SLUTSPURTEN

ANNONS/SAMARBETE SLEEPO

.

Idag den första advent har jag tillbringat mest tid här nere i ”Gillestuga a la 2020”! Ja för ni som är födda före 1985 minns väl också gilstugorna? De där murriga mysrummen med träpanel och öppen spis (eller tom en bar!) som fanns i källarvåningarna som fanns hos en del klasskamrater (Vi hade ju ingen sån, jag är uppvuxen i gamla sekelskifteshus med ”standardkällare”) Nu har jag fixat ett eget mysprum och hängarum åt mina barn där de kan få vara ifred med sina kompisar. Egen ingång har de också och det är såå bra. Hur som helts. Här har jag nu hängt gardiner (efter hela väggarna från tak till golv, oh myyy så jobbigt drygt det var. Hatar gardiner:) så det är lite mer ombonat..

.

.

.

Så har jag flyttat in en finfin gran! Men den får ni se i ett annat inlägg. ALLT på bilderna kommer förresten från Sleepo och de har ju slutspurt på Black Week rean med 20% på hela sortimentet nu så missa inte det. Soffbordet från House Doctor med brun marmor är magiskt fint tex. Love it. Soffan heter Olivia och är fyrsits och så klassisk och skön. Fina nya kuddar från Chhatwal Jonsson. Lampor och fåtölj från HK living

.

.

Så det har jag gjort idag! Hängt gardiner och borrat gardinskenor och mumsat vörtbröd med julskinka och nu sitter jag och Moje i soffan ovan och ser julfilm (Arthur) och myser 100%!

 

.

.

Ha nu en härlig kväll så ses vi imorgon igen vänner!

.

KRAM

.

.

.

 

62 kommentarer till “SLUTSPURTEN

   1. Min son vill ha heltäckningsmatta men jag är sjukt skeptisk. Vad händer när de spiller ut dricka på mattan? Man kan ju inte lyfta upp och tvätta/torka upp? Den är verkligen snygg och rummet är jättefint men tänker mest att det är tonåringar som ska vara där och då kan vad som helst hända … Tar gärna tankar kring hur man håller den ren!

    1. Det finns speciella medel och sätt att rengöra heltäckningsmattor. De är ju plastade så inget rinner ”under mattan” och den här vi har är i naturlig ull och tvättbar. Fast rött vin tex får de absolut inte dricka och spilla runt i källaren (eller ja inte dricka någon annanstans heller för den delen;))

     1. Vi fick bort permanent blå tuschpennestreck på vår och det försvann med flytande galltvåll

 1. Otroligt snyggt hängarum! Mattan gör verkligen mycket, men alla detaljer också såklart!

 2. Usch, tycker hela huset ser extremt kallt och omysigt ut nuförtiden. Kalla färger, kall redigering och så yberperfekt styling att man får rysningar, ser noll injudande ut att sjunka ner där…där ska man bara sitta med halva skinkan på soffkanten och inte messa till kuddarna…. Och dryga svar från ”Admin” till dem som inte ”tycker samma” – de är inte utrustade med någon ”stil och smak” eller för att inte tala om Corona-rese försvaret. Nej, not my cup of tea.

  1. Ett tips, läs en annan blogg. Trevligare här hos Petra utan dig. Såna som du är inte my cup of tea.

   1. Lustigt att ingen får fälla någon liten negativ kommentar. En blogg blir väl mer levande med både och där inte alla bara följer och samtycker.

 3. Jättefint Petra!!👏😄 en stil som passar i både nybyggda funkis hus och äldre hus. Läckert👍🏻

 4. Super duper fint. Kuddar i lite brunt ger rummet en extra charm tycker jag. Nu får ni se upp för mig är säkert många som vill komma och hänga i detta mysiga och fina rum.

 5. Jättefint absolut självklart allt är ju sprillans nytt och fräscht och inga billiga saker, kan inte bli annat. I min värld och säkert mångas finns dock inte möjlighet köpa upp allt nytt när man fixar rum för tonårshäng (och tur är väl det) inget personligt påhopp är inget troll men önskar influensers som har möjlighet att påverka skulle inspirera till mindre nykonsumtion istället till hur vi kan använda det vi kanske har, göra om och styla annorlunda med några nya accessoarer till möjligtvis …soffan man kanske tröttnat på uppe istället för o sälja kan få nytt liv i källaren istället för o köpa ny etc…säger inte att jag är perfekt men försöker det jag kan. Det är våra barns framtid det handlar om blir ledsen av all uppmuntran till konsumtion som bara fortsätter det är väldigt få av oss som faktiskt behöver en ny matta, lampa etc. Behöver inga påhopp bara en tanke gäller inte bara denna blogg.

  1. Tips! Andrea Brodin flyttar rundor på sina möbler och inredning hela tiden. Hon har superglammig stil men ändå sideboard från farmor och barnen ärver varandras möbler. Hon är också duktig på DIY och göra om saker. Tips tips!

 6. Kan bara hålla med,så otroligt
  onödigt att köpa allt sprillans
  nytt för att tonåringarna ska
  hänga o titta på film.

 7. Jag tänker att vi alla är olika. Vissa köper nytt, andra begagnat. Vissa reser, andra stannar hemma. Vissa är veganer, andra äter kött. Vissa dricker alkohol, andra är nykterister. Vissa kör elbil, andra med bensin. Man kan ju rada upp hur olika vi människor är i all oändlighet! För mig är det då HELT ointressant att läsa om hur Petras följare lever sina liv, det intresserar mig noll! Det är henne jag har valt att följa, det är hennes liv jag vill läsa om. Men, även här är väl vi människor olika. Jag tänker att vissa ser nog dessa inlägg som inspiration, andra verkar tänka att dom är skapade för att man ska kopiera allt rakt av? Även om Petra har köpt ny inredning betyder väl inte det att man inte kan inspireras av stilen och själv använda sina begagnade saker? Det här känns inte som rätt blogg att följa om man är ute efter loppisfynd, återbruk och DIY. Men det finns säkert många fina bloggar med den inriktningen också.

  Jättefin gillestuga Petra!🤩👌

  1. Tror inte du förstår vad jag menade eller så har jag inte uttryck mig väl. Det handlar inte om att jag är intresserad av loppisfynd och DIY och hamnat på fel blog utan om något mycket större än så som gäller oss alla oavsett inredningsstil. Jag gillar också Petras stil och henne annars skulle jag självklart inte läsa bloggen. Men tror vi alla måste reflektera mer över våra val , kanske inte längre ok för NÅGON att köpa ALLT nytt oavsett stil även om man kan och har råd. Och med det sagt så lämnar jag kommentarsfältet för den här gången. Trevlig kväll 🌟

   1. Jag tycker du, anna, är tydlig men jag håller helt enkelt inte med dig.

    För min del köper jag oerhört sällan nytt men inspireras väldigt mycket av Petra och hennes stil i alla fall. Jag tror att vi som läser är de som måste ta ansvar och just inspireras istället för att ta Petras nya gillestuga som en uppmaning att också köpa allt nytt. Det här är trots allt Petras jobb, jag tror inte att inredningsmagasin får lika många brev, kommentarer och mejl om att de borde ”reflektera”.

    Jag är oerhört trött på människor som försöker uppfostra andra vuxna genom dessa ständiga ”reflektioner”.

  2. Så bra kommentar Kicki, håller helt med dig! Och Petra; så fint det blev! Du inspirerar alltid lika mycket, bästa bästa bloggen!
   Kram från Skåne

 8. Så himla snyggt. Håller med Kicki: om man vill läsa en blogg som handlar om second hand och DIY får man leta upp en annan blogg. Jag älskar din blogg och din stil Petra.

 9. Tänk på att detta är ett SAMARBETE, alltså prylar som hon gör reklam för… lätt att glömma.

 10. Hur har ni gjort för att kunna ha heltäckningsmatta i källaren?
  Tänker på fukt o så.

  1. Vi har en dränerad källare som ligger högt och som är fräsch och utan fukt och golvet har golvvärme😊

   1. Läste att man skall vara försiktig med golvvärme i källare.. och att inte stänga in fukt med fel målarfärg och golvbelag, men förmodar att ni har proffs som tänker på allt det där. Spännande när det har suttit en del ungdomar där på filmkväll med jeans som färgar av sig och en del gott att dricka och äta. Tror inte att dom vill ha en kontrollerande mamma springandes där hela tiden och komma med förmaningar. Superfint inrett för en inredningstidning men inte bekvämt för de som skall hänga därnere… glass, chokladsås, chips, dipp och vad vet du…kanske rödvin så småningom

    1. Vi absolut haft proffsiga hantverkare och allt är gjort efter bästa sätt och från grunden. Vår källare är väldigt torr och luftig och har liksom ingen rå känsla eller läbbig källardoft osv. Fräsch och fin. Haha kontrollerande mamma? Kommer alltid vara en kontrollerande mamma ifall du menar att jag inte låter dem slabba helt fritt och högt och lågt😆😆(oavsett färg på soffa) Förmana tonåringar stup i kvarten? Nope det kommer inte ske. Nej men de kan ju bete sig alla fyra faktiskt och händer det någon olycka så löser vi det. (Jag har även beställt lyxiga långhåriga fårskinn att lägga på soffa/fåtölj)

    2. A, ta det lite chill, relaxa och låt Petras barn spilla choklad och smula chips bäst de vill. Det är ju inte ditt hem, så coola ner katten😃 God julefrid på dig och tänk på att glädje och godhet smittar! Tips, tips

 11. Så kul att se nya grepp på hur man kan göra en ”gillestuga” i nutid.
  Tack för inspiration!
  Kram från Ulrika

 12. Det blev superduper fint där nere, gillar allt och älskar gardinerna du satt upp där fönstren är, dt ska jag också göra istället för rullgardiner som jag hade tänkt. Tack för all inspiration du ger, det krävs talang och ork för att ge så mycket som du gör hela tiden Petra.
  Bästa bloggen 🙂

 13. Så fint! Toppen med källare, när jag var tonåring hängde vi alltid i min bästa kompis källare. Så mysigt och perfekt att vara hemma men ändå ha lite privacy. Älskar de ljusa nyanserna, ser så lyxigt ut.

 14. Jag tycker oxå det blev riktigt snyggt o stilfullt, härligt för ungdomarna att få hänga själva där! ⭐️

  1. Precis!! Jag skulle aldrig kunna bo i hus med källare just pga spindlar. Jag får panik av spindlar!

   1. Jag bor tre trappor upp i lägenhet, alltid är det några spindlar som slinker in. Pappa har gillestuga i sitt hus, knappt några spindlar alls.

    Jag föredrar nog en spindel mot ljusa väggar så man kan ta bort den än 20 som gömmer sig i mörka och murriga vrår, men alla är vi olika.

 15. Verkligen så snyggt! Angående matta och fläckar kan jag berätta att vi har haft vit/ljus heltäckningsmatta i vår ”gillestuga” i ca 10 år. Tonåringarna och sedermera 20+:arna har hängt där nere med spel – och filmkvällar (inkl chips, pizza, vin och öl- när de blev äldre). Det har aldrig varit problem med mattan. Ungdomarna har torkat upp när en olycka skett eller kommit och berättat. No worries. Fläckar går bort! Tack för att du ger så stor inspiration i din blogg.

  1. Härligt att höra!!!👍🏻✨Tack själv för dina goa pepphälsning Lotta😊

 16. Som mamma till två tonåringar hade jag inte valt ett marmor ord i ett rum för ungdomshäng då ytan är känslig för fläckar av spill från sura ämnen som cola, juice och energidryck… Kanske går att behandla bordsytan, men den får lätt matta trista fläckar.

 17. Jättefint Petra! Spindlar i källaren är toppen då de inte trivs i fuktig miljö🙂 (alltså ett gott tecken på att man har ett friskt hus). Tack för all inspiration! Kram från en som köper både gamla o nya grejer 💕 / Maria

   1. Hur som så har vi inga läbbiga spindlar här i vårt källarplan. Torrt och spindelfritt:)

 18. Så fint! Har precis fått hem den perfekta soffan för tv-rummet, en Eilersen i samma färg och modell som du har. Passar perfekt till gardiner, matta och brunt marmorbord(PK61). Barnen som är tonåringar får vara där med kompisar och de får ha dricka och äta godis och chips men mat tycker jag inte att man äter i soffan. Har en fin pläd som de kan lägga under sig om de inte vill fläcka ner men soffans tyg är avtagbart så det går att lämna in på kem om det blir nödvändigt att tvättas.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg