DRØMMEKAGE

.,

Idag denna freeezing fredag så lät jag min lilla prinskorv vara hemma! Han går korta dagar på fredagar så vi hopade föris helt för jag ville vi skulle ha en soft riktig mysfredag tillsammans. Och det hade vi! Myste i värmen under täcket framför Pippi, spelade spel, läste bok, ritade och bakade tillsammans. Har ju som ni kanske vet alltid bakat massor med alla barnen här hemma, typ det härligaste man kan göra tillsammans! Så har man en mysig stund tillsammans efteråt också när man ska smaska i sig godsakerna och idag bakade vi en dansk klassiker Drømmekage, en mjuk kaka i stil med vår toscavariant och en vi aldrig bakat förut. Fast istället för mandel som i tosca har man kokos (man äälskar ju kokos mmmm)

.

.

.

Kokos och muscovadosocker! Därför röran bli så där mörk och får en så speciell smak. Såååå GOTT, ni måste bara testa!

,

,

,

Egentligen ska man nog göra klassisk Drömkaka i panna (typ mumsmums) och skära i rutor vad jag förstod av receptet men jag gillar ju att servera en riktig kaka på fat istället:)

.

.

,

Recept kommer här!

,

D R Ø M M E K A G E

.

.

Kaka

.

Gör så här:  Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) och klä en form (ca 20×20) med bakplåtspapper eller bröa en sockerkaksform som jag gjorde. Vispa ägg, socker och vanilj fluffigt i 3-4 minuter. Smält smöret och blanda med mjölken tills det är fingervarmt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i ägg och socker växelvis med mjölk och smör. Försök behålla så mycket luft som möjligt.Häll smeten i formen och baka i 15-20 minuter (ca 30 min med min form) tills kakan är nästan klar. Gör under tiden kokostoppingen. Ta ut kakan när den är nästan klar, höj sedan värmen till 200 grader varmluft (225 vanlig ugn).

.

Dukade fredagsfika till oss i matsalen! Och till ljummen Drömkaka blev det vaniljglass, mmmmm

,

.

.

Två tummar upp gav Maurits och han är (mins sagt) kräsen! Även när det gäller bakverk (ja allt:)

.

.

Hoppas ni också har haft en fin fredag vänner! (och. tack för omtanken gullisar, min ”behind” börjar efter volten bli lite lila men annars är det bara bra här:)

.

.

Nu blir det talang här hos!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “DRØMMEKAGE

  1. Åh så mysigt.
    Snälla när kommer färgkoden. Ser så vackert ut på era väggar nu:)

Comments are closed.