BONSOIR FREDAG!

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNKAR LINDEX

.

Oups – jag somnade! Lazy bloggerskan här idag tydligen haha. Jag satt mig med lapen i knät efter vår mysiga fredagsmiddag och skulle skicka min dagliga lilla hälsning till er och så somnade jag visst i soffan? Jaja, nu är jag här igen och klockan är typ 23:) Vi har verkligen kommit in en soft semesterlunk och alla, tom fyraåriga Maurits, sover till kl 9-10-nånting varje dag. Och varje morgon åker min älskling ner till lilla byn i dalen och köper nybakat frasiga croissanter och en pain (vilket man tror är en baguette men det största, längsta och goaste brödet man vill ha heter pain. Dock absolut inte pain riche, det är ett svenskt påhittat namn. Vill du dock ha ett riktigt smalt, långt och knaprigt bröd så heter det ”flute” här:)

.

.

.

Men idag trippade jag in på ett favoritbageri nere i byn ”Pontan” och köpte ett gäng tunna tartletter till fredagsmyset! De är världmästare på sånt här. En typ av paj, inte så jättesöta men härligt frasiga och jättekrämiga och mina bästa är de med citron, mmmm.

.

.

Kände mig faktiskt extremt kvinnligt franskt chic idag. Så här ser många franska damer ut här nere, även när de bara åker till bageriet haha. Men kläderna är från den vanliga svenska kedjan och alltså toksvenska och toppen med puffärm finns här och kjolen finns här.

.

 

.

Till middag åt jag och H charkisar och i France är det ja ännu mycket godare, så klart:) Jag gillar vita ostar allra bäst och de från get och så krämiga camemberts och brie mmm. De där tokstinkiga ostarna som finns här i regionen (doftar hm dyngstad?) är inte mitt bästa nej. Inte de smuliga med mycket mögel heller, de gör sig allra bästa i goa pastasåser och på pizza tycker jag. Så smaskens då!

.

.

.

Fikonconfiture till är ett MÅSTE till. Gör väl alla ostar typ 200% godare??

.

.

Nu ska vi börja kolla på en ny säsong Line of Duty här (Nr 4 blir det) Säsong 3 var gaaaalet spännande så jag är heltänd på en ny (och när H i sin tur har somnat så ska jag se finalen av Bachelor UK insann. Han ogillar skarpt såna program men hur kan man??BÄSTA ju;)

.

.

En riktigt GOD NATT på er raringar nu så ses vi imorgon!

.

.,

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “BONSOIR FREDAG!

  1. Vilken härlig charkbricka och skönt semestermood ni är i. Fint att ni kom iväg trots allt stök och bök här i världen. Jag älskar Frankrike men har mycket kvar att upptäcka märker jag. Ha fortsatt ljuvliga dagar i France. Kram //Tina

  2. Charkbricka säger man ju inte nej till direkt. Så gott och mycket sommar. Toksnygga plagg från Lindex. Provade kjolen i veckan men fanns tyvärr inte min storlek. Får kanske leta på nätet. Ha det gott i Frankrike

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *