GODASTE KLADDKAKAN MED KOKOS

.

Bland det godaste!

.

Hallå bloggisar!

.

.

Solig FREDAG idag och det får vi helt enkelt göra det bästa av eller hur!?! Kanske blev det ingen fest eller ens middag med massa kompisar men det är ju möjligt att göra det ganska härligt ändå hemma med la familia och riktigt nära och kära. Jag gillar ju att fixa mys hemma bara för mina älsklingar och idag fixade jag en kladdkaka med kokosbotten som fredagsgottis och oooh my så god den blev. Kokos är ju bara sååå gott. Gillar ni det också? Denna kommer jag göra många gånger kan jag lova er! BÄSTA jag gjort och den är enkel att baka också (bara att spara i favvoreceptmappen inför framtida bjudmiddagar:)

.

Alla är hemma utom Bea och H som fortfarande går iväg till skolan och jobb så så är vår lilla status just nu. Skönt för Beapluttan att få träffa kompisarna i skolan och att mycket är som vanligt fortfarande för henne, när man går i mellanstadiet är man ju så känslig liksom<3

.

.

.

 

Jo jag fick lite hjälp i köket av den här blondinen. Eller han var mest provsmakare:) Förresten så bakar jag nog mer än någonsin just nu! Bakar och städar (kliniskt rent casa) och rensar och sorterar osv. (Har läst att andra är likadana så det är väl det man helst pysslar med i karantäntider kanske?)

.

.

 

Har en hög liten springform som jag älskar. Receptet nedan är för en standardform men det blev riktigt gojsigt och fluffigt med en hög kladdkaka! Dock fick den vara inne 10 minuter extra

.

.

.

Pudra på florsocker och tadaaa kakan är klar! Receptet kommer här:

.

.

KLADDKAKA MED KOKOSBOTTEN

.

.

Kokosbotten

Du behöver: 2 ägg, 1,5 dl strösocker, 50 g rumsvarmt smör och 200 g kokos. Vispa ihop och tryck ut kokossmeten i en smord springform Ø ca 24 cm.

.

Kladdkaka

Du behöver: 100 g smör, 2 ägg, 3 dl strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljextrakt (eller 1 msk vaniljsocker), 5 msk kakao och 1 tsk bakpulver.

.

Gör så här Smält smör. Vispa ägg, vailjextrakt och strösocker pösigt. Rör ihop övriga ingredienser. Blanda ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten över kokosbotten. Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 35 min (tiden beror på hur kletig kaka du vill ha. Jag gillar när kakan är riktigt rinnig i mitten) Servera kladdkakan kylskåpskall med lättvispad grädde

.

.

 

.

Mumsfillibabba

.

.

Nu ska någon av de stora få passa Moje lite medans jag snörar på mig löparskorna och tar fredagsturen och sticker ut och springer i solskenet!

.

.

Önskar er alla en fin fredag och var rädda om er!<3

.

KRAM

,.

.

.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “GODASTE KLADDKAKAN MED KOKOS

 1. Mums det såg gott ut. Jag jobbar hemifrån det är inte så dumt faktiskt får gjort jättemycket, men saknar mina kollegor och fikarasterna. Ha en härlig fredag ❤️

 2. Mums! Skönt att höra om städbehovet. Trodde ett tag att jag var ensam om att bli städtokig. Mat och rent kan man fixa, men allt kan man inte skydda sig mot. Roligt att se lite fina bilder. Tack för det! Trevlig kväll!

 3. Tänker du och din familj på alvor och resa till fjällen?

  Jag och min familj har flera resor inbokade till utlandet. Jag skulle aldri resa i dessa tider och bara tänka på meg själv och mitt eget behov!

 4. Ser jättegott ut!
  Det finns säkert en psykologisk förklaring till ökat städbehov i kris. Att försöka skapa kontroll och undvika farliga smittor och så hjälper det mot ångest och rastlöshet. Bakbehovet handlar kanske om att göda sin avkomma inför krisen 😁

 5. Men ååå!! Den där bara måste jag testa att baka! Tack för en härlig blogg❤️

 6. Åh sååå gott 😋måste jag testa att baka . Hade du den inne i 35 min blev den kladdig då ? Älskar när det är kladdigt i mitten . Tack för en härlig blogg 💕

  1. Gör det! Nej jag hade den inne i 45 minuter längst ner i ugnen pga höjden på formen (har en extra hög form:) Med vanlig form så räcker det nog säkert med 30-35 min för att få den jätterinnig som min:)

Comments are closed.