PÅSKAFTON HOS OSS

INNEHÅLLER REKLAM FÖR MODELIN

.

Moje med sitt stora ägg som han kånkade på i princip hela dagen. SÅ nöjd faktiskt (fast en del av er misstänker att det är bra synd om honom pga nytt påskägg varje  år + ytlig påsktramsmamma:)

.

.

Heeeej Påskdagen!

.

.

Hoppas ni mår bra! Själv sitter jag i bilen på på väg upp till fjällen för att ha lite skönt påsklov. Solen strålar och det är typ 10 grader varmt ute – härligt! (Vi ska SÅ KLART vara försiktiga och hålla oss  med våra vänner där uppe. Så ni vet<3)

.

Men en liten tillbaka blir till går kanske? Dukade som vanligt i matsalen och det är ju så kul n u när jag har nya toner och en ny känsla där inne!

.

.

.

Nej en påskdukning behöver ju inte så mycket för att vara just påskig! Små söta enkla våriga buketter med känsla av att man plockat dem själv, buna lantägg, en snödroppe på varje linneservett  och små pappersdekorationsägg. Knubbiga porslinskaninkannan hittade jag på TGR för typ ingenting

 

 

.

I köket roddade jag och H som vanligt på högtiderna, yes vi har minst sagt rutin numera! Påsk, midsommar, jul – same, same but a little different:)

.

Jansson (blev ju så bra och svärmor som är expert gav den två tummar upp) köttbullar, prinskorv, färskpotatis, ägghalvor, sillar, lax, Västerbotten och nybakt bröd..

.

.

.

Så här såg jag alltså ut – kände mig bra vårig i nytt set i ljusblått!

Blus finns här och kjol här.

.

.

.

Gjorde dock ingen egen påskefterrätt då dessa ljuvlig morotskakebakelser från Bageri April finns här i stan! Mums  Älskar det bageriet, bara att cykla ner på ett par minuter till city och shoppa nybakat godsaker.

.

.

Nu börjar jag visst bli lite åksjuk här av allt skrivande, oups, så bäst att titta på vägen istället…

.

.

Önskar er alla en finfin påskdag med sol och mängder av favoritgodiset!

.

.

KRAM

.

.

,

 

Rekommenderade inlägg

41 kommentarer till “PÅSKAFTON HOS OSS

 1. Ha det underbart i fjällen! Hoppas du väljer lite mjukare stolar till matbordet 👍🏻🥰

 2. Tror ingen menade som du skriver om påskägget, var nog mer ditt sätt att skriva att mackens inte var ok. Fjällen låter inget vidare, speciellt som smittspridningen ökar.

 3. Det är nog ingen som tycker synd om dina barn det är nog bara din attityd som de stör sig på. Yta som är så extremt viktigt och allt skryt och slit och släng. Cyklande ett par minuter ner till city… att i bor nära stan nämner du varje vecka så det har nog ingen missat och är faktiskt helt ointressant i sammanhanget.

 4. Är överens med Lena o Sanna. Det är sättet som det skrivs på. Det är nog ingen som missunnar någon att köpa dyra påskägg men man behöver inte uttrycka sig så nedvärderande mot allt annat. Tror att det har att göra med att man måste hävda sig, skryta lite.

 5. Everything looks beautiful as usual, you always go the extra mile, you do things so well for your family.

 6. Mmm det ser verkligen supergott ut! Och vilken härlig outfit!

  Om man letar efter något att störa sig på så kommer man hitta det, alltid.

 7. Ja allt ska vara så speciellt och lyxigt hela tiden, slit och släng och inget miljötänk för fem öre det är det som folk störs sig på. Yta är rätta ordet.

 8. Det känns inte som att ni är rädda om er alls. Hur kan ni välja att rea iväg när fler reser? En vän i mitt stall jobbar som läkare på IVA. Hennes enda kommentar var att människor reser å lever som att vi inte har en allvarlig situation just nu å att det gör henne förbannad. Hon jobbar 26h pass. Det gör vi hela tiden sa hon. Hon jobbar på Ecmo-avd. I normala fall räddar dom liv. Nu dör de flesta. Barn, unga och äldre. Min vän har en dotter på 8 år som hamnat i ngt som heter hyperinflammation. 41,5 i feber trots ipren. Intensivvård. Ungen är likblek och svullen i hela ansiktet. Hjärtat har tagit skada. 8 år liksom…en svit av covid. De visste inte ens att hon vart sjuk i det. Du säger att ni inte lever som vanligt, men ändå reser ni runt? Är du inte rädd alls f vad som kan vänta runt hörnet? Tänker på din lilla son. Alla jag känner avstår i princip allt sen ett år tillbaka. Hur reagerar dina föräldrar på att ni reser trots hur världen ser ut nu?

  Sen ang påskäggen å vissas reaktioner. Det är faktiskt hur du formulerar dig som retar upp de flesta och jag tror du gör det ganska medvetet. Att skriva ” hur hade det sett ut om du köpt ett ägg fr macken”. Du vet mycket väl att flera säkert gör det, å det blir lite nedvärderande. Det är liksom inte fint nog. Jag skiter i vilket. För mig är det tanken som räknas. Men du vet ju ganska väl vad som triggar efter alla år.

  1. Håller helt med dig. Sitter just och lyssnar på nyheterna, man visar statistik att resandet till fjällen har ökat dramatiskt och ligger på samma nivå som 2019. Man blir helt beklämd när folk fortsätter att resa som det inte fanns någon morgondag. För egen del hade jag varit väldigt orolig för att både bli smittad själv men framförallt dra hem smitta.

   1. Lägg av nu, Lena. Det känns som om att du letar efter nyheter och ”provocerande” blogginlägg så att du får ännu mer vatten på din kvarn. Mår du verkligen bra av att läsa sånt?

    Vi måste lära oss att leva med smittan och det innebär vissa restriktioner men framförallt innebär det att det vi gör ska vi göra på ett säkert sätt. Vi KAN INTE stänga ner samhället!! Tänk på vad som hade hänt med Sveriges ekonomi om vi stängt ner skidanläggningarna i mars förra året, stängt alla restauranger och köpcentrum. Återhämtningen hade tagit flera decennier.

   2. Hej. När det gäller att resa är jag helt enig med att man ska vara försiktig men det handlar också mycket om hur man reser, var man bor och hur upplägget ser ut. Jag var själv i fjällen på sportlovet med min familj. Vi åkte i egen bil, hade med oss all mat och bodde i en stuga. I liftsystemet är det otroligt välordnat där man har sett till att folk inte kan trängas med varandra. I stället är det olika ”fållor” där man enbart kan vara före eller efter varandra, nästa ”fålla” är på bra avstånd så det är ingen risk att man trängs. I liften åker man med eget sällskap. När vi åkte till sommarstugan hade vi ett liknande upplägg. Vi åkte i egen bil, besökte inte en massa butiker och gjorde många utomhusaktiviteter. Jag håller verkligen med om att man ska vara försiktig men det finns oftast flera sidor.

  2. Fruktansvärt med din väns dotter Åsa, min sons fotbollskompis drabbades också av detta förra sommaren och det är verkligen fruktansvärt men han mår bra nu och lever på precis som vanligt med sina aktiviteter, precis som barn ska om de kan.
   Nu är det inga matcher och cuper osv men det är oerhört viktigt att barn och ungdomar får fortsätta med sin idrott trots pandemi, det vore förövande annars och tyvärr ser man redan stora problem med att framförallt ungdomar idrottar mindre och drabbas hårt av psykisk ohälsa tillsammans med andra hälsobesvär. Vi pratar om barn som är vår framtid.

   Vi har inget stängt samhälle, vilket jag är oerhört tacksam för, våra barn går i skolan, håller på med sin idrott och gör det mesta som vanligt fast ytan symptom och med noggrann hygien. Hur tänker du att barnen ska leva? Isolerade?

   Viruset kommer inte försvinna, även om det kommer bli mildare på sikt, och vaccin vet vi inte när vi yngre får men tidigast till hösten om man ser till nuvarande takt. Min pappa som är 73 och i riskgrupp har inte fått första sprutan än, träffat honom utomhus tre gånger senaste året då han inte ska utsättas för risk. Vi har alla haft covid i min familj och de flesta runt om oss, alla väldigt milda symptom tack och lov.
   Vi ska inte avstå livet under tiden men vi ska alla hjälpas åt för att hålla kurvan i vården nere.

   Allra störst är problemet i handeln tror jag, stormarknader där det är trängsel så gott som varje dag, bygghandeln, lågprisvaruhus och liknande, det är verkligen skrämmande.
   Men att äta middag med nära vänner eller åka på utflykt eller liknande är inte skrämmande i mina ögon, så länge man gör det med sunt förnuft.

   Sen borde vi alla mailbomba regeringen som inte skjuter till de resurser som behövs i vården, din stallkompis ska ju definitivt inte behöva jobbar över ett dygn utan sömn, det är ju farligt för både henne och patienter.
   Lagen säger minst 11 timmars sammanhängande dygnsvila per dygn, och även om avvikelser får göras så låter det orimligt att jobba över ett helt dygn utan sömn.. stämmer verkligen det och hur ofta?

   1. Hej! Ja, det är 2 läger helt enkelt. De som avstår allt och de som lever på som innan, fast med god handhygien osv…De som avstår det mesta är inte smittspridarna. De som lever på som tidigare men tycker de sköter sig ÄR de som sprider smittan.
    Ja, jag tror hon kommer klara sig fint lilltjejen, men det har vart en ren mardröm f mamman och dottern.
    Jag blev chockad när hon berättade timmarna hon jobbar å förväntades kliva på ett nytt sånt pass f de har personalbrist. Så har vi det hela tiden sa hon. Vet inte om hon menade nu under pandemin eller annars också. Men det är ju det som det skrivs om, att vården går på knäna. De säger upp sig på löpande band då de inte orkar längre.
    Det kommer vara mycket psykisk ohälsa överallt efter det här. Den har blivit hög inom vården också.
    Vi avråds att inte göra icke nödvändiga resor. Att åka till fjällen under påsklovet känns inte nödvändigt 🥴
    Jag hör vad du säger å alla andra också, men jag kommer inte ändra mig i min åsikt.

    1. Man man kan väl inte påstå att det är två läger? Vi är miljoner individer i världen som nu försöker bena ut hur vi ska hantera detta på det sätt vi anser bäst. Vissa av oss är livrädda, visa är orädda, vissa är extremt utsatta, vissa är naiva, vissa är dumma, vissa är modiga, vissa är fega, vissa struntar i allt, vissa tillåter ingeting osv osv. Några anser att allt ska stängas ner tills detta är över och andra anser att det går att leva i samhället ändå fast på ett nytt anpassat sätt. Vissa struntar i precis allt och trängs och festar och shoppar och håller inte avstånd och bryr sig inte om hygien och råd och regler. Vi i vår familj gör som vår regering råder oss till. Vi lyssnar och vi gör väldigt mycket för att inte bli smittade och vi har inte blivit smittade.

    2. Två läger har jag aldrig fattat det som, är allt svart eller vitt för dig?
     Jag tänker också att de åsikter man har och som kan skilja sig väldigt mycket från person till person har med att göra att man är i olika situationer. Allas liv ser olika ut och vi har olika behov osv.
     Om du hade drivit en restaurang tex, hade du bommat igen av solidaritet då och gått under ekonomiskt eller hade du kämpat för din verksamhet utefter rådande rekommendationer och restriktioner?
     Stöd från regeringen har ju som vi alla vet inte nått ut till småföretagarna så det hade ju inneburit att nolla din inkomst, kanske med stora låneskulder i behåll.
     Vilket ansvar hade du känt för din personal?

     Har du barn? I vilka åldrar och får de avstå allt?

     När det gäller resande så kommer tex Grekland öppna upp för turister i maj med eller utan vaccinpass, för att de måste för ekonomins skull, de överlever inte en sommar till som förra. Hur tänker du kring det? Inga pengar, ingen välfärd, vilket leder till misär och det skördar liv.

     Är väl ingen idé att diskutera detta här kanske men blir bara nyfiken på varför du ser det som två läger?

     1. Nej vi tänker och tycker olika helt enkelt. Med 2 läger menade jag att läsare antingen hejar på å gastar, va härligt att ni åker iväg eller så reagerar läsare å skriver att de tycker det är fel. Har inte alla rätt att permittera sin personal? Men för att få göra det så kan man inte gå med vinst?
      Man kan ju vrida och vända på allt för att komma dit man vill och till det som passar en själv bäst. Det är dock skönt att inte alla resonerar lika för då hade vi inte haft varken vårdpersonal, vårdplatser eller någon minskning av viruset.

   2. Om hela din familj, och folk runt omkring er alla haft covid är det ju inget att vara stolt över precis. Då är ni en stor del av smittkedjan, ni har i och med det utsatt andra för fara, och det visar ju hur alla med sådan nonchalans som du ofta uppvisar, bidragit till den enorma smittspridningen i landet. Skäms.

    1. Hej Tanja.
     Min man fick covid vecckan efter förra påsken, så det var tidigt i pandemin. Han har en så kallad samhällsviktig tjänst där han förmodligen fick viruset av en besättningsman från ett fartyg från Kina. Han arbetar i Göteborgs hamn där man inte har någon möjlighet att permittera folk osv. 90% av Sveriges import och export går via sjöfart så det är fullt ös där hela tiden och i princip allt nödvändigt vi svenskar behöver kommer den vägen.
     Han smittade i sin tur mig. Jag hade i princip inga symptom och han hade värj i kroppen.
     Min dotter fick det i skolan för ca 5 veckor sedan och under den perioden gick det runt de flesta skolor där vi bor, inget konstigt med det eftersom skolorna är öppna och viruset smittar även om man inte har symptom.

     Viruset kommer ju nå oss alla till slut, det enda som kan få det att minska är vaccin eller flockimmunitet (som man tex har uppnått i den värst drabbade staden i Italien om drabbades tidigt).
     Viruset är här för att stanna, men det kanske du inte förstår?
     Min mamma som hållit sig ifrån i princip all form av umgänge och riskplatser för smitta fick det härom veckan, troligtvis på Ica, eller kanske på sjukhuset när hon hämtade morfar efter sin stroke. Är hon också nonchalant för att hon råkade få det trots munskydd, avstånd och försiktighet? Smittan finns överallt i samhället så alla kan drabbas som du förstår, om man kanske inte isolerar sig i en kåta i skogen under en sisådär 2 år.

     Sen om du tror det har med nonchalans att göra säger mer om dig än mig.

     1. Min man jobbar faktiskt också i Göteborgs hamn, och han har inte haft covid 19, och inte hans närmsta arbetskamrater heller, de turas dock om att jobba hemifrån. Det jag kan förstå är att barnen kan ta med sig viruset från skolan, och det är ju svårt att värja sig mot. Jag jobbar inom vården och måste vara på plats och möter många människor på en dag. Jag har från pandemins början varit extremt noga med avstånd och munskydd/visir. Jag har eller inte smittats, men halva arbetslaget har haft det. Alla har inte varit lika försiktiga som jag har. Jag känner att pga hur min familj tagit restriktionerna på allvar, har gjort att vi klarat oss hittills. Eftersom vi båda är något utsatta på våra arbetsplatser, har vi valt bort större delen av sociala sammanhang, träffat bekanta utomhus ett par ggr. Aldrig på restaurang, fik eller dylikt. Aldrig haft middag med vänner osv. Jag tycker att många är nonchalanta, och vänder fakta och information som det passar dem och deras livsstil. Det kan jag dock lova dig, att nonchalant är jag inte.

 9. Åh sådana påskägg letade jag efter till mina barn! Måste ha sådana nästa år haha. Hoppas ni njuter till max vart ni än är, underbart. Fattar fortfarande inte varför så många gnäller på dig, så barnsligt tycker jag som vanligt. Men strunt i dom, avundsjuka kallas det. Ha en fabulös påskvecka med dina nära. Varmaste kramar

 10. Hej! Liten fråga, vart har du köpt gardinstången, den långa, du har vid matgruppen? Letar med ljus o lykta. Ha en fin vecka!

  1. Gardinstången ser ut att likna Ikea stängerna. Personligen tycker jag det är finare med skena i taket.

 11. Fin påskdukning, så ljus och vårig. Söta kaniner från TGR, men var är den underbara kanintillbringaren från? Helt underbar! Och var har du köpt lyktorna, så fina! Gillar dina bilder på dukningar, tycker också om att duka fint. Önskar dig en trevlig resa till fjällen!
  Mvh Linda

 12. Till Åsa K.
  Nej alla har inte rätt att permittera sin personal, det hade ju heller inte fungerat. De flesta i restaurangbranschen som jag känner och har pratat med har fått 0:- ur stödkassan, de flesta har fått säga upp hela eller delar av sin personal och några gått i konkurs med stora skulder. Och det är bara en av alla branscher som drabbats hårt, branscher som i princip belagts med näringsförbud pga restriktioner och nej de flesta av de mindre företagen har inte fått något ekonomiskt stöd överhuvudtaget.
  Ta tex personalen på skidorterna, många yngre kanske bara har arbete i form av detta säsongsarbete, har de inte rätt att försörja sig?
  Stora företag som Volvo permitterade de flesta av sina tjänstemän (som är fler än arbetare) under större delen av förra året med statligt stöd, där de anställda fick behålla 92% av lönen (ofta väldigt höga sådana) och vara 100% lediga, så det är liksom olika värde på olika människor och branscher i vårt samhälle. Enorma resurser till ett företag som har betydligt mer kött på benen än den lilla företagaren som får ta smällen. Nu stoppades ju lyckligtvis stora utdelningar som de stora hajarna ville göra trots stöd, hade ju indirekt varit alla vi skattebetalare som hade bidragit till aktieägarnas feta plånböcker.

  Sen undrar jag om du tror att det finns obegränsat med pengar i stadskassan, vad kommer dessa pengar ifrån tror du? Vet du att vi bidragit med över 150 miljarder till länder EU som haft lockdown? På bekostnad av vår egen sjukvård. Klart man ska hjälpas åt men alla länder måste ta eget ansvar över sin ekonomi också.
  Tycker vi har en bra strategi i Sverige, synd bara att det finns många som inte följer restriktioner överhuvudtaget.

  Här har du en intressant artikel att läsa
  https://www.gp.se/debatt/lockdowns-%C3%A4r-v%C3%A4rldshistoriens-st%C3%B6rsta-folkh%C3%A4lsofiasko-1.43898393

 13. Tack alla hobbylobbyister, ni breddar verkligen min bildning! Nej, jag är inte sarkastisk (om nån nu skulle tro det), tycker det är underbart att ett inlägg om påskpynt- och mat mynnar ut i pedagogisk, pandemisk folkbildning! Tack än en gång!

 14. Först och främst vill jag be om ursäkt till dig Petra att jag för diskussioner här hos dig, sorry.

  Svar till Tanja,
  Toppen att din man kan jobba hemma, det kan ju inte min då han är arbetare och inte heller jag kan arbeta hemifrån.
  Våra barn håller på med idrott i samma utsträckning som innan, förutom matcher och cuper, det är gymnastik, handboll och fotboll och all träning är igång här i vår stadsdel. Dock får barn som varit i nära kontakt med smitta karantän i 14 dagar från idrott, men ej skola (om de själva inte är sjuka då). Det är superviktigt att barnen får idrotta, och jag är väldigt glad och tacksam för att det får vara så, trots att risken för smitta finns.

  Jag jobbar på ett företag som levererar nödvändigt material till tex vården så det är också samhällsviktigt. Våra säljare måste ibland besöka industrierna för teknisk hjälp osv, vilket möjligtvis kan ha lett till att de har blivit smittade (eller någon annanstans). Vi är 5 av 11 som haft det på jobbet.

  Du menar att jag är nonchalant men det tycker inte jag utan jag lever efter de restriktioner vi har med ett och annat undantag, har varit på restaurang ett par gånger, äter middagar då och då med våra närmaste vänner som vi har över gatan och där våra barn går i samma klass.
  Alltså enligt restriktionerna. Jag åker aldrig kollektivt utan cyklar eller tar bil till jobbet för jag har den möjligheten, storhandlar tidigt tisdag morgon varje vecka när det är folktomt och undviker en massa annat jag normalt gör i livet.
  Träffar ej pappa eller morfar eller andra äldre i riskgrupp förrän de fått vaccin.

  Skulle alla avstå från allting så skulle inte samhället fungera, det kan vi alla räkna ut men sen får man absolut välja att isolera sig. Vi gör det inte för vi tycker inte det är mänskligt att sätta framförallt barnens liv på paus i 1,5 år.. eller vad det kan bli.

  Allting gott och ha en fin söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *