EN ORDINARY TORSDAG I NORMANDIE

.

Tänkte jag skulle visa lite pics från vår dag här nere i TOKLJUVLIGA Frankrike (ursäkta euforin men jag är inne i den första härliga känslan man lätt får när man återkommer till sitt sommarfavvoställe:) Idag var vi Trouville! Där hela familjens favoritbrasserie Le Central ligger. Finns inget vänligare mysigare ställe. Ser ut som en turistfälla och är väl det kanske också men då med franska turister (det är för övrigt typ 90% franska turister i Deauville/Trouville. Sen kommer amerikanere, engelsmän och skandinaver) Väldigt väldigt genuint ställe hur som och GOTT…

.

.

.

Så här ser det ut i Trouville! Mindre posh än i grannstaden Deauville men mycket myisigt. Och så har de mycket mer ”vanliga affärer” i Trouville och sånt där ”turistigt-tingel-tangligt” ni vet (Jag säger så och då säger Bea ”Mamma jag ääälskar tingel-tangel” haha:)

.

.

.

I Trouvillehamnen kommer fiskebåtarna in och lassar av sin fångst direkt till den helt makalösa lilla fisk och skaldjursmarknaden som finns där. Enorma studsiga crevettes, humrar, saftiga langustiner, mumsiga krabbor och fräscha ostron mmm. Det finns v verkligen massor av olika sorters ostron och på marknaden finns det barer där man kan hoppa upp på en stol och svepa ett par ostron direkt till ett glas bubbel. Sa jag att jag älskar Frankrike och att vara här? Någon dag inom en snar framtid ska jag åka ner och köpa sjötunga och laga Sole Meunieres här hemma på gården. Har aldrig gjort just det men hur svårt kan det vara att göra en vanlig smörstekt plattfisk med citron och kokt potatis? Det är min allra allra godaste franska rätt men jag såg på menyn på Le Central att där kostar en sån ca 500 kr.. (På fiskmarknaden kostar 3 stycken 150 kr – kap ju;)

.

.

.

Vi strosade runt lite i Trouville och höll ”disatance”

.

,

.

Jag kikade in några av de fantastiska antikaffärerna på butiksgatan. Alltså vilka cool prylar det finns! (Overall Second Female och kilklackar från Toms)

,

,

.

Jo vi vågade ta en sen lunch på Le Central. Längst ut på uteserveringen när det var lite folk och maten var mumsig som vanligt. Alltså krämiga Moules med frites är ju alltid en hit här!

.

.

.

I Trouville finns också världens sötaste leksaksaffär (Typ som Sprall fast mindre) och jag kikade in en snabbis och köpte lite nya kuliga grejer åt Mojelito. Jag var själv i butiken och när jag går till kassan och ska betala till kassörskan så slår det mig att jag har ingen mask på! Hade plötsligt glömt. Det är ju väldigt olagligt här och jisses vad jag skämdes. Satte fumligt och snabbt på mig min och stod där som svensk och kände mig urdum (vi vet ju att vi svenskar inte betraktas som de mest slipade i världen när det gäller just Corona:/)

.

,

.

Jag och mina godingar utanför Casinot när regnet kom! Då åkte vi hemåt

.

.

.

Väl hemma på gården så satte jag på Monica Zetterlund på Sonos och gjorde en brasa och tände ljus och dukade fram smörkakor och Mojes nya grejer och så lekte vi. Myyyset.

.

.

Hoppas ni också haft en fin torsdag vänner!?!

.

Nu – deckartajm igen!

.

.

KRAM

.

.

.

10 kommentarer till “EN ORDINARY TORSDAG I NORMANDIE

  1. Jättehärligt! Vore kul att se några bilder från Honfleur också om ni stannar till där. Många år sen men jag minns den byn som så gullig.

  2. Läste att Macron infört hårdare restriktioner eftersom pandemi tagit fart igen. Hur tänker ni kring det? Är ni inte oroliga? Verkar ju vara både på stranden, i byn och på restaurang.

    1. Hela Frankrike är öppet nu precis som Sverige. Skillanden är munskyddet som är ett krav här. Vi är försiktiga och som alla vet så är avstånd a och o och vi håller avstånd.

  3. Ser alldeles underbart ut! 🤩 Kan du inte tipsa om lite olika mysiga boendealternativ där om man vill turista? Kan tänka mig och boka direkt … 😄 Tack för fin blogg & alltid snygga bilder. 🌟

  4. Ser så härligt ut! Måste fråga om du fortfarande använder din Canon EOS 5d Mark II och har du fler objektiv du byter med eller kör du ett? Är sugen på en ny!

  5. Underbar ordinary torsdag! Härligt för oss här hemma att få ”Frankrikefeeling”också. Tack vare era tidigare resor och fina bilder blev jag så inspirerad att jag tog med mig familjen till Deauville förra året. Alla älskade staden, de vackra husen och den goda maten! Nu njuter vi av era fantastiska bilder igen och drömmer oss tillbaka. Hoppas ni får en riktigt härlig resa!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg