GULDÄGG 2021

.

Påskharen har varit b u s y nere i loungen här hemma på långfredagsförmiddagen minsann! Tassade ner och låste dörren och gick loss, yes sånt här bland det roligaste jag vet – ni vet fixa riktigt mysiga överraskningar till skatterna! Har alltid gjort och de räknar nog inte med något annat (TÄNK om jag ett år bara skulle köpa ett sånt där vanligt litet ägg på macken, de skulle ju undra vad som händer?!;)) Så jag har nog satt en viss nivå ja och blev så happy när jag sprang på dessa gigantiska ursnygga guldiga påskägg på Ica Maxi..

.

.

.

Band också från Ica Maxi och så lite söta klistermärken från TGR

,

.

.

Alla skatterna fick olika innehåll i sina Påskägg så klart (Hej när man är 20 vill man ju inte har gosekaning, Putty och såpbubblor) Inget fancy behöver det ju vara i ägget utan bara sånt där smått och gott och gulligt och lite personligt. Länge sen jag gav dem MASSOR medlösgodis för de äter ju aldrig upp det? Så står det bara och blir dammigt sen på deras rum haha:)

.

.

Idag strålar solen över Småstaden och man blir ju bara så där pirrigt påskglad av vädret och det där magiska krispiga ljuset! Och all maten vi ska äta mmmm. BÄSTA högtiden enligt moi:)

.

Nu ska jag fixa Jansson och köttbullar inför påsklunchen imorgon (svärmarna kommer hit) och sen blir det en tur till vännerna för lite långfredagsmys! Och på söndag åker vi iväg en vecka på påsklovsresa, hur härligt som helst ska det bli.

.

.

Vi ses snaaart igen vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

37 kommentarer till “GULDÄGG 2021

 1. MKT nedlåtande att skriva så. ”Tänk om jag köpte et sånt där ägg på macken jag med”. Om det är det enda man har råd med då t.ex? Fyfan. Som vanligt gör du det ”enda rätta”

  1. Bara så att du slipper vara arg och svära i onödan, ett fint personligt påskägg går att göra mycket mycket billigare än de där man köper på macken. Om det är just pengar som är en faktor. Sen vill inte alla lägga ner tid, engagemang och kreativitet på just påskägg och det är helt okej det också. Så länge man inte samtidigt svär över hur andra gör för det är däremot lite nedvärderande.

  2. Jag tycker synd om dig om du tycker fina påskägg är provocerande? Har du inget annat (bättre) att lägga din tid på än att reta upp dig på ett påskägg?? 😂😂😂

 2. Jag hakade inte alls upp mig på formuleringen utan blev som vanligt glad och inspirerad av ditt inlägg. Allt du gör här håller så hög kvalité och din blogg betyder så himla mycket för mig. Hoppas att du påsk blir underbar.

 3. P skriver för att provocera. Fattar inte att folk kan uppskatta detta nedlåtande skrivande. Bara en massa skryt hela tiden. Det vore ju en katastrof om hon köpte ett mindre ståtligt påskägg till hennes bortskämda ungar…

  1. Till vems ungar? Trodde Petra fixade fina ägg till sina barn men du har alltså koll på att hon dessutom fixar guldägg åt någon annans barn? Till och med någon annans bortskämda ungar! Det är mycket snällt av Petra måste jag säga.

 4. Ica Maxi? Mina barns på skägg är handgjorda i Italien och glittrar och blänker av äkta diamanter. De är så stora att de levereras med lastbil. Störst ägg vinner!!!!

 5. Ica Maxi? Mina barns på skägg är handgjorda i Italien och glittrar och blänker av äkta diamanter. De är så stora att de levereras med lastbil. Störst ägg vinner!!!!

 6. Jag är mamma till två godingar. Jag lever ensam (med barnen). Mina barn skulle aldrig förvänta sig annat än gosdisägg från macken inte ens 14-åringen. Å vet du – jag är så himla glad för att de har den inställningen. Det tycker inte att det är konstigt, skämmigt eller märkligt. De blir glada för att det är en gåva.
  Det gör mig stolt!
  Nu är dock äggen på macken snordyra…..men jag antar att du menar färdigfyllda påskägg.

  1. Nu blev det fel av mig. Jag menade själva tiden och energin och att göra något extra. Att mina barn är vana vid från början att jag lägger krut på sånt här och älskar det, dekorerar och fixar osv. (Sakerna i äggen är ju från vilken Ica som helst och TGR🙂)

   1. Petra, Tänk att jag förstod precis vad du menade! Men då är jag en människa som utgår från att mulna medmänniskor menar väl. Kram!

 7. Väldigt fina ägg 🐣 Mina barn får nöja sig med förra årets pappersägg jag har kvar fyller med lite vanligt godis som fanns att välja och ta med i matkassen som vi hämtar varje vecka för o undvika springa runt smittspridningen har gått upp väldigt mycket i vår stad med många även yngre på sjukhuset

  1. Vi spar också ägg från år till år, men våra tonåringar gillar inte godis, så det blir oftast ett presentkort på bio eller liknande i vanliga fall. I år blir det en Swish.
   Önskar er alla en riktigt fin påsk, med eller utan ägg! 🐥

 8. Så fint du gör för dina barn! Jag älskar också att överraska mina barn och har alltid gjort genom åren! I år blev jag och min man överraskade runt advent. Våra barn ihop med deras sambon hade gjort en adventskalender till oss. Vi fick öppna ett paket varje advent fram till julafton, det var så gulligt och så genomtänkta paket som vi verkligen behövde!
  Tycker äggen var väldigt fina!
  Mvh Monica

 9. Glad Påsk bästa Petra med Familj ☀️🐥🐣. Beundrar ditt sätt att svara på alla nedlåtande kommentarer. Så mycket ilska och spydigheter…..människor… stanna upp …tacka för livet och hälsa och låt andra njuta och leva livet som man önskar och vill.

 10. Har de CK-underkläder på ICA nu, Toppen! Tycker jag bara hittar Pierre Robert här hemma i min småstad uppe i norr…
  Det kanske kommer hit om ett år eller två…

 11. Typiskt P kan inte låta bli att visa att ett par av påskäggen innehåller Calvin Klein, tror inte heller ICA Maxi har detta märke. Bara skryt, rika intelligenta människor skryter inte…men P är ju en bloggerska och tjänar pengar på detta.

 12. När jag läser många av kommentarerna idag så kommer jag att tänka på inlägget som hette ”Badsalt” med det knasigt roliga klippet med Bosse Larsson och så blir jag lite fnissig. Jag beundrar dig Petra för att du ändå orkar fortsätta leverera och inspirera på ditt härliga, personliga och bjussiga sätt. Du har en sån skön stajl och jag önskar dig en riktigt Glad Påsk!😀

 13. Begriper mig inte på folk idag, blir lite mörkrädd faktiskt. Varför inte bara läsa o låta sig bli inspirerad? Själv brukar jag återanvända vackra påskägg barnen fått tidigare. De märker inget för innehållet är det viktigaste😉 personligt gott till var och en o alla är nöjda o glada🙂

  1. Om man använder samma ägg år efter år kan det bli ett verkligt kärt minne när barnet är vuxet. Påskprydnad eller fortsatt användande till eget barn.

 14. När mina barn var små men återanvände jag alltid påskäggen år efter år, dom blev öka glada och hade så klart ingen koll på det. När man sätter ribban högt och barnen förväntar sig fina påskägg med dyrt innehåll, tycker i alla fall jag att det känns fel. Ingen påskresa i sikte här, håller oss hemmavid och är väldigt försiktiga.

 15. Bra svar, Lena. Petras barn är vana vid fina ägg och dyra presenter, då blir det sedan svårt att sänka ribban. Men Petra vill ju visa alla att hon har råd att spendera, lite provokativt.

 16. Fina ägg du fixat! Jag undrar över din ljusblå blus du hade på en bild på Instagram, var kommer den ifrån? Så vårsnygg! Glad Påsk!

 17. HUR orkar ni sura bittra (avundsjuka) människor ens läsa Petras blogg – När ni retar er på något i princip alla inlägg?? Det är ju sorgligt på alla sätt att vuxna kvinnor (ser aldrig några män) är sur-tanter som lägger energi på negativt drypande inläggssvar. Ett tips till er båda som bara stör er på Petra = Sluta läs bloggen!

 18. Men vilka underbara ägg. Och att du hittade dom på Maxi kändes högst otippat. Dottern fick en kjol i sitt ägg idag och pojkarna kommer få en slant. Just godis var det längesedan som de fick i sina ägg. Det äts ju inte upp ändå.

 19. Jag bryr mig inte det minsta om folk köper påskägg på macken, Ica eller från Italien! 😉

  Min enda reflektion är, att det är fint att använda samma påskägg år efter år, som några andra skriver de gjort. Så även jag. Mest för att det blir ett glatt återseende av samma föremål, det lilla föremålet får ett värde i sig. Det är något att kanske spara på som barndoms minne. Jag har ett påskägg i form av en höna jag fick som liten flicka på slutet av 60 talet. Den är värd såååå mycket för mig. Jag ar just varit med min mamma som ska flytta, och vi har gått igenom många gamla ting, för att sparas eller ej. Behållas av henne eller mig. Saker som betyder något.

  Slit och släng och att ständigt byta ur är varken charmigt eller hållbart. Tycker inte att ge nya tjusiga påskägg varje år, är att sätta ribban högt, faktiskt.

 20. Superfina ägg, önskar att jag också var lite pysslig men jag får aldrig till det så det blir snyggt. Förstår inte varför så många stör sig på dina ägg och känner att dom måste skriva nedlåtande kommentarer, trist. Om man stör sig på din blogg är det väl bättre att inte läsa den? Jag tycker i alla fall bloggen är jättebra, inspirerande och kul. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *