HELT PERFEKT

.

Nä helt perfekt är jag ju verkligen inte, det är helt klart och uppenbart och långt ifrån om man kan läsa! Ganska så usel tydligen men jag är van och sticker man, pms-stinn, ut hakan får man ta det! (Dock vidhåller jag att jag absolut inte varit elak mot någon och det vill jag absolut inte vara heller. Viktigt viktigt) Ja vilket ståhej det blev. Ganska typiskt mig att börja med sånt här när jag inte mår så bra? Så att jag får må ännu lite sämre, lite av en fakir så där tydligen:) Nåväl, idag har jag blivit tvärförkyld och nyser som en tok också och som rosen på tårtan kom migränen. Så det blir en väldigt soft fredagskväll för mig här hemma (H är borta) med ännu några avsnitt av serien The Morning show (så gaalet bra den är) Men först ska jag bädda rent i alla sängar (gör jag varje fredag och vädrar) och ikväll blir det extra mysigt i sovrummet då den nya mattan kommit på plats!  Såå fin och mjuk och d e n är helt perfekt (Och innan någon skriver att det är dåligt att köpa ny matta när man faktiskt har en relativt ny så kan jag berätta att viscosemattan som låg i sovrummet hade fått en kaskadspya by Moje på sig. Vet ni hur viscose blir när det kommer en sådan kanske? Tokfläckig och extremt ugly och tvättar man lite och gnor så blir den gulare och gulare och fläckarna större och större och det vill man ju inte ha…)

.

.

.

Så stor och härlig i ull! Ska visa bättre bilder när sängen är bäddad och jag är lite fotopiggare.

.

.

Och apropå Helt perfekt (och serier) Har ni sett Helt perfekt på Dplay? Alltså det är så löjligt och fånigt och massa prutthumor och  en helt underbar corny serie (om man har sån barnslig humor som jag då haha) Se den alla ni glada godingar  som har barnasinnet i behåll!

.

Nu önskar jag er alla en riktigt finfin fredag!

.

PEACE & KRAM

..

.

.

Rekommenderade inlägg

44 kommentarer till “HELT PERFEKT

 1. Vilken fin matta, vad kommer den ifrån och vilken färg och storlek är det? Skulle bli perfekt hos oss om den inte bara slår mot gult

 2. Ja oj vilket liv det blev! Förstår att du när du redan kände dig nere, som influenser kände dig påhoppad av artikeln – även om den kan uppfattas på olika sätt. En annan dag hade den kanske inte känts lika personligt, men är man redan i en svacka så blir saker extra jobbiga.

  När jag läser kommentarerna blir jag som alltid, så förvånad över att folk endast ser svart eller vitt, bara kan tänka en tanke samtidigt. Jag håller helt med gällande att vi generellt konsumerar för mycket. Men du som jobbar med att tipsa och visa produkter i din blogg, det betyder ju inte att du konsumerar mer än andra, 100% hela tiden. Vad med dem som jobbar i butik isåfall. Eller de som jobbar på inrednings- och modemagasin. MG! Nej, skärpning. Om man nu blir så provocerad av shoppingtips, varför då öht följa en sån här blogg? Så himla konstigt med alla de som följer bloggar som de irriterar sig på. Hur korkat att slösa sin tid!?

  Jag uppskattar dina inlägg, både tips och inspiration såväl som vardagsinlägg med pms-känningar. Fortsätt som du gör och försök inte ta åt dig av alla hårda kommentarer. Och hoppas allt känns bättre snart!

  Stor kram och trevlig helg!
  /Tessan

 3. Ja herregud va fula de blir. Den sämsta mattan jag köpt är den du tipsade om när du gjort om allrummet …”Detta är den ultimata mattan (hittad hos Carpet Vista) mina bloggisar. Löp och köp.” Både jag och min syster köpte efter tipset och usch vilken katastrofal kvalité.

  1. Visst är det enkelt att skylla sina egna misstag på någon annan… personlig läser jag på om varan innan jag köper…

 4. Men alltså hur trött blir man inte på de kommentarer du får, varför ska folk vara så elaka ?? Jag blir så ledsen å dina vägnar! Om de inte gillar din stil varför läser de ens din blogg??
  Jag älskar dina inlägg, älskar ditt vackra hus och tokgillar din inredning.
  Ha de gott och njut av dina nybäddade sängar. Kram, Catarina

 5. Jag har följt din blogg i många år nu o gillar den väldigt mycket. En bra blandning med både det ena o andra! Hoppas ni får en mysig helg 😍

 6. Bättre med ull än viskose, vi lade in en heltäckningsmatta i ull i vårt sovrum. Den har hållt sig perfekt trots hund som kräkts på den. Ull är ett fantastiskt material. Mvh Åsa

 7. Oj då fin matta! Ser fram emot att få se den i helbild🤗. Vågade aldrig ha matta i sovrummet när barnen var små, däremot har vi gamla trägolv…har många gånger gjort rent mellan plankorna med tops efter just kaskad spyor🤢😀!
  Och med den trevliga infon önskar jag dig en fin helg💕 Kram

 8. Vilka jobbiga dagar för dig! Jag känner sååå väl igen mig. Dagar då man inte är på topp eller mår lite mindre bra, då är det så lätt att tolka allt som sägs till sin egen nackdel. Man (jag) känner sig ful och missförstådd och värdelös medan när exakt samma sak sägs eller skrivs när man ( jag) mår jättebra så funderar jag inte på det överhuvudtaget! Det man i slutändan ändå inte kan blunda för är hur vår miljö mår av all konsumtion! Jag tror tyvärr detta bara är början av protester!

 9. Jag förstår verkligen att det är känsligt det Lena pratar om. Självklart känner man sig träffad när man som du passar in i det hon kritiserar. Du och många, många andra. Det är mänskligt att bli ledsen/arg på grund av det…såklart.
  Jag fattar, men ändå så blir jag glad över att hon tar ställning. Våra ungdomar behöver ha förebilder som talar om att ytan inte är allt. Att ytan är väldigt oviktig när allt kommer omkring.
  Heja Lena känner jag spontant!
  Man hoppas ju att det kommer att svänga helt och att mer viktiga saker får ta plats i ”influencervärlden”.

 10. Härligt med ny matta att sätta fossingarna på. Spya på matta går liksom aldrig bort. Spelar ingen roll om man tar hem en tvätta mattmaskin som vi gjorde en gång när ena sonen kräkts som lite på hans fina matta. Den var ff bara äcklig. Kräkdoften är svårt att tvätta bort tyvärr.

 11. Halloj!
  Du gör ett toppenjobb, är mer uptodate än många fräsiga magasin, direkt och aktuell i ditt tilltal; och har dessutom en osviklig känsla för stil.
  Som grädde på moset-
  en kul och knasig humor!
  😂💕
  You do you!!!
  Petra, önskar dig en fantastisk helg med god mat och dryck, och tack för att du finns för oss och skapar en skön liten värld att vara i.

 12. Vi har två enorma viskosmattor fr samma märke. Båda förstörda efter hundspya / hunddiarré då viskos inte går att tvätta. Kemtvätt fick inte bort fläckarna. Testat textiltvätt på senaste hundspyan och fläcken blir bara större och större. Viskos är ju värdelöst om man spiller eller har husdjur…………… 😱

 13. Kan tipsa om Mia Lundins bok Kaos i kvinnohjärnan som ger tips och handlingsplan Kringle både pms (och klimakteriebesvär när man kommer till den tiden). Mycket läsvärt och intressant.

 14. Ibland när jag blir upprörd och vill skriva ett ilsket svar på mejlen så gör jag det. Men lägger det i utkast för att nästa dag (när jag förmodligen lugnat mig och fått lite distans) ofta inse att jag ångrat mig och tycker det var tur att jag inte skickade det… men visst har jag ångrat en och annan kommentar på en blogg. Inget superelakt men lite onödigt. Blir inte stolt över mig själv då. I fortsättningen ska jag leva efter: Har du inget snällt att säga, så håll tyst! – verkar mer ”vuxet”… Kram!

 15. Man kan väl för 17 både gilla glamm och vara djup i samma person, det ena utesluter inte det andra. jag har djupa samtal med mina vänner och familj samtidigt som jag är sminkad och vill vara snyggt klädd, gillar inredning och mode. Jag bryr mig väl inte om hur folk ser ut som jag möter, däremot hur de beter sig, många här beter sig oerhört illa och det är mer sorgligt än något annat, mer ödmjukhet önskar jag er, man mår bättre av det.

 16. Du sätter dig själv lite i en offerställning upplever jag när jag läser och även att du är extremt känslig mot oliktänkande. Ha inte ett kommentarsfält om du inte vill ha kommentarer. Du verkar bara vilja ha heja-rop och komplimanger, men förstår inte att man utvecklas mer som människa (alltså insidan) av färre Ja-sägare.
  Mitt tips är mindre offerkoftor och försvarstal och mer ödmjukhet och nyfikenhet på ”tes amis”s åsikter.
  För övrigt var mattan snygg!

  1. Håller med dig Ida!
   Jag har följt den här bloggen i många år men tycker att den är så mycket feelgood längre.
   Mycket yta, konsumtion och fiskande efter bekräftelse och fjäsk!
   Det känns som att det blivit ett mönster med ett ”provocerande” inlägg följt av ett ”tycksyndommig” inlägg.
   För mig var inlägget om Lena Endre ”droppen”. Jag har flera naturligt vackra 65-åriga kvinnor i min närhet på jobbet och i familj/ släkt.

  2. Agree…bra sagt. Tycker för övrigt att texten igår var skrivet av ett barn och den idag av en offerkofta. Utvecklas och lär av allt som kommer upp. Jasägare är sällan ngt utvecklande.

 17. Ditt förra inlägg och det du sätter ord på där gestaltar ett stort problem i vår tid. Någon slags uppfattning om att man alltid bara ska vara positiv och uppmuntra varandra. Samhället behöver att vi kritiskt tittar på oss själva och varandra. Allt är inte okej, allt är inte bra. Ta en diskussion som mina elever gärna har; man får ser ut hur man vill, göra vad man vill och uppföra sig hur man vill. För det första håller jag inte med men om vi bara bemöter deras tes; absolut, tatuera dig till exempel över stora dela av armar och hals om det du vill för det är din rätt att göra det men det är också folks rätt att tycka vad de vill och ett företag kanske till och med nekar dig jobb. Det kallas konsekvens.
  Gör dina operationer och ingrepp men förstå att folk får tycka saker om det. Till och med säga det till dig.
  Och som kvinna får jag säga och tycka att det är beklagligt att det uppstått ett yrke som i huvudsak kvinnor har som går ut på att visa upp sig och saker man köper. Extra beklagligt att många dessutom blir väldigt rika på det medan andra kvinnodominerade yrken som sjuksköterskor och lärare inte tjänar bra. Yrken som har en helt annan betydelse för samhället och som är viktiga. Jag jobbar på en skola där barnen kommer från hem med goda socioekonomiska förutsättningar, trots det har jag suttit och tröstat barn vars föräldrar inte kan ge dem det senaste och samma märken som kompisarna har. På vilket sätt bidrar influensers till en bättre värld? Vi jobbar alla en massa för att köpa saker vi inte behöver i ett försök att fylla våra liv med något, en känsla vi uppenbarligen saknar. Testa att göra något ideellt, tex. träna ett lag eller Röda Korset eller något. Där finns en tillfredställelse av att betyda något och vara en del av något. En kick som varar.

  1. En annat problem är att personer som du som anser att de vet lite bättre än andra, att de måste upplysa människor om rena självklarheter. Jag vet inte om du förstår och ser det med i din text skriver du till mig som om jag vore ett barn. Att jag behöver få en tillrättavisning (eller en konsekvens) för att jag inte tycker eller är är som du. Allt du skriver vet jag och de flesta andra redan men det kanske är typiskt lärare att tro att men ska lära andra vuxna som man tycker inte verkar förstå? Och om man tänker som du, som absolut är helt rätt och riktigt (Världen är extremt orättvis) kanske man ska ägna sig åt att jämföra sjuksköterskelöner och väldigt överbetalda yrken och inte klicken kvinnor som bloggar istället (90% tjänar absolut inte några högar på detta och vi är en väldigt liten del som kan försörja oss öht på detta) Man kan blir multimiljonär på något så trivialt att sparka på en boll tex. Är det rimligt? Även om det är underhållning.Hur många bidrar egentligen till en bättre värld genom sina yrken? Man försörjer sig på det som man kan och är duktig på och jag är bra på att inspirera och blogga men det är inte lika med att jag är en dålig person. Eller att jag har en tomt innehållslöst liv och saknar tillfredställelse utöver den som shopping och injektioner ger. Jag har fyra barn och det är mitt liv och jag är lyckligt gift. Jag försöker se det positiva livet och vill försöka påminna kvinnor om små saker man kangöra för sig själv som kan ge en en kick i vardagen. Som att ta en kopp kaffe i solen och lyssna på Nina Simone. Jag tränar inget lag men jag försöker peppa alla dessa tusentals kvinnor som läser min blogg med en mysig glad hälsning varje varje dag och det har gjort i tio år. Ibland (kanske varit en 20-30 inlägg av tusentals) så är jag irriterad eller negativ och då blir omedelbart gnällig missnöjd person och bär offerkofta. Jag tycker det jag gör är något bra! Även om mitt jobb finansieras med reklam och annonser och att det därmed måste finnas med. Och om jag skriver om tex botox (kanske 4 inlägg per år) så är jag ingen dålig samvetslös kvinna. Och jag vidhåller att jag tycker inte man ska hacka på andra kvinnor och pika och upplysa dem om vad man själv anser vara rätt. Inte sätta sig själv på den höga hästen som allas lärarinna. Ha en åsikt javisst men tro inte att den är den rätta för alla andra.

   1. Så BRA svarat Petra! Håller fullständigt med dig om allt du skriver. Varför tror en del att de sitter på ”sanningen” och dessutom ser det som sin roll att pracka på denna på andra ”mindre vetande”. När det egentligen är tvärtom – trångsynta människor som bara kan se livet svart-vitt och som får energi av att mästra andra.
    Sen fattar jag inte – om man nu verkligen inte gillar influensers/dig – Vad gör man då inne på den här bloggen??? Snacka om dubbelmoral. I det här fallet verkar ju ”lärarinnan” följt dig ett tag…

 18. Är så tacksam över att du verkar vara en person som säger vad du tycker och Tänker. Det ger mig personlig styrka. Så Helt rätt blogg för mig att följa🙏🏻!! Å så tack för tipset vad gäller mattan Petra. Tänker köpa en själv i mörkare beige pga katt här hemma. Ja, ullmattor är super när man har spykatter hemma👍🏻

 19. Ja varför har man kommentarsfält om man inte accepterar olika åsikter. Varför ska alla tycka som dig. Tänk vad tråkigt om vi alla tyckte lika. Du gör dina val och beslut och självklart får du stå till svars för dessa när mycket kretsar kring lyx, yta och konsumtion.

 20. Petra, tillskriv inte mig att ha tillskrivit dig en massa egenskaper. Det gör jag inte. Jag skrev bara att jag absolut inte tror vi får ett bättre samhälle av att bara hålla med varandra och okritiskt vara hejarklack. Eftersom det skrivna ordet lätt för att folk misstolkar och läser in fel saker försökte jag uttrycka mig väldigt tydligt, med ett exempel bland annat. Absolut inte så att jag skriver till dig som att du vore ett barn.

  Sen, eftersom
  Du själv jämför fig med modemagasin och annat så kan du ju reflektera över hur mycket läsarrespons de får och om all är positiv. Likadant Lena Endre med fler som liksom du valt ett yrke man blir offentlig och publik i får ju vara beredd på att ta emot respons. En skådespelare får recensioner, du får kommentarer.

 21. Man får inte alls tycka vad man vill, åtminstone inte säga allt högt. Att säga att influencers är äckliga är mobbing. Det finns samhällsnormer och gränser. Därför är det bättre att uppmuntra varandra. Sedan kan man ha olika infallsvinklar på ökad konsumtion kontra miljön. Om man tycker miljön är det viktigaste kanske man inte ska följa bloggar som mest handlar om konsumtion? Eller handlar denna blogg egentligen mest om konsumtion? Nja skulle jag säga. Tips och råd angående inredning och kläder visst, men oavsett miljön kommer vi alltid behöva köpa vissa saker. Annat som visas upp kanske kan ge en idé om en ny färgkombo hemma där man redan har allt hemma. Tack för all inspiration och att se det lilla i vardagen som en kopp kaffe med musik till något härligt i livet! /Beteendevetaren.

 22. Tack för bästa bloggen Petra! Blir alltid 100% inspirerad här inne! Enda baksidan med din blogg är alla troll i kommentarerna som sitter med pekpinnar så fort man tycker minsta lilla annorlunda!
  Eloge till dig som klarar av att bortse från detta och fortsätter bjuda oss på härliga nya inlägg! Kramar

 23. Åå vilken fin matta😍,(usch för kaskad spyor) vår son gjorde liknande året vi flyttat till nya huset o köpt nya sängar -typiskt nog sov han mellan oss o spydde ner både mannen o nya madrassen o sängarna o nya matta .. Blev en dyr magsjukehistoria 🥴😝
  🌷Hoppas ni friskar på er🌷/ Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *