CORONATEST

..

F ö r l å. t  mina bloggisar för ingen uppdatering eller hälsning på hela helgen men jag har varit heeelt sänkt faktiskt. Sprängande huvudvärk började i fredags och den har inte velat ge sig med vare sig Alvedon/iprenkombon eller migränspray och sen kom tokhosta och lite feber. Har inte orkat göra något alls,  inte ens typ gå ur sängen eller duscha. Så extremt trött men idag känner jag mig något piggare och tog mig då tillsammans med Lolo ut till Landstingets närmsta Corona-drive-thrue här i Småstaden för att göra ett virustest.

Det var dock inte alls någon vitklädd rymdman med lång tång (som man hört talas om) som kom med testet utan mer som ja en vanlig snäll tysk servitör (med visir alltså:) Med en liten tång kom hon viftandes och sen får man som ni kanske vet en påse med tre långa topsar som man ska veva runt långt ner i svalg (blää) och så en för näsan och en för saliv. Sen ner med dessa i ett provrör och återförsluta noga och stoppa i påsen och så tillbaka till servitören med tången genom bilfönstret. Bilar står på led med krassliga människor och så går detta på löpande band. Kikade lite på de andra Covid-testarna i grannbilarna och jag tyckte nog att jag såg mest virusdrabbad ut där med mina riktigt svullna ögon och röda kinder… Nu är det bara att vänta på sms ett par dagar sen så vet vi. Hoppas verkligen att det inte är Corona utan bara vanlig influensa jag har och att resten av familjen klarar sig från den. Är såå rädd för det där viruset, har ju själv en vän som är typ världens mest vältränade och som ändå blev extremt dålig och det i flera månader:/

.

Så nu vet ni varför det varit lite tyst här. Förlååt för många såna här trista sjukuppdateringar men den här hösten har inte startat på bästa sätt för mig. Känns som kroppen inte är helt 100 helt enkelt och då blir man väl liksom mer mottaglig. TRIST.

.

Nu ska jag dricka ännu en stor kopp Earl grey och äta rostad toast med Gouda och hallonmarmelad. (Det enda jag vill ha just nu!)

.

Vi ses imorgon vänner!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

33 kommentarer till “CORONATEST

 1. Usch krya på dig..finns inga garantier för det viruset…har du det så är du immun ca 4 månader, thats it. Kanske vaknar influencervärlden nu.

  1. Åsa, ingen vet i dagsläget hur länge immuniteten varar och det viktigaste är vad end celler lär sig, dvs hur bra de blir på att försvara sig.

   1. Forskare ser att man har immunitet ca 4 månader, men såklart, inget vet till 100%. Det jag menar är att man inte kan tänka att tjohoo nu är jag safe om man visar positivt test på antikroppar, när du är frisk. Jag har en i min närhet som 100% haft corona. Hade svårt att andas, inlagd flera ggr. Sjuk 5 v och är fortfarande inte 100% återställd. Det här var i maj. Hon har inte antikroppar. Vidrigt virus..

   1. Åh härligt att höra! Det gör mig jätteglad 🤗 å jag vill gärna tro att det är så normalt. Det otäcka är ju att man inte vet vem som är det och inte. Att viruset ändrar sig osv…men det kanske är fel. Hoppas det.

  1. Everything is better in Finland;) Do you read Swedish? I can point you to a really funny column on the superiority of your country if you like.

   The self testing procedure has been evaluated and found satisfactory. Thanks for your concern.

   1. Otrevlig kommentar, Helena.
    Likaväl kunde vi visa dig flera artiklar om hur väl ni tar hand om era åldringar! Nejmen ni gör ju inte det! Ni låter dem dö, så var det ju.

     1. Jo, tyvärr har vi låtit dom dö. Läkare har satt in palliativ vård utan att ens träffa patienterna. Satt in morfin som hämmat andningen ännu mer osv osv

     2. Obildade? Vad fan vet du om hur bildad jag är? Det är ju du som inte vet hur man beter sig – jag tycks inte vara ensam om denna åsikt.

     3. Hejhej, att vi låter våra äldre dö är en grov, och felaktig, anklagelse. Vi har misslyckats med att från början skydda dem från smitta vilket är fruktansvärt för alla drabbade. Men det är långt ifrån att vi låtit dem dö. Tänk på vad du anklagar vår vårdpersonal för!

 2. Åh fy så tråkigt att du känner dig sjuk. Jag håller tummarna för att det inte är covid-19. Vi har haft det här hemma och det var inget vidare. Krya på dig!!! Kram //Tina

 3. Huff så kjedelig 🙁 Krysser fingre for at det ikke er covid-19, og sender gode tanker og ønske om snarlig god bedring <3

 4. Själv har jag testats för antikroppar vilket visade positivt. låg sjuk i våras med hosta och luftrör som gjorde ont. testade mig aldrig då direkt för Covid

  1. Åhh ❤️ Krya på dig! Hoppas jag med att det inte är covid och om det nu vore det att det inte blir långdraget ❤️ Blev själv sjuk i april, har varit inlagd och har fortfarande problem med andningen. Har nu även fått hög puls, runt 140-150 bara av att gå några tiotals meter, dimsyn, yrsel och illamående har kommit tillbaka. Vägde mig även i förra veckan: har gått ned -17 kg 💔 fyy vad less jag är nu.

   Stort kryis ❤️

 5. Här i västernorrland, hämtade anhörig ut ett självtest, som jag utförde själv hemma, sen lämnade anhörig in det på apotek igen, svar tog fyra dagar. Det var negativt, många sjuka på mitt jobb, men ingen hade corona. Men de vanliga förkylningarna har ökat kraftigt, en tredjedel av förskolebarn, är sjuka nu tex, och många personal i skola och förskola. Kram och krya på.

 6. Hej!

  Vill bidra med en positiv historia. Hade corona, testat och konstaterat, i maj. Jag sov dygnet runt i 4 dagar och sen försvann det. Poff! Mycket skönt!
  Inget som känns i kroppen idag på något sätt.

  Det vi hör mest är ju om alla som blir sjuka. Men det finns en annan sida med.

  Stor kram och krya på dig!

 7. Intressant att se hur er provtagning går till. I Halland tar man alla prover med samma tops, först i halsen (på mandlarna och bakom mandlarna) sedan så långt upp i näsan som det bara går och sist ner i den pyttelilla behållaren som man spottat i. Fick mitt provsvar idag (testades igår) och jag är också negativ, tack och lov. Krya på dig

 8. Jag blev också förvånad över att patienterna själv ska ta sina test. Här i Finland tar alltså en sköterska dem, och med tanke på hur jäkla långt in i näsan de sticks så huuuu….undrar om nån skulle klara av att göra det på samma sätt själv? Men bra om det funkar, jag antar att alla tillvägagångssätt ser en smula annorlunda ut i alla länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *