MODERN GILLESTUGA COMING UP

.

Här har jag tillbringat denna söndag dels med att rensa och slänga en massa grejer! Beas rum är mer eller mindre tömt och så är även hobbyrummet i källaren som vi mest haft för pingis/pyssel. Ja projekten är igång och jag vill nu skapa en mysig modernt familjerum ja gillestuga a la 2020! Ni vet ett sånt där rum som fanns nere i källaren i nästan alla 70-talsvillor. Fast inte typiskt fuuuru, bar och inrökt utan istället superfräsch och med lite lyxig 70/80-tals flört som är så modernt nu ni vet. Så det har jag letat inspo till och jag kan säga att på nätet finns det ju i princip NOLL källarrumsinspo. Suck! Bara väldigt enkelt fixade omysiga källarrum eller suuupervräkiga amerikanska lyxbasements med megatvanläggning och extra allt.

 

Hur som, jag fastnade iaf för picsen och stilarna ovan fast lite mer dämpat. SÅ snygg gillestugastil! Var inne på exakt sån heltäckningsmatta i herringbonemönstrad sisal mot putsade vita väggar som ni ser på en av bilderna ovan men tyvärr är rummet lite för brett som vi har (det är inte jättestort, ca 28 kvm) så den hade i så fall fått skarvas och det är ju inte så fint så nu blir det grov ullmatta(se lilla mattbilden) som heltäckningsmatta istället. Vi har ju golvvärme så den blir jättebra att ligga och spela tvspel på:) Sen så har jag faktiskt beställt exakt den där boucléfåtöljen från HK living, mmmm. Med ett stort långhårigt gosigt fårskinn att lägga på, så läckert! Så soffa, soffbord, tvskåp, lampor osv. Rummets ska mest vara för våra stora barn som vill hänga med vänner ifred. Egen ytterdörr har rummet också – perfekt!

 

Ni kanske förresten har tips på, eller tom har själva, ett riktigt läckert och mysigt rum i källare?! Länka jättegärna då!

.

.

KRAM

.’

.

.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “MODERN GILLESTUGA COMING UP

 1. Åå va roligt! Ser fram emot att få se vad ni fixar sedan. Snygga inspobilder🙌🤗

 2. Spännande att se hur du får till det⭐️Känner jag dig rätt blir det fabolus! Det som jag tycker är absolut svårast vid inredning är ljuskällor, det finns ju en uppsjö av lampor🤨
  Kram till dig och trevlig söndagskväll🍂

 3. Så roligt med 70-talsflörten, vi köpte ett 70-talshus men har renoverat bort all gillestuga à la 70-tal 😊. Helt fel egentligen…😱😁

 4. Jaaa, spännande att se vad du hittar på 😍
  Måste bara säga att jag målade om vardagsrummet för några veckor sen i din färg Greige. Supernöjd 🥰

 5. Tror vi är på spåret av en ny trend! Skrattade just igår åt 70-talets gillestuga, med heltäckningsmatta som man brände knäna på, fascinationen över fototapeten med palmer som pappa minutiöst tapetserade en väggen med och inte minst bardisken med påklistrad faner! Men så mysigt vi hade, så GO for it! Up-cycle den gamla gillestugan!

 6. Blir inspirerad att följa din blogg, har oxå 4 barn men inte nära så ordning och reda som du lyckas ha. Snygg tröja du hade vid bullbaket, vart hittar man den? 🤗

  1. Helena; tröjan tror jag finns/fanns på Åhléns. Har för mig jag sett den där 😉

 7. Har tyvärr inga tips, men kommer följa din renovering slaviskt! Har själv en gillestuga som behöver uppdateras, och har också haft svårt att hitta inspo till den. Älskar din stil, så jag kanske kör copy paste på den sen! 🙂

 8. Å va spännande!
  Vi har en tipp, topp källare (2 miljoner senare) som är utgrävd med superisolering, golvvärme, radonmatta och självklart är alla rören inbyggda i väggar och tak!
  Blä för vidriga ringlande rör i källaren med spindelnät, det är typ det viktigaste att bygga bort för att få bort läskig källarkänsla.
  Sen dimbara spotts i taket på det.
  Kan man få upp nåt riktig fönster (vi har lite suterräng) så är det noll källarkänsla kvar i princip. Egen ingång är ju såklart guld värt för barnen, men bra att ha lås på vinkällaren om ni liksom vi har ett sådant rum. 😉

 9. Följer! Håller själv på att försöka få fason på en omysig källarvåning som ska förvandlas till cool tonårslya, med begränsad budget dessutom. Tacksam för alla tips och idéer! 😀

Comments are closed.