FIRAT PÅSK!

.

Jag igår – tokpeppad och redo att äta påsklunchen 2020 style! Dvs hemma i vårt casa (och ingen fjälltur och ingen Gotlandstur) med bara närmsta familjen som säkert (och förhoppningsvis) 95% av alla andra familjer gjort i år. Min pappa ringde förresten och frågade Destination Gotland hur det såg ut på färjorna i påsk (han är står skriven på Gotland så det är hans hemmadress) och då berättade de att det bara var 100 personer bokade på båten så alla Gotlandsälskare med stugor på öjn har verkligen lyssnat på de som ska lyssnas på. Så bra.

.

.

.

Dukade glatt och påskjut och skatterna och H bjöds på hemmagjorda köttbullar, prinskorvar, röktlax, sill, färskpotatis och min Jansson (som mer riktig supersmarrig om jag får säga det själv!)

 

 

.

Och visst ska man göra sig påskfin utan gäster! Vi gick all in allihopa och jag hade på mig ny sidenskjorta från Stenströms i underbar korallfärg och vita byxor från Inwear (gamla)

.

.

.

M u m s. Alltså jag älskar precis all traditionell svensk högtidsmat (Och liten snaps och öl!)

.

.

.

Påskefterätten – ananaspaj! En klassiker som en gammal vän lärde mig baka när jag var ung och som jag aldrig tröttnar på. Alltid uppskattat (tulpanerna på har jag spritsat med citronfromage) Har säkert bakat 100 ananspajer haha:)

.

.

Hoppas ni också hade en fin dag igår!? Idag denna Påskdag är det kallt och blåsigt och lite ruggigt ute och jag känner mig lite småkrasslig faktiskt så jag tror att det blir en soft ledig hemmadag med massa godisätande och Neflix:)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “FIRAT PÅSK!

  1. För att vi älskar gammal sur inlagd fisk till kokt potatis och i gratäng och tårta och 3 gånger om året passar vi på och njuter detta ihop med diverse tillbehör och sprit:):)

  2. Det där är väldigt varierande beroende på vart i landet man bor. 🙂 Visst, sillen finns på både påskbordet och julbordet men vi äter olika sorters sill och det är mer lax till påsk och absolut ingen Jansson för oss. På midsommar är det grillat som gäller. Du verkar ju själv vara svensk. ☺️

 1. Såklart man äter Jansson även till påsk! Nu när man inte kunde hälsa på släkten i år så gjorde vi vår egen påskmat, bl.a första Jansson nånsin. Jättegod!
  Vad fint du dukat och himla fin skjorta!
  🤗

 2. Det är inte lagligt att stå skriven någon annanstans än där man bor. Din pappa bör i Västerås = felaktigt att stå skriven på Gotland! Kanske bäst att ta bort den uppgiften…

 3. Så fin du är Petra! Underbar färg på dig och så snygg figur du har! Har du gått ned i vikt?!
  Kram 🥰

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *