LIVET PÅ LANDET!

.

Ja här på min familjs gård har vi nu varit några dagar och levt livet på landet! Ja det är verkligen på vishan här med får och kossor och äppellundar och tuppar som galer (Heter det så??) på morgonen. Nere i dalen bor en åsna också som låter ooonkiiee varje kväll! Så mysigt. Väldigt blandat boende här på vår kulle men 80% är väl semstermansions för lediga Parisare dvs stora vackra hus och gårdar där de kan ha pittoreskt lantliv på sommaren. Allt är så där perfekt skött med vackra trädgårdar som skymtar bakom tjusiga grindar och portar… Det är antingen klassiska korvsirkeshus som vårat eller små vackra slott och herrgårdar. Älskar´t. Sen finns det bönder och riktiga gårdar också så klart och äppelodlare (det tillverkas ju äppellikören Calvados just här i vårt distrikt)

.

.

,

Så mysigt och liksom lugnt att sitta här med den utsikten, vi bor så högt så vi ser ända ner till Deauville och havet!

.

.

Nu lägga mig i hängmattan under bigaråträden med ett glas rosé och lyssna på Sommarprogrammet medans H och Moje sticker ner till lilla byn och köper Quiche på bageriet till middag! Har bara hört två program än så länge – Denise Rudberg och Benjamin Ingrossos och de var båda såå bra (Vilket är ditt bästa so far!?!)

..

Njut nu lill-lördagen vänner!!

.

KRAM

.

.

.

12 kommentarer till “LIVET PÅ LANDET!

 1. Åh,vad mysigt ni verkar ha!
  Kan du inte bjuda på en liten rundvandring i huset?

 2. Vad mysigt ni verkar ha ❤️. Själv vill jag vara nära vatten, i vårt sommarhus har vi 10 steg till egna bryggan. Jag brukar både börja och avsluta dagen med ett dopp. Jag tycker Kindberg Bhatra var bra som sommarpratare. Ha så skönt i ert fantastiska franska sommarhus ❤️. Mvh Åsa

 3. Haha läste äppelhundar🍏! Dagens program var intressant men Fredrik Steen var riktigt bra. Vad fint ni har det🤎

 4. Så vackert! Där vi bor har grannen höns och jag älskar att höra de hönsa loss när de värpt 😅
  Kommer dina föräldrar el släkt ner till er? Hur länge stannar ni?
  Jag väntar på shot 2 å sen 2 v så kan jag få se mina föräldrar snart. Har du fått 2 shotar redan? Tyckte jag läste du var fullvaccinerad.
  Ha det fortsatt underbart och uppdatera oss 🤗

  1. Ja höns är bara så himla mysigt! Jag är fullvaccinerad precis som H. Mina föräldrar åker inte ner, de är på Gotland med resten av familjen ( som inte heller åker ner denna sommar) Vi är här i en månad ungefär men tar en trip ner till Rivieran imorgon!

 5. Calvados trodde jag var starkare än en likör? Fast kanske är det jag som blandar ihop det. Är varesig en calvados eller likördrickare 😉

  1. Ja, det är en konjak med upp till drygt 50 % alkohol. Likörer håller oftast betydligt lägre

  2. Likör kan också vara starkt men har också en ”oanständig” mängd socker.
   Calavdos är har inget tillsatt socker och dessutom har jästen ätit upp det naturliga sockret som finns i råvaran (äpplen och päron). Så calavos är helt torr!

 6. Så fint ni har det! Jag tycker alla sommarpratarna är bra men gillade Niklas Strömstedt väldigt mycket. Han var både väldigt rolig och fylld av klokskap.
  Kram

 7. Så härligt det ser ut Petra! Njut av semestern. Jag har lyssnat på alla årets sommar fram till igår och kan varmt rekommendera Tarek Taylor.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg