JULSTÄDAT, FINASTE JULLJUSSTAKEN, EN FRÅGA & ETT TIPS

INNEHÅLLER REKLAM FÖR STÄDHEM

.

I burspråket nere i vardagsrummet just nu: nytvättade karmar, nytvättade fönster, nymålade väggar och en ny julljusstake som jag fått! SÅ himla fin tycker jag. Enkel men ändå kaxig och s t o r (TACK!)

.

.

.

Bästa Städhemtjejerna var här och gjorde alla fönsterna så där riktigt gnistrande rena till jul häromdagen! (så fort gick det också!) Kan verkligen varmt rekommendera städfirman vi har Städhem. Superresultat och effektiva som bara den är de. Sen har jag ett litet tips till er! När hela vardagsrummet målades om så såg bågarna runt fönsterna så solkiga och sotiga ut helt plötsligt (Alltså kolla själv runt era fönster om ni bor som jag mitt i stan, det blir sååå fort lortigt…) Tar ju en evighet att måla fönsterkarmar (och nej inget man för på vintern heller) men då finns Cif. Alltså gno ordentligt med detta och det blir som nymålat igen! Tar bort smuts och flott och ja toti. (EJ samarbete, bara mitt egna lilla husmortips hehe:)

.

.

.

Ser nästan ut som litet solglimt där på elemnetskydden! Givetvis är det ju inte det (solen verkar ju ha dragit för alltid, någon månad sen man såg den) utan en grävare på gatan med blinkande orangea lampor:) Funderar på att hänga nya gardiner här (och i fler fönster) men hur sjutton gör man i ett burspråk? Jag vill ha tunna svarta gardinstänger men ska gardinerna liksom hänga  på varsin sida? Eller sätter man efter alla fönster (alltså i själva burspråket?) Tipsa gärna! Gardiner är som sagt mitt värsta. Har absolut noll koll där:)

.

.

Nu ska jag hämta min. lilla prinskorv på föris här! Tycker jag precis gick upp? Hinner iiingenting känns det som dessa dagar. Jobbjobb och allt annat och nu är det e n vecka till jul (och ja hela mitt vardagsrum på typ 80 kvm är fortfarande under fix. Hjäääälp!

.

.

Önskar er en fin fortsättning på torsdagen!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

22 kommentarer till “JULSTÄDAT, FINASTE JULLJUSSTAKEN, EN FRÅGA & ETT TIPS

 1. Burspråk är fint men på många sätt lite kluriga 😊 Med tunna svarta gardinstänger hade jag hängt på var sida av burspråkspartiet, en tung linnegardin i kall nyans hade varit läckert!
  Annars tycker jag det fina burspråket hade blivit otroligt snyggt med tre hissgardiner fästa strax under taklisten…Lycka till!

 2. Jag hade nog oxå satsat på hissgardin, kan varmt rekommendera gotain 👍🏻 Ser ut att vara en fin färg på väggen, längtar efter färgkod. Kram

 3. Hör av dig till Gotain och fråga om tips, de är grymma och har SÅ vackra gardiner som man kan måttbeställa. Jag har skira ”hotellgardiner” i en kallare sandfärg som jag älskar men är väldigt sugen på deras tunna linnegardiner som min vän köpte.
  På var sida om burspråket om du frågar mig men fråga ett proffs.

  Ska bli kul att se vad det blir!

 4. Jag har helt lagt av med gardiner och saknar dom inte det minsta! Är fönstren snygga så räcker det för mig. Så inga tips från mig m a o! 😉När jag flyttade till min småstad för 25 år sedan skippade jag gardiner i vardagsrummet som hade en hel fönstervägg. Efter ett tag sa en granne: ”Och vissa har inte ens gardiner har jag sett”. Hahaha!

 5. Jag älskar gardiner och tycker det skapar mysfaktor. Det dämpar energierna i rum. Vi har sandbeiga tjocka sammetsgardiner och jag trivs så bra med dem. Är uppvuxen med Svenskt tenn, JP Baker gardiner överallt och älskar dem. Går aldrig ur modet.

 6. Jag antar att du tar hjälp av en expert. Det är värt varenda öre, finns så många små detaljer att tänka på. Jag skulle ha vita skenor i taket och låta gardinerna hänga på sidorna. Se bildlänk https://scontent-arn2-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p180x540/57964016_854710944867704_841730473808887808_o.jpg?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=ONQOZl8vRtwAX83jtJP&_nc_ht=scontent-arn2-2.xx&tp=6&oh=d6f4ea509d7a42d8fcf19236485777b4&oe=5FFF970B
  Ser fram emot resultatet 🙂

 7. Gardiner kun på hver side av burspråket. Vinduene er så vakre i seg selv at jeg aldri ville ha ”kladdet det til” med gardiner i selve burspråket. Fortsatt god førjul 🙂

 8. Jag skulle vilja påstå att aldrig sätta gardiner i redan vackra fönster!
  I mitt tycke enbart plottrigt

  // Jaana

 9. Man kan ju måttbeställa snygga smidade gardinstänger (vi hade ursnygga i vårt 20-talshus) men till ett burspråk som det här hade jag valt att vara utan gardiner. I och med att elementskydden bygger ut så pass mycket så måste ju gardinerna i så fall hänga utanpå och jag tror inte riktigt på det. Att hänga gardiner bredvid går förstås men nej, lämna som det är just här (vet av erfarenhet att man gärna vill ha in så mycket ljus som möjigt i hus byggda vid den här tidpunkten, märker en enorm skillnad nu när vi har mycket större fönster trots att jag aldrig upplevde det som mörkt tidigare) och satsa på gardinstänger då det gäller övriga fönster (vi hade de här som skulle kunna vara det du vill ha: https://www.oneofakind.se/)

 10. Sitter och ser på ditt burspråk, så otroligt vackert! Tror nästan att jag skulle det vara sådär, kanske hänga någon större grön växt där i mitten i en snygg ampel. Eller så skulle jag sätta tunna svarta gardinstänger i alla tre fönstren men hänga upp enkla vita linnegardiner bara i dom små fönstren och löst dra dom åt sidan till kanten av batteriskyddet utan att fästa dom … så dom bara täcker en del av dom små fönstren men ändå går ner till golvet… usch vad jag svamlar. Ha en skön helg, Davina

 11. Hej Petra,
  Jobbar som inredare:) Mitt tips är att du sätter en vinklad måttbeställd takskena innanför burspråket som sitter i samma bredd som fönsterbrädan så att tyget inte ”bullar ut” från fönsterbrädan om du vill ha längder. Alltså typ 10-15 cm ut från tak/vägg. Du kan ha tunna skira gardiner, det kommer göra rummet supermysigt och ombonat. Ditt hem är redan en dröm:). Ta också i med bredden tyg, vill du kunna dra för fönstret, tänk fönstrets bredd gånger 1,5 så det inte hänger några fjösiga tarmar som gardiner. Alternativ att du har hissgardiner, men då får du inte lika mkt ljusinsläpp. Kolla gardinskenor på Wave Stockholm, en skena som heter Silent Gliss 1080. Lycka till! Kram Niina

  1. Vi satte in både wave och silentgliss med tunna vita linnegardiner i hela huset. En riktigt bra investering. Tog hjälp av fönstret i Lund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *