KRÄFTIS COMING UP!

,

Först av allt, T.A.C.K sötisar för er omtanke om mig och min mage! Jo jag har ju tagit en liten paus och vilat mig och varit hos en sväng hos doktorn och så har jag tagit prover. Magonda kommer och går, det liksom krampar, och nej det är inte Corona (har testat mig och har inte det eller antikroppar. Tyvärr:) Ska ta gör fler tester för att utesluta ev allergier, det är ju lite knepigt med magen – det finns typ hundra saker som kan får en att göra ont..

.

Men idag mår jag mycket bättre och har jobbat och varit en sväng på Åhlens och varit och handlat växter på Blomsterlandet (De har 50% på alla gröna växter – TIPS). Vi ska ju ha en kräftis här i helgen (och även nästa helg) så jag tänkte att det kanske har lite sånt där smått och kräftskiveaktigt! (Har inte riktigt ork för diy osv. Inte för att jag brukar köra sånt men aja:) Och det hade de, så bra!

.

.

.

Har redan dukat för morgondagen, skönt att ha det fixat! (Vädret ser ut att bli lite sisådär så vi sitter inne. Kan ju öppna alla fönster och altandörrar om det inte regnar:) Hittade så söta servetter som var så där ”lagom kräftiga” och kökshanddukar i samma stil. Och urgulliga kräftdiadem till alla istället för hattar! (Man måste ju något knas på huvudet) Underläggen är från Cervera och tallrik Royal Copenhagen och skål Rörstrand.. Så fint med rött och grå-blått. I lite rustika vaser, också Åhlens, satte jag bara vanlig Krondill som doftar helt enkelt ljuuvligt och som får  igång kräftsuget riktigt ordentligt diirekt!

..

..

.

Och det var min lilla insats när det gäller kräftskivan! För det är nämligen männen som ska rodda med maten här hemma imorgon och handla och baka pajer och greja. Vi damer ska bara smaska och slörpa och dricka gott. LYX ju:)

..

..

Men nu är det freeeedag! Härligt! Längtat massor efter den här helgen. Och igår kom min egna lilla soldat hem – världens finaste Trulle som ju gör sin värnplikt just nu på västkusten och som jag inte sett på typ 6 veckor. Buhuuu, tårarna steg ju i ögonen när jag hämtade honom på tågstationen här i Småstaden. Så fin och STOR men ändå min pojke liksom! Sen blev det mys och lumparhistorier hela kvällen, alltså det är ju ingen lek direkt det dom får göra? Stenhårt drillade från tidig morgon till kväll tydligen. (Väääldigt imponerad mami här)

.

.

Hoppas ni mår bra goingar och får en riktigt skön fredagskväll! Första skolveckan och första jobbveckan check! (Den känns verkligen:) Här hemma blir det Gorgonzolakyckling med tagliatelle och sen filmtajm med glass och jordgubbar och bara familjemys 100%… Underbart mysigt ska det bli<3

.

.

KRAM

.

.

.

29 kommentarer till “KRÄFTIS COMING UP!

  1. FInt dukat och de där månlamporna är ju så himla charmiga. Har sett likadana ut så länge jag kan minnas . Skönt med något som inte följer ”trender” utan bara får hänga med år efter år.

  2. Vad härligt att du är tillbaka❤️ Hoppas det ordnar sig med magen. Vi ska bort på kräftskiva imorgon och hoppas kunna sitta på bryggan som vi brukar☀️! Jättefin dukning har du ordnat minsann🦞
    Här blir det soft kväll och nån bra film efter en hård jobbbecka…
    Ktsmy

  3. Jippie du är tillbaka. Vi får hoppas det löser sig med magen o att ni får en go helg 😍

  4. Fint dukat å härligt med kräftskiva 😍
    Ta å skippa alkohol några månader om du druckit dagligen som du skrev. Det surnar i kroppen tillslut. Massa vatten och bra mat så ska du se det rättar till sig. Levern får jobba hela tiden m alkohol, låt den vila nu.
    Mvh Å

    1. Ja, det kanske kan vara ett bra tips för magen (vet inte). Men finns ju massor av goda alkoholfria öl sorter idag på glasflaska, som gör sig bra till kräftskiva! Ser jätte fint ut.

  5. Hoff, jag hann bli lite orolig när du inte gjort nåt inlägg på hela veckan. Tänkte att nu har det hänt nåt med magen.😖 Skönt att läsa att du mår bra och att allt är väl med dig.♥️ Min ”lilla” soldat har också kommit hem ihelgen.😍 Hoppas ni får en härlig kräftskiva!🥳

  6. Mysigt! Kan du rekommendera någon film som passar både vuxna och barn?
    Skönt att magen är bättre! 🤗

  7. Du har fått många tips och råd och förslag när det gäller din mage, så du kanske inte vill ha ett till, men jag kör ändå. 🙂

    Jag har haft mycket ont i magen genom livet. Inte hela tiden eller varje vecka, men genomgående ända sedan yngre tonåren typ. När jag har som ondast kan jag inte stå upp rakt, det enda som gäller då är att ta mig hem och lägga mig platt på mage på sängen. Det har kunnat hålla i sig från några timmar till några dagar. Inget samband med mens.

    Jag har testat om jag är känslig mot laktos och gluten men utan resultat.

    Precis innan jag skulle fylla 40 så hade jag återigen försökt läsa mig till en lösning, eftersom vården inte hittade nån, och då slutade jag äta bröd och pasta, och då slutade jag också ha ont i magen.

    Jag har varit så arg över detta, varför har ingen sagt nåt, att det visade sig vara så enkelt! Nu fuskar jag ibland, äter lite bröd ibland när det bjuds nåt riktigt gott surdegsbröd, och det brukar gå bra. Jag kan dock inte äta en tallrik pasta längre, det pallar inte min mage. Och jag är som sagt inte glutenintolerant, i alla fall inte enligt standardtesterna inom svensk vård.

    Har hört från flera håll nu i efterhand, av läkare och andra bekanta med liknande besvär, att det är ganska vanligt att magen inte klarar att äta så mycket bröd och pasta. Mjöl antar jag. (Jag äter inte glutenfritt mjöl heller, däremot äter jag sån som är naturligt glutenfritt. )

    Så det får bli mitt tips.

    1. Hej:-)
      Vill bara tipsa dig om en tablett som heter Macoform, det innehåller maskros och kronärtskocka. Jag har som du drabbats av magont som kommit utan förvarning och jag har inte kunnat relatera till vad som utlöst det. Nu har jag sedan ett år tillbaka tagit en tablett om dagen ,
      taaadaaa, jag har aldrig magknip, ont eller speciellt gasig i magen längre….bara ett tips från mig.

      Kram Marit

  8. Så härligt att du är tillbaka, har saknat dig och blev orolig! Var gör Trulle lumpen? Har själv en son som gör lumpen i Halmstad.

    Kram

  9. I’m glad you’re back also and feeling better. Continue to find out what is wrong with your stomach, I already thought you must be really sick because I missed you all week. All the best to you and your family. Mia K.

  10. Så olika ändå vi lever under denna pandemi. Har ej socialiserat med varken vänner eller familj sedan i våras. Ej besökt restauranger eller utsatt oss för andra onödiga möten med människor. Ej rest. Ej varit hos frisör eller gjort behandling på skönhetssalong.
    Men för somliga verkar det ju onekligen fungera bra att leva på som vanligt. Lite märkligt ändå att vissa drabbas så hårt i det här och andra nästan tycks vara immuna utan att ens försöka leva annorlunda.

    1. Tror de flesta lever annorlunda och det går om man är försiktig. Handsprit och noga tvätt och hålla avståndet. Prova! Du kan inte isolera dig i flera år, men du kan umgås m sunt förnuft.

    2. Blir nyfiken på hur länge du tänkt att inte träffa släkt o vänner ens på ett par meters avstånd? Om covid 19 kommer finnas kvar mer el mindre i flera år? Du vet att det finns hundratusentals svenskar som varje dag har nära kontakt med andra människor i sina arbeten, helt utan olika skydd? Tycker du att de ska sluta arbeta? Ska de inte träffa en människa på sin fritid men på arbetstid går det bra, eller?

    3. Nu blir jag nyfiken på hur ditt liv ser ut vanligtvis? Hur gammal är du, har du barn och isf i vilka åldrar?

      Jag tex har barn som är 8 och 10, vars aktiviteter är igång som vanligt (dock utan publik) och de har behov av att vara med sina vänner ungefär som vanligt, vilket de också är, förutsatt att alla är symptomfria.

      Det har varit i stort sett som vanligt för oss hela tiden då barnen går i skolan och vi jobbar som vanligt, har inte haft alternativ som att jobba hemma på våra arbeten.

      Tänker på hygien, att bara åka och handla en i taget, inte trängas bland folk osv, men annars lever vi och umgås med våra vänner som vi alltid gjort. Känner oss inte oansvariga men det anser säkert somliga.

      1. När man jobbar vården kan man inte leva som vanligt. Man måste hålla sig frisk o smittfri för att vårda de som är sjuka. F ö är man helt slut e jobbet med alla skydd. Då svider det lite att alla inte tar ansvar utan mer eller mindre lever livet. Det skulle man ju själv föredra…

        1. Självklart ska alla ta ansvar genom att följa rekommendationer, precis som Petra gör.
          Eller menar du att hon/jag borde leva annorlunda än så vi gör?
          Jag har flera vänner som jobbar i både sjukvård och äldrevård, som lever precis som vi. Familjer med små barn och tonåringar som man inte kan isolera och förbjuda att leva. Sen är det viktigt att träffa vänner och umgås för oss vuxna också, men med förnuft såklart.
          Vi vet inte hur länge detta kommer pågå så därför är det viktigt att tänka såväl på mental hälsa och ekonomi under tiden.

          Viktigt att gynna restauranger, hotell och annat så inte folk går helt i fördärvet.
          Vi får inte låta samhället stå stilla för effekterna av det blir i det långa loppet värre än effekterna av corona i sig.

          Självklart är det upp till en själv att socialt distansera sig mer än rekommendation, gå med munskydd och allt det där. Men vara hemma från skola och jobb är inte frivilligt och aktiviteter för barn och ungdomar är otroligt viktigt.

          Har du barn, får de inte träffa vänner på fritiden?

        2. Jag jobbar själv inom vården men ser inte varför jag skulle behöva inskränka mitt liv mer än någon annan, så länge man följer regler och riktlinjer från folkhälsomyndigheten. I dessa tider tror jag det är viktigt att inta en vänlig snarare än fientlig inställning mot andra människor och hur dem väljer att leva sina liv.

          1. Precis så tänker jag också; följ riktlinjer och använd huvudet. Covid-19 kan hålla i länge, och de psykosociala effekterna om alla ska isolera sig 100% kan vara förödande. Så synd att det finns dem som blir så ilskna och dömande – en attityd som man ser alltmer i alla sociala medier. Tråkigt! Vi behöver mer kärlek och glädje i världen, inte mer hat och bitterhet!

  11. Hej!
    Är de fina bordstabletterna också från Åhléns?
    Tack för din inspirerande blogg!

  12. Hej Philia,
    Ser ut som du haft en fin semester. Jag med. Hoppas din mage blir bättre snart också.
    Vill bara säga att vi älskade tipset på Persiljade, vi har provat på både kyckling och fisk.
    Supergott. Den där kycklingen du gjorde igår, kan du väl lägga ut. Älskar dina recept också.
    Ha en riktigt TREVLIG KRÄFTSKIVA

  13. Välkommen tillbaka, har saknat dig. Jag har som många andra krånglig mage. God mathållning, fasta tider och lite, lite vin brukar göra att man mår bättre (lite tråkigt men sant)😊

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg