OVER & OUT

 

Nä ni jag tror ALDRIG jag tränat så hårt som idag. Sprang 5 km i full fart varav 10 minuter i 5.00 temp. Sen kastade jag mig på arm, bröst och ryggmaskinerna på gymmet (vilket jag inte brukar göra) och slet i en timme. Drog och lyfte och bände och höll på. Sen en halvtimmes pw. Pust. Tror ni att jag mår bättre? Jag mår ännu sämre. Vad är det som händer? Jag kanske håller på att bli knäpp på riktigt, full av både irritation och energi (Och vad ääär det med alla män som måste stöna så där obehagligt högt på gymmet tex. Så man undrar vad som händer? Eller lukta toktokmycket svett på löpbandet. Eller paxa tre maskiner åt gången. Aldrig damerna, bara männen) Är så himla frustrerad! Och skriv inte att det nog är förklimakteriet för då exploderar jag. Inte dags än! Förlåt för icke feelgood så här igen men så är läget och jag vet inte vad jag ska uppdatera er med som är fint, kul eller mysigt just idag. Alla ni fina bloggisar som hoppats på något annat (Jo H kom hem med middag från Sushi Yama till sin sura fru. Det var gulligt)

Over and out från Häxan Surtant (Och jättetack för all PMS-pepp och råd osv! Vi tjejer ska ju verkligen peppa och stötta varandra. Tänker att ni är många andra som också kan ta del av tipsen här. Det är såå många tjejer som lider av diverse kvinnliga saker som ex PMS, inte många kommer undan det. Och nej ingen av oss kommer undan klimakteriet heller JAG VET DET)

,

KRAM

.

.

,

Rekommenderade inlägg

41 kommentarer till “OVER & OUT

 1. Hej Petra
  Du verkar ha drabbats av pmd som många kvinnor tyvärr gör. Jag är en av dem. Hjälp finns och du är inte ensam!
  Hälsningar från en annan häxan surtant

  1. Det tror jag med att det är. Låter inte som vanlig PMS när det går ut över tillvaron och familjen m.m. Min väninna fick medicin mot PMD och nu mår hon så mycket bättre.
   Prata med din gynekolog, Petra.
   Kram!

 2. Håller med dig exakt om just de beteendena av män på gym. Hur otrevligt som helst. Jag har egen häst sedan snart 6 år och har aldrig varit i så bra form, så jag slipper gymmet som tur är.

 3. Hej! Eftersom du skriver att du exploderar antar jag att du kollat att du inte är i förklimakteriet. Själv mådde jag skit, tog ett test och har nu hormonplåster. Hela familjen är överlyckliga. 😂. Kan ändå vara skönt att veta att hjälp finns när du väl kommer dit. Med vänlig hälsning, E

 4. Det behöver inte vara feel good hela tiden, även om många verkar tycka det eftersom du ursäktar dig. Jag tycker det är roligt att följa alla dina inlägg, och just idag är jag själv inte på något vidare bra humör så då var detta faktiskt ganska skönt att läsa. Lite mindre ensamt sådär. Fortsätt som du gör, både högt och lågt uppskattas av mig!

 5. Vill verkligen tipsa dig om ett svsnitt hos Prestationspodden om Hormoner heter det. Handlar om kvinnor i menopaus – SÅ BRA!!! Hon har en klinik i Stockholm som heter Her Care, har bott i USA och forskat i ämnet om kvinnors hormoner. Ja, jag tyckte att det var ett så himla bra avsnitt och säkert hjälp till många kvinnor som lider av förklimakteriet, som inträffar redan lite efter 40.
  Bara ett tips från moi.
  Kram och ta hand om dig <3

 6. Jag hade oxå vart sur efter ett sånt pass😉. Ta det lite lugnt. Du är i klimakteriet eller i preperioden. Unna dig lite chill. Ett glas vin, tv, häng och gör mer det du känner för. Må gott! Kram

 7. Förlåt, men jag tycker du är som bäst när du inte är feel good. Missförstå mig rätt, tycker verkligen synd om dig som mår så här en gång i månaden. Men du skriver väldigt kul och spontant och från hjärtat vid de tillfällena. Och det gillar jag! (Demain i’il y a nu autre jour- eller hur nu fransosen säger)

 8. Haha, du är för rolig Petra. Jag förstår att du mår dåligt på allvar men att du också vet att det går över snart. Tack för att du bjuder på olika humör. Kram.

 9. Det är bara att inse att du har åldern inne för förklimakteriet…..finns hjälp att få och det bästa är att acceptera att man är där.

 10. Trist att må så!!! Jag har kommit in i klimakteriet och tar hellre PMS några dag i månaden än klimakteriet varje dag med körningar, dåligt humör allt annat som händer med hud mm. Snacka om att jag plötsligt känner mig gammal när kroppen påminner en hela tiden. Blääää!!!

 11. Kolla så du inte är i förklimakteriet. Jag trodde jag var det men mina värden visar ej det. Så kolla så kanske du kan få rätt hjälp om det är så att du är där redan.. Ut i naturen och spring nästa gång, inte bland brölande karlar..det är det värsta som finns hahha. Stanken från människor kan vara vidrig..satt vid en på pendeln och fick byta plats. En tjej?! Ovanligt..
  Feel good kan verkligen vara igenkänning som du skriver idag. Feel good behöver inte innebära perfekt alltid.
  Kram på dig

 12. Du kan mycket väl vara i förklimateriet vid din ålder, inget konstigt alls. Hoppas du inte exploderar nu. När det gäller att lukta svett så är det väl rätt plats att göra det, eller? Att paxa maskiner känns väldigt konstigt. Tycker det är något man bör lyfta till ledningen.

  1. Fast nu finns det svett och det finns SVETT! Det sistnämnda är antingen människor i ingrodda träningskläder eller med dålig hygien över lag. Svett luktar inte när den är ny, som den blir på gymmet. Den luktar normalt inte efter en dag heller.

 13. Är man på gym ska man givetvis inte bete sig som att man är där ensam, paxa maskiner hör till detta. Jag hade också blivit förbannad, just detta kan inte slå tillbaka på dig tycker jag.
  Men om du själv känner att du inte mår bra så kan det ju vara värt att kolla om det är något som spökar.

  I all misär som livet är ibland, är det fint att se att man inte är ensam i sin ilska över saker och ting. Värst är ju samvetet, vet inte hur det är med dig, men jag blir ofta ledsen över vissa explosioner… Kram på dig❣️

 14. Fy, jag har också haft några dagar nu när humöret verkligen är i bottten. Min pms blev sååå mycket mer påtaglig efter att jag fått barn. Det värsta är att det börjar redan vid ägglossning, då är jag så arg hela tiden och stöööör mig på allt. Sedan kommer en deppig period veckan efter och sedan mens. Kul tillvaro. Tog upp detta med min husläkare och ville diskutera pms-medicin men hon tyckte att det var onödigt eftersom ”livet är såhär”. Ni som fått medicin, hur gcik ni tillväga?

  1. Hej! Nä, det svaret ska du inte acceptera. Be om en ny diskussion, eller byt läkare! Finns visst mediciner mot detta, även om det är en del av livet, varför lida om det finns hjälp? Jag är själv husläkare, så jag vet! Lycka till!

 15. Som många skriver här så börjar klimakteriet i din ålder / (ag är ett levande bevis ) fick det då inte kanske fullt ut men sakta men säkert som amen i kyrkan är det bara att acceptera det. Det bästa är att man inte är ensam om det Alla drabbas på något sätt. Att träna är bra så kör hårt.

  1. Är det inte olika för kvinnor? I genomsnitt går kvinnor igenom klimakteriet när de är 52 år. Man kan ju ana vilken ålder det blir efter när ens mamma kom in i klimakteriet. Min var 54-55 tex så det lär kanske dröja, jag är 47. Hos vissa kan övergångsåldern börja när man är i 30-årsåldern medan andra kommer i klimakteriet först vid omkring 60 år! Så stor skillnad. Jag har inga symptom på att jag är där alls men jag har jobbig PMS fast det har min dotter med och hon är 15:)

   1. Svårt att veta vad som är vad? Jag läste att övergångsåldern infaller oftast mellan 45-55. Kan vara i 6 månader upp till 10 år! Jag började känna mig lite varm ibland runt 48, 49 kanske. Jag är 55 år nu fortfarande med regelbundna ägglossningar och mens. Så min övergångsålder verkar vara länge. Men jag är inte i klimakteriet. Även om mensen är ganska jobbig nu för tiden (har endometrios) så är jag ändå glad att ha kvar den. Jag håller mig yngre (många skulle nog gissa att jag är runt 45) tack vare östrogenet. Det skyddar ju även kroppen att ha kvar någorlunda med hormon nivåer. Dock börjar nog östrogenet sjunka för de flesta runt 45 års ålder, även om man har långt kvar till själva klimakteriet.

 16. Hej, ja jag hade tydligen också pms upptäckte jag idag… Har varit på ett uselt humör och blir galen om mannen retas, kan inte ta det. Drar mig undan, är bara ARG och hornen växer ut… Arg på ALLT! Kan nästan slänga grejer i väggen…. Tydligen väldigt vanligt att pms:en blir värre ju äldre man blir. Jag kan få ganska djupa depressioner också och inser inte förrän mensen kommer att ups, det var visst pms, och nu mår jag rätt bra. Har haft det så länge, säkert sen jag var 40 och har fortfarande mens (är 52). Vad ska man göra? Ja, jag vet inte. Jag åt östrogen ett tag men tyckte inte det blev bättre, så just nu genomlider jag dagarna, försöker ha koll på almanackan (men hur regelbundet är allt när man är 52 då…suck) och försöker inse när dagarna kommer att nu är det så här. Låt mig få vara lite mer ifred alla, ta hand om mig själv lite extra, så är jag snart på banan igen….. Det jobbiga är bara att hemma kan man ju kanske förklara pch det kan pysa ut, men på jobbet… där vill man ju vara balanserad, inte labil och kan inte skylla på nån pms…..För övrigt blir jag så hungrig så jag kan äta en hel KO den veckan också… Kolla med din gynekolog om man kan göra nåt, det skulle jag göra.

 17. Skrattar gott. Inte för att det är kul utan för att jag känner igen mig. Det där stönandet män gör på gymet är ju bedrövligt. Det värsta är att min man är en av dem!! Fiii fan. Lite svårt hur jag ska närma mig det.

 18. När du grymtar spänner du bålmusklerna lite extra för att få ett högre buktryck. Vi som låter på gymmet vid tung träning gör det för att få lite extra kraft, kan vara nödvändigt ex vid bänkpress, det fyller alltså ett syfte. Lycka Till med träningen, bra jobbat! //49-årig kvinna i förklimakteriet som älskar tung styrketräning

 19. Har PMDS, överjävlig PMS och led och plågade mig och min omgivning i många år innan jag kapitulerade och såg till att jag fick hjälp. Fick Escitalopram och vilken befrielse. Äter bara när PMDS rider mig och inget alls resten av månaden. Ett av mitt livs bästa beslut. Lid inte i onödan, när ofarlig och utmärkt hjälp finns.

 20. Petra, jag är i samma ålder som du ,jag springer 4gg i veckan (och säker att det hjälper mig) men ibland känner jag samma som du igår. Men det kommer blir över!!
  (Hoppas du mår bra idag) super bra att du skriver om det ,
  vi /jag/du är inte samma med denna subjekt och som du säger vi tjejer måste peppa och stötta varandra.!!! Ha en trevlig dag! We are with you 😉

 21. Jobbigt! typiskt att vi kvinnor ska lida hela tiden….Tror också som fler skriver du skulle lätt kunna vara i förklimaktieriet du är ju 47 och det brukar börja då. Hos mig börja det vid 46…. tog flera år innan jag haja varför jag var fly förbannad mest hela tiden….Kolla med din gyn finns mycket att få. lycka till!

 22. Hej!
  Jag gillar dina inlägg när du vräker ur dig lite elände, känns kanske lite mer relaterbart än att allt är harmoniskt och härligt.
  (Med det sagt, önskar jag dig inte åkommor som kraftig PMS eller annat. Hoppas det blir bättre snart).

 23. Så herlig at du viser andre sider enn feelgood, livet er jo mer enn det. Jeg har nylig lest «Jentekoden» av Silje Mariela Westby. Hun forklararer våre hormonelle svingninger gjennom syklusen på en lettfattelig måte, og deler kunnskap om trening, kosthold og helse som kan gjøre det enklere å mestre svingningene. Kanskje det kan hjelpe deg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *