SEMMELDAG & GYMSKADAD

..

Hur GOTT???

.

.

Hej Semmeldag!

.

Idag firar vi semlans dag – hurraaa! Men det råder ju lite delade meningar om det är något att fira men om ni frågar mig? GIVETVIS. Åh jag minns när jag var liten och semmeldagen var något ganska stort (det var på den tiden semlor fanns max ett par veckor i butikerna) och vi åt alltid hetvägg då. Ni vet när man lägger semlan i varm mjölk (och ja det var röd fet mjölk) Så semlor är verkligen sån go feelgoodkänsla för mig och härliga barndomsminnen, inget man tullar på alltså. Och det ska vara mycket mandelmassa, helst med lite crunchiga bitar i, och mycket kardemumma i degen och lagom med fluffig grädde! (och vill man vara supernyttig och inte äta socker så kan man ju vara det alla andra dagar förutom påskafton och semmeldag;)

.

.

.

Bakade inga egna semlor till idag (av skäl ni kan läsa nedan..) utan Bea fick tassa ner på stan och köpa ett lass åt oss på Systrarn Ericssons konditori! Wienervarainten och wrapvarianten valde hon (och vi har minsann ett par vanliga i kylen också – ska det vara så ska det vara och räcka hela dagen haha)

 

.

.

AJAJAJ, jo jag ser ofixad och lite butter ut men jag har bara såå ont i min vänstra axel! Suck! Har ju varit duktig och styrketränat ganska intensivt de senaste veckorna och det har känts så kul! Har verkligen varit jättepeppad. Så tog jag i ordentligt nu senast igår och la på mer än jag brukar när jag tränade rygg och armar och sen efteråt när jag satt hemma och nös till så sa det bara tjoff och det högg till i axeln som om något gick av! (nej troligtvis inte men det k ä n d e s så) Tyvärr gör det bara ondare och ondare och nu kan jag inte andas in utan det värker till ordentligt. Sååå himla seeegt. Måste kanske kontakta doktorn för att kolla detta fast det är det värsta jag vet (när det gäller mig själv) Men det är nog inte så mycket att göra förutom att vila axeln I guess. Och proppa i sig värtabletter och mumsa semlor och kolla andras Instagram när de är i Dubai och dyker eller swishar ner från någon alptopp på sportlovet och vi själva gör typ ingenting. Stackars Beapluttan får bara vara hemma i stan (H jobbar) och tom hjälpa sin handikappade mamma, tycker riktigt synd om henne! Får försöka kompensera henne och lillebror sen<3 (tröja gammal favvis från Lexington om någon undrar)

 

..

Hoppas ni har en fin fettisdag nu tjejer!

.

.

KRAM
.

.

.

8 kommentarer till “SEMMELDAG & GYMSKADAD

 1. Boka in dig hos en sjukgymnast, de kan (i vissa fall) vara bättre än en doktor på idrottsskador, och en bonus att du slipper sitta i ett väntrum med smittspridande sjuklingar i dessa virustider…

 2. Man måste inte alltid göra tusen olika saker fast det är sportlov! Det finns andra tillfällen också… barnen mår inte dåligt av att ha det lugnt runt omkring sig i en vecka. Jag är nyopererad för 1 vecka sedan så vi är också hemma i år… varit nyss i Thailand dessutom över nyår. Som sagt, lägg undan det där eviga dåliga samvetet! ❤️

 3. Tror Bea klarar sig toppen 🙂 barn behöver få koppla av ibland också och bara vara. Kanske tom ha det tråkigt också, för att uppskatta det roliga ännu mer sen.
  Usch låter obehagligt med axeln..kanske ngn sträckning som blivit. Jag slet av ligamenten i foten när jag sprang och det knäcktes som 2 torra kvistar 😉 not nice..
  Gå till en idrottsläkare istället. Känns som de är mer inriktade än en vanlig husläkare.

 4. Jag fick en muskelbristning i vaden för två månader sedan. Gick på ett pass med mycket hopp och poff så smällde det till i vaden och jag kände hur något for upp mot knävecket. Kontaktade sjukgymnast och går nu på rehabövningar. Vänta inte med att gå till sjukgymnast om du har så ont. Krya!

 5. Hej
  Usch säker någon muskelbristning, har hänt
  Mig också.
  Vi jobbar hela lovet och våra tonåringar hänger med sina kompisar eller jobbar lite och softar.
  Vi har aldrig varit ledig på alla dessa lov och åkt i väg på resor.
  Dom flesta har ju 5-6 veckors semester /år.
  Otroligt fint hus du bor i
  Hoppas du kryar på dig snart
  / Therese

 6. Så gott det ser ut! Krya på axeln! Så tråkigt när man känner att man är på G. Barn älskar att bara spela kort och umgås så njut av det också! Flitigast på insta är just dem som gör det du skriver men det gäller ju inte majoriteten av svenskarna även om det i bland ser ut så där. Kram och önskar er en skön vecka! Cilla

 7. Det är nog väldigt få av alla Sveriges barn som åker på resor under loven, de allra allra flesta går på fritids eller är ”bara” hemma så inget att ha dåligt samvete över och det finns ju massor att göra hemmavid! Men kollar man på insta så känns det lite som att ”alla” reser och gör en massa kul.
  Med 5 veckor som de flesta har i semester så räcker det ju bara till 3-4 veckor ledigt på sommaren och 1-2 övriga året, eller hur man nu lägger upp det. Sen önskar man ju att alla barn kunde få vara lediga på sina lov såklart, och jag skulle själv vilja vara det 🙂

  Har ni inte typ Bounce eller Airhop eller liknande kul ställe i Västerås? Där kan man ju lätt slå ihjäl ett par timmar.

  Hoppas du blir bättre i axeln pronto och ha en fin dag!

 8. jag tror att barn bara behöver få va….vila och inte göra nånting. Ibland får jag för mig att folk bara vill visa upp en fasad på sociala medier och bräcka varandra. Nej låt barnen bara få vara och chilla med kompisar eller bara vara hemma och känna av ledighet, sova länge mm. Det är så mycket ändå för dom med aktiviteter och läxor i vardagen.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg