NERJA PÅ HÖSTLOVET

.

Pics från Nerja via The LVC

.

Bonsoir vänner eller ”buenos dias”!

.

Åh vet ni  vad, jag har aaldrig varit i Spanien! Jo jag har varit på Mallis ett par gånger men aldrig någonsin på själva fastlandet eller det ”riktiga” Spanien ni vet. Men nu ska vi dit på höstlovet nästa vecka!  Våra underbara vänner har hus i Nerja Andalusien och bjöd ner oss dit till dem och då kände vi att nu åker vi. Trots pandemi.. men vi ska bara bo tillsammans i deras fina hus och hänga med varandra som vi brukar, och alltså inte med massa andra, och barnen ska få leka och busa i poolen och vi vuxna ska spela padel och promenera och bada och bara njuta av god spansk mat. Ska bli så mysigt (trots flygtur…)

.

Nerja ska visst vara jättefint, kanske någon av er som varit där? Jag gillar ju lite bykänsla ni vet och det där genuina. Så ska vi vara noga med munskydden och handspriten och köra precis lika som vi gjorde nere i Frankrike i somras. Vad ska ni förresten göra på lovet vänner?

.

Nu ska jag duscha liten smutsig kladdig pojke här som har gått bananas i chokladkakan som stod på diskbänken…Men vi ses snart igen<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

138 kommentarer till “NERJA PÅ HÖSTLOVET

 1. Arbetar som gy-lärare & vi känner oro då fler kollegor & elever blir smittade. Ledig endast Tors fre så då umgås jag bara med familjen efter att dagligen vara (alldeles) för nära i trånga klassrum med över 100 elever & mer än tusen elever på skolan…

 2. Underbart med resa! Ska bli spännande att se alla bilder därifrån! Vi tar en lugn höstlov hemma och maxat med myset ♥️

 3. Fattar inte att du orkar berätta sånt här eftersom du får så mycket skit varje gång! Ha en underbar resa!

 4. Hej, vi har hus mellan Nerja och Torrox och är där nu, vi blir kvar några veckor till. Det är så lugnt o skönt här nu, härligt väder och det speciella ljuset som bara finns här. Europas bästa klimat också, bara det! Vi kanske syns i byn😊😊

 5. Hur viktigt är det egentligen att resa nu? Känns inte särskilt ödmjukt. Egoism eller kanske narcissism?
  Stannar ni hemma 1-2 veckor efter hemkomst för att undvika att andra ev blir drabbade pga er? På min mans jobb är det 2 veckor hemma utan betalning om man väljer att resa utomlands.

  1. Du kan ju inte bestämma vad andra ska göra eller inte göra, hon säger ju att hon ska bo i sina kompisars hus och då är det ingen fara, lika lite fara som för dig som antagligen inte sitter inne hela dagarna.

   1. Hoppas att ni har bra väder🌞
    Njut av resan😊
    Vi i Finland hade förra veckan höstlov så vi reste till Stockholm.Mall of Scandinavia var super,men bäst på hela resan var nog Abba muse’et👍🏻

  2. Det finns inga nationella regler om 2 veckors karantän efter resa? Varför har din mans jobb sådana regler? Man kan ju lika gärna smittas på ICA – har de 2 veckors karantän också om man handlar mat..?

   1. För att visa respekt gentemot andra medarbetare har företaget satt detta som policy. Allt behöver inte vara lagstadgat på regeringsnivå. Vi är alla självtänkande individer och jag hyllar verkligen detta beslut.

    1. Om man är självtänkande individer så borde väl inte företaget behöva sätta upp denna typ av regler..? Tycker det verkar helt extremt att ett företag ska bestämma vad de anställda ska göra på fritiden? Knappast lagligt.

  3. Men snälla jag förstår inte hur ni tänker? I Stockholm är bussarna överfulla, folk håller inget som helst avstånd eller tänker sig för, många hostar rakt ut och tvättar händerna slarvigt. Om man inte isolerar sig helt så är det lika stor risk att bli smittad här i Sverige som i Spanien! Skulle snarare säga att risken är mindre i Spanien till och med med tanke på krav på munskydd.

 6. Herreguud!!! I våras var det bunkra massor för att slippa handla och utsätta familjen (som var riskgrupp) för fara. Egoist!

 7. Jag och min familj tillbringade en del av föräldraledigheten förra september och oktober i just NERja. Ett fantastiskt ställe för barnfamiljer och avkoppling!

  Tänker ofta tillbaka på den tiden och är så tacksam för att vi tog den tiden för familjen!

  En höjdpunkt var ridning på stranden, gjorde vi några gånger. Krävdes knappt några förkunskaper och var helt otroligt. Tror hon som heter stället hette Jane. Du kan ju googla om du är sugen.

  Ha en fantastisk resa ❤️

 8. Nu blev jag faktiskt ledsen….tänk om vi alla skulle tänka likadant inför höstlovet, vilka konsekvenser skulle det få då? Visste inte att det fanns olika riktlinjer men det kanske står på folkhälsomyndigheten att just höginkomsttagare har rätt till en solsemester……😉

  1. Men vad menar du? Det finns inga reserestriktioner överhuvudtaget vad gäller Spanien? Och smittorisken är ju lika stor inom Sverige…

   1. Bara för att det inte finns några reserestriktioner just nu så har man väl ändå en hjärna att tänka med och ett sunt förnuft?

 9. Ha en fin resa! Liv måste räddas men liv måste också levas under tiden den här pandemin pågår, förutsatt att man är försiktig. Man kan smitta och smittas lika mycket på ICA som på ett flygplan och hade flygplanen varit de mest kritiska ställena att vara på så hade det inte gått några flyg. Det är värre att åka kollektivt och trängas i bussar och tunnelbanor i dessa tider. Hoppas att ni får en fin höstlovsvecka i Nerja! Kram //Tina

 10. Fortsätter vi i västvärlden såhär, med att envist och till vilket pris som helst att resa så ska vi se att gränserna nog stängs snart igen. Smittan ökar lavinartat igen och vi är snart uppe på samma nivåer som i våras. Men för all del, res på.

 11. Rekommenderar att åka upp i bergen och vandra. Då smittas ingen och det är såååå vackert!!

 12. Knepet? Att tänka ett steg längre, trots att det inte råder något förbud mot att resa. Med tanke på hur många smittade det finns i Spanien jämfört med Sverige (per invånare räknat) så är risken högre än att gå på Ica i Västerås. Det är inte en rättighet att resa under en pandemi. Det är inte synd om oss. Det är synd om de som inte har något annat val än att se på när andra reser och sedan behöva hålla sig hemma när resenärerna kommer hem och kommer ut i samhället/skola/jobb. Det är okej att sakta ner, att till och med ha tråkigt. Det är okej att resa först när läget är bättre. Det som inte är okej är att hänvisa till Tegnell och ba: ”Man FÅR faktiskt resa.” Ja, det är mycket man får men som man av medmänskliga och empatiska skäl inte gör ändå.

  1. Bra skrivet! Surt för dem som jobbar i vården och känner extra ansvar att hålla sig friska för att ta hand om dem som blir sjuka. Som ”isolerar” sig i hemmakarantän för att sköta jobbet, inte alltid så kul. Sjukdomen är så lynnig så ingen vet hur sjuk man blir om man får smittan. Ingen har väl kunnat missa det…

  2. Innan du skriver så ta fram fakta. Spanien är stort och just på solkusten är smittan väldigt låg. Man kan smittas överallt, och är man vuxen så fattar man nog det utan att en massa experter med pekpinnar ska tycka.

 13. Har en kollega som har hus i Spanien och strul med banken där så hon måste åka ner men vågar knappt prata om det av rädsla för att bli lynchad.
  Vore nog bra med tydligare uttalanden kring risk och resor så det slipper bli så polariserat i diskussionerna.

  1. men det är ju skillnad på en sådan resa som din arb kamrat måste göra o en ren nöjesresa tycker iaf jag .

  2. Håller med! Tegnell & regeringen visar upp en slapp attityd mot trängsel i skolor, lokaltrafik & butiker. De tycker nog att det är bekvämt att vi lynchar & skammar varandra… Det jag kommer att minnas förutom våra höga dödstal, efter pandemin är hur fruktansvärt hatiska vi var mot varandra just när vi behövde varandra som mest….

 14. Tycker det är eländigt att vi ”måste” resa hela tiden. Lite ansvarslöst på något ledsamt sätt. Samtidigt går länder omkull för att turismen fattas. Att dra parallellen med att det är värre att gå på Ica känns bara uttjatat. Det har blivit en ursäkt att dra den för att rättfärdiga sitt resande. Handla måste vi men vi behöver inte resa.
  Jag blev av med mitt jobb nu pga av pandemin. Alla jobbar hemma så mina tjänster behövs inte. Jag har vart permitterad, men företaget går för bra så det går inte att göra längre. 17 år av härliga vänner och gemenskap, out the door.
  Det blir ett hån när människor fortsätter som vanligt, medans andra blir helt isolerade, sjuka eller arbetslösa. Eller att våra gamla dör som flugor och vården går på knäna.
  Men alla har ett eget ansvar. Personligen tycker jag det är en onödig risk att resa, men det gick ju bra sist och hoppas det går bra nu också.

   1. Tack fina du ❤ ja det är hemskt och jag går igenom olika stadier. Först chock, sen sorg, ilska, besvikelse, å sen tillbaka till sorg..igår kom det över mig hur jag saknar det dagliga, alla vänner och skratt och trams som du får på köpet med fantastiska kollegor och hur tomt det blev nu. Att inte vara behövd 😪 och hur hela livet förändrades på 3 h.

 15. Ha en underbar resa i fina Nerja. Om du läser Christina Schollins instagram så är det väldigt lugnt med smitta just nu i Nerja. O smittade förra veckan 🙂

 16. Arbetar inom vården och tycker att man ska avstå från att resa nu. Smittan finns när där man minst anar, du kanske inte själv blir så sjuk men tänk på de i riskgrupp som kam smittas. Brukar själv resa både i Europa och andra delar av världen 4-5 gånger/år men i år har det inte blivit en enda resa och saknar det inte. De som vill får gärna resa men tycker att man bör sitta i karantän när de kommer hem.

 17. Undrar om inte höstlovet kommer bli det nya sportlovet vad gäller smitta… Hoppas ni respekterar andra och självmant sätter hela familjen i hemkarantän, inte utsätter taxichaufför för exponering vid hemkomst etc. För jo, risken är större att smittas på en höstlovsresa än vid vardagsbestyr hemma i Västerås.

   1. Nej, jag kan inte se varför risken skulle vara större att smittas utomlands. Vi var i vårt hus i Spanien förra veckan. Jag träffade betydligt många färre personer där än vad jag gör varje dag som förskollärare. Vi hade hyrbil, åkte inte kollektivtrafik, åt bara på ställen där vi kunde hålla avstånd, munskydd osv.
    Dessutom lägre smitta i vår region där än i den del av Sverige där vi bor.
    Flyget bra uppstyrt, dessutom inte ens halvfullt. Så jag löper faktiskt större risk hemma i vardagen än vi gjorde där.

 18. Vi star fn i hela Europa (förutom Sverige) väldigt kort inför en ny lockdown. Den var att vänta pga höst och kallare väder och att vi inte kan umgas ute pa samma sätt mer etc för att hindra smittsmidningen. Anledning tva är alla som atervände fran utlandssemestrar som tydligen var ett maste för manga.
  Turismen är pa ruinens brant, men där hjälper inga semestrar i ett privat hus.
  Vad det gäller karantänsplikt efter utlandssemestrar kan det inte väl inte lagstadgas i Sverige, men för alla andra länder gäller negativt covid-test och även vid detta minst en veckas självkarantän. Inom bl a banksektorn i Luxemburg (med anställda fran hea världen) uppmanades innan sommarlovet att inte aka ”hem” och att man om man ända gjorde det drogs karantänstid fran semester och ev lön. De allra flesta höll sig till dessa riktlinjer även om det innebar att inte träffa sin familj pa lang tid.

 19. Jag bor i Italien och här har vi tyvärr inga höstlov 🙁 . Jag kommer dock åka till Sthlm på lördag , jobb och familj. I Italien har man sedan två dagar tillbaka dragit åt svångremmen igen, håller tummarna för att det inte blir en ny lockdown.
  Kram från Comosjön C

 20. Vi har hus i Puerto Banus, men huset har tyvärr stått tomt nu sen i vintras på grund av pandemin. Är sugen på att åka ner men det finns viktigare saker att prioritera just nu.

 21. Beklager, men her har jeg problem med å forstå gleden ved å reise. Smitten i Spania har økt betraktelig, og landet har flest smittetilfeller i hele Europa – utviklingen er bekymringsfull😔….så nei, det er ikke det samme som en tur på ICA, som noen nevner her.

 22. Risk för att höstlovet blir det nya sportlovet men NU vet vi om Covid och dess spridning vilket vi inte visste på sportlovet.. Ändå är folk så tarva med att resa och bara tänka på sig själv. Vuxna människor som inte förstår bättre.

 23. Nästan så att man hoppas att någon av er blir smittade när ni är så fruktansvärt oansvariga. 🙁

  1. Hur kan man önska sjukdom över andra människor som i några av kommentarerna? Det skrämmer mig fan mer än vad denna pandemi gör!

 24. Tycker det är sorgligt hur många av oss människor beter oss i rådande pandemi, det egna egot vinner över allt. Det ska ursäktas med att dte inte ska träffas folk, etc etc men likväl är det en annan miljö, det är en flygresa. Jag tycker att vi måste ha respekt både gentemot oss själva och mot andra, ju fortare kommer vi kunna börja leva som vanligt igen. Är det så ”farligt” att ha ”tråkigt” på hemmaplan? Herregud vi bor ju i ett fantastiskt vacker land och varför inte bara njuta av det!
  Allt är inte bara yta, glassa runt och få sol på nosen, livet är också att kunna backa tillbaka, stanna upp och faktiskt titta på vad som händer i världen och tänka efter en gång till…

  1. Hon ska minsann bara vara med sin familj, etc sen så får man se bilder från små restauranger ute på någon torg eller när hon shoppar i en butik.
   Du Petra? Är du inte i Sthlm för botox besök är det Nerja för att umgås bara i våra vänner hus. Är så less på dig och din syn på hur livet är!

 25. Det är nästan så att man hoppas att ni blir smittade när ni är så oansvariga, tänker endast på er själva och du älskar att provocera, alltid gjort!

 26. Maria,så rätt du har!
  Så många som inte kan
  stå tillbaka o inse allvaret.
  Vuxna som inte kan ha
  det lite tråkigt,blir rastlösa
  o tänker på sig själva.

 27. Orkar inte ens bry mig OM ni reser eller ej …. huvudsaken vi andra avstår och tar vårt ansvar . Hoppas dina barn tycker du som vuxen tar ditt???

 28. Nerja är mysigt! Vi har hus ca två mil därifrån mot Malaga till. Skulle dock råda er att hålla noggrann koll på nyheterna innan ni åker, läste senast idag att de ser över att utlysa ett nationellt nödläge. Vet folk som blev fast där när de stängde ner i mars och det känns inte som något man vill hamna i. Vi har avstått att åka dit alls i år just pga osäkerheten kring det och att det känns obehagligt att flyga. Hoppas ni får det bra om ni kommer iväg!

 29. Petra gillar att provocera lite lagom, då blir det som allra mest engagemang på bloggen. Jag tycker normalt sett att det är ganska kul, när det gäller fillers & botox och annat trams. Men detta är inte ett dugg kul. Spaniens siffror ser dåliga ut med dubbelt så många smittade per capita än Sverige, och på rask uppgång.

  Men, jag är säker på att Petra med familj kommer ta ansvar när de kommer hem, och inte gå tillbaka till skola och jobb förrän de satt sig själva i en periods isolering och är säkra på att de inte får några symptom. Allt annat vore oansvarigt efter en resa till en högriskland. Även om man inte (ännu) har en skyldighet till det i just Sverige, så har ju våra grannländer obligatorisk karantän efter resa. Det kanske ger en fingervisning om allvaret?
  Tänk så många som jobbar hemifrån, inte åker kommunalt, är permitterade mm, i syfte att hålla smittspridningen hanterbar. Det är många människor som bidrar, allt för att inte våra gamla och svagare ska dö. Vissa tänker dock så lång. Ofta handlar det om unga människor som inte klara av att avstå fester o dyl. I andra fall handlar det om vuxna människor som sätter sina egna behov av resor och nöje först. Petra, du reste ju dessutom till Frankrike i somras, när många andra avstod, för samhällets bästa. Kanske din tur nu?

 30. Varför måste man åka iväg för
  att barnen har en vecka ledigt?
  Det går väl lika bra att umgås
  hemma o göra små dagsturer i
  Sverige.Men med Petra ska allt
  vara så storslaget alltid.
  Även i dessa oroliga tider när
  så många försöker att hålla
  tillbaka för smittan.
  Men mycket vill ha mer.

 31. Nu handlar det ju inte om att bli smittad eller inte när man reser, det handlar om att man inte ska belasta ett annat sjukvårdsområde än sitt eget. Man kan bära på smittan och bli sjuk när man kommer fram eller bli smittad och sjuk på semesterorten och måste då söka vård. Egoistiskt med nöjesresor. Läs restriktionerna som kom idag, de har inte lättat direkt.

  L

 32. Jag blir så sjukt arg när jag läser kommentarerna här. Vilka elaka människor ni är som skriver så elaka saker. Hade tänkt önska er taskiga saker med men känner att jag är mer vuxen än så. Petra ha en fantastisk resa njut med familjen och må gott. Det är ni värda. Kärlek till dig!

 33. Vi har en lägenhet i Torreveja. Vi alla är SÅ sugna på att åka dit. Men samtidigt är det för oss självklart att avstå. Det kommer en tid när det är mer lämpligt att resa.

 34. Tror också att Petra driver med oss. Det kanske har varit litet för lugnt här på bloggen ett tag nu…..

  1. Skulle Petra skoja med sina följare om covid 19 då människor avlidit, och blivit svårt sjuka ,arbetslösa , företag gått i konkurs,,, jag blir mer ”skraj” över Er som ens tänker tanken att man skojar om det ????

 35. Tänk om alla tänkte som er och reste på nöjesresor mitt i en pandemi. Tycker det är Fruktansvärt oansvarsfullt och egoiatiskt att resa under dessa omständigheter speciellt nu när Europa går in i en fas 2 period. Kan inte förstå.

 36. Is this some kind of really early April’s fool prank?? Bad joke. Every normal adult understands there are subjects you just don’t joke about. World wide pandemic and travel restrictions are one of them.

 37. Om hon driver med läsarna så osar det desperat lång väg. Ge mig uppmärksamhet ropar hon i såfall vilket hon kanske ändå gör om det är sanning i resan

 38. En fråga, vad händer om ni blir sjuka när ni är där nere? Tar ni flyget hem ändå? Eller kommer alla stanna kvar till alla i sällskapet är friska? Eller åker de som är utan symtom flyg hem?

 39. Bara för att klargöra mitt inlägg. Jag bryr mig inte öht om ni väljer att åka utomlands eller inte, ni är inte de enda som gör det (tyvärr) och huvudsaken att man själv gör sina egna val och är medveten om varför. Alla har sina anledningar och jag är säker på att du är tillräckligt smart och slipad att förstå och kunna räkna ut konsekvenserna av ert val och att ni säkert har en plan vid eventuell nedstängning/lockdown på resmålet, risk att bli smittad osv. Vet att iaf SAS meddelar sina passagerare om någon ombord samma flight testats positiv, vilket då kan (och har så hänt)medföra ev karantän osv vid ankomst eller hemresa. Det jag är mest nyfiken på är varför du väljer att gå ut med det på bloggen. Du är ju inte dummare än att du förstår att folk kommer att bli upprörda? Man kan faktiskt göra saker UTAN att broadcasta det till allt och alla….? Helt säker på att du kan göra inlägg på din blogg om andra saker. Enlighten me.….
  Det som är mest tråkigt när folk inte drar sitt strå till stacken för att minska risk för smittspridning är att, även om inte alla blir jättesjuka, så är varje enskilt fall en siffra i statistiken, som medför stora konsekvenser för samhället, ekonomi osv. Känns ju just nu inte som någon ljusning skymtar nånstans i horisonten….

 40. Så ledsamt att läsa detta inlägg. Så oansvarigt. Gör om och gör rätt.
  /hälsar en vårdanställd

 41. Känns lite Zytomierska över det … berättar bara för att provocera och få många kommentarer.

  1. Tröttsamt det är med alla dessa vardagspoliser…skillnad om vi inte hade någon smitta i vårt eget land, men här hemma finns den överallt. Sorgligt att man väljer att kommentera så elaka saker. Fokusera på att vara de bra människor ni säger att ni är istället för att klaga på andra. Utgår från att de tar ansvar på sin resa. Hoppas ni får en underbar resa!

 42. Har enorm reslust och vi hade tänkt resa på höstlovet om det inte vore för pandemin, blir nog under påsken istället om läget ser bättre ut, och lustigt nog till Nerja.
  Var på OBC Cypern förra höstlovet och det var helt ljuvligt men i år känns det onödigt.

  Jag har bott flera år i Spanien, både på fastlandet i Marbella och i Salou nära Barcelona, och på Mallis och Gran Canaria. Älskar Spanien och helst vill jag tillbaka till Ibiza och Formentera där vi var på semester 2017, magiskt.

 43. Alltså, jag blir lite rädd när jag läser detta. Nej, det är inte förbjudet att resa. Är det smart? Nej, det är så in i bomben korkat att ge sig ut i världen under dessa omständigheter. Visst, jag förstår att ni bor tillsammans med vännerna men vad händer om man stänger ner Spanien? Sjuk blir man inte så över en dag ifall man varit symptomfri så det är nog ingen större risk. Men det som gör att jag blir ännu mer mörkrädd är att du inte ser detta som någon big deal liksom. Och du att, på ett lite naivt sätt, undrar vad folk ska göra på höstlovet . De är ytterst få som reser i år och det är få som planerat in någon resa här i Sverige heller, av respekt för pandemin. Det blir nog ett väldigt annorlunda höstlov för de flesta.

  Och ännu mer mörkrädd blir jag om du verkligen tar så lätt på detta och inte förstå vilka reaktioner ditt inlägg kan skapa. Nej, somliga här inne kan ju inte bete sig och skriver totalt olämpliga saker och det är inte acceptabelt. Eller så vill du skapa debatt? Eller lever i din bubbla och tycker det är helt okej, försvarbart och något man ska göra (som vanligt liksom) i dessa tider.

  Förlåt, Petra, jag har aldrig kritiserat något du gör eller haft synpunkter på något. Men det är ditt sätt att skriva om detta på som gör mig rädd. Riktigt rädd.

  1. Hej, jag har heller aldrig kritiserat utan tyckt att många kommentarer har varit rent aggressiva men när smittan ökar kraftigt i alla länder tycker jag att det är provocerande att proklamera en förestående resa inför så många följare. Influencers har ju fått namnet för att de just det ”influencerar” andra att efterlikna användandet av produkter eller beteende. Men med det kommer ett ansvar och förståelse för att inte alla kanske följer rekommendationer så slaviskt som sig bör och att man därför bör ta höjd för detta. Tyvärr så slutar min tidigare så uppskattade följande av din blogg här.

  2. Vi skulle varit lediga men väljer nu att jobba istället och spara ledigheten till jul/sportlov. Barnen går på fritids några timmar om dagen med kompisar de ändå träffar dagligen. Barn mår bra av att ha lite tråkigt och alla kan omöjligt vara lediga jämt heller. Väljer folk att resa så får de räkna med att folk kritiserar deras beslut. Men alla flyg är väldigt fulla ned mot solen så de är inte ensamma..

 44. Dåligt första april skämt i oktober. Får verkligen hoppas att detta är ett skämt iaf.

 45. Nej det är inget skämt. Nej vi är inte ensamma om att åka utomlands 2020. Nej vi åker inte till något hårt drabbat ställe (Spanska sydkusten) och ja det finns fungerande sjukvård. Ja vi kommer sitta i ett flygplan med andra. Ja vi kommer ha hyrbil. Ja vi kommer mest bara vara med varandra. Ja vi bor i eget boende. Vi kommer inte träffa fler människor än hemma utan istället färre (skola, jobb, Ica etc) Allt kan hända så klart och jag är alltid jätteorolig när jag ska resa och detta är inte någon peace of cake. Men världen kan inte bara stanna heller inte sant? Egentligen borde vi inte äta inne på restauranger eller handla i affärer eller göra något som på något sätt är onödigt i smittosynpunkt. Gym, bio etc. Men då går samhället och ekonomin under. Tyck gärna annorlunda men var inte elaka och önska inte att min familj ska få Corona. Det är också något som är så hemskt med den här fruktansvärda pandemin, att många människor är så hatiska. Vi behöver absolut inte det. Själv har jag eller barnen inte träffat min älskade mamma och pappa en enda gång sen början av juni (och då snabbt på Truls student) för att de är i riskgrupp<3

  1. Trist att du väljer att blogga om det dessutom vore bättre ni åkt utan att avisera om det. Att skriva att ni inte är dom enda som reser utomlands andra gången dessutom är så lågt så jäkla besviken på er som enbart tänker på er själva så lågt .Bojkottar nu denna bloggerska pronto!!!

  2. Det finns helt klart fler som är ansvarslösa i vårt samhälle, tyvärr.
   Men det gör det inte det mer ok. Tycker det snarare är tvärtom när man har ett arbete som influenser. Är det detta du tycker att vi alla ska göra idag? Ta en sista minuten resa under höstlovet? Till Spanien eller kanske Frankrike.

   Sen undrar jag om vi verkligen får tycka annorlunda? Jag läste för ett tag sedan på din blogg att du tyckte man var oskön om man sa vad man tyckte, det handlade då om att någon eller några tyckte en fåtölj var ful.

   Det jag menar är att du lever och tjänar bra pengar på dina bloggbesökare. Du driver ett företag som uppmanar folk till att handla det du visar eller gör. Då måste ju du som företagare kunna ta kritiken du får när du uppvisar ansvarslöshet.
   Det du inte vill bli kritiserad för bör du därför inte visa för alla dina besökare. Du kan inte begära att alla ska tycka som dig eller att folk ska skriva det du vill höra.

   1. Jag har aldrig skrivit att man inte får tycka annorlunda! Jag skrev att man absolut får ha åsikter om en fåtölj och allt annat, du måste ha missat det. Jag tycker man får ha åsikter om resor också men jag tycker inte man får önska att familjen ska bli sjuka eller antyda att jag är manisk osv. Många försvarar sig med att ”man måste få ha en annan åsikt” som ursäkt för att bara vara taskiga anonymt. Allt kan uttryckas med en hövlig ton.

    Jag är ju ganska transparent och ärlig med vad jag gör här på bloggen och hade vi åkt och jag hade ljugit och låtsats som jag var hemma och ni hade upptäckt det, jääklar vad mycket hat jag hade fått då inte sant? Inget vi gör som influensers är väl någonsin mer ok än när någon annan gör något, finns nog inte många som får så mycket kritik och pekpinnar och hat och åsikter pga anonymiteten nätet ger

 46. ”6 weeks after becoming the first western European country to record 500,000 coronavirus cases, Spain has become the first to record a million, registering a total of 1,005,295 infections by Wednesday evening.” The Guardian, 2 hours ago.

 47. Det finns sätt att ”jorda sig” för att slippa ångest, verklighetsflykt och maniska perioder, om det är det som ligger till grund för ogenomtänkta beslut.
  Jag vet inte om så är fallet. Att det är en topp?
  Känner igen mönster från en närstående.

  Just nu influerar du på ett farligt sätt!

  Blir lättad ändå att läsa att de flesta i kommentarsfältet tänker stanna hemma och vara fortsatt försiktiga.

  1. Insinuerar du att Petra är psykiskt sjuk för att hon ska åka till Spanien? Du känns läskig på riktigt. Ta din energi och sprid lite glädje till nån istället!

   1. På vilket sätt har det med psykiskt sjuk att göra? Att man inte kan sitta still i båten?

 48. Det väntas mycket tuffa veckor och Coronavirusvintern är här.
  Den spanska regeringen har höjt tonläget på tisdagen på grund av covid-29 pandemin. Den andra vågen är inte längre ett hot, den är en verklighet, i hela Europa. Det sa landets hälsovårdsminister vid en tv-sänd presskonferens.
  Från Ola Josefsson 2020-10-20

  Snälla! Var en förebild. Ta ansvar. Stanna hemma.

 49. Vad hade du väntat dig efter ditt inlägg Petra? Att bli applåderad för ditt beslut att du och din familj åker till Nerja? Att vi alla stämt in i hallelujakören om vilket bra val av semesterort du gjort efter att ha läst dagens tidningar om coronaläget i Spanien?

 50. Kanske inte är ok att resa och vår familj avstår det i år och ev även nästa år. Har två syskon som är sjuksköterskor.
  Man funderar på alla som har bokat skidsemester i svenska fjällen. Rekordmånga, och det är tydligen ok. Världen är konstig just nu och vi vet först efteråt vilka val som var rätt och fel, men det blir ju fruktansvärt obehagligt med de kommentarer som vissa tar sig rätten att skriva här?

 51. Jag förstår inte hur ni som kommenterar fungerar. När det gäller Petra så går ni till fullständig attack om hon ska resa till Spanien. När man läser en annan blogg som också är ganska stor och där bloggerskan nyligen varit i Spanien så skriver alla att det är underbart och att hon ska njuta. Vad är skillnaden att just Petra blir så utsatt?

  1. Håller faktiskt med dig här! Den bloggerskan och hennes man gick runt med munskydd på caro varannan bild , men svaret varför ingen ger sig på henne är att hon inte godkänner några negativa kommentarer så de får vi inte se

  2. Så du tror på riktigt att det är exakt samma människor överallt som läser alla bloggar och kommenterar? Och tror du missar andemeningen i kommentarerna. Hon får göra precis vad hon vill, res för guds skull om det inte oroar själen. Men låt bli att glassa med det på ett väldigt märkligt, lättsamt sätt. ”Vad ska ni göra på höstlovet?” Som det rekommenderas. Stanna hemma.
   Och ja, alla har sina olika anledningar till att bli upprörda.
   Min 75-årige far gick bort i covid-19 i april. Tog 4 dagar (!) från att han blev inlagd, knappt sjuk, men dålig syresättning. Varit försiktig, stannat hemma, vi handlade all mat till dem osv. ÄNDÅ fick han det jävla viruset…. Sen har vår vardag sett alla konsekvenser man kan tänka sig. Vi kan inte stötta och umgås med vår mamma när det som bäst behövs, begravningen fick hållas minimal, jag har jobbat hemma VARJE DAG sedan mars (!), min bror, musiker med eget företag, har gått från att ha levt på musiken i över 15 år till 0 i inkomst från en dag till en annan…..
   Så ja, jag stör mig på när det ska skrävlas om de val man tycker sig ha råd att göra. Och jag tänker inte skämmas för att kommentera.

   1. Jag tror att vi alla är påverkade av pandemin , mer eller mindre, på olika sätt. Petra får ju uppenbarligen inte göra som hon vill, men andra bloggare får. Det är min andemening och jag undrar varför det är så och vad skillnaden består i. Och nej, jag tror inte att det är exakt samma människor som kommenterar på alla bloggar. Så du behöver inte lägga din ilska på mig eller dumförklara min fundering. Jag undrar ärligt varför det är så och varför människor anser att de har rätt att bestämma över andras liv.

 52. Blir…så…trött…ledsen…besviken…arg. Nu är det nog med House of Philia för mig. Har läst allt mer sporadiskt, varje gång ett provocerande och galet inlägg av olika slag. Får hitta en normal influencer att följa som inte är så egocentrisk och upp i det blå. Adjö.

 53. Det finns en ”sjuka” som är värre än något annat, nämligen avundsjukan. Och för den finns tyvärr inget vaccin. Jag tycker att det är just den som lyser igenom många av inläggen, för som Petra och andra kloka folk skriver så är risken lika stor om inte större att smittas här hemma eftersom en del verkar tro att är man bara kvar i gamla ”Svedala” kan man springa på köpcentrum, stå och trängas i köer o s v utan problem.

  1. Äntligen ett vettigt svar! Det är ju så man tappar tron på människor när man läser vissa av kommentarerna. Jag tycker det är obehagligt med alla som uttrycker så mycket hat och gömmer sig bakom anonymiteten. Hur mår dessa människor? Och precis som Ewa skriver, det finns smitta överallt här hemma också. Lika stor risk att smittas och sprida sjukdomen här hemma.

   1. Så det är därför man avråder onödiga resor? Eller vad menar du?
    Ingen förbjuder någon nått. Vi måste tydligen förbjuda i Sverige för att det ska ha effekt. Men det är svårt att inte reagera när man skriver om ngt så pass känsligt idag. Å jag älskar att det kommer till att man är avundsjuk som någon snilleblixt skrev ..jag är inte per automatik avundsjuk för att jag är av en annan åsikt. Jag har verkligen råd att åka utomlands men gör det inte för att det är ingen nödvändig resa. Vad jag däremot inte förstår är att man måste bara resa till vilket pris som helst? Man ska inte bidra till att öka spridningen, så enkelt är det. Du utsätter dig själv och andra för en risk med att resa, så varför gör man det då? Det är min stora fråga. Nej, man kanske behöver se sjukdomen på nära håll för att förstå hur allvarlig den är. Då tror jag inte en resa lockar lika mycket längre.

  2. Jeg oppfatter ikke at reaksjonene her handler om misunnelse, all kritikk springer nemlig ikke ut fra det, og i tilfeller som dette er den helt legitim (bortsett fra å ønske noen å bli smittet, det er selvsagt ikke greit).
   Det er elementær logikk at en pandemi både har årsak i, og kontinuerlig fortsetter å spre seg når vi reiser, og da spesielt over landegrenser. Om de fleste hadde gitt blaffen i å delta i den dugnaden som dermed tilsier at vi i denne ekstraordinære situasjonen bl.a. styrer unna all reising som ikke er strengt tatt nødvendig, er det liten tvil om at helsevesenet raskt ville blitt overbelastet, og at både dødsrate og andre helsemessig negative konsekvenser av covid-19 ville skyte i været. Den eneste måten å stoppe en pandemi på er å, så godt det lar seg gjøre, avgrense kontakt mennesker imellom, lokalt som internasjonalt. Spania er dessuten det land i Europa som har flest smittetilfeller, og utviklingen i landet anses som bekymringsfull. Enhver må selvsagt i utgangspunktet gjøre som man vil vedr. egen helserisiko, problemet er at dette handler om så veldig mange flere, og så veldig mye mer enn en selv. UD (Norge) fraråder for øyeblikket alle reiser som ikke er strengt tatt nødvendige, og alle som har vært i Spania må i 10 dagers karantene ved hjemkomst. Antar at svenske myndigheter også har noen retningslinjer/anbefalinger for reiser i EU, eller er det helt opp til den enkelte å bedømme?
   Sist, men ikke minst, en influencer har utvilsomt en viss påvirkningskraft. Med det følger (bør følge) også et ansvar.

  3. Avundsjuka? Nej det handlar inte om avundsjuka. Och nej, de flesta av oss springer verkligen inte runt på Ica och trängs i onödan. Det finns en liten del av befolkningen som tröttnat på att följa riktlinjer men de flesta av oss kämpar ju på och försöker fatta bra beslut.

 54. Jag och min man fick bara 1 vecka ledigt tillsammans i somras så jag hade sökt semester på höstlovet för att kunna umgås med familjen. Fick tyvärr avslag då jag jobbar som sjuksköterska och det fortfarande är kris på många ställen. Jag har 20 semesterdagar som jag måste ta ut före nyår för att slippa få ut det i pengar, men det ser mörkt ut.
  Barnen och maken är dock lediga på lovet och jag hoppas att kunna få några lediga stunder med dem iallafall. Annars har jag alltid min ”andra familj” på jobbet att spendera fin tid med!
  Var försiktiga och ta hand om er!

  1. Är det någon jag beundrar så är det ni inom sjukvården och speciellt i den tid vi lever i nu. Ni själva utsätter er för fara och ni är där för alla andra. Är det nån som bör vara influencer så är det ni. Äkta influencer. Hoppas verkligen att du får några dagar med din familj. Mysa hemma och bara vara. Trivs man med familjen behöver man inte flacka runt och speciellt inte i den tid vi lever i nu. HEJA DIG OCH DINA KOLLEGOR

 55. Självklart ska man följa de allmänna rekommendationerna. Men Petra gör ju det, så varför detta ”rasande”?
  Att resa till Spanien och där bo i eget hus, åka i egen bil, etc är ju knappast värre/mer smittspridande än att åka kommunalt till jobbet, vara på badhuset, handla på Ikea, etc. Aktiviteter jag tror att flera av er som skriver elaka kommentarer gör!
  Jag förstår rädslan för smittspridning, men det finns inget som visar på att resor är det som nu driver smitta. Spanien och många andra länder har dessutom mycket hårdare regler än tex Sverige vad gäller avstånd, munskydd, osv. Risken för att bli smittad på flygplan är också minimal genom de luftreningssystem som finns på planen.
  Jag tycker var och en som skriver förskräckliga saker här ska rannsaka sig själva och fundera över vad det egentligen är man ”stör sig på”?

  1. Bra skrivet. Jag håller med dig på många sätt och har tänkt så också.
   Men så var det någon här som skrev o frågade vad man gör om en i familjen blir sjuk?
   Även om personen i fråga får en lindrig variant så kan man ju inte sätta sig på ett fullsatt flyg som nysmittad.
   Vad gör man då?
   Hur är dina tankar kring det Petra? Å sorgligt att du får så mycket ilska mot dig..

   1. Då får vi testa oss och helt enkelt stanna om det är Covid. Vi har ju ett hus att bo i och även en läkare med oss<3

    1. ….og vi har med en lege….
     I rest my case.
     Jeg er ferdig med denne bloggen for godt. Adjø idioti.

    2. IVA-läkare? Det finns ju olika slags läkare… all covid går inte att behandla i hemmet…

 56. Om du tror att du och din familj är skyddade så kolla gärna in Amanda Kloots insta, hennes man Nick var helt frisk innan han fick Covid19 tyvärr förlorade han kampen. Min väns släkting kille 20 år helt frisk dog även han i våras av Covid19. Det gick fruktansvärt snabbt (vi pratar om timmar de hann knappt köra in honom till sjukhuset).

  Så du vet som sagt inte hur sjuk du kan bli, har du tur så märker du inget men har du otur så får någon av er det snabbt och då hjälper det tyvärr inte att din kompis är Läkare, hon kan inget göra något utan sjukhus (som kanske då är fullbelagt och nej de prioterar inte en svensk turist).

  Den slutsats man kan dra av ditt agerande är att allt resande ska öppnas upp helt och hållet (för det kan väl inte bara vara ok att din familj drar utomlands?). Undrar hur många som håller med dig i detta beslut?

  Det enda vi läsare kan göra om vi vill visa vårt missnöje är att helt enkelt sluta köpa saker som Petra gör reklam för. För glöm inte bort detta är ingen privat blogg utan detta är ett företag. Ditt klick ger henne pengar.

 57. Jag är sjuksköterska och har sett sjukdomen på nära håll, och jag vidhåller att i fallet med Petra handlar mycket om avundsjuka. Det är ju inte resan i sig som ger smittan, utan hur vi beter oss. Som Petra beskriver sin resa är det nog betydligt mindre risk för att smittas där, än för många som blir kvar i Sverige utan att vidta några som helst försiktighetsåtgärder.

  1. Nej Ewa sjuksköterska, det handlar inte om avundsjuka. Det handlar om frustration. Medan de flesta av oss tar ansvar o sätter resor o roliga happenings o sammankomster på paus, lever andra på som vanligt; de säger de vill inte ”sluta leva” o avstå roliga saker bara p g a att det råder en pandemi… Oj oj, jag blir så upprörd o det är INTE avundsjuka jag känner, Ewa. Det är själva flygresan jag tycker är allt annat än ok.

  2. …Detta skriver jag med bakgrund av att min särbo o mitt barns pappa just nu är sjuka med Coronasymptom (de ska testa sig) samt att fem fall på ett gymnasieprogram har testats positiva (eleverna på programmet blivit hemskickade) samt att en förskola har stängt p g a Coronafall, o tre andra skolor har rapporterat fall av Corona den senaste veckan, o jag vet föräldrar till barn som går i skolan som är testade positivt. Vad hade hänt om dessa hunnit sätta sig på ett plan till Spanien på höstlovet nästa vecka? 🤔

 58. Jag tänker på soldoktorn och Lotta Engberg som åkte till Spanien. Han är ju läkare på tv 4. Ingen som kommentera det.

 59. Håller med dig Petra, vi kan inte stänga in oss. Det här är hur jag tänker om pandemi situationen. Tyvärr så kommer ju det här viruset hålla på och ställa till kaos och skräck runt om i världen tills vi har TILLRÄCKLIGT MÅNGA som har haft det och utvecklat antikroppar, har T-celler eller man hittat ett vaccin som många vågar ta och som fungerar. SARS viruset har man fortfarande inte hittat ngt vaccin mot som att ta ett exempel på att det kan ta tid.
  Att vi har restriktioner handlar om att det inte ska bli så höga vårdtoppar att vården inte klarar dem, inte att vi inte ska bli sjuka. Det är ju det enda som för oss framåt i denna eländiga situation.
  Att unga och friska som blir smittade kommer bidra till att vi uppnår folkimmunitet och på så sätt sedan kan skydda de äldre och svaga som SKA skyddas från smittan. De måste tänka på att skydda sig själva också såklart. Att ha klarat av en genomgången covid infektion och ha antikroppar är ju en guldbiljett.
  Trevlig resa! njut av Nerja, fint där!

  1. Hur kan du kalla dig sjuksköterska och samtidigt kalla en genomgången covid-infektion för en GULDBILJETT! Det är inte Idol det här och att du har mage att propagera för flockimmunitet som sjuksköterska! Var jobbar du, på IVA eller?

   1. Så klart dåligt ordval att blanda in guldbiljetter. Det vi håller på med vare sig vi vill eller inte just nu är flockimmunitet. Virus har kommit som pandemier förr och massor med människor har dött. Denna gång är viruset inte så dödligt som tur är, dock ska man ha respekt för det och man vet inte alltid vem som drabbas hårt av viruset. I Finland gick man ut en period och sa att man hade för få smittade, varför? jo, man kom ingenstans med flockimmuniteten. Vi ska inte bara vänta på ett vaccin, vi kanske väntar förgäves då,
    krassa verkligheten.
    Jag har full respekt för att man är livrädd om man är i riskgrupp. Jag har själv inte haft det och jag bävar för det men vi som ändå lever våra liv och handlar i affärer, träffar en och en annan människa kommer nog nån gång bli smittad. Tyvärr.
    Vi ska bara se till att vården klarar av det.

 60. Jag tycker att vi borde tänka på hur landets kapacitet att ta hand om allvarligt Coronasjuka ser ut, hur belastad är sjukvården? Om vi som gästar landet blir allvarligt sjuka kommer vi att bli prioriterade. Spaniens sjukvård är hårt belastad och även om de har bra vård får det effekter för andra om de måste ta hand om mig och min familj.

 61. Jag är lite frågande till din vän som är läkare. Att hon ens reser iväg. Inget bra föredöme överhuvudtaget. Skäms!

 62. Så ledsen när jag läser på din blogg. Vill inte kritisera någon eller några men undrar hur man tänker om att samhället och ekonomin går under om man inte lever som undertecknad dvs reser och gör som det passar med bara ett munskydd lite då och då? På jobbet, och vi är 150, sluter alla upp kring att INTE boka resor oavsett om man äger stugor i Sverige eller Norden och ev i Europa. När du skriver att en läkare är med blir det nästan ännu värre. Ska hen ta hand om bara ni i sällskapet se till att ni kommer hem till Sverige om vård/intensivvård behövs.

 63. Dear Petra,
  I’m a huge fan of your blog and Instagram account since many, many years. You’re doing a fantastic job and I have always found your posts very interesting. Never have I felt a reason to comment in a negative way. Now, as the whole world is confronted with this awful virus I am beyond comprehension why on earth you decided to go on holiday to Spain. I’m even more shocked that you’re defending yourself by explaining all the precautions you’re taking. The world is facing a pandemic where already many have died from both young and old. People who still would have been alive today if everybody would be more careful as in : no travels abroad, wearing mask, social distancing etc. But the plain bold truth is we are spoiled and find it very difficult to give up certain privileges even if it’s only for a limited time. You can even try harder to justify your decision to travel abroad, it’s nothing more than an egoistic, selfish act. So please cancel your vacation, it’s the only civilised thing to do!
  Ann

 64. Ur Aftonbladet idag:

  Spanien utlyser nu för andra gången sedan pandemins start nödläge på grund av den skenande smittspridningen, rapporterar El Pais.
  Beskedet om att utlysa undantagstillstånd kommer från premiärminister Pedro Sanchez på söndagen. Undangstillståndet kan pågå fram till april.
  – Situationen vi lever i är extrem, säger Sanchez.
  Ett nattligt utegångsförbud utfärdas mellan klockan 23 och 06 i hela landet, förutom på Kanarieöarna.

  JAG TÄNKER ATT NI STANNAR HEMMA?

 65. Ja vi vet ju hur smittan ökade i Sverige efter sportlovet och ändå väljer folk att resa under höstlovet. Det blir spännande att se siffrorna nästa vecka. Sjukt egoistiskt att åka utomlands! 😥

 66. Dear Petra,
  I’m a huge fan of your blog and Instagram account since many, many years. You’re doing a fantastic job and I have always found your posts very interesting. Never have I felt a reason to comment in a negative way. Now, as the whole world is confronted with this awful virus I am beyond comprehension why on earth you decided to go on holiday to Spain. I’m even more shocked that you’re defending yourself by explaining all the precautions you’re taking. The world is facing a pandemic where already many have died from both young and old. People who still would have been alive today if everybody would be more careful as in : no travels abroad, wearing mask, social distancing etc. But the plain bold truth is we are spoiled and find it very difficult to give up certain privileges even if it’s only for a limited time. You can even try harder to justify your decision to travel abroad while it’s nothing more than an egoistic, selfish act. So please cancel your vacation, it’s the only civilised thing to do!

   1. She sure doesn’t!!!!!!🤬😠😡😤💩 Hope as many as possible are boycotting her site.

 67. Varför tar ni er rätten att resa under en pandemi? Står ni över andra? Er rätt att resa?
  Vi är alla sugna på att resa, vi reser ofta och gärna, men avstår nu pga pågående pandemi. Inte för att jag är rädd för att bli sjuk, men om vi reser över gränser, träffar andra människor ökar ju risken för att smittan sprider sig ännu mer, fler människor riskerar att bli svårt sjuka och dö. Konstigt att så många i Sverige tar sig den rätten.

 68. Vad menar du med ”rätt att resa”? Det är väl inte förbjudet vad jag vet? Det alla däremot är skyldiga att göra är att följa de allmänna rekommendationerna… Vem är du att bestämma vad som är rätt och fel?.. Herregud… Petra är väl inte direkt ensam om att ha rest den senaste tiden. låter ju på vissa som om det vore straffbart att flyga vilket det alltså INTE är. Så tagga ner en smula och sluta klanka ner på andra människor och deras val.

Comments are closed.