KAVLA UPP

.

Så idag var det alltså dags – att kavla upp igen och bli fullvaccinerad!

.

Vilken sjujäkla befrielse ändå! Gjorde ett avbrott i pergolamålandet och cyklade ner på stan och nu känns som en helt värld kommer öppnat sig och jag hoppas verkligen att du och så många som det bara går gör detsamma. Vi är ju haft en otrolig tur med Covid, jag och hela släkten, ingen av oss har fått viruset (Har vänner som lider av långtidscovid och det är ju fruktansvärt jobbigt)

.

Men nu är alla vaccinerade utom barnen och jag hoppas verkligen de slipper bli sjuka (och idag läste jag att tonåringar snart står på tur för vaccinet också, det vore ju helt underbart bra)

.

.

.

Nej det gör inte ett dugg ont, fick frågan på story och nej det känns verkligen inte. (Nu är jag dock ytterst sprutvan och  har man gjort fillers i läppkonturen utan bedövning eller tex prp i pannan så är den pyttiga vaccinnålen en peace of cake kan jag loova:)

.

.

Har ni vaccinerat er än vänner?!

.

.

KRAM

.

.

.

 

166 kommentarer till “KAVLA UPP

 1. Nej och kommer absolut inte att göra det heller. Men alla gör vi våra (hoppas jag) pålästa val som passar bäst för en själv.

  Lycka till nu.

  1. Så klart står det var och en fritt att göra som man vill. Dock är i alla fall jag inte tillräckligt insatt för att läsa på. Finns så många ”förstå-sig-på-are” där ute. Läser man t.ex. vad vaccinmotståndarna har för argument blir man ju helt matt. Väljer att lyssna på kompetenta läkare istället.

   1. Jag kommer inte ta vaccinet – detta beslut har också kommit från att lyssna på kompetenta läkare.

    1. Lite nyfiken på vad för kompetenta läkare som avråder vaccination??
     Låter inte alls kompetent på något sätt!

     1. Vem sa att läkaren hade avrådit ? De har informerat mig med min sjukdomshistoria vad detta vaccin kan komma att betyda. Dock utan några långsiktiga studier av just dess vaccin kan man inte lova /garantera eller ens rekomendera mig att göra varken det ena eller det andra. Utan deras uppgift är att i n f o r m e r a allmänheten och att sedan allmänheten tar ett i n f o m e r a t beslut! Vilekt jag gjorde och jag kommer att ”slåss till döden” för min rätt att INTE stoppa något i min kropp som jag inte är bekväm med. Kalla mig vad ni vill – men i slutändan så handlar det bara om intolerans och inget annat.

    2. Ja, fast har du en sjukdomshistoria som gör att du avråds från att vaccinera dig, då är det ju också viktigt att du inte drabbas av covid. Det är en av anledningarna till att vi som kan vaccinera oss gör det, både för egen del och för att minska risken för de som inte kan vaccinera sig att drabbas av covid.

     1. Det är din åsikt och inte min. Jag har tagit mitt beslut. DU vet inte vilken sjukdoms historia jag har och du behöver inte veta det heller. Det enda jag delger till dig och inte ens det har du någon rätt till utan den informationen delar jag med mig frivilligt nu är att jag inte kommer att ta det.

      varför jag är här och raljerar är inte för att jag förespråkar att människor gör varken det ena eller det andra. Men när jag ser andra göra just det med knep som emotionell-utpressning eller buzz ord som solidaritet och medmänsklighet… när jag ser människor ”mobbas” till att ta något som kan bidra med skada för dom då kommer jag att säga något.

      Alla de som kalla en hel grupp för egoistiska parasiter bör ta det jävligt försiktigt och ge sig själv en time-out en stund för att fundera på vad det egentligen det är de säger och vilka följder det kan få att kalla en hel grupp människor detta….

     1. Du får tycka att det är oviktigt att kalla grupper för glåpord och sen pressa dessa människor till att ta ett vaccin – det är din rätt trots allt. Lite synd bara

      med risk för att bli lite filosofisk (kanske försent redan 😉 Det kommer en dag när detta virus är ett minne blott – och vad det minnet är och vad detta virus kom att betyda kommer att vara olika för alla. Men, det kommer att finnas ett annat minne och något som kommer att ligga kvar i våra samhällen bra längre än vad viruset gör och det är hur vi behandlade varandra under denna tid.

      Du tycks ha bestämt dig för att dina argument är viktiga och riktiga medan mina är fel, grundade på okunskap och att jag summa summarum bör göra som du gör / gjort.

      Skillnaden mellan dig och mig är att jag respekterar ditt val – men du respekterar inte mitt.

  2. No one is safe until everyone is safe. Egoistiskt att strunta i vaccin och lämna spelplanen öppen för nya mutationer.

    1. Åsikt? Du är osolidarisk. Om du inte avser leva under restriktioner för överskådlig framtid. Hoppas på att de som inte vaccinerar portas från evenemang och liknande.

 2. Nej och jag kommer inte att ta den heller. Jag har bra skäl och jag är ordentligt påläst och aldrig i livet jag tänker låta mina barn ta den heller. Om andra vill experimentera med ett prevaccin på sina barn så är det deras val.

  1. Kul att se en till ”anti-vaxer”, ”konspirationist” och ”teflonbärare” här inne 🙂 Visst är det lite lustigt att ”vi” som de så gärna vill katigorisera som ”anti-vaxare” alltid är de som inte är pålästa och de som tar vaccinet är dem som är det – fastän deras meningar alltid slutar med ”jag litar på experterna”. Så, påläst betvivlar jag – godtrogen och semestersugna är nog mer rätt. Däri ligger också problemet. Det finns en uppsjö av experter där ute – varför tillåts bara röster som tycks ”tycka” samma höras. Varför måste information hållas undan allmänheten (tänker på den senaste visselblåsaren från Facebook nu som avslöjar algoritmer som tar bort information som handlar om frågor king vaccin och dess effekter, till och med information om fall där personer blivit skadade eller dött). Varför tillåts vi inte höra och se a l l information för att kunna ta ett utbildat och påläst beslut – är det bara de få utvalda som jobbar för oss som är intilligent nog att kunna veta vad som är bäst för oss andra?! Det är dessa varför som gör att jag aldrig kommer att ta detta vaccin. Har hört tillräckligt många säga att dom tar det för att ”få återgå till det vanliga” och ”äääääntligen får man börja resa igen”. Jag har kollegor som har gjort mer research på ett hotell i ett annat land än detta vaccin. Om man inte ser det ologiska i allt detta ja då finns det inte så mycket mer man kan säga heller. Jag antar att det känns bättre att kalla någon för det ena och det andra och utpressa någon till att ta något än att ens underhålla tanken att du kanske hade fel ……… Jag är Pro choice i detta fall. Ta vaccinet, ta inte vaccinet. Men pressa INGEN till att att ta något in i deras kroppar denna inte känner sig bekväm med. Punkt!

   1. Helt okej Emma. Precis som du har påpekat ett flertal gånger i detta kommentarsfält, du får göra precis som du vill! Heja dig! Jag kan till och med tycka att det är strålande för alla oss andra som väljer att vaccinera oss att du då helt frivilligt väljer att agera som försökskanin nu när Deltavarianten sprider i Sverige. Väldigt generöst! Lycka till!

   2. För att ni som anivaxers skrämmer folk med ”fakta som är baserat på veteskap”. Ni fattar nog inte riktigt ert ansvar. Frihet demokrati och ansvar.

    1. Ps jag skulle hellre resa vaccinerad och googla på härliga hotell än att googla om vaccin. Man kan läsa det man behöver veta på 30 min sen googla mysiga hotell istället👍

  2. Egoistiskt med tanke på att ovaccinerade öppnar upp för spridning av mutationer, som i sin tur potentiellt tar sig förbi vaccinerna vi har. Vaccinerar sig gör man främst av omtanke om andra (och slippa risken för långtidscovid)

    1. Det är inte tur att det finns olika åsikter i den hör frågan. Du är okunnig. Det är inte tur att det finns anti vaxxers och klimatförnekare och homofober osv.

   1. Där har du helt fel det är precis tvärtom. SARS-Cov-2 är ett snabbmutrande luftvägsvirus som sprids snabbt det kommer man aldrig att kunna utrota med hjälp av vaccin när det redan är spritt globalt och det hela tiden uppstår nya varianter. Ju fler som vaccinerar sig dessto mer ökar trycket på viruset att förändra sig och kringgå vaccinet. Och då kan resistenta virusvarianter anrikas i vaccinerade och dessa kommer då att bli smittbärare. Om du är ung och frisk är det mest solidariskt att enbart vaccinera riskgrupper eftersom då vaccinskyddet kan vara längre för de som behöver det.

    1. Så bra skrivet!!
     Varför pratas det aldrig om detta??

     Tack Emma också! Modigt att stå upp för friheten att välja själv!

     1. Sara <3 Så sjukt att det ens ska vara något jag måste försvara. Och då pratar jag inte bara om här – hit hoppade jag faktiskt in självmant och visste vad jag gav mig in i. Men ö v e r a l l t så måste jag förklara för människor vad frihet och demokrati är. Än så länge är jag inte livegen så vitt jag vet 🙂

     2. Det är ingen som ifrågasätter friheten att välja. Emma behöver alltså inte stånga sig blodig av den anledningen. Det är hennes sätt att raljant argumentera med fullständigt irrelevanta paralleller till exempelvis kristallnatten som ifrågasätts. Samt en hel del faktafel som framförs. Inte rätten att få välja själv alltså.

    2. Fast sa ar det ju inte. Den basta grogrunden for nya varianter ar patienter med sankt immunforsvar eller patienter som ar sjuka lange, da far viruset manga fler replikationcykler pa sig att prova nya mutationer for att komma undan immunforsvaret. En vaccinerad person har alltsa ett starkare forsvar och far saledes en mild (eller ingen) infektion, alltsa inte lika manga tillfallen for viruset att skapa mutationer.

     Har inget emot valfrihet men tycker inte om felaktig information.

     1. Du har fel. I Israel som är ett av världens mest vaccinerade länder mot covid där har man konstaterat att den sydafrikanska virusmutationen var 8 gånger vanligare hos de vaccinerade jämfört med hos de ovaccinerade där den brittiska fortfarande dominerade.

 3. Är också fullvaccinerad! Självklart eftersom det är vägen ut ur pandemin och vägen tillbaka till ett mer normalt liv 🙂 Känns skönt.

 4. Självklart tar jag vaccin, annars blir vi aldrig av med eländet. Förhoppningsvis uppnår vi flockimmunitet så alla egoister och antivaxxers kan glida omkring på en räkmacka.

  1. Förklara hur en flockimmunitet ska uppnås med ett vaccin som är framtaget mot ett virus som inte längre existerar. Det som händer när massvaccinering sker är att vi istället måste fortsätta att ta fram vaccin och börja om från början igen. De som ska vaccineras är de som är i riskgrupperna. För att skydda dessa är det betydligt bättre att flockimmunitet sker med hjälp av viruset själv.

    1. Genom att vi som inte är i riskgrupp smittas av viruset. Det är så flockimmunitet sker. Att försöka skapa det med hjälp av prevaccin är en björntjänst. Kolla vad som händer i England nu med Delta som sprider sig bland vacccinerade och de som är ovaccinerade och ej gått igenom infektionen. Medans de som gått igenom covid verkar ha ett betydligt starkare skydd.

     1. Immunitet fran vaccinet ar overlagset immunitet fran infektion.
      “The good thing about science is that its true whether you believe in it or not.” / Neil deGrasse Tyson

     2. Det där tror jag inte på alls, har redan testats positivt för covid 2 gånger, en gång i oktober, andra gången i februari. Samma sak med min granne också 2 gånger på mindre en 6 månader. Så det stämmer inte..

     3. Är du läkare eller forskare eller har du googlat fram dina slutsatser? De vaccin som finns skyddar mot svår sjukdom även mot Delta när du tagit båda doserna.

   1. Så du tycker att vi ska riskera framöver också att folk hamnat på intensiven? Fullt friska och vältränade människor är det vi talar om. Nej, man behöver inte ha en underliggande sjukdom.

  2. Det där var väl en väldigt onödig kommentar Lisa? Det är fortfarande fritt valt. Sen dyker det upp nya varianter av viruset hela tiden så jag vet verkligen inte vad det är för skydd det ska ge? Grundskydd?
   Jag har tagit det. Men tycker inte du ska kritisera de som avstår.
   Sen är inte allt som vanligt bara för att du vaccinerat dig. Du ska fortfarande hålla avstånd och vara försiktig osv osv. Bättre blir det nog framöver, men iom nya aggressiva varianter, lär det dröja innan allt är son vanligt.

   1. Man får tycka att de är egoister som inte tar sitt ansvar mot andra medmänniskor. Jag har vaccinerat mig, trots att jag inte tillhör någon riskgrupp och förmodligen inte skulle bli så sjuk. Men jag skulle kunna smitta andra som blir svårt sjuka och dör. Därför är det befogat att kalla dem egoister. Eller parasiter.

    1. polarisering, polarisering , polarisering. Vi mot dom. Vaccade vs icke-vaccade. När ska det ta slut. Jag antar att du ser dig själv som en tolerant medmännsika som stod upp för solidaritet när du tog ditt vaccin. Många viktiga molariska poäng till dig – som genast tog bort när du så bekymmersfritt gav dig på inte 1 utan miljontals männsikor och klumpade ihop dem till egoister utan att veta ett jävlaste skit om deras – och jag betonar – d e r a s och ingen annans (framförallt inte Lisa I Sverige som tycker att hon är bättre än dem) beslut om varför de kan, inte kan, bör eller vill ta vaccinet.

     Men visst, fortsätt polarisera du. Det har du funkat så bra genom historien hittills. Vill man skapa gemenskap är den rätt vägen alltid att ställa grupper emot varandra. Helt rätt av Lisa i Sverige

     1. Det handlar om kunskap byggd på forskning mot folks egna ovetenskapliga teorier, om det är vad du kallar polarisering.

    2. Sanna, jag tycker att du verkar vara en otroligt hemsk människa. Så, nu var det sagt också! Det hjälpte dig lika mycket som det hjälpte alla de miljontals människor du kallade för parasiter nyss. Ställ dig denna hypotetiska fråga …. på vilken sida hade jag stått efter kristallnatten.

     1. Det gick inte att svara på din kommentar Maja – Vad exakt är det jag ska skärpa till? Det faktum att jag tycker att hon är en hemsk människa som anser att en hel grupp människor är parasiter eller Kristallnattfrågan ? Som går liiiite hand i hand om man tänker efter

     2. Men Emma, tagga ner nu. Det är bara tröttsamt med dina långa inlägg.

     3. Katarina – Har jag något att skriva och säga så kommer jag att fortsätta göra det. Men om mina texter är för långa för dig eller om valfrihet är tråkig läsning så är det fritt fram att i n t e läsa dom också vet du 🙂

 5. Jag ska ta första dosen på torsdag! Inte för att jag är rädd för att bli sjuk utan för att vi ska komma ut ur den här skiten tillsammans!
  Så fort det går tänker jag nyttja mitt vaccinpass o dra utomlands. Spanien eller cypern i höst hoppas jag på 🙏🏼

 6. I am waiting for my second shot… I truly do not understand people who do not get vaccinated.

  1. and it is not your place to do either … it is not your choice to make. You made your choice – now allow other people to do the same.

   1. Ditt val att skippa vaccin utsätter andra för risker. Det är därför du blir ifrågasatt.

    1. Ifrågasatt är väl en sak, vad ni frågar, tycker och tänker betyder ingenting i det stora hela. Jag är här och förespråkar fritt val för alla (det trumfar alla argument ni har i min mening) Har vi inte den friheten så är vi inte fria alls. Och där kommer min raljering in. Jag kunde inte bry mig mindre att ni ifrågasätter mitt val. Jag antar att ni måste ha något att lägga all energi på nu när mellon är över… jag gissar att alla ni ”solidariska människor” här inne gör allt vad ni kan för att se till att ingen hemlös människa i detta land behöver dö ensam på gatorna också. Eller gör vad ni kan för att hålla den nollvision vi har att ingen människa ska behöva ta sitt egna liv …. medmänniskor som ni ändå är så antar jag att ni även gör ert yttersta för de ensamkommande som både kom i en stor våg 2015 men som också lever anonymt i Sverige nu (oftast i fruktansvärd fattigdom – jag vet för jag arbetar med dom). Men inte behöver väl jag säga det till er.. ni som är de mest toleranta, solidariska jäklarna som någonsin gått på denna jord – Vaccinhetsarna. Vart vore vi utan era glåpord 🙂

     1. Jag älskar dig Emma du är sååå grym och alla ’solidariska’ som inte ens kan hälsa på sin granne i detta land får tycka vad dem vill! Detta är så sjukt! Att man ska särbehandlas bara för man väljer sin egna hälsa och inte tillåta sig vara en försökskanin! Men plötsligt blev dem mänskliga! Alla ni som är så omtänksam, har ni ens skickat pengar till fattiga barn som dör varje dag eller tog ni skiten för ni är rädda om er själva så med andra ord själviska inte mänskliga!

  2. You don’t understand people who don’t inject untested vaccines to themselves? OK!🤪 It has never been tested on humans so I truly understand why people might hesitate.. even scientist do!
   Bloggers get payed to advertise the vaccine, so you don’t know if she really got it (if she is right-handed, they don’t put vaccine to same side arm🧐)

   1. This is completely false, the approved vaccines have been tested on humans before they were approved. Take the tinfoil off your head, its interfering with your brain.

 7. Har fått en dos Astra Zeneca och en dos Moderna så nu hoppas jag på bra skydd 💪🏻 Har precis gått på efterlängtad semester efter 14 månaders arbete i tung skyddsmask 90, svettiga plastförkläden, immande visir och alla dessa munskydd. Vill bara att alla som faktiskt har möjligheten tar sitt vaccin nu så vi får återgå till lite mer normal tillvaro. Och att man fortsätter ta sitt ansvar även efter vaccinering, särskilt efter första dosen. Vet flera som fått covid trots en dos vaccin 😨

  1. Stor tacksamhet till dig Lina och alla som har kämpat i vården. För er och alla andras skull hoppas jag alla tar sitt ansvar och vaccinerar sig. Jag är mycket glad över att äntligen fått min andra dos. Än är det inte över, men nu finns det hopp! Hoppas ni som kämpat i vården får en lång och underbar semester (och högre löner!). Kram

  2. Kan man få två olika? Är det inte bättre med samma sort båda gångerna..?!

   1. Vårdpersonal blev tidigt vaccinerade, de flesta med Astra. Man ändrade sedan att detta endast skulle ges till personer över 65 år. Forskning har visat att det går bra att blanda olika vaccin.

 8. Var fullvaccinerad i Februari och har mått hur bra som helst nu väntar jag bara på att alla tar sitt ansvar och att jag slipper jobba i munskydd och visir som är fruktansvärt svårandat

 9. Självklart. Båda doserna tagna. Vad bra att du använder din plattform för att lyfta detta Petra. Heja alla oss som kan och vaccinerar oss för allas skull!

 10. Nej, jag tänker inte heller vaccinera mig. Känner mig orolig då det är ett helt nytt sätt att vaccinera på, man går in och ändrar i kroppens eget DNA och ingen vet vad som händer då. Vad blir det för biverkningar på längre sikt? Cancer eller annat, vågar inte då man inte vet vad som sätts igång för reaktion i kroppen…

  1. Vaccinet andrar inte ditt DNA. Vaccinet bestar av en liten bit RNA som inte ar stabilt och bryts ner i cellen relativt fort. Innan dess kan cellens egna maskineri tillverka corona-proteinet som RNAt kodar for, detta gor sen att immunforsvaret bildar antikroppar mm mot detta.
   Detta ar inget nytt, det som antligen lostes var hur man skulle packa RNA for att fa in det i cellerna.

   1. Tack Amanda! Du verkar ha klart för dig och jag uppskattar din förklaring. Jag ska läsa på lite bättre. Har lyssnat på läkare, relativt många men såklart inte alla, som är skeptiska därav min rädda inställning.

   2. Detta var tanken från början, men det har visat sig att det inte fungerar som förväntat. Finns mängder av läkare som berättar hur det ter sig i kroppen. Oerhört vanskligt experiment på människor är vad det är….ännu läskigare att folk springer iväg och tar den här sprutan utan minsta eftertanke eller kunskap….DET är egoistiskt.

    1. Exakt så Anna! Håller med dig till 100%! Faran är inte C19 utan sprutan!

    2. “Har visat sig…”, hur da? Vanligen lanka till bevis. Och beskriv hur det verkligen fungerar.

  2. Det är just den här typen v ignoranta kommentarer som får mig att tycka att Lisas relativt hårda kommentar här ovan är befogad. Nej, man går inte in och ändrar kroppens eget DNA.

   Jag kan acceptera att det finns många anledningar till att man inte kan eller vill vaccinera sig, det ska vara frivilligt. Jag har däremot väldigt svårt att acceptera att beslut fattas på något man snappat upp på Facebook. Då har Lisa rätt, ni åker räkmacka (och riskerar andras liv i onödan).

   1. Tack för info Maja. Jag jobbar på ett större sjukhus och där finns det en hel del läkare som diskuterat detta med att ingen säkert vet hur det påverkar ens DNA och utveckling av andra sjukdomar. Jag vill bara diskutera min rädsla utan att vara med i någon sekt eller betraktas som udda. Jag är en helt vanlig människa utan några uppsåt mer än att jag är rädd. Tänker på vad som hände när ganska många, cirka 400 pers fick narkolepsi. Jag tycker det är synd när rädslor inte får diskuteras utan vi ska alla le och se glada ut och inte analysera någonting. Så, jag är så klart ledsen om jag gjorde dig upprörd men har förstått att mina tankar ska jag hålla för mig själv och säga att jag är vaccinerad.

    1. Du kan också sluta leka martyr. Det är skillnad på att diskutera och prata om sina rädslor, det är fullt naturligt att känna sig orolig och osäker. Att påstå att man går in och ändrar i kroppens eget DNA, vilket du gjorde, är direkt felaktigt. Om du nu jobbar på ett stort sjukhus och om du nu hört läkare diskutera detta så har du inte förstått vad de pratar om eftersom du som sagt påstår något som inte stämmer.

     1. Snälla argsinta människa! Jag har INTE missuppfattat något, ok?! Vi har suttit och diskuterat detta öppet och här finns inget att missuppfatta. Sluta genast att förminska mig med härskarteknik och kalla mig för martyr, fy så lågt.

     2. Vill också passa på och fråga dig; hur kan du veta att DNA inte förändras när läkarna säger att ”det vet ingen”. Det har gått
      alldeles för kort tid för att utvärdera. Så det så!

     3. Du erkänner ju att du behöver läsa på lite bättre. Att du är rädd och orolig är det ingen som ifrågasätter. Att du inte kommer vaccinera dig är ditt val, som du har all rätt att göra. Att påstå felaktigheter som om det skulle vara en sanning är däremot inte okej.

      Att avsluta med att du minsann förstått att du ska hålla dina åsikter för dig själv och säga att du är vaccinerad är bara löjligt och ja, att leka martyr. Det är som sagt inte din rädsla som ifrågasätts utan ditt påstående att man går in och ändrar i våra DNA.
      /varken arg eller argsint (fy så elakt av dig att kalla mig så, och så kan vi hålla på i evighet)

  3. Ändrar kroppens dna?! Vore ju sensationellt. När du äter mat får du i dig icke-mänskligt dna, menar du att det ändrar din genuppsättni g? Är du forskare?

   1. Har du inte läst vad jag skriver alls?! Jag skriver att jag har fått info av läkare. Typiskt en förståsigpåare som dig att skriva en så korkad fråga! Hur vet du att du har rätt?! Ingen annan vet men jag lägger ned att ens försöka beskriva hur jag ser på det, vill inte få en massa fördummande kommentarer! Kommer även i fortsättningen säga till alla att jag är vaccinerad. Många som tycker som jag säger det redan och har avrått mig från att försöka ens vädra mina tankar. Har fått höra att ”du kommer att bli så ifrågasatt av alla som inte tycker som du”. Yes, de fick tyvärr rätt. Lycka till med ditt val.

    1. Det är ju en högst relevant fråga. Om du har disputerat inom området så är jag betydligt mer intresserad av vad du har att säga än om du googlat fram dina slutsatser inom covid och vaccin.

 11. Är så klart också vaccinerad. Risken att dö i Covid, eller få långvariga men överskuggar helt risken med vaccinet. Heller inte konstigt om vi behöver fler doser framöver. Säsongsinfluensa vaccinerar man varje år. För min egen och andras skull vaccinerar jag mig så klart!

 12. Jag hade Covid i höstas och har bokat tid för vaccinering om några veckor.

 13. Första sprutan tagen här med, ser så fram emot att allt blir någorlunda som före Corona. Resa, träffa vänner och att alla får komma tillbaka till sina arbeten. Jag jobbar som kontorsansvarig på ett stort företag och nästan all kontorspersonal arbetar hemma. Endast jag som är kvar här och styr upp allt som händer här i lokalerna. KAVLA UPP!

  / Malin

 14. Jag hoppas ni som väljer att inte vaccinera er tar ert ansvar genom att fortsätta leva efter restriktionerna, hålla avstånd, ha munskydd, avstå resor etc, tills dess att pandemin är över. Annars kan ni faktiskt sabba för oss som valt vaccinet, då viruset kan leva vidare och mutera, vilket känns tråkigt. Vitsen med vaccin är ju faktiskt att tillräckligt många tar det.

  1. Bra sagt, skippa gärna vaccin men visa i så fall hänsyn genom att fortsätta leva med restriktioner under obestämd framtid!

   1. Men på allvar, skiter du fullständigt i alla rekommendationer? Eller är du riktigt korkad? Eller provocerar du? Vet inte vilket som värst…

    1. Svaret ligger i ordet rekommendationer. Vad som är ”riktigt korkat” ligget trots alls i ögat hos de som beaktar och jag kan tänka mig att du tycker att många människor runtomkring dig är ”riktigt korkade” och bara du och de som tycker som dig är de riktigt smarta ena.

     1. Okej, så du menar att du inte följer rekommendationerna? Är det vad vi alla borde göra? Hur hade samhället sett ut då? Hur hade vår sjukvård klarat av det?

   2. Eh, jo. Om man väljer att inte vaccinera sig måste man självklart fortsätta följa rekommendationer. Så som du uttrycker dig verkar du inte veta vad en rekommendation är, så börja med att kolla upp det innan du härjar om vem som kan anses vara korkad.

 15. Rekommenderar dokument inifrån serie i tre delar som heter Vaccinkrigarna. En mycket bra dokumentärserie.

  1. Har sett spridda delar. Helt galet och verkligen sekt-varning på dessa människor. Finns ju alltid människor i ytterkanterna som t.ex. inte vill vaccinera sina barn. Det är genom vaccin vi utrotat många sjukdomar.

    1. Ganska skönt att vi slipper mässling osv eller vad tycker du? Tack för det forskningen!

 16. Självklart vaccinerar jag mig för att skydda mig och min omgivning. Väntar dock fortfarande på min tur då det är svårt att hitta tider här där jag bor.

 17. Jag är fullvaccinerad sedan en tid tillbaka i och med att jag har familjemedlem som är palliativ.
  För mig var det självklart att ta vaccinet, men jag är fortfarande grymt försiktig. Går inte på restaurang, reser eller träffar någon som jag inte bor med. Har visir och minskydd då jag träffar sjuk familjemedlem. Jag kan ju bli smittad och föra den vidare till andra, som inte klarar den lika bra. Att vara den som smittade andra som blir jättesjuka eller rent av avlider, vill man ju inte vara. Kämpa på alla ni där ute, både vaccinerade och ovaccinerade och var fortsatt försiktiga!

 18. Till er spruträdda kan jag säga att min första spruta kändes knappt, den andra inte alls! Jag trodde knappt hon hade stuckit. Min sambo sa lika dant, hade jag inte sett plåstret hade jag aldrig trott jag fått en 🙂
  Det är så små, små tunna korta nålar! Har fått Pfizer och enbart blivit väldigt öm i armen, första sprutan satt ömheten i i flera dar och klinga sedan av, andra sprutan ömmade i en dag sen helt borta.

 19. Omg!! Ändra DNA:t?? 😂 😂 😂 Alltså på riktigt?? Man blir ju mörkrädd….

  1. Vill också passa på och fråga dig; hur kan du veta att DNA inte förändras när läkarna säger att ”det vet ingen”. Det har gått
   alldeles för kort tid för att utvärdera. Så det så!

   1. Men Anna, handlade det verkligen om ev förändring av DNA? Det är ju korrekt att säga att ingen vet vad följderna blir på lång sikt. Men det handlar knappast om DNA.

   2. Hur skulle DNA kunna andras? Vad ar det for teorier du har hort pa jobbet? Ar genuint intresserad. Moderna/Pfizer innehaller alltsa en bit RNA packad i ett lager fett, i princip. Inget mer. Fett far vi i oss varje dag. Och som kag sagt tidigare sa ar RNA inte samma sak som DNA. Skulle det allsta vara sjalva spike-proteinet som kroppen tillverkar som paverkar ens DNA? I sa fall ar det ju riktigt illa for alla som haft covid.

   3. Alla läkare jobbar inte med vaccin- bara en upplysning att även läkare kan vara dåligt pålästa och foliehattar

 20. Överallt vimlar det av självlärda immunologer. Undrar vilka artiklar de läst? Undrar gällande deras källkritiska bedömningar?
  Oftast klarar vi oss med sunt förnuft. Tyvärr inte när det t ex gäller en pandemi.
  Bristen på sunt förnuft kan jag ibland uppleva som en flockåkomma.
  Å andra sidan är ju begreppet sunt förnuft väldigt skiftande och inget man gärna refererar till. Det är ju bara att som här läsa kommentarer så var den tesen bekräftad.

 21. Dom flesta här verkar tro att det är de ovaccinerade som sprider smitta, men ni vet väl om att som vaccinerad så får man viruset i kroppen och sprider det vidare på de svaga. Vaccinet skyddar endast den som är vaccinerad.

  1. Nu tror jag du får tänka om. Du menar alltså att vi som vaccineras och får en väldigt liten del av viruset i kroppen smittar? Det skulle vara detsamma som att alla små barn som får vaccin också smittar? Många får ju både feber och annat av vaccin som tas när man är barn.

  2. RNA-vaccinerna innehåller budbärar-RNA (mRNA). Med dess hjälp aktiveras cellerna i muskeln vid injektionsstället att producera en aktiv substans, som i detta fall är coronavirusets ytprotein.

   Ida,

   vi behöver alla läsa på lite! Du får inte in viruset i kroppen när du vaccineras med ett mina vaccin. Så här funkar det:

   ”RNA-vaccinerna innehåller budbärar-RNA (mRNA). Med dess hjälp aktiveras cellerna i muskeln vid injektionsstället att producera en aktiv substans, som i detta fall är coronavirusets ytprotein.Kroppens immunförsvar identifierar detta ytprotein som främmande och börjar producera antikroppar mot proteinet. På så sätt lär sig kroppen att bekämpa riktiga coronavirus, ifall sjukdomsalstrande virus kommer in i kroppen.”

   Du kan omöjligt ge covid 19 till någon annan via att ha fått vaccinet.

   1. Ni missförstod min poäng. Inte är det vaccinet som gör en sjuk å gör så man sprider det, utan att vaccinet inte skyddar mot viruset helt, den gör så att du fortfarande kan få covid viruset i din kropp om du exponeras, men du blir bara riktigt lite sjuk om alls. Däremot sprider du viruset på dem som är ovaccinerade. Jag blir chockad över att ni intr fått denna info av er sjuksköterska! Detta är ju riktigt kännt redan 🙈

 22. Oj vad här var konspirationsteorier! Men jo, har tagit det första vaccinet. Trötthet och öm arm var biverkningarna, precis som av vilket annat vaccin som helst. Tror att ta vaccin är enda sättet att komma ur den här pandemin.

  1. No, you weren’t attacking anyone. But you were questioning a lot of people. Which is your right, but no one owes you any answers. I just didn’t want this comment thread to be an eco-chamber of morally superior high-fives. Enters me 🙂

   1. Med en massa fria fantasier. Om det inte vore så att såna som du skadar andra och bidrar till kunskapsförakt så hade vi ju inte brytt oss om att bemöta ignorans.

 23. Klart jag låter mig vaccineras. Imorgon får jag min andra dos Pfizer mRNA vaccin. Så efter en dryg vecka kan jag träffa vänner och familj utan rädsla. Möjligtvis måste vi igen vaccineras på hösten mot de nya virusvarianterna. Så tacksam över den högtstående medicinska forskningen!

 24. Forstår folk her at man faktisk må fortsette å ta forholdsregler til tross for å være fullvaksinert? At man kan bli smittet (ikke bare i teorien, det skjer hele tiden) av muterte varianter av viruset og være smittefarlig selv om man HAR fått vaksinen? En annen ting; det fremstår som om mange lever i en slags hellig overbevisning om at så snart ”alle” er vaksinert, er det bare å kjøre på som før, uten den minste tanke for at det er vårt levesett, vårt ekstreme overforbruk og ditto utbredelse, reising osv. som trigger pandemier som denne. Dersom vi ikke veldig snart makter å innse og forholde oss til DET, vil den neste pandemien som kommer ikke bare høyst sannsynlig bli langt mer dødelig enn covid-19, den vil også komme innen kort veldig kort tid.

 25. Jag kommer vaccinera mig men oklart när vi blir erbjudna, född 81 och det går ff lite trögt där vi bor.
  Dock vet jag två som fått viruset efter att ha vaccinerats så det är ju inte helt säkert ändå. Och en av mina kollegor blev fruktansvärt dålig efter första sprutan (50 årig ej riskperson) så känns ju lite obehagligt.
  Pappa kände ingenting efter någon av sina två sprutor men hans kusin fick åka ambulans och bli inlagd så vaccinet i sig är absolut inte riskfritt det heller. De flesta reagerar inte alls, eller kanske bara får lite feber och int i armen men det har varit lite för många runt mig som fått kraftiga reaktioner för att jag ska var helt lugn..

  Vi har alla haft covid i min familj, alla med väldigt milda symptom som lite snuva, lukt och smakbortfall och mannen muskelvärk.

  Men en sak är säker och det är att nu vill vi alla ha ett slut på detta så vi kan leva friare igen och vaccin är nog snabbaste vägen dit, men jag respekterar de som inte vill ta också.

  1. Fint skrivet av dig Catta. Alltid intressant att höra från en som kan se båda sidor. Tanken med vaccin är väl att du inte ska bli lika sjuk dom utan, men att du fortfarande kan få viruset.
   Jag är eg motståndare till vaccin som är säsongsbaserade. Om man är riskgrupp el gammal så förstår jag det men inte annars. Tror på att bygga upp naturligt försvar istället OM man är frisk i övrigt.
   Sen undrar jag hur mycket vi inte får veta som pågår bakom kulisserna.
   Förstår paniken i det här att vi måste komma på fötter igen. Men vetskapen om att tillverkarna är friskrivna från ansvar är otäck tycker jag.

   1. Det som manga inte forstar ar att detta ”naturliga skydd” oftast inte ar lika bra som ett vaccin. Om man forenklar sa innehaller ju vaccin bara den den som man maste ha for att skapa en immunrespons, medan om man har ”naturligt skydd”, dvs har blivit sjuk, sa har man utsatt sitt system for hela viruset, vilket ofta har en mangd effekter pa olika organ etc. Ett exempel med SARS-Cov-2 sa vert man att det staller till i manga olika organ, samt att det har specifika strategier for att dampa immunforsvaret. Det utsatts man alltsa inte for om man tar vaccinet istallet.

 26. Dear Emma, I think you need to step away from the comment section. You clearly have issues. I am not questioning anyone… maybe you don’t understand English very well. My apologies, I don’t speak Swedish. Have a lovely day… maybe enjoy a cocktail or two.

  1. So you think that a person that ”clearly have issues” should take a cocktail or two? Well if that isn’t a sound advise I do not know what is. But, If you mean issues with how the discussion, about vaccines are going than yes, I have issues. If you mean mental issues then you just lost this discussion.

   Have a very lovey weekend. We are celebration ”Midsommar” in Sweden tomorrow. I will not drink anything since I am one of those crazy people who don’t drink, don’t do drugs, don’t smoke and apparently don’t do Covid-19 vaccins either 🙂 I wish you well!

   1. Nej, du har verkligen issues med ämnet och kan inte släppa det. Du verkar sjukt envis och ettrig och tror att du kan mer än alla andra. Tagga ner lite och sprid ditt anti-vaccin-propaganda någon annanstans. Vi är trötta på dig.

 27. Här lite information om mRNA / DNA från en pålitlig källa (om man nu inte misstror stater):

  ”Kan vaccinets mRNA bli kvar som en del av människans arvsmassa?
  Eftersom det är fråga om RNA kan det inte hos den vaccinerade förena sig med cellernas genom (DNA). mRNA-vaccinet kan således inte modifiera människans arvsmassa. Dessutom bryts vaccinets RNA mycket snabbt ned i kroppen.”

  https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/vacciner-och-coronaviruset/vanliga-fragor-om-mrna-vaccin

 28. Jag tycker det är skönt att vi själva får välja om vi skall vaccinera oss eller inte. Självklart har jag vaccinerat mig och hoppas att mina barn får göra det snart också. Vill man dessutom i framtiden resa så vill jag kunna visa upp ett vaccinationspass.

 29. Självklart har jag vaccinerat mig. Jag har fått första sprutan (inga biverkningar utom lite ont i armen dagen efter) och ser fram emot att få ta andra sprutan.

 30. Men hur måååår du Petra? Ser sååå vissen ut. Hoppas att du mår bättre snart och kan få en fin sommar.

   1. Men herregud, zoomar ni in för att studera varenda liten detalj?! Det är väl ingen som alltid ser pigg och glad ut, det är fullt normalt att ibland se lite ledsen ut. (Säger inte att du gör det, Petra!)

    1. Nej varför skulle jag göra det? Reagerat på att hon ser ledsen ut på alla bilder. Behövs ingen zoom för det.
     Jag ser ledsen ut när jag koncentrerar mig har jag fått höra många ggr. 🥴

 31. Titta gärna på klippet ovan och bilda er en egen uppfattning. Tyvärr får inte alla komma till tals gällande vaccinets baksida.

   1. Resonemanget i klippet haltar. När immunförsvaret gjort sitt jobb och skapat immunceller och antikroppar mot spikeproteinet så förgörs spikeproteinet och försvinner. Hur skulle det då kunna anrikas i äggstockarna som han påstår? Nej detta håller inte!

   2. Swebbtv- står nära högerextremister, konspirationsteoretiker, avstängda från youtube p.g.a hatpropaganda.
    Tycker inte att det är lämpligt att sprida denna länk i en blogg om det yttre, skönhet, inredning, lyx m.m.

  1. Tack för klippen, Lina!
   Jag kommer inte vaccinera mig. Har alldeles för stor respekt för att spruta in det i kroppen. Mina barn/ungdomar ska inte heller ta när de erbjuds. Vill inte chansa.

   1. Nja. Du chansar alltsa med att bli infekterad med SARS-CoV-2. Och tyvarr hjalper inte handtvatt mot delta varianten. Lycka till!

    1. Har redan haft covid!! Hellre de än ev farliga biverkningar längre fram av vaccinet!

  2. Den här mannen tror inte på evolutionen heller.

   Det borde ringa i varningsklocka när han refererar till artiklar som han inte kan lägga upp på/länka till på sin blogg…

 32. Tack Lina för klippet ovan! Har hört liknande om vaccinet! Jag har redan haft covid och tänker inte spruta in något vaccin. Inte till mina tonåringar heller.
  Har alldeles för stor respekt för att chansa på att ta vaccinet.

 33. Dear Emma, you don’t sound like a fun person. Enjoy life, live a little x

 34. Jag är inte rädd för de direkta effekterna utan de långsiktiga och okända som ingen kan veta. Det är ett nödgodkänt vaccin och läkemedelsförsärkingen har friskrivit sig från vaccinens biverkningar. Jag skulle aldrig ge detta till mina tonåringar/barn som växer, det beslutet vill jag inte ta om det skulle påverka deras fertilitet ett uns. Tur det är frivilligt!

 35. Det stämmer inte att läkemedelsförsäkringen inte gäller.

  https://www.lff.se/samtliga-covid-19-vaccin-som-anvands-i-sverige-omfattas-av-lakemedelsforsakringen/

  Det är mao desinformation.

  Men jag håller med dig och delar dina funderingar kring långsiktiga biverkningar.

  Ett extremt snabbt framtaget vaccin i kombination med ett extremt snabbt godkännande är tyvärr ingen kombination jag känner någon som helst trygghet i. Båda dessa processer brukar ta ÅR.

 36. Så, vill nu bara lugna alla ängsliga läsare. Jag fick min andra spruta Moderna redan i mitten på Mars och har hitintills inte märkt nåt av den alls. (Förutom att jag inte fått Covid då förstås… ;-)) Alla får välja själva, men det kommer ganska snart en dag när alla samhällen kommer att öppnas fullkomligt igen och de som inte vaccinerat sig kommer att vara tvungna att fortsätta hålla sig till rekommendationer (om de inte vill få covid och smitta andra ovaccinerade) medan vi andra kan andas lugnt. Det är var och ens personliga val.

 37. Precis som andra skriver är man rädd för långtidseffekterna och prognosen framåt. Nyss sa de på radion ev kommer det behövas 3 doser! Föredrar att invänta mer forskning då mkt ändrats hela tiden. En expert sa vi ska inte vaccinera en hel befolkning för då stryker de yngre med i nästa pandemi. Det är riskgrupper och äldre som ska vaccineras. Detta är ingen pandemi som kommer försvinna helt. Nya mutationer och andra pandemier kommer ta vid. Har man haft covid och är i yngre åldersgrupp ser jag ingen nackdel med att vänta om man dessutom inte tänker resa samt lever enligt restriktioner fortsättningsvis i väntan på mer svar från forskarna.

 38. Finns inte en chans att jag vaccinerar mig. De flesta av mina nära runt omkring mig kommer heller inte göra det. Skönt att vi bor i ett fritt land där regeringsformen tillåter oss att välja själva. Måste ju vara upp till var och en i slutändan.

 39. I fredags kom information att Linköping forskar på om det är ämnet PEG i covidvaccinet som vissa inte tål. PEG ingår i en massa olika produker inom kosmetiska. Har man tidigare fått reaktion på hårfärg, formaldehyd och ögonskugga så vill man såklart iaf avvakta. Att vara vaccinmotståndare är något annat. Tur som sagt det är valfritt med vaccineringen.

 40. Ang. Vaccin så behöver vi inte vara oroliga. Enligt senaste undersökningen det endast 5.% av svenska befolkningen som troligen inte kommer vaccinera sig. Resten har förtroende för forskningen och vet hur många människoliv vaccin har räddat. Jag kommer inte att vidare läsa om detta eller kommentera eftersom jag inte anser att detta är rätt forum.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg