över 4 meter lång

.

.

VÄLDIGT konstigt väder idag i vår lilla stad förresten! Smått kaotiskt där ett tag faktiskt. Pendlat mellan tokgrått och regn – till världens snöfall- till sol och klart – till mulet och tö (nu) Tror ni att vi får en vit jul förresten?? Man kan hoppas iaf (Prognosen för just Västerås ser inte så lovande ut just nu men vi håller tummarna:)

.

.

Nu ska det åkas till Enköping och shoppa julklappen som inte önskades – nämligen en ny spis. Jepp nu har den gamla gett upp (Ni kanske minns att kylskåpet pajade för ett tag sen) och eftersom vi har en inbyggnadshäll som är 80 cm bred så är det inte lätt (eller billigt) att hitta en bra och snygg med omedelbar leveranstid pronto. Men i Enköping på Elgiganten fanns det en som jag bokade direkt. Håller tummarna att den passar nu (Kunde inte ta exakta måtten då hällen är limmad i marmorskivan gaah) för det är JUL OM 6 DAGAR liksom (Paniik)

.

.

KRAM

.

.

.

9 kommentarer till “JULSTÄDNING PÅGÅR

  1. Åhh fy, den stressen med pajad spis vill man i te behöva uppleva nu. Håller tummarna för att den passar!

  2. Hahaha, den passade ICKE! Så klaart. Dör. Förstå mecket med att hitta ytterligare en och åka och byta… Znark

  3. OMG lycka till med spisen! Yes jag är också uppvuxen med att det ska vara julstädat och tip-top till jul. Men jag minns också hur både Mormor och Farmor var uppe sent och var lite ledsna och trötta vid jul, så både jag och min Mamma har försökt lägga allt på en rimlig nivå- meeen jag njuter så av att det rent och fint överallt så det är ju en balansgång. Kram o tack för allt du delar ❤️

  4. Men! Snacka om att vi bor i ett avlångt land. Här är det – 22 grader i dag, så här är det inte en tanke på att putsa fönster. 😉
    Lycka till med spisen och allt julstädande!

  5. I used to clean like crazy for christmas and baked, always had a big Christmas eve with all the family. My husband and I would be so tired we didn’t enjoy ourselves. Now as we are getting older we take it easy and the children are all grown up so they take it in turn to host Christmas 🎄. Merry Christmas to you and your family.

  6. Härligt med rent och fräscht till jul! Håller med det som någon annan här skrev att det är en balansgång, man vill ha det så fint så fint man bara kan till jul men inte vara helt slutkörd när julafton kommer! Så kul och se ditt julpyntade hem växa fram och så mycket inspo du ger!
    Kram från Skåne

  7. Startade i början på december med storstädning, adventsfika, julbord, ”lilla julafton”, glöggmingel mm….och nu har vi lämnat julstress och njuter av Vietnam och Kambodja i en månad. Reser typ en månad kring jul varje år älskar det upplägget.
    Vår tradition liksom.
    Hoppas ni slipper äta enbart kallskuret 😉

  8. Härligt att få storstädat före julhelgen!
    Vi anlitade för allra första gången nånsin städhjälp för storstäd inför jul o vi är över lag nöjda, men väljer nog en annan firma nästa år. Nästa var hur cleant o rent kök o badrum blev.
    Önskar er en finfin julhelg!
    Kramar

  9. Så vackert hos dig, din inredning är spot on! Får alltid så mycket inspiration här.
    Lycka till med spisen! Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg