HELGEN HOS OSS

.

Gaaaaah. Aj. Har ju inte mått så där jättebra  denna helg! Ömklig och snurrig av div medikamente och nej jag har inte gjort många knop kan jag lova. Mest bara vilat och tagit det lugnt och ätit gott. Men så har jag också plötsligt och oväntat fått reda på något extremt f a n t a s t i s k t trevligt. Ni skulle typ smälla av om jag berättade så det gör jag inte. Inte för att jag inte kan utan för att det helt enkelt är rätt olämpligt men jag är typ på små moln nu (Trots *piiiiip*diskbråck) Väldigt tacksam är jag iaf! (ni som vet ni vet<3<3)

.

.

.

Min älskling har gjort roliga saker med skatterna medans Fina frun är lite ömklig (han kallar mig det, efter Madickens mamma ni vet. Var väl den gravt alkholiserade Junibackengrannen som kallade henne för det? Eller var det hennes man?? Minns inte:) Hur som, han säger det med ironi, ret och glimten i ögat. Lucky me som har gift mig med en retsticka (som om det inte vore nog med TVÅ bröder!)

.

.

.

De har varit i skogen med väldigt härliga nyfunna vänner och plockat kantisar! De hittade guldet! Nu blir det smörstekta kantareller på Levains ikväll med massa smält Sveciaost mmmm

.

.

.

Ute på gården – plötsligt helt höstigt. Christoff gör sina sista vändor (ÄLSKAR ju vår robotgräsklippare) men jätteverbenan är fortfarande rätt glad:)

.

.

.

Vad gör man när det är höstigt och mörknar tidigare – man shoppar ved och eldar en masse! Sååå mysigt det är! Tända ljus och brasa och lillebror glider runt som en tokgullig King Lear i Herméspläden. Vill bara pussas maassor. Moje – inte riktigt lika mycket:)

.

.

.

På spiselkransen just nu – snäckvas från Newport med limegröna hortensior från gården och mina finaste lyktor från Skogsberg & Smart

,

,

.

Så har jag fått nya favvodrinken Gin Fizz serverad! Såååå god och fluffig och magisk. Gjord på den bästa (snyggaste) ginen Ni får receptet:

.

.

G I N  F I Z Z

.

Du behöver: 5 cl Gin 3 cl Citronjuice 2 cl Sockerlag 3 cl Äggvita 4 cl Sodavatten

.

Gör så här: Häll gin, citronjuice, (kall!) sockerlag och äggvita i en shaker. Skaka shakern ordentligt innan du tillsätter is så att äggvitan skummar sig ordentligt. Tillsätt sedan is och skaka igen så att drinken blir kall. Sila upp i ett glas och toppa med sodavatten.

,
,
.
.
Så har vi spelat Idiotkunskap (som vi ju fått av vännerna jag nämnde ovan) Är det höst spelar man sällskapsspel. Så roligt enkelt spel och ja jag är rätt bra på det faktiskt om jag få säga det själv hehe. Tolka det som ni vill:)
.
.
Lite pics från min helg denna söndagskväll alltså! Hoppas ni har haft en fin helg vänner<3
.
..
.
KRAM
.
.
.
Pssst, Jag har fått en del kommentarer om att bloggen är tråkig och trist och att det inte händer något och inte är någon inredning och nytt osv. Jag har ju bloggat i över 10 år och saker går upp och ner och ibland så är det liksom inte så mycket interörinspo. Jag blir ju också påverkad av omvärlden, så klart, och pandemier och ekonomi och miljö osv osv. Har varit väldigt nöjd med hur vi har det och inte shoppat typ något nytt till hemmet på länge. Visar jag då gamla grejer  så får jag här ”sam same”, inte lätt. Men! Jag ska göra om ett helt rum i källaren nu när hösten kommer. Ett riktigt mys och sällskapsrum för barn och tonåringar ska det bli och bilder kommer så klart på det. Alltid något!:)
.
.
.

39 kommentarer till “HELGEN HOS OSS

 1. Men OMG vad nyfiken man blir på något fantastiskt som hänt!!! Man har sina ups and downs i perioder, älskar din blogg oavsett vad du skriver om❤️
  Stor kram

 2. Haha..ja..du är ju fortfarande en vanlig människa. Och du kan ju inte göra om hemma stup i kvarten för att dina läsare ska bli nöjda 😅
  Skön känsla när man trivs.
  Krya på diskbråcket och hoppas du får bra behandling och träningsråd.
  Mvh Åsa

 3. Å va spännande med källaren!
  Det är typ enbart därför jag kollar in här då och då, för att du är så duktig på inredning alltså, det mesta du fixar blir så fint. 👌🏻

  1. Haha, nä inte gravid igen. Då är det andra alternativet isf liiiite mer åt rätt håll;);)

 4. Synes det er flott at hygger deg med det du allerede har i huset. Selv liker jeg godt å se glimt alt ditt fine porselen. Ha en fin søndag 🌼.

 5. Älskar din blogg precis som den är och älskar även bilder från ert hem precis som det är. Började också följa din blogg pga inredningen för flera år sen och blir alltid lite extra glad när du lägger upp bilder från ert hem. Fattar inte grejen med att vissa tycker att man måste göra om stup i ett för att det ska vara intressant. Nä, fortsätt som du gör. Din blogg och dina bilder är underbara och du har fortfarande Sveriges vackraste hem enligt mig ❤️

 6. Jag tycker oxå om när du lägger upp bilder på erat fantastiska hem o trädgård, krukor mm. Krya på dig

 7. Förstår att man alltid inte har inspirationslust. Men kan du inte lägga upp mer på insta? Det är kanske lättare där att bara knäppa ngr bilder o lägga upp..😊

 8. Tycker oxå att det är roligare med inredning än med mode och du behöver ju inte ha nytt hela tiden det är bara kul att se när du tex dukar fint eller har köpt fina blommor.
  Alkohol och starka värktabletter låter inte som en bra kombination.

 9. Tycker också bloggen blivit rätt trist och mycket gnäll. Okej att man inte alltid mår bra men känns som lite självömkan, kanske inte är bra i längden att gå hemma och inte jobba?
  Du skriver du är snurrig av mediciner och dricke rändå alkohol…

  1. Tråkigt att du tycker det:/ Ibland mår jag inte heller så bra och då ventilerar jag det.

   (Sen så ”går jag inte hemma” och jag jobbar och tjänar pengar och betalar skatt precis som de flesta:)

 10. Du behöver absolut inte köpa ny inredning för att inspirera, tvärtom! Du är duktig på att strössla om och flytta på detaljer och man hinner glömma emellan, så fortsätt med Inredningsinspiration kära du, det är du världsbäst på!

 11. Ahoj,zdravím z České republiky. Tvůj blog je skvělý. Přeji krásný den Vám všem ve Švédsku 😀

 12. Kan inte vara lätt att vara bloggare… ena sekunden för man skit för att man visar upp ett glättigt liv och att allt hela tiden är så perfekt…nästa sekund för att man ”är gnällig” när man kanske är som folk är mest. Gillar man inte en blogg så behöver man inte läsa.

 13. Alla är vi människor och mår inte alltid på topp. Förstår dock inte varför man skriver A men sen skriver att man inte kan skriva B. Dock tycker jag man kan strunta i det överhuvudtaget då.

  1. Ville bara berätta att det hade hänt något riktigt roligt och att jag är väldigt glad:)

 14. Nyfiken om du går på loppis och handlar second hand någongång. Du skriver visserligen inte att du gör det men du kanske gör det ändå. Ligger liksom i tiden då vi är ett konsumerande folk och många har grejer och kläder som man tröttnat på men som fortfarande är fint, helt och rent samt det är ett bra miljötänk.

  1. Nej det jag går inte på loppis eller köper kläder second hand. Dock har jag köpt ett par fina saker på auktionsfirma!

 15. Jag tycker tvärtom, tycker din blogg blir bättre & bättre. Den är så ”mjuk” på något sätt! (Hittar ingen bra beskrivning, ljuv, mjuk, fin, feelgood). Så nej, fortsätt!!

  Kram & krya!

 16. Va? Tycker bloggen har varit så bra på sistone. Verkligen! Du uppdaterar så ofta. Det uppskattas. Sen att man mår dåligt… så är det ibland… bättre att läsa om sånt som händer… än bara putsade fasader av lycka. Tack för bra blogg!!

 17. Tycker din blogg är mycket omväxlande och personlig. Finns det fortfarande tävlingar som typ Årets Bloggare el dyl så kommer jag att lägga min röst på dig! 🥇

 18. Jag gillar din blogg och tycker att du gör ett bra underhållande innehåll. Tack för att du inte bara visar upp glättiga sidor – det blir mer trovärdigt! Krya på dig.

 19. Jag gillar din blogg. Den är lite som lösgodis. Man vet att den inte är det ”nyttigaste” i längden, men man vill ändå alltid ha mer! ❤️

  1. Precis min tanke oxå, om huset i Frankrike.. 🤔
   Tänker heller inte att man behöver inte köpa ny inredning för att inspirera, du är ju duktig att piffa med det du har Petra 👌🏻

 20. Jag har nyligen börjat följa din blogg och älskar den. En väldigt bra mix av livet med allt vad det innebär ☺️

 21. I love your blog. You are the only one that I still follow and while I can’t get excited when you show clothes, ( I live in Canada and cannot buy from most stores that you advertise), I love all of your other posts. Maybe you could do a feature on decor items like candle holders, vases, cushions, etc and link the stores? I have gotten a lot of items and inspiration because of you showing them but, I always have to zoom in on the photo and go on an internet hunt for them! Wishing you a cozy autumn.

 22. Hej och tack för inspirerande blogg och bilder. Du har ett så vackert hem.
  Jag undrar om du eller någon annan kan svara på vad det är för fin svart kruka/vas som skymtar i fönstret i rummet innanför vardagsrummet?! En sådan är jag på jakt efter!💕

 23. Ah, alltid noen som må klage litt. Jeg synes du gjør helt rett, å ikke konsumere og kjøpe nytt hele tiden bare for å vise noe nytt på bloggen. Vi må alle ta ansvar, og konsumere mindre. Det er helt fantastisk at du trives i ditt hjem, og viser at man ikke må fornye seg hele tiden for å ha det bra, og tilfredsstille visse mennesker.

  Når du i tillegg byr på livet som det er, det gjør bloggen din mer interessant. Fortsett sånn 🤩

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg