COUER DE FILLET PROVENCALE

.

Ugnstekt oxfilé, vitlöksfräst Amandinepotatis, haricot verts och rejält med vitlökssmör redo för ugnen…

.

-,.

Nu ska ni få receptet på en riktig favoriträtt här hemma! En rätt som minst 200% feelgood för smaken så klart men även doften (herregud vad det doftar ljuvligt!) och så myset med att placera en stor tallrik med perfekta godsaker mitt på bordet som alla kan smaka av. Så är det en fransk klassiker till festlig maträtt och min lilla frankofilfamilj (ja barnen längtar massor och tjatar hela tiden efter landet vi har där nere) är ju tokiga i just det… Coeur de Fillet (Oxfilé) Provencale, snäppet smarrigare än Oxfilé, hemslagen bea ochstripes tom!

.

..

.

Vitlöksdoften är verkligen himmelsk här… Tips! Köp fryst hackad vitlök från Picard (finns på Ica) Funkar alldeles utmärkt och blir aldrig beskt.

..

-..

.

COEUR DE FILLET PROVENCALE

.

Du behöver: 800 g putsad oxfilé, olja och smör till stekning, 800 g potatis, till exempel Amandine, 3 vitlöksklyftor

Vitlökssmör: 6 vitlöksklyftor, 100 g mjukt smör, 2 msk finhackad bladpersilja, worcestershiresås, salt och peppar

Haricots verts-knyten: 150 g haricots verts, 8 skivor bacon, salt och peppar

Gör så här Sätt ugnen på 125°. Bryn oxfilén runtom i smör, salta och peppra. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i ugnen till en innertemperatur på 55°, det tar 20–25 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter före servering. Under tiden, skala och krossa 6 av vitlöksklyftorna. Blanda med 100 g smör och 2 msk persilja. Smaka av med worcestershiresås, salt och peppar. Skala och skiva potatisen. Stek tillsammans med 3 hela skalade vitlöksklyftor i olja i en rymlig panna. Krydda med salt och lägg upp på ett stort serveringsfat. Koka haricots verts i saltat vatten i cirka 4 minuter. Fördela dem på 8 baconskivor, rulla ihop och stek i lite smör.

.

..

KRAM

.

.

.</span

Rekommenderade inlägg

5 kommentarer till “COUER DE FILLET PROVENCALE

  1. Mums, gör ofta couer de filler provencal. Men nu var det längesedan, kanske blir söndagsmiddag i morgon ❤️👌. Mvh Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *