LUCIAMORGON HOS OSS!

.

Luciamorgonmys med Lucia på i tv och gos i soffan imorse! Innan det var det ett eget äkta litet minilussetåg som väckte mig vid sängkanten då Bea och Moje var tomte och tärna och sjöng alla lussesånger de kunde innan det var lyxig julfrukost med gröt och julskinka och vörtbröd och lussekatter och ägghalvor och allt man kan tänka sig. (Lilla lusstågetfinns på min story när Moje tar i I Wish you a Merry Christmas, såå sööt)  Vi hänger rätt mycket här nere i ”loungen” pga just den där mysiga ombonade känslan

.,¨

G L A D  L U C I A  P Å. E R!

.

Hoppas ni mår bra!? Och har och har haft en riktigt fin tredje advent och Lucia!

.

Älskar Lucia, en himla mysig dag och jag får liksom sån längt efter kyrkan? Kan ni också längta dit i juletid?? (Speciellt nu när alla fina julkonserter och gulliga små uppträdanden är inställda) Efter att sitta där på en bänk och känna doften av stearin och höra det där lugna mumlet och prasslet i psalmböcker. Jag var mycket i kyrkan som liten (inte för att mina föräldrar var troende, haha nej mamma var väl snarare ateist:) Vi bodde ju i en idyllisk liten kyrkby ute på landet och på en gård ett stenkast ifrån en lite söt vit kyrka. Den låg precis utanför mitt fönster. När man bodde på vishan på 70-80-talet så var det liksom lite så där Änglagård och det var runt kyrkan ”det hände” Man fick liksom Jesus på köpet (Eller i bygdegården ett par ggr om året när det var julgransplundring, folkdanskurs, kräftskiva eller ”discooo” eller något annat skojsigt:) Kyrkan var även Ansgars (typ kyrkscouter) och kören. Jag var med i båda (som sagt det fanns inte mycket annat att göra då) så man var ofta i kyrkan och träffade kompisar. Vi hade förresten en jätterolig granne och präst, Nils, och en julotta så spatserade min katt Maja rakt in i den fullsatta kyrkan och upp för altargången och då hojtade Nissepräst  från predikstolen ”Låååt katten komma, hon är den enda i den familjen som går på högmässa!”

.

.

Marsipanjulgrisar från NK måste man ha varje år! (ni vet att det går att beställa hem typ det mesta därifrån va? Inslaget och allt. Love it)Den gosigaste finaste fuskpälspläden någonsin kommer från Nweport om någon undrar. Vill ha fler bara, ja en till oss var typ att vara en invirad kåldolme i!

.

.

.

Så hittade jag ju julens likapyjamasar på Lindex! En till mig, Bea, Lolo och Moje på Lindex men de flesta storlekar verkar slut nu? Kanske komme in igen eller om någon vill ha samma och vågar sig till en butik…

.

.

Ledsen för super dålig uppdatering den här helgen! Anledningen är en hel del uppdrag och en hel del migrän och en hel del loppis. Haha, yes jag håller på och säljer typ halva huset på Instastory just nu! Är sugen på en hel del nytt och då måste man  ju plocka bort det gamla:)

.

.

Men nu ska jag och min familia gå en Luciapromenad nere vid ån och få lite frisk luft!  Sen blir det söndagspizza mmmm och söndagsfilm (Tips???)

.

.

Ha en fortsatt mysig söndag nu!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “LUCIAMORGON HOS OSS!

 1. Men åh vilka mysiga/roliga skildringar från din barndom 😊
  Hoppas ni hittade någon bra film. Love actually och The holiday är ju annars ett måste varje år 😁
  Så fint det blivit i nya rummet 👌 Ha en fin nästa vecka❣️

 2. Varför hänger man vita ”lakan” överallt o täcker fina putsade väggar? Ser stökigt ut plus dammsamlare! Det andra är snyggt men denna märkliga ”installation” drar ner intrycket!

  1. Det är tunna skira gardiner på två väggar för att skapa en mysig ombonad varm känsla i rummet. Upplevs inte stökigt på plats (och inte särskilt dammigt:)

   1. Tråkigt att alltid de negativa kommentarerna får uppmärksamhet och svar men inte de övriga, vänliga frågorna…

  2. Ursäkta, men lite märklig kommentar? Man kan ju ha olika smak men ibland undrar jag om en del som kommenterar på bloggar glömmer bort att det handlar om en människas HEM?

 3. Hur har du hängt upp gardinerna, är det skenor i taket? Ska göra liknande här hemma! Vart kommer gardinerna ifrån? Hälsningar Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *