BELGIEN STÄNGER FÖR SVENSKAR…

.

Dagens jag i trädgården i så söt vid luftig puffklänning från HM som jag kommer b o i nere Frankrike. Om vi kommer dit vill säga… Skor och väska ATP och solisar Gucci

.

.

God kväll alla vänner!

.

.

Seent inlägg idag jag vet! Vi har varit ute hos mina härliga svärisar och haft det mysigt och grillat och sen när vi åkte hem fick vi beskedet att Belgien plötsligt också infört 14-dagars karantän för svenskar. OH NO. Detta betyder problemas för oss eftersom det var i Antwerpen vi bokat ett mysigt hotell på fredag för det är ganska så mastigt att åka raka spåret dvs 110 mil på en dag (ja jag har gjort det många gånger en helst inte med en 4-åring:/) Detta betyder alltså att man får åka igenom landet som svensk men inte stanna. Får man tex oväntat bilstrul så blir det karantän.. Så nu är Tyskland, Holland och Belgien stängt för oss svenskar och vi undersöker Luxemburg… Struligt

.

.

.

Längtar s å efter vårt Frankrike men vi får se om vi kommer iväg alls nu. Vi ska prata med ambassaderna imorgon och kolla igen så att vi gör rätt! Har vänner och bekanta som flyger till Frankrike och Spanien nu men jag vill verkligen inte sitta på ett flygplan med familjen:/

.

.

Är det någon mer som planerar att åka ner till Frankrike? Hur tänker ni?!?

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

57 kommentarer till “BELGIEN STÄNGER FÖR SVENSKAR…

 1. Bli hjemme. Det er så tragisk alt som skjer rundt Covid 19. Dette er grusomt. Alle må ta ansvar. Ikke dra til Frankrike.

 2. Ta ansvar och stanna hemma! Vi är många som längtar till en det ena än det andra, men just nu är det viktigare att ta hänsyn och stanna hemma. Tänk om något händer som att ni blir sjuka eller bilen krånglar… älskar din blogg men förstår inte hur ni resonerar här… Bor själv i Skåne och här har vi lyckats hålla nere smittan, men vi är oroliga nu att stockholmarna tar med smittan ner på sina turer till Österlen, Båstad och mölle (våra hemmaområden) som ses som mysiga turistställen… tänker att fransmännen tänker samma…
  Min familj bor i Spanien men vi planerar inte att ses på ett tag… kärlek till er och hoppas ni tar er en ordentlig funderare ❤️

  1. Pandemin pågår i hela världen och stockholmarna är ganska så friska vid det här laget. Är jäkligt less på ”hatet” mot just Stockholm. Övriga landet har klarat sig hyfsat bra just för att de flesta tagit sitt ansvar. Det smittar fortfarande inte så länge du håller avstånd och sköter din handhygien och inte hostar och nyser rakt ut. Sunt förnuft är det som gäller. Sen är det jäkligt beklagligt att vissa lever som om det inte fanns en morgondag, men hey, dessa finns ju alltid, även i Skåne.

   1. Vill också ut å resa men känner att nej man får faktiskt stanna hemma nu å vänta med att resa. Man kan göra det längre fram. Chansa på att åka när länder stänger igen skulle jag aldrig göra.

   2. Smittalet ligger för Skåne per idag på 18,5 per 100 000 och Stockholm på 99,9 per 100 000… så Stockholm har en bit kvar… och ja, jag önskar att Stockholm med ovan siffror semestrar hemma i år. Vi är många skåningar som väljer att inte åka till Båstad etc just för att stockholmarna kommer…

    1. Jag bor i Båstad, det är helt galet så många turister som kommit hit. Butikerna och restaurangerna gör så mycket de kan för att glesa ut men det hjälper ju inte på de allmänna platserna som hamnpromenaden mm.
     Vi som försöker ha en vardag här med jobb, mathandling, idrottsträningar mm hämmas ju för att turisterna är ÖVERALLT

     1. Kan bara hålla med. Likadant i Ystad, Skanör-Falsterbo etc. Ser många influencers som gärna semestrar i Skåne, där ingen klagar på dem. Men att bila till sitt eget hus i ett annat land, i detta fall Frankrike (vilket är precis lika tillåtet som att resa inom vårt land), det är folk upprörda över. Hoppas att alla klagar lika mycket på de som semestrar runt omkring i Sverige. Tycker det är dubbelmoral.

    2. Jag: Skånes siffror ligger på 237,9 och Stockholm på 931,5 och det kan ju tyckas högt men detta baseras ju på antalet testade och här i Stockholm är det mycket intensiv testning som pågår nu, alla kan testa sig utan kostnad på drop-in, och ju fler som testas desto mer ökar även siffrorna. Det har även genomförts över 140.000 antikroppstest som visar att 17,6% av de testade har antikroppar. Jag förstår vart du vill komma men för att tolka siffror rätt behövs mer information än endast en siffra på incidensen. Finns flera andra regioner med högre incidenstal än Stockholm som ni borde vara mer rädda för isåfall. Jönköping och VGR för att nämna några.

     1. Gå in och se på SVT nyheter där siffrorna finns – Skåne har lite under 20 per 100 000 invånare (vilket var och är ett krav för att få vistas i Danmark) och Stockholm har 99,9 per 100 000 invånare.

   3. Åsa håller med dej. Det räcker väll hur jobbigt det är. Nu ska en del hoppa på stockholmare. Inte klokt. Tack för en bra blogg. Du är så fin och tycker mycket om din blogg. Ga en fortsatt fin sommar. 😊

  2. Jag: Jag föredrar att titta på de siffror Folkälsomyndigheten hänvisar till. Utgår från att de är mer korrekta än medias. Gå in på experimentet.arcgis.com och bläddra fram så får du uppdaterade siffror.

 3. Skippa det i år. Utsätt er inte för det. Stanna hemma och njut av er vackra trädgård 🤗
  Låt det få bli ett år som passerar. Tänk om det ändras när ni är där? Det svänger ju hej vilt m Cronan. Å varför riskera era liv för några v i Frankrike? Smittosiffrorna stiger ju igen.
  Mvh Åsa

 4. Varför ens åka i år? Skulle aldrig dra i väg på nått sånt nu. Klarar man inte o va hemma eller vad är det frågan om?

 5. Hej! Ibland när jag ska göra något, fast tvekar av någon anledning, brukar jag tänka till och fråga mig själv, varför ställer jag egentligen frågan? Då vips brukar det hela bli klarare för mig, och jag brukar veta hur jag ska besluta/göra. Men oavsett om det blir Frankrike eller Sverige för er, så hoppas jag ni får en fortsatt härlig sommar! Så härliga bilder från trädgården förresten. Tipp topp!

 6. Varför kan man inte ha hemester 2029 när vi har en pandemi världen över. Om du ännu inte har lyssnat på sommarprataren (IVA-syrran Evelibe Jacobson) så rekommenderar varmt.

 7. Flyg. Det hade jag gjort. Hade inte gett mig på att bila med en fyraåring även om man stannar en natt. Krävs ändå långa pauser osv. Har en treåring och vi avvaktar bilsemester. Ser också att många flyger och så länge ni håller alla restriktioner och har masker så går det nog bra.

 8. Min man arbetar i Belgien . Jag åkte ner för att hälsa på honom istället för att vars ensam på semestern .Belgien hade ju öppnat upp . Väl på plats ändrades reglerna plötsligt. Hårdare mask-krav och tsk för karantän . Obehagligt och oroligt inför hemresa mm vi har även varit i Frankrike nu i Juli . Mycket masker och öde . Har du inte börjat din Europa resa .. så avvakta .🚗🛳

 9. Äsch, stanna hemma! Det pågår en pandemi och människor avlider. Ingen vet hur det kommer drabba dem. Vi kan alla bli svårt sjuka i det här. Vad händer om ni insjuknar? Finns inga garantier. Svenskar är inte populära I andra länder just nu. Räkna inte med samma vård. Hade inte chansat.

 10. Förstår verkligen inte den galenskap att man måste åka utomlands just denna sommar. Man får tänka på både sig själv men även på dem dit man åker. Huset förmodar jag har tillsyn även om dina föräldrar inte kan resa dit på ett tag.

  1. Tyvärr men jag hade nog stannat hemma , ingen som vet vad som händer och fastna i Frankrike och kanske inte få komma hem igen. Eller ännu värre bli jättesjuk i Corona. Förstår att folk vill resa men det är inte värt risken.

 11. Jag bilar från Italien till Sverige på lördag! Vad jag förstår är det inga problem åt det hållet 🙂 . Jag är dock lite orolig för att inte komma in i Norge och jobba i augusti.
  Ha en fin dag!
  Kram från Comosjön

 12. Vi bilade till Spanien i helgen (330 mil totalt). Då vi bor en bit upp i Sverige hade vi inte klarat Sverige och Danmark/Tyskland på en dag så vi tog nattfärjan Trelleborg-Travemunde. Sen var det inga problem att ta sig igenom Tyskland och sen ta en övernattning i Frankrike. Alla sköter sig, håller avstånd, bär munskydd, handsprit finns överallt. Lycka till.

 13. Förstår så väl att man vill iväg men varför inte flyga direkt till Frankrike? Det är väl värt att notera att svenskar dessvärre verkligen inte är populära just nu i länder med lägre smittspridning – och inte helt obefogat. Om man inte själv vill ta risken att sätta sig i ett flygplan som tar en direkt till resmålet känns det ändå lite märkligt (oberoende av hur mycket man försöker undvika kontakt) att potentiellt utsätta andra i mindre drabbade länder för eventuell smittspridning under genomresan.

 14. Som så många andra skrivit- varför är det så viktigt att åka utomlands? När läget är som det är så borde man tänka till. Frankrike kommer att finnas kvar och jag tror att man överlever en sommar utan utlands semester😉

 15. Jag skulle aldrig utsätta mig och min familj för ett resande till utlandet denna sommar. Allt är för ovisst och oroligt. Men alla gör ju så klart som man vill. Kram

 16. Så kul med Frankrike. jag förstår verkligen att ni vill åka och bil känns verkligen som det säkraste sättet att resa på. Jag hade satsar på att färja ner till Tyskland och bilat därifrån. Kanske stanna en natt i Frankrike nära gränsen istället?

 17. Jag tänker som så att världen just nu är upp och ner, och att det som gäller idag kan ändras i morgon. Att gränser stängs och öppnas, att smittspridningen är lömsk och oförutsägbar och att jag därför inte har den minsta lust att resa. Sen förstår jag att det kan finnas andra hänsyn, som att se till hus och ägor och ha koll. Men med tanke på att sk klustersmitta verkar uppträda alltmer, skulle jag vara rädd för att det uppstod stor smittspridning på t ex vissa semesterorter, och att därmed vårdbehovet ökar belastningen på vård just i den regionen. Så nej, trots att jag älskar att resa (och har ett stort kontrollbehov hehe, om jag hade ett hus utomlands) så skulle jag just denna sommar låta bli.

 18. Tyvärr sätter pandemin stop för många människor planer. Det är inte värt att utsätta sin familj och andra människor för eventuell smitta. Önskar dig och alla andra en fin hemester.

 19. Hej, Menar inget illa nu… vi är många som längtar ut i världen MEN måste man resa i år? Frågar bara….Tycker det är oansvarigt! Hålls hemma och ta hand om din familj så inget händer dem! Finns fall med små barn som smittats av Covid-19 utan att resten av familjen fått smitta….är det faktiskt värt risken?? Skulle ju va fruktansvärt om familjen blir sjuk och bara några överlever.( Plus att ni är inte garanterade sjukvård utomlands om ni blir sjuka även om ni har försäkring….) Så grym som sjukdomen är! Njut av ditt hem och din näromgivning i sommar, nästa år kan man resa igen. Ha en fantastisk dag!

 20. All respekt för hur ni tänker med er resa. Men förstår det inte. Tycker det är otroligt sorgligt att så många drabbats och dom enda som kan förändra smittspridningen är vi själva. Lottie Knutsson sa i ett TV-inslag, kan du tänka dig att hamna i respirator i det land du ska åka till? Blir ni sjuka i Frankrike är det lång väg hem. Där är det också betydligt högre grad av multiresistenta bakterier på sjukhusen med risk att drabbas av andra sjukdomar. Tycker så mycket om din blogg och tycker du är en härlig och levnadsglad hoppetossa. Men detta förstår jag inte. Så tänk ni några varv till innan resa och ert vackra lantställe finns ju kvar🙏

 21. Förstår inte riktigt hur du tänker, du verkar vara en klok och förnuftig person, att ens komma på tanken att resa utomlands…. helt obegripligt, stay home take care Yvonne

 22. Vi har en lägenhet i Torreveja.
  För oss är det självklart att stanna hemma. Givetvis vill vi inget annat än att åka dit – men samtidigt är det ändå ett enkelt beslut för oss. Det kommer tid för resor.

 23. Hej,
  Självklart ska ni åka om det är det ni vill. Jag blir mest förfärad över allas åsikter om att ni inte borde göra si eller så. Ja det pågår en pandemi. Men vem säger att Ni inte är lika säkra, eller kanske ännu mer säkra i Frankrike? Det finns ingen avrådan att inte åka. Nu tar dessutom Tyskland bort karantänen för svenskar vilket för att Ni kanske kan tänka om en sväng hur det är bäst lämpat att åka/stanna för övernattning.
  Njut av Ert Frankrike. & Bon Voyage!

  1. Men hon frågade ju efter våra åsikter? Skulle aldrig falla mig in att mästra eller berätta hur andra bör göra, men när Petra skriver ”hur tänker ni?” så förstår jag inte hur du kan bli förfärad över att läsare vädrar sina åsikter? (Sen kan man förstås framföra dem på mer eller mindre trevliga sätt, det är en annan femma)

 24. Våga stanna hemma! Att missa en semesterresa till Frankrike kan omöjligen var en så stor uppoffring när det pågår en pandemi i världen. Jag tycker inte att man utsätter en hel familj för risken det innebär att bli smittade.

  1. Jag utsätter min familj för större risk för smitta om vi semestrar här hemma och åker runt på utflykter i Sverige och besöker hotel och/eller caféer och restauranger:/

   Åter igen. Vi har eget boende på landet. Vi komme till allra största del äta hemma. Vi kommer inte utsättas för folksamlingar och vi kommer inte vara närgångna med någon fransos. Vår gård ligger i ett välmående område med lågt antal smittade och en mycket väl fungerande och icke påfrestad sjukvård. Vi kommer göra vårt allra bästa och följa alla råd och direktiv.

   1. Varför är det så viktigt att fara runt här hemma? Ni bor i ett stort hus, med härlig tomt och nära till bad. Alla måste göra uppoffringar. Och man kan ha det så väldigt mycket sämre än vad ni har.
    Nej, tänk till ett steg till!

 25. Det känns som att man kan bli smittad var man än reser eller befinner sig, även om man stannar i Sverige. Det enda som är osäkert är om reglerna ändrar sig medan man är bortrest i annat land, samt om man kan få sjukvård där om något händer. Så det är väl det som man får ta med i beräkningen.

 26. Smittad kan man ju bli överallt, lika gärna i Sverige, men det är väl allt det andra ovissa man vill undvika? Snabba förändringar, restriktioner samt ofrivillig karantän. Detta är ju svårare att undvika utomlands. Det är det som jag tycker känns onödigt att utsätta min familj för, jag hoppar över resan till vårt hus i Frankrike denna sommar. Jag känner mig tryggare i Sverige just nu.

  1. Ja jag vet, känner lite samma. Men eftersom vi har bil så får vi ju åka hem direkt om läget oväntat ändras. Hade varit värre om man varit beroende av flygstolar etc:/

 27. Jag förstår inte denna hysteri när det kommer till att resa? Jag har tillbringat hur många somrar som helst hemma i stan, ensamstående utan bil, då tar man sig inte så långt… Men det är helt ok, både jag och mina ungar uppskattar det enkla och det underlättar i det läge vi befinner oss i nu. Jag tycker att många svenskar är så sjukt bortskämda, njut av vårat eget fina land, ni som har pengar och bil kan ju tuffa runt skyddat.
  Tycker att det är rent löjligt och nästan pinsamt när vuxna människor inte bara kan gilla läget, det pågår en vidrig pandemi som skördar en massa dödsoffer, nästa sommar kanske det lugnat sig, så besvärligt kan det inte vara att tillbringa kvarvarande semesterveckor i trädgården i Sverige…

 28. Vilken tajming ändå, bara några timmar efter att du lagt upp detta så tar Tyskland bort karantänen för svenskar 🙂 Det kanske blir lite längre att skippa Belgien men inte så mycket väl? Jag tänker att det inte borde vara någon större fara för er att åka ner till ert sommarställe bara ni är försiktiga på bensinmackar och matställen på vägen. Men ni åker ju i egen bil och kommer sedan att bo i eget hus så då känns en tripp till Ullared till exempel betydligt värre!

 29. Nu slopar Tyskland karantänkravet för Sverige! Från och med idag. 😁👍 Så nu kan ni köra och övernatta i Tyskland på vägen. Glöm ej munskydd, de är duktiga på att ha det överrallt. Ha en skön semester i Frankrike!

 30. Oj vad svårt, förstår att ni vill komma ner till er vackra gård. Hoppas det blir bra för er vilket beslut ni än tar😊

 31. Hmm så intressant att läsa alla kommentarerna. Hittills har 5536 (!!!) personer avlidit i Sverige av Covid-19 under några få månader (utöver dessa tror jag det finns ett stort mörkertal, då många äldre på äldreboenden verkar har avlidit med symptom men inte testats, men kanske inte stämmer). i vilket fall har våra nordiska grannländer mycket färre avlidna, såsom Norge 253, Finland 329 och Danmark 610 avlinda (totalt hittills). Statistik från SVT nyheter. Så förstår om det nu är så att svenskar inte är så populära utomlands. Tiden får kanske visa vilken strategi som varit bäst i längden, statistiken kan ju förändras snabbt. Just nu är det stor skillnad i varje fall, gissningsvis till följd av de olika ländernas strategier. Många människoliv är det!

 32. Vi bor i Schweiz och semestrar just nu på västkusten. Vi håller avstånd, spritar händerna och måste t.o.m. sitta i karantän i 10 dagar när vi åker hem igen. Vi tänker inte smitta någon och kommer vackert att sitta av vår karantän när vi kommer hem. Det får det vara värt i år. Bara man följer reglerna så får det vara var och ens ansvar vilka risker man vill ta.

 33. Åk ni och ha det skönt!
  Har själv rest lite i Sverige den senaste veckan och herregud vilken trängsel det var på vissa ställen. Fattar inte hur folk tänker!!
  Men jag tror inte det gör någon som helst skillnad att folk reser, det är hur de hanterar sig själv som avgör hur det går med smittspridningen. Vi höll avstånd och gick inte på de restauranger eller andra ställen som var fulla och utan rätt avstånd mellan människor.
  Att ni ska hänga hos er själva kommer att vara super. Handla hem mat och vin och bara få vara i en annan miljö! Bra för psyket oxå!
  Jag tror att vi får leva med detta länge så det gäller att skapa sig ett hållbart liv under den tiden. Må så gott och ha det magiskt i underbara Frankrike.

 34. Hur lämnar ni Sverige – genom Danmark?färja Sverige-Tyskland?annat? Danmark tex stänger gränsen mot Sverige titt som tätt så det kan vara bra att ha i beräkningen vid hemresan. Jag hade stannat hemma i år – att kunna komma iväg är väl toppen men det man tar för givet dvs att komma hem igen kan vara en helt annan sak i dessa tider…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *