M A G I S K T

.

Ja nu är vi alltså på plats och inflyttade på älskade Shamrock Inn nere i Frankrike! Det känns helt m a g i s k t att vara här igen. Får nästan nypa mig i armen att vi fick till det i sommar, det trodde vi inte riktig  för någon månad sedan! Och det är så fint och galet vackert som alltid i Normandie, yes som i en saga. (Trots att det är rätt just nu här på gården = brun gräsmatta:)

.

.

.

Alltså LUGNET här. Lycklig Moje leker väldigt seriös cowboy här på kvällen i bananpyjamas och mormors tjusiga stråhatt. Så där extremt himla töntigt SÖT<3

.

Vi kom ju ner i förrgår kväll och igår var det mest att boa in sig som gällde och åka och shoppa massa godsaker. Och idag har vi varit i Deauville på plagen och solat och badat och det var faktiskt rätt mycket folk. Dock är stranden enorm så det var  säkert 25 m till närmsta familj.

.

Här i Frankrike känns det en aningens mer avslappnat är Tyskland när det gäller Corona men from idag är det strikt med munskydd även här (1500 euro i böter om man låter bli) Annars är allt öppet och som vanligt. Men vi håller som sagt mest på vår kant och jag kan inte beskriva hur tacksam jag är över att vi har fri tillgång till detta underbara ställe just i år. Så många som  fått avboka och omboka sina planerade semesterresor:(  (Detta är alltså är mina föräldrars lantställe för er som inte vet. De är dock i karantän på sitt lantställe på Gotland hela sommaren och vi saaaknar dem<3)

.

.

.

Vad gör man helst när man är i Frankrike? Äter! Finns ingenstans maten smakar så bra, även den hemlagade. Råvarorna är såå bra och det är en fröjd att åka och köpa mat. Här är det Henkes Spagetti med crevettes som serveras (stora Atlanträkor som är fantastist goda och så massa vitlök, olivolja, chili och persilja) Mycket nöjd var han min älskling över sin kokkonst så han tom Instagrammade! (Tror det var hans 3:e bild på 8 år:)

 

 

.

Vi leker cowboy och häst på hästgården:)

’.

.

Nu ska vi titta på Lotta på Liseberg här (klassiker här nere, att titta på ”sommar-måste-programmen” hela gänget och sippa gott rosé och äta ostar och mumsa chips:)

.

.

Ha en finfin kväll så ses vi imorgon igen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

33 kommentarer till “M A G I S K T

 1. Det ser toppen ut! Blev ngt road då du bedyrade ni bara skulle vara vid ert hus, å det tog inte en dag förens ni var på stranden. Unnar ert allt gott men var försiktiga oavsett.

  1. Jag menade inte att vi inte kommer vara ute i naturen på andra ställen än gården:) (Vi kommer säkert gå en del på vägar, i parker och gator också) Stranden i Deauville är som sagt enorm och du blir inte utsatt för någon risk att få virus av att vara där.

  2. Men vem åker till Frankrike sommartid och hänger på en solig,het gård?
   Klart man tar sig till medelhavet för bad och sköna havsvindar.
   Alternativ, sitta inne med AC på högsta speed 😉

 2. Tror inte det finns någon Corona kvar i ”Svedala” längre men folk kommer att skylla på det lång tid framöver så de kan fortsätta att ”jobba hemma”. Ser det själv på min arbetsplats (en av våra största statliga myndigheter), vissa har inte satt sin fot på kontoret sedan i mars. ..
  Ni behöver nog inte vara orolig i ”France” heller.

  1. ?? Nu fattar jag noll. Vi ska jobba hemma för att minska risken för smitta. Min man jobbar statligt. Jag jobbar privat och jobbar hemma. De flesta vill tillbka till en normalitet..vad dillar du om?

  2. Oj så ignorant kommentar! Flera i min närhet är/har varit sjuka under senaste veckorna. Turisterna har invaderat vår by och jag gissar att smittspridningen kommer ta rejäl fart igen.
   Jag har inte fått komma till min arbetsplats sedan mitten av mars och då jag åker tåg och buss för att komma till kontoret kommer jag inte få jobba där förrän tidigast januari 2021. Så sorgligt att du påstår att folk myglar för att slippa åka till jobbet.

 3. Jag kan bara ana hur det känns att faktiskt äntligen få vara där<3 Vi har hus i Spanien och skulle såklart egentligen ha varit där på semestern men det strulade så mycket med våra flyg (som bokades långt innan Corona) så vi gav upp det till slut.
  Det går ingen nöd på oss, vi är friska osv men jag ska skulle ljuga om jag sa att det inte spelar någon roll. Jag har varit så ledsen och jag måste erkänna att det inte kändes lika skönt som vanligt att gå på semester. Det där stället är mitt happy place och jag saknar det så det gör ont i hjärtat. Njut ordentligt nu och ta hand om er!

  1. Madeleine, de du pratar om myglar nog oavsett Corona eller ej. Det som gör mig förbannad är din attityd gällande folk som jobbar hemma. Jag jobbar statligt och har jobbat hemma sedan mars för att jag är ålagd att göra det. Direktiven är att vi ska göra det även efter semestern. På vilket sätt myglar jag då tro?
   Och sen att Corona inte existerar, där låter du (också) ungefär lika klipsk som Trump. Smittspridningen har gått ner, det är tydligt, men den finns kvar i ”Svedala”, var så säker (min man som är läkare kan intyga det). Hoppas du slipper uppleva viruset i sin värsta form, eftersom det kräver stor respekt och insikt.

  2. Jag jobbar i en global roll på ett av Sveriges största globala bolag och jag och mina kollegor har jobbat hemifrån sedan mars… men myglat har vi då inte gjort… kommer inte ihåg när jag hann äta lunch utan att ha ett möte samtidigt och dagarna består av möten och på kvällen när barnen lagt sig får man börja igen – detta då Corona faktiskt (om det är någon som missat det) skapat problem för många företag och vi nu gör allt i vår makt för att säkra företagets och arbetstagarnas framtid och jobb. Säger som någon annan sa… som man känner sig själv känner man andra🙃

 4. Anne, så är det tyvärr, på min statliga arbetsplats jobbar folk hemma pga Coronan men åker land och rike runt på semestern, då är Coronan plötsligt glömd ett tag.

  1. Men du tror ju inte att det finns nån Corona kvar i ”Svedala”? Då måste det väl vara OK för dina myglande byråkrater till kollegor att fara runt som de vill?

  2. Det är väl jättebra att jobba hemma om man kan? Det betyder ju inte att man inte får åka någon annanstans?

  3. Vilken fruktansvärt taskig attityd! Jag får inte heller vara på kontoret men jobbar som sjutton gör jag ändå! Mina kollegor också, det går liksom att kolla och följa upp. Anledningen till att vi inte får vara på kontoret är för att vi inte alla ska bli sjuka samtidigt. Sjuka har en del blivit ändå men då finns det andra som kan täcka upp.

   Resa runt i Sverige kommer jag också göra, ansvarsfullt och med distans. Det är en oerhörd skillnad jämfört med att sitta ihoptryckt i kollektivtrafiken på väg till och från arbetet.

   Smittan finns kvar i Sverige, det är bara att öppna ögonen. Dina kommentarer är bland de mest ignoranta jag läst på länge! Öppna en tidning och försök sedan se hela bilden.

 5. Alltså bloggläsare; vad är det för löjliga kommentarer. Petra gör ett feelgood inslag om hennes semester och fina gård och ni diskuterar jobba hemma eller inte😴😴 allvarligt så är väl inte en feelgood blog rätt forum för detta! Skärp Er!!

  1. Och du tyckte att din kommentar bidrog till trevlig stämning? Man säger inte ”skärp er” till någon, någonsin.

   1. Det tycker jag att man kan göra, speciellt när det spårar ur. Jag håller med Ingalill men jag tror folk är mer frustrerade och arga än vanligt i dessa tider. Man lägger ansvar på individen så att individerna går bananas på varandra och beskyller den ena och den andra för att ansvarslöst sprida virus utan att veta ett dugg om hur avstånd- och hygienrutinerna ser ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *