KYCKLING & SPETSKÅL PÅ PLÅT

.

Idag tänkte jag bjuda är på ett riktigt grymt kycklingrecept igen! Gjorde detta till middag igår och vi har faktiskt ätit denna busenkla rätt hela två gånger den senaste veckan pga så g o d. Alla älskar detta och det är såna där fina mjuka sköna smaker man typ bara upplever på bättre restauranger. Mmm. Ni  måste prova!

.

.

.

Maten lagar sig i ugnen på en plåt (Vi har extra breda plåtar och ugn så det räcker till hela familia) Jo man bryner kycklingen först men sen så. Sen gjorde jag ris till åt de här hemma som alltid måste ha kolhydrater (jag hoppade, inte för att jag inte äter kolhydrater utan för att det inte behövs!)

.

.

.

SÅ fräscht och liksom vårigt. Och spetskål är ju bland det bästa. Äälskar kål.

,

,

.

 

K Y C K L I N G  I  U G N  M E D  C I T R O N  &  B A K A D  S P E T S K Å L

.

6 personer

.

Du behöver till kycklingen: skal av 1 1/2 citron, 900 g kycklingbröstfiléer, 1 1/2 – 2 1/4 tsk grovmalen svartpeppar, 3/4 tsk salt, 3 msk rapsolja att steka i. Till spetskålen: 1 1/2 halverad citron, 1 1/2 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer) 3/4 tsk salt, 1 1/2 ml grovmalen svartpeppar, 75 g hyvlat smör, flytande honung

.

Gör så här: Sätt ugnen på 200˚C. Kyckling: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Krydda kycklingen med svartpeppar, salt och citronskal. Spetskål: Lägg kålen på en plåt med bakplåtspapper, pressa citronsaft över, krydda med salt och svartpeppar. Hyvla smöret över med osthyvel och ringla över lite flytande honung. Baka kålen i mitten av ugnen i ca 25 min. Stek sen kycklingen på hög värme i rapsolja i cirka 3 min per sida. Lägg sen den stekta kycklingen plåten, ringla lite honung på den med och låt gå klart tillsammans med kålen, cirka 15 min eller till en innertemperatur på 72°C. (Jag har kvartat citron och lagt på plåten också)

.

M I N  B Ä S T A  D R A G O N S Å S

Såå enkel och god till kyckling! Till ca 6 personer

.

Du behöver: ca 2 dl vatten, 1 hönsbuljongtärning, 4 dl creme fraiche, 2 tsk torkad dragon, salt och nymalen svartpeppar.

.

Gör så här: koka upp vattnet och smula ned buljongtärningen. Rör ner creme fraiche och ha i dragon låt det koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar. (Jag har ganska mycket salt med det är ju en smaksak:)

 

Nu ska jag kolla till min lilla tjej här som är hemma och krasslig idag<3

.

KRAM

.

.

.

9 kommentarer till “KYCKLING & SPETSKÅL PÅ PLÅT

  1. Spetskål är underskattat.
    Men så blir ju nästan allt godare i ugn tycker jag.
    Tack för inspirationen. 🙂

  2. Kul recept, ska prova genast. Tack för en läsvärd blogg, gillar att du blandar högt och lågt. Fina bilder och massa inspiration.

  3. Ser så gott ut! Tänkte laga denna rätt ikväll och ville kolla om du tror att det kan funka med vitkål istället? Spetskålen var nämligen slut igår så jag tänkte att ett litet vitkålshuvud kanske funkar?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg