BÄTTRE LATE THEN NEVER & TYSKLAND ÖPPNAR FÖR OSS

.

Men alltså min familj är ju den gulligaste! Idag kom lille Moje med den här asken med det finaste lilla guldhalsbandet i och det visade sig att det var en extremt försenad Mors-dag-present. Vilken surprise! En guldstav med skatternas namn, äälskar sånt. Eftersom den beställda presenten blev så sen så kan jag inte göra jättereklam för Vackra saker men är man villig att vänta någon månad så;);)

.

.

.

Kärlek<3<3<3<3

.

Och idag kom då beskedet att Tyskland öppnar upp för svenskar! Puh, nu ordnar det sig!

.

Vi hade precis avbokat hotellet i belgiska Antwerpen, bokat nytt i franska Lille och så fick vi boka om igen till ett stort luftigt hotell i tyska Aachen. Vill bo på just rymliga fina hotel med enorma ytor, som har bra room-service och korrekt Covid19-tänk, känns tryggast så. Avstånd, avstånd, avstånd. För håller man avstånd och undviker folksamlingar och massa möten och inte tar i allt och allting och spritar så är risken minimal att sprida smitta eller bli smittad. Det vet vi ju vid det här laget inte sant? Så vi ska inte trängas med någon. Jag vill bara poängtera det igen efter som så många stormar i kommentarsfältet nu. Vi är inte dumma. Vi springer inte i köpcentrum eller trängs på stränder. Vi åker inte till ex Ullared eller Båstad (jo jag var också ditbjuden) Vi åker nu utomlands och ja det f å r man göra, därför ska vi inte bråka om det inte sant. Vi ska inte sitta i ett plan eller i en buss eller i en tågkupé. Vi ska bo i hytt på båt och  sitta i en bil i många mil. OM vi ändå blir sjuka där nere så kommer jag bli extremt orolig givetvis och det skulle jag ju bli hemma också. Det finns dock professionell sjukvård att få  och vi får använda oss av den enligt lagar och regler. Åter igen, vi ska alltså semestra på vishan – i Calvados som är ett välmående distrikt med få smittade. På en stor gård med ett stort hus som ägs av min far och som bör ses till. Ja vi har trädgårdsmästare som sköter ägorna men ingen som pysslar om husen under året (det kostar lika mycket som i Sverige att ha tillsyn)

.

Så vi åker ner till Normandie i övermorgon och det ska bli jättemysigt och jag hoppas verkligen allt ska gå bra nu!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

54 kommentarer till “BÄTTRE LATE THEN NEVER & TYSKLAND ÖPPNAR FÖR OSS

  1. Ja halsbandet är du verkligen värd. Som gör så mycket för din familj. Jättefint är det. Ha nu en härlig resa och hoppas på fint väder.😊

 1. Vi skall flyga ner till vår lgh nästa vecka i Spanien och kommer oxå hålla oss till vårt område. Folk fattar inte vi som reser till våra boende inte lever som om vi är på inklusive utan man har sitt eget precis som i Sverige och har sina vardagliga rutiner även där.

 2. Enjoy! Njut av semester med familjen! Tack för att du delar med dig av allt skönt i vardagen! Det behövs-inte minst nu! Always look on the Bright side of Life! (O det gör du!)

 3. Galet att resa. Ni bor ju fantastisk redan nu? Hoppas det går bra för er, men tycker det är idioti..och själviskt. Varför är det så svårt att stanna hemma?
  Lycka till med att sprita en litens händer hela tiden..

   1. Tänker mer på den långa resan ner. Dessa länder vill inte ha oss där just nu och det borde vi respektera. Att vara kvar i Sverige om man blir sjuk är inte som att vara i europa och bli strandsatt eller sjuk. Vissa har allt men vill ändå ha ännu mer. Det måste hända något, annars mår människor inte bra. Det är jag jag och jaget som är viktigast. Hoppas allt går bra för er hela vägen ner och att ni kommer hem igen.

    1. Dessa länder vill mer än gärna öppna upp och har öppnat upp för alla inom EU. Vi utsätter oss inte för mer fara där än hemma. Hoppas så att du kan vara glad för de som vill njuta av livet på ett smart sätt.

 4. Hoppas att ni får en riktigt fin resa och härliga dagar i France. Ni följer ju de riktlinjer och regler som finns från FHM och UD så bry dig inte om de om vill skapa sina egna regler som de tycker att alla ska följa för att de inte tycker att FHM och UD är skarpa nog. Det handlar om rädsla vilket man får ha respekt för. Liv ska räddas men liv måste också levas. Det ena behöver inte utesluta det andra så länge man hanterar allt med respekt, eller hur? Det finns alltid risker med att leva… Hoppas att ni också att ni får möjlighet att åka till Gotland också så småningom. Kram //Tina

 5. Hoppas ni får en mysig semester och att resan går bra!
  Ser fram emot att få ”hänga med” via insta och blogg:)
  Kram

 6. Jag måste säga att det känns något oansvarigt att hävda att ”risken är minimal att smittas” när man är ute på resa. Såklart kan man minska risken, men att säga att den är minimal är att ta i, med tanke på att vi befinner oss mitt i en pandemi. Vi har valt att avstå att resa till vårt sommarhus utomlands, då vi inser att det finns risksituationer som blir omöjliga att undvika. Vad gör man tex om ett barn måste gå på toa akut, och det inte finns möjlighet att socialt distansera sig. Visst, sprita är bra, men om det vore så enkelt att det hjälpte i alla lägen skulle vi väl inte ha en pandemi nu?

 7. Trevlig resa! Hoppas ni håller er friska och att vi ses på blogg och insta!
  Stor kram från Anna i Skåne

 8. Det är väl egentligen inte en fråga OM man får resa. Många av kommentarerna var ju mer att man inte vill utsätta varken sig själv eller sin familj för detta. Förstår verkligen inte hysterin att så fort ett land öppnar kastar man sig över datorn och beställer. Tycker själv att man nu dagligen hör om att fler stänger ner igen pga en andra smittvåg.

 9. Ha en underbar resa! Njut ett France.

  Till er andra som skriver, låt oss alla vara snälla i coronan. Vi måste lita på att alla gör så gott som dom bara kan. Världen blir snällare om vi litar på varandra. 💕

 10. Hua, skulle inte våga resa iväg. Alldeles för tidigt. Pandemin pågår fortfarande. Dessutom ta med sina barn och ”chansa” på att det ska gå bra. Nä, dåligt osmart val enligt min mening.
  Håller ändå tummar att det går bra för er.

 11. Önskar er en trevlig resa och att ni får njuta av ert hus i Frankrike! Ta hand om er i Aachen och när ni åker igenom NRW eftersom det är ett av de värst drabbade områdena i Tyskland. Bor själv i sydvästra Tyskland (Baden-Württemberg) men ska flytta till Bonn i NRW nästa år så har hållit extra koll på just deras covid19 statistik. Om ni kan, så undvik områden runt Heinsberg på vägen ner eftersom det har varit lite av ett epicenter i NRW. Likaså Gütersloh området där det för ett par veckor sedan dokumenterades över 1000 fall vilket ledde till nedstängning av vissa distrikt NRW. Annars måste jag nog säga att Tyskland upplevs väldigt säkert och organiserat, alla använder mask (obligatoriskt), avstånd hålls mestadels och sjukvården är 100% om det mot förmodan skulle behövas. Det kommer att gå fint! 🙂

  1. Vi var i Tyskland sist på lördag, vi bor i Luxemburg. Vi var i Frankrike en vecka hos svärföräldrarna. Vi åker på semeui Frankrike på söndag, till en liten stad på kusten. Först och främst, sjukvården är topp, ni har inga problem med det. Det varierar sedan lite mellan länderna när det kommer till hygien, Frankrike var det värsta jag sett på länge och då menar jag affärer. Restauranger är braz rena, mask osv. Frångå måndag är mask obligatoriska i Frankrike också. Jag är glad för det. Men så länge vi gör vad vi kan, distans, tvätta lite extra i rum, använd handsprit osv. Vi kan inte låta hotellen och turismen dö ut helt, och de gör verkligen allt de kan för turister just nu. Njut av semestern, det gör vi med, men inga full proppade affärer och så, det blir nog bra. Ha det bra.

 12. Why did all the swedish people worried about the Covid 19 infections then they had the highest infections per 100 000 residents per day in Europe in June/ July? (23.06.20- 25.06. 1995- 1487 infections per day) (Infections per 100 000 residens since the beginning: Sverige 735, Germany 241, France 257; 14.07.20 Infections per 100 000: Sverige 1,7, Germany 0,5, France 1,6)
  Thats the reason why Germans aren´t allowed to travel to Sverige…
  …but I hope we can go there soon, because we miss our friends up there.
  In Germany it is not allowed to have parties etc. and that we see here is swedish people having midsommar and student parties in groups with no distance. Going shopping in Gekás with no distance as there is not this awful virus.
  As swedish you are safer in Germany and France than at home.
  In Germany and France you have to wear Masks in Supermarkets, Restaurants, Hotels…
  …also children since the age of 6, so be prepaired for that and have lots of Masks for your family in your bag.
  And then you avoid mass gatherings I´m sure you and your family will have a nice Holiday.
  I hope, that we can have holidays without the virus in our mind very soon.
  Stay safe, Elise.

   1. Maybe it´s just jealousy.
    And than you gather all the informations from serious scientists, you know that the greatest transmission of the virus is through aerosols. These aerosols are exhaled when breathing, speaking, singing ect., so wearing Mask there you can´t take distance (elevators, public toiletts in restaurants and hotels, busses, churches, supermarkets…) and taking distance is a good combination against the virus.
    Going on holidays to countries there you have to follow these orders there shouldn´t be a higher risk, than staying in sverige and going to Ullared, having parties at the Ballermann on Mallorca or have fun at the beach in Brighton in Great Britain.
    So why should a swedish family can´t go to a private holidayhouse in France and have a nice holiday, than they will stay alone there and will not have parties with other people?

   1. It is just allowed since the 14.07.2020 to travel to sverige. Before that, you have to go in a 14 day quarantine when coming back home, because of the high infections and not so strict activities against the virus in sverige.
    There are some German (mostly pensioner or people that have more than 14 days of holiday to have the chance to stay in quarantine afterwards) but not all the Germans that have houses up there, were allowed to travel.
    Although I´m allowed to travel since this week, I´m not sure, if I should come this sommar, because of the situation in sverige.

 13. Hej
  Trevlig resa och hoppas allt går bra på resan. Klart man vill åka ner till sitt hus. Folk åker ju till Ullared och trängs och bor på hotell. Ska bli kul att följa er här på bloggen.

   1. Det är ju liksom inte bättre att åka och trängas i Ullared. Skäll på dem istället för de som åker och håller avstånd i Frankrike. Det är nog säkrare att vara där dessutom. Här har folk noll respekt och trängs och har sig i affärer osv.

  1. Den borde alla lyssnat på i dessa tider, som hon uttrycker fan ta er, hur svårt kan det vara… känns ibland som ett krigstillstånd det pågår ju över hela världen, länge leve egoismen…. kram Lotta från Yvonne

   1. Exakt länge leve egoismen !!!! Alla verkar tro att dom inte drabbas bara dom gör si eller så …. men det är inte alltid det går att planera vad som händer efter vägen tex ,…. hua mig , skulle aldrig ens komma på tanken mitt i detta som pågår …..

 14. Hoppas resan blir bra och att ni kommer fram utan problem. Ser fram mot att se goda middagar, vackra vyer, lite snygga kläder och family time.

  Vore kul att se vad du packar i väskan, som ett ilägg. Hur du tänker kring vad du tar med dig.

  Bon voyage et bonnes vacances

 15. Nej absolut inte. Jag mena att risken att bli smittad är väl större om man trängs på Ullared . Läste just att där fanns inga avstånd alls . Kan ju förstå om man har ett hus som man behöver åka till , Men kan inte förstå varför man måste shoppa just nu. Man ska väl inte behöva bli ovänner om Corona . Följer man råden som är ,mer kan man väl inte göra. Sen är det upp till var och en att avgöra vad man vill utsätta sig för.

   1. För att i Sverige så lägger man ansvaret på individen. Se bara på alla överfulla bussar och tåg. Sådan dubbelmoral i detta landet!

 16. Härligt att ni kommer iväg – klart ni ska åka! Vet att ni är försiktiga. Vi körde liknande upplägg som er med hytt, munskydd, handskar mm när vi åkte till Gotland. Sen för att safea körde vi total karantän en vecka innan resan (barnen hemma, inga butiker, inget fira midsommar m vänner osv) och så fick jag möjlighet att coronatesta mig veckan innan så vi skulle vara helt safe. Men detta var ju för att inte riskera att dra med något till GoP 😊. Sen en veckas karantän på plats – ingen närkontakt, åt ute i lilla huset, olika badrum mm. Lite speciellt var det allt men funkade fint att hålla oss isär. Tror helt enkelt det är väldigt olika hur folk beter sig och vilka säkerhetsåtgärder de vidtar. Vissa verkar flacka runt som bara den på gallerior och restauranger. Ni är försiktiga och kommer ju bo isolerat och utsätta er för minimal risk. Enjoy your trip! 😘

 17. Fattar inte skillnaden – Att åka till sin stuga ngnstans i Sverige, det tycker många är helt ok. Men att åka till sin ”stuga” i Frankrike – det fördömer man. Vad är skillnaden? Så länge man håller avstånd, tvättar händerna och undviker folksamlingar och följer ev andra rekommendationer, vad är då problemet???

  1. Att du är väldigt långt hemifrån och utsätter/belastar ev det landets sjukvård och vårdplatser, utsätter de människorna i det landet. Vi ska inte röra runt vårt resande över huvud taget! Varken i Sverige eller övriga världen! Vad ÄR det som är så svårt att förstå??? Kan man inte vänta 1 år? Å nej, huset förfaller inte heller.
   Man fattar inte allvaret när man tar beslut som Petra m familj gör nu. Barn dör och vältränade män och kvinnor dör i Covid. Men neeej, vi måste till France i alla fall. Man fattar när det är för sent. Jag pratar om människor som har ett rikt socialt liv, bor fantastiskt som det ve r k l i g e n inte går någon nöd på. Usch..

   1. Petra har ju lika stor/liten risk för att bli sjuk/smitta någon hemma i Västerås som i Frankrike. (Dvs – risken för att någon ska smittas/smitta är ju lika stor/liten på ICA, på jobbet, från barnen, etc.) Du kan således lika gärna bli sjuk hemma i vardagen. Som du resonerar så kokar det ju ner till att vi alla bör sitta i fullständig karantän och inte gå utanför huset närmaste året. Men det är kanske det du tycker alla ska göra?
    Jag väljer dock att lyssna till, och följa, myndigheternas regler och rekommendationer än vad enskilda personer tycker och tänker. Uppfattar att Petra tänker detsamma. Och det är nu helt grönt att resa både i Sverige och i stora delar av Europa.

    1. Nej jag tycker inte man ska sitta i karantän. Det gör du bara när du varit någonstans 🙄
     Jaja men res å lev loppan så får vi hålla tummarna! Att 1000-tals dött, att företag rasar omkull, sjukvården går på knäna, människor permitteras och sägs upp är väl vara en fis i rymden.
     Så länge vi kan resa runt och leva livet. Det viktigaste ändå…Glad att ingen i min omgivning resonerar så som ni gör.

     1. Det jag stör mig på är att du/vissa människor tycker sig ”veta bättre” än vad ansvariga myndigheter, experter, osv gör.
      Myndigheterna har gett grönt ljus till att resa – i Sverige och utomlands. Det skulle de inte göra om det faktiskt inte var ok att resa.
      Absolut – många HAR dött (huvudsakligen 80+), många HAR legat på sjukhus, vården HAR haft det extremt tungt, folk HAR tillfälligt permitterats, osv. Men om du följer nyheterna så vet du att det NU är ett annat läge – i de länder som sagt ok till resande. Få sjuka, sjukvården i normalläge, företagen börjar komma på banan, ekonomin har börjat återhämtat sig, etc, etc (Och för den ekonomiska återhämtningen är turismen otroligt viktig).
      Det som GÄLLER är att följa rekommendationerna om avstånd, handtvätt, undvika folksamlingar, osv. Inget annat.
      Så vad är problemet? Jo – att du tydligen anser att du har bättre koll och kunskap och därför kan domedagspredika över Petras beslut (i det här fallet) om att åka ned till Frankrike? För att du TYCKER så.
      Jag väljer dock fortsatt att lyssna och lita på den samlade kompetensen, inte på vad enskilda tyckare säger.

   2. Åsa, det har inte du med att göra. Det är ok att resa. Vad DU tycker är oväsentligt. Vad bra att du kan göra som du vill. Tvinga på andra och hålla på och tycka och vräka. Det är lika illa det.

 18. Dumma frågor får dumma svar. Om du inte vill höra hur andra tänker kring sitt resande, be då inte om deras synpunkter. Vi är alla olika, vi prioriterar olika och tur är väl det. Annars hade världen varit otroligt tråkig!

 19. Hej! Ha en fin resa till Frankrike! Det är ju en himla diskussion det här med semester och avstånd. Vi var just i Båstad idag ( precis som du nämnde) ville bara säga att alla höll avstånd och restaurangen vi var på skötte det hela exemplariskt, så jag kan tycka attdet blir dumt att hänga ut orter hur som helst. Vi har också varit i Malmö och bodde på Malmö Live. Kanon hotell och alla höll avstånd även där.
  Ha detså fint och kör försiktigt!
  Annette💕

 20. Önskar dig och familjen en härlig resa, helt övertygad om att du följer restriktioner och är försiktig och att det kommer gå hur bra som helst.
  Vi har varit nere i Båstad och runt Bjärehalvön, bott både på hotell och hos vänner och alla människor har visat god hänsyn och hotellet skötte sig exemplariskt gällande antal personer i restaurang, bad osv.
  Förutom att det är härligt att semestra på annan ort så känns det viktigt att bidra till turismnäringen. Många länder kommer få värre konsekvenser av nedstängningar än Corona tror jag, även om just det förstnämnda varit nödvändigt.

  Vi får alla ha olika åsikter men jag väljer att lyssna på experterna och inte en massa ”viktigpettrar”.
  Kram!

 21. Många har tyckt mycket! Det finns absolut aspekter som säger att bor man i eget hus, håller distans, undviker restauranger, affärer osv så är det faktiskt ok! Men, färjan? Jag avskyr att åka färja i vanliga fall, så trångt, stökigt. Känns som färjan skulle vara en stor smitthärd? Och att ha munskydd på litet barn, sprita, tvätta, inte röra saker låter jättejobbigt! Ni kan ju inte bara sitta i hytten?

  Frankrike har idag infört allmän lag/regel med munskydd dessutom. Ni behöver nog se till att enbart vara i ert hus kanske? Hoppas iaf det går bra, att ni ej för med er någon smitta till andra länder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *