HALLÅ JULFEELING, VAR ÄR DUU??

INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR/REKLAM LINDEX

 

Mojes fina ensamma julstrumpa på öppna spisen – lite jul iaf så här dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan. Dock ska det vara fyra strumpor så klart (en till varje barn) men de andra hade mössen visst haft kalas på i garaget! Så läbbigt när jag tog upp dem ur kartongen och de bara var som söndertuggat vadd, uäck. Nya är julstrumpor är beställda idag och ja vi får se om de hinner komma…

.

.

Alltså idag blev jag bara sååå trött! Trött på Covid, trött på mig själv och ja trött på det mesta!! Mest trött på mig själv för att jag ibland blir så impulsiv och när jag vill göra om så vill jag göra det NU och alt på samma gång. Det är inte så smart att i juletid dra igång projekt vardagsrum som sagt…fort ska det gå och det mesta ska bort och ja det mesta nya tar tiiid att få hem och just nu är det allt annat än mysigt juligt hos oss! Mer som precis nyinflyttad till första boendet… Fattas bara att vi slår oss ner på golvet i det ekande tomma vardagsrummet och äter pizza direkt ur kartongerna så är det är den känslan total! Jo det kan vara härligt med nytt och fräscht men inte när det är JUUL och barnen undrar om det blir klart och mysigttill julafton? Ny soffa, nytt sofföverdrag, tre nya mattor, nytt soffbord, 3 lampor, ett omlackat bord, en nygammal fåtölj (köpt på Laurits för snart en månad sen och på vift med transporten någonstans??) nya gardiner, nya eluttag, nya stolar och ett par tavlor ska på plats.. Sen så är det myyys. Jo mamma ska försöka trolla ändå:)

.

.

,

Hej hej nya hallspegel! Så bra när man kan synas från tre håll:) Gillar ni min top och byxor förresten?

.

.

.

Hur härligt var det inte att solen sken i Småstaden idag! Ääntligen, hela huset badade i ett alldeles gyllene sken här på eftermiddagen denna lördag (utsvänga flarebyxor här och prickig top här. Precis lagom hemmahelgfint:)

.

.

Här har vi mumsat löjromstoast (det är väl bara det bästa?) och druckit bubbel ikväll och nu ska vi kolla på en mysig film och mumsa fruktsallad och jag är lovad fotmassage..

 

Hoppas ni har en mysig lördagskväll vänner!

.

.

KRAM

.

.

 

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “HALLÅ JULFEELING, VAR ÄR DUU??

 1. I’m feeling exact same loss of xmas spirit, and don’t even have renovation or lack of furniture to blame! Lack of snow instead here in western Finland, and that makes me so, so sad. Global warming…never was weather this awful when I was kid; I’m 48 years old. There was always snow come xmas. 😟
  And, this f**ing covid doesn’t certainly help to achieve joyful, festive mood. Trying though, very hard!!😉
  Have a wonderful holiday season, filled with chocolate pralines, Marabou Paradis to be exact!!!😋

 2. Jag vet inte. Julen var väl ingen chock för dig? Ni har ett magiskt hem, få förunnat. Då jag tror ni hittar feeling ändå 🥰

 3. Härligt att göra om och slänga ut allt och köpa nytt, känns som att det är helt rätt i tiden. Hemma hos mig är det värsta julstämningen idag gjorde jag senap och bakade mandelmusslor medan jag drack glögg och Spotify gick varm med julmusik. Jag tror många går all in på julen i år. Mvh Åsa

 4. Ja för guds skull, klart allt ska bytas ut..det borde alla göra! byt ut, köp nytt allting. Så härligt för våra barn att växa upp i en hållbar värld. Tänk inte långsiktigt utan byt ut efter Max fem år, alla borde göra det!!!
  Ibland blir jag helt mörkrädd över hur man ser på konsumtion…trendenser skriver så viktigt om detta, för vad för värld vill vi att våra barn och barnbarn ska leva i? Jag hoppas och vill tänka att några läsare faktiskt reflekterar över vad ens handlingar får för effekter i det långa loppet…är det legitimt att byta allt och köpa nytt inom loppet av ett par år?

 5. Vilket bra tillfälle för dig att ha ett tomt rum! Då kan ni passa på att ha en riktigt yvig gran med dans, lekar och paketöppning runt granen med familjen. Ofta får man ju inte riktigt plats utan får ställa den i något hörn. Passa på. Det här året kan vara ett som dina barn kommer ihåg som lite annorlunda och kul. Därefter har ni ert nya rum i källaren för mys.

 6. Du fixar säkert julstämningen, du brukar vara mästare på att skapa mys och julstämning ! Å andra sidan får vi nog alla acceptera att detta år blir det en annorlunda (alternativ) jul pga av Corid 19 och det ekonomiska läget som fortsatt kommer att bli mycket besvärligt för många. ❤️

 7. Julstämningen sitter inte mattor, möbler eller väggfärg. Julstämningen kan ni garanterat få ändå. Julbak, musik, kramar och julfilm och godis med familjen. Och tid tillsammans. DET är julstämning och det som familjen garanterat kommer ihåg i efterhand. Hellre ett stökigt hem, kärlek och tid tillsammans än en stressad mamma! God Jul till er, det här fixar ni även om renoveringen inte hinner bli klar! <3

 8. Det mesta ska bort?? För att vara någon som alltid förespråkar och köper dyra designklassiker, känns det himla märkligt att du plötsligt ska byta ut allt? Ligger ju jättefel i tiden. Och jag kan inte låta bli att undra om det är vad du verkligen vill? Det har känts som du varit nöjd och tillfreds med ditt hem. Det är en stress och press för vem som helst att följa trender, säkert för dig med. Jag tycker det har varit så skönt att stressen/hetsen med det senaste ebbat ut en del. Speciellt har jag länge uppskattat det i din blogg. De soffor du visade, och graderade enligt en klassikerskala, jag tyckte det flesta var extrema, och väldigt trendiga JUST NU. Jag undrar om du känner dig tvungen att göra om för att behålla läsare. Skit i dom läsare som tycker att du ska göra om, vi alla borde veta bättre. Man kan skriva om inredning utan att byta ut allt. Blir lite ledsen av det hela.

  1. Du behöver inte bli ledsen!

   Jag är inte efter köp och släng utan har sålt en del och bla en soffa. Den hade jag haft i många år och jag var liksom lite trött på den. Min fina Eilersensoffa blir kvar och ska få nytt överdrag (det gamla är solblekt) Av mattorna var en i velour fläckig och fick slängas, en var underbar klassisk 9 år gammal men som styrde färg och känsla i hela vardagsrummet och dominersde för mycket. Den tredje var anpassad i färg efter den klassiska och fick också bytas ut. I övrigt så är det ett par lampor som tillkommer (jag har sålt två i mässing och en svart) en begagnad fåtölj som köpts och ett bord som lackats om. Att byta ut en (vit) soffa vart 8:år ungefär är väl inte helt orimligt? ( när det ej är en påkostad designsoffa) Senlederju ofta det ena till det andra om man gör lite större förändringar i ett rum eller hur:)

   1. Bra att veta att Eilersen-soffan så snabbt blir solblekt. Jag ville så gärna ha en men till det priset förväntar man sig mer, din är ju bara ett par år. Snygg är den verkligen men tråkigt att kvaliteten inte är så bra som jag trodde.

 9. Ja, jag blir faktiskt också lite ledsen… Jag tyckte du hade det såå fint hemma, du skrev för inte alls så länge sedan att du var så nöjd med ditt hem, att du inte hade något behov av att ändra på någonting, ja, att du älskade dina stolar, soffbord, stora mattor… Det kändes så bra att du var nöjd och inte köpte massa nytt. Och nu ska ALLT bort? Känns lite konstigt faktiskt…
  Hur som helst så gillar jag ju dig och din blogg och kommer säkert att fortsätta titta in här. Hoppas du hittar din julfeeling snart och att ni får en mysig jul trots allt!

 10. Konstigt inlägg.. Känns helt galet att göra om, och köpa nytt, känns inte alls länge sen du gjorde det, och nu ”gnälla” att det inte blir klart till jul, det borde du ha räknat ut. Tycker mest din blogg känns ängslig, med hem och utseende mm, har alltid gillat dina inredningsbilder. Men har kännt ett tag att du gör och skriver mycket som jag inte tycker känns rätt, så din blogg passar inte längre för mig. Futtiga ”problem” du har i coronatider, Malin

 11. Herregud! Det är så otroligt sorgligt att jag som är 15 år har mer vett i kroppen än en snart femtioårig kvinna. Jag vet inte om du har missat, men du ska agera som en förebild för dels mig och andra unga men främst för dina egna barn. Jag kan inte föreställa mig hur deras uppväxt har varit! Jag kan berätta när jag är irriterad och stör mig på mina egna föräldrar läser jag alltid dina inlägg. Då får jag verkligen perspektiv kan man lugnt säga! Det enda du någonsin skriver om är det mest ytliga; renovering, fillers och nya prylar. Att du inte ens tänker det minsta på vilket budskap du sänder ut till oss unga gör mig så oerhört mörkrädd och orolig för om vi någonsin kommer komma längre i samhället.

  1. Jag tycker du verkligen ska fundera över vad som verkligen är dåliga förebilder. Inte ägna fin tid och energi åt att besöka en snart 50-årig kvinnas blogg och förfasa dig över att jag byter soffa ibland eller gör en ansiktsbehandling och filler.

   Det finns riktigt stora miljöproblem och du kanske kan se var du kan lägga din kraft och kanske irritation och frustration på att försöka göra skillnad? Alla dessa utsläpp osv. Sen finns det människor som varje dag skadar andra, som slår, utnyttjar, hotar, mobbar osv… Så mycket hemskt och så många barn i världen som lider av svält och våld eller totalt olämpligt eller frånvarande föräldraskap

   Min barns uppväxt har varit fin det kan jag garantera De gillar mig som mamma och har aldrig någonsin sagt något negativt om det jag gör (jo en bikinibild på Insta var viss lite ”cringe”) De är stolta över mig (och vill att jag ska göra detta) De är snälla och omtänksamma och artiga så jag tror att jag gjort ett rätt bra jobb faktiskt som deras mamma.

   Allt gott Petra

   1. Oj Thea, du kan inte veta ngt om deras upplevelse…Att du Petra är en så kärleksfull mamma och vill barnen väl, det kan ju en blind se..

    Tror att inlägget kanske är ett uttryck för stark rädsla över vad som sker om vi alla inte börjar att bry oss mer om planeten. Jag förstår att det kan vara jobbigt för dig Petra att få så mycket skit, men detta är en av de få kanaler där ens åsikt faktiskt syns och blir läst av någon. Jag har tex skrivit till TV4 och SVT men bara fått ett artigt standardsvar som respons.
    Ytterst tror jag att det handlar om frustration över att inte fler vaknar upp, många forskare säger att det redan är för sent att vända.
    Personligen skulle jag älska om du ville använda den genomslagskraft du har att sprida medkänsla o berätta om vilka välgörenhetsprojekt du stödjer. Din motsvarighet i Norge, toppbloggaren Caroline Berg Eriksen driver med sin man en förening som ger alla fattiga barn i närområdet julklappar. Du har ju skapat dig en fantastisk möjlighet att så goda frön i världen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *