GRILLAD RÖDING SOM MÅNDAGSMIDDAG

.

På väg ut med tillbehör till kvällens middag! Har verkligen varit fullt upp idag med vardag och jobb och välkomstsamtal (Lilla Lolo är inte liten alls längre utan börjar ju gymnasiet). Har bokat tid också hos doktorn och t a c k så himla mycket raringar för alla era goa hälsningar förresten och tips gällande det återkommande tväronda i magen som jag fått!  Yes jag har ju också haft cystor som någon skrev om (och opererat akut) men detta onda känns annorlunda och är något annat, liksom inte ont i mammamagen… Hur som helst så ska jag börja med att äta snällare mat och mindre vin (oh my har nog druckit vin i princip varje kväll i en månads tid typ..) Tänkte att fisk blir bra att starta de nya tagen med. Älskar ju fisk och ikväll blev det magiskt god sådan i form av….

.

.

.

Röding! Men huru smarrigt är det inte med röding egentligen och varför äter vi det så sällan?? För bli ändring på det, tycker ju mer om denna fisk än lax tex:)

.

.

.

Grillade rödingen och serverade under parasollet på gården med färkspotatis i folieiknytten, dill och gräslökssmör och pak choi. M U M S

..

.

.

Så enkelt också. Receptet kommer nedan! (Barnen fick vanlig lax i foliepaket:)

.

.

G R I L L A D  R Ö D I N G  M E D  F Ä R S K P O T A T I S  I  F O L I E

.

4 personer

.

Du behöver: 1 kg färskpotatis, 4 st rödingfiléer, salt, 2 st pak choi, 2 st citroner, smör

.

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta färskpotatisen och skär i ganska tunna skivor. Riv 4 folieark och hyvla på ett par skivor smör på varje ark med osthyvel och lägg potatisoch salt. Vik ihop folien till fyra små paket och sätt i mitte i ugnen i ca 30 min. Skölj och dela två pak choi och stek i olivolja. Salat och peppra. Torka av filéerna och salta. Grilla med skinnsidan nedåt under lock. Servera med grillade citroner

 

D I L L  &  G R Ä S L Ö K S S M Ö R

 

Du behöver: 200 g rumsvarmt smör, 1 dl finskuren gräslök, 1 dl finskuren dill, salt, 1 tsk citroncest-

.

Blanda (jag kör med mixerstav!)

.

.

Ja det märks verkligen att det är vardag igen! När jag kom hem idag så hade Lolo tre nya klasskompisar här på besök och Bea hade sitt vanliga tjejgäng hos sig så haute var fullt av tjejer som var glada att vara hemma och  ”back on track”! Och Moje var sååå överpepp och glad när han skulle till föris imorse och pratade på om att han ju hade blivit så stor och stark över sommaren när vi gick till föris. När vi kom fram så var inte hans lilla grupp på gården men några andra förisgrupper och då ställer han sig mitt på gården och sträcker på sig allt han kan och spänner upp sina små spinkiga armar och får en mallig min och man ser liksom att han bara ”jodå, nu ska ni få se vad som har hänt här girls and boys!” Och ingen, absolut INGEN unge tar ju någon som helst notis alls av denna fantastiska förvandling av en fyraåring som blivit MEGASTOR på lovet utan springer runt och kör på som vanligt. Alltså han såg så snopen ut. Plutten. Var tvungen att typ pussa ihjäl honom efter hämtning sen<3

.

.

Hoppas ni har haft en bra dag!? Har ni också haft föris och eller kanske skolstart idag? Kanske börjat jobba igen? Berätta gärna (SÅ mysigt att läsa era hälsningar)

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

23 kommentarer till “GRILLAD RÖDING SOM MÅNDAGSMIDDAG

 1. Har jobbat i 3 veckor, så jag är inne i det igen & barnen börjar skolan senare i veckan (ska bli grymt skönt med lite rutiner & ordning igen om jag får bestämma!). Älskar ledighet och när hela familjen är samlad men så skönt när man återgå till vardag igen. Ordning & reda 🤣🤣
  Får se hur hösten blir med aktiviteter & dylikt, man har ju vant sig vid den mer tomma kalendern (som varit så skönt). Lutar åt att barnens aktiviteter drar igång ”som vanligt” men ingen publik på matcher osv.. bara kämpa på!!
  Vi fixar detta, hänsyn och sunt förnuft!!

 2. Jag har jobbat hela sommaren, jobbar i vården och då har det blivit så denna konstiga sommar😊. Kommer att vara ledig senare i höst istället, men det känns helt ok😊😊. Gott med röding, det äter vi ganska ofta. Ha en bra kväll.

 3. Vi har haft fem veckor nere i huset vid Oskarshamns skärgård,har nu arbetat i snart tre här i Västerås blir om en vecka tre veckor i våningen på Solkusten i Spanien.
  Vi har antikroppar annars hade vi varit hemma här.
  Men nu kan vi inte smitta någon och inte bli smittade heller ,inte på minst ett halvår,eller förmodligen ett år kanske tom livslång immunitet,enligt vår läkare.
  De vet ju inte riktigt hur detta covid virus uppför sig 🙁
  Dock ska vi njuta i Spanien och bada mycket som jag älskar ,har varit rätt så kallt i havet här i Sverige största delen av sommaren faktiskt.(i alla fall där vi var)
  Göra utflykter till bla Tarifa som är en favorit ,Hotel Hurricane,mys,mys och en laidback surfingkänsla vid havet där.
  Våra barn är stora så vi har inga skolor att ta hänsyn till och så är vi egna företagare så vi väljer själva vår ledighet,inte dumt alls : )
  Tack Petra för en fantastisk blogg med så mycket vackra bilder och inspiration när det gäller både mode ,inredning och skönhetsprodukter.

  1. Visst kan ni smitta ändå! Ni och era saker kan vara kontaminerade och föra smittan vidare så lev för allt i världen inte som att Corona inte berör er. Ni kanske inte kan bli sjuka men ni kan driva smittan likväl…😔

  2. Fran vem har du fatt dessa uppgifter? Ang antikroppstest (som ju är väldigt olika och har stor skillnad i validitet) är det väl egentligen ingen som vet hur länge en (eventuell) immunitet haller i sig.
   Naturligtvis far ni resa sa länge det inte finns resevarning, men att tro att man inte kan smitta eller bli smittad pga antikroppstest är lite riskant.

 4. Men hur god ser inte den middagen ut! Jag har aldrig ätit röding men det ser ju verkligen fantastiskt ut. Vill äta allt!
  Äldsta grabben börjar i skolan idag och de mindre barnen imorgon. Skönt att komma tillbaka till rutinerna. För egen del har jag jobbat över en månad sedan min semester. Men jag trivs så det är inget överhängande direkt. 🙂

 5. Jisses så gott med röding. Det var verkligen inte igår jag lagade det. Åt det till lunch en dag i somras på Gotland. Hoppas ditt onda ger med sig snart. Ja barnen växer för fort för att i alla fall jag ska hinna med.

 6. Jobbar 4:e veckan redan efter 4 veckors semester. Jobbar hos en digital vårdgivare (gissa om jag är tacksam!) så det känns väldigt bra för min del trots pandemin. Äldsta sonen började åk1 i gymnasiet igår… yngsta sonen börjar 9:an i privatskola (därav en vecka senare än annars i vår Sigtuna kommun) om en vecka så sen är vardagen igång igen och jag tycker att det känbs skönt att komma in i rutinerna på nytt. Jag älskar ju hösten så jag tackar inte nej till stickat, varm kopp té, att tända i eldstaden… bunkrat med massor av aw20 redan! 🤍🤍🤍

 7. Ser himmelskt ut, älskar röding! Älskar iofs all fisk haha.
  Funderar bara på om just laxfiskar (som jag sett att du äter ganska ofta) kan vara litet bekymmer för din mage. Jag som har både IBS och ofta magkatarr klarar inte fet fisk när jag har som mest bekymmer och röding hör till de fetaste. Bara en tanke om det kan vara det..
  Magra fiskar som tunga, torsk, spätta, kummel osv kan jag däremot frossa i då det är milt för magen 🙂
  Pak choi och andra kåltyper samt lök och vitlök blir jag också dålig av men äter med måtta ibland (tar smällen liksom) för det är så jädra gott 😉

  Sjukt fina bilder på dig med Lindex-klänningen, dog för den och var och provade den förut men var alldeles för stor på mig tyvärr, så tråkigt 🙁
  Du bär ju fasen upp allt du.

  Hoppas maggen blir bättre!
  Kram

  1. Konstigt att den var för stor på dig? Ni ser ut att vara lika stora enligt bilder på dig på din blogg. Den är dock i viskos som krymper 3-5%, om du vill ha den lite tajtare! =)

   1. Inte konstigt alls, Lindex är väldigt stora i sina storlekar och jag är en xs (32-34:a). Kan aldrig ha Lindex byxor tex, då deras 34 är som en stor 36:a, en del tröjor kan funka och ibland även klänningar men eftersom det var dubbelstorlek på denna så var den som en 38:a och satt som ett tält på mig.
    Sen krymper inte viskos egentligen utan drar ihop sig vid tvätt, och stryker man eller steamar så får plagget sin ursprungliga form/storlek.

    Tråkigt för jag tycker Lindex har mycket fint nuförtiden och det är också en av få butiker vi har här i Gbg-stadsdelen Torslanda.

 8. Ser supergott ut!
  Jobb med start denna vecka och skolor börjar imorgon (Stockholm), skönt med rutiner. 🙂 Jobbar dock hemma, sjukt tråkigt men bara att bita ihop. Kanske kan du komma med tips du som alltid jobbar hemma?

 9. Prova att grilla seabream el sea bass, rensa buken och grilla den hel med massa salt och olivolja inrubbat på fjällen. Servera med mangosalsa och pressad citron 🙂

 10. Hoppas allt är bra med dig Petra, och att magen lugnat ner sig. Vill bara påpeka att endometrios är värt att kolla upp, det gör inte ont i mammamagen utan över hela buken. Det är ju små härdar som kan sitta på tarmar och bukslemhinna. Det gör fruktansvärt ont i hela magen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *