PASTA BOLOGNESE (DEN RÄTT VI ÄTER ABSOLUT OFTAST!)

.

Tadaaa- den rätt som jag serverar absolut oftast här hemma! Säkert hemma hos många av er andra också gissar jag:) Spagetti och köttfärssås mmmm.

.

.

.

Spagetti Bolognese är ju riktig sådan comfort food tycker jag och bland det godaste! OM den görs rätt vill säga och h u r den ska lagas finns det ju massa ideér om men hos mig gäller detta 1. Absolut inte vara grädde i (herreguuud nej) 2. Inte innehålla rivna morötter. 3. Inte innehålla ketchup eller soya eller buljong eller vitlökspulver eller aromat eller annat hittepå:) Min pappa har alltid gjort världsgod Bolognese men kan nu för tiden få för sig att ha i kapris (!) eller oliver tex och nejnejnej.

.

Min bästa Bolognese är väldigt italiensk och ganska enkel och ska vara fyllig och oljig och dofta oregano och vitlök. Serveras med bavette eller spagetti av bästa sort som givetvis är kokt al dente och en stor hög nyriven fluffig parmesan toppen. Yummie yummie. Gärna några extra varv med svartpepparkvarnen över min portion också tack!

.

.

.

Så idag ska ni får mitt bästa recept på Bolognese! Perfekt mat att fixa till både helg och vardag (Finaste gryt/kastrullsetet i 3 strl kommer från Kockums)

.

.

.

P A S T A  B O L O G N E S E

4 portioner

.

Du behöver: 500 g nötfärs, 75 g bacon, strimlad (eller pancetta), 1 gul lök, finhackad, 2 klyftor vitlök, pressad, 150 g tomatpuré, 1 dl rött vin, 600 g krossade tomater, 2 tsk torkad oregano, 2 tsk färsk hackad persilja, 0,5 dl färska basilikablad, 0,5 dl olivolja, 1 msk smör, salt, svartpeppar, 2 krm strösocker, riven parmesanost

.

Gör så här:

 Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Fräs bacon, lök och vitlök i pannan och smula sen ned nötfärsen med en gaffel. Tillsätt sen tomatpuré och vinet och salt, peppar och socker. Låt alltsammans puttra i ett par minuter. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano, persilja och basilika Koka såsen under lock på svag värme i minst 40 minuter. Smaka av med salt och peppar och späd ev med lite vatten (Använd gärna lite av pastavattnet!). Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten och låt den rinna av i ett durkslag. Servera pastan rykande het, ös över köttfärssås och strö över lite parmesanost.

.

Dagens recept alltså mina vänner! Imorse vaknade jag galet tidigt (05.30) och gick faktiskt upp då och har hunnit med jättemycket! Mest har vi hållit på ute på gården i solskenet – städat Mojes lekstuga och krattat upp de sista löven och åkt till Återbruket med skräp och lövpåsar och sånt där och fikat i solen och ja myst. Det är så himla härligt att ha en trädgård tycker jag och att hålla på att fixa där ute är bland det mest avkopplande som finns ju (speciellt nu är den perfekt när man tröttnat på alla eviga tråkiga nyheter)  Alltid finns det något att pyssla med och något nytt som hänt i rabatterna!

.

Men nu ska jag hoppa in i duschen och lägga lite syra och en mask och snygga till mig!

.

Ha en fortsatt fin lördag nu raringar!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “PASTA BOLOGNESE (DEN RÄTT VI ÄTER ABSOLUT OFTAST!)

  1. Mums! Nästan identisk med min bolognese med, men jag har i några kryddmått kanel också! PROVA! Fortsatt Trevlig Helg.

  2. Ska testa ditt recept. Själv gör jag världens godaste bolognese tycker jag. Innehåller både grädde, finhackade morötter, rotselleri, kanel och dragon. Mustig och supersmarrig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *