FRAMME NERE PÅ RIVIERAN

.,

Åååh vad härligt med lite ordentlig fransk värme äntligen!

.

.

Heeeej fredagskväll!

.

.

Har förstått att ni har det riktigt hett och härligt hemma och ja, nu har vi det också!!! Åkte ju igår från vårt ställe uppe i Normandie ner genom Frankrike mot Provence och sov i Macon i Borurgogne på ett fantastiskt trevligt hotel. Hur bra väg som helst och kom fram typ kl 15 redan? Blev en tur i stan och sen middag på hotellets rooftop som var helt otroligt fräsch trevlig. (tyvärr inga bilder här på HofP men la ut på Insta) Så ska ni bila ner genom i France och göra klassiska roadtrippen Paris-Nice (som vi), stanna gärna på Panorama 360 i Macon. TIPS.

..

Sen bilade vi resten av tripen idag och det gick jättefint det också, lite mer trafik iofs men det kanske var för att det ju var f r i d a y!? Kom ner till Cote d ázur runt 15-tiden och landade i mysig Valbonne. som ligger uppe i bergen 8 km från Antibes ungefär. Hade bokat resorthotel med pool och huuur mysigt är det inte här! SÅ trevlig personal och jättejättefräscht. Dock är vi enda barnfamiljen på hela hotellet,  heheheeee! Men barn är så klart välkomna och får finnas här med (men jag kände verkligen hur alla romantiska par som låg runt poolen bara Okeeeej när vi plötsligt dök ner… Slut på den franska friden liksom!:)

.

..

.

Middag på hotellet ikväll och jag såg ut så här! Lite stökig efter poolbad men jag orkade  bara dra på lite mascara, läppstift och ett par kilklackar typ. Middagen visade sig hur som helst vara amaaazing. Trots att jag beställde kaffeglass till barnen i efterrätt (Men hur kan smak Caramell vara kaffe??)

,

,

.

Min middag i skuggan under pinjeträden – halstrad panerad tonfisk med risotto och annat gottgott. PPPPP

.

.

.

Så här ska vi nu hänga och njuta och jag måste säga att jag är grym på att hitta bra hotel!? I Frankrike är det ju mycket så att även om man väljer fyrstjärnigt så kan det vara precis  hur som helst. Man måste nästan välja 5 stjänor och  ofta svindyrt för att vara s ä k e r på att det är fräscht. Jag HATAR verkligen ofräscha hotell, får typ panik av minsta smuts och kladd och fläckar osv. Kan inte slappna av och njuta då utan vill bara byta.. Det kan vara gammalt och skevt men måste lukta gott och ja vara ordentligt rent helt enkelt. Spelar liksom ingen hur roll hur designat och snyggt ett hotell är om det inte är fräscht och servicen är tiptop! Säkert  ett men efter att jag städade Högfjällshotellet i Sälen ett par år …(där var det inte fräscht på riktigt kan jag lova…överkasten tvättades EN gång om året och det var många suspekta fläckar på dessa brrr. Därför kastar jag alltid in alla kuddar och överkast direkt i garderoben på hotel och tittar ALDRIG under sängen, du vet inte vad du kan hitta:..:)

(.

.

Nu är jag såååå trött zzzzzz. Ska strax byta om till jamas och hoppa ner i sängen (Moje har redan slocknat) och kolla på Morden i Helsingör och mumsa Toblerone. Mysigtmysigt. Imorgon blir det bad nere i havet och lunch på stranden – längtar!

.

.

Hoppas ni har en riktigt mysig fredagskväll alla!

.

.

KRAM

.

.

.

15 kommentarer till “FRAMME NERE PÅ RIVIERAN

 1. Så härligt det låter! Vi var i Antibes för ett par år sedan och den lilla staden med omgivningar är ju fantastiskt. Ha riktigt fina dagar nu. Kramar från Gotland! //Tina

 2. Exakt samma inställning till ofräscha hotell. Överkasten tas bort omedelbart. Filtar likaså.
  Sen låter jag aldrig min tandborste vara framme. Har väl hört vad missnöjda städare kan använda den till. Absolut inte alla anställda såklart men det räcker med en av dem.
  Njut och ha det som allra bäst. Det ser underbart ut.

 3. Åh Valbonne!! Jag ÄLSKAR Valbonne!! Vi har hyrt hus dör två ggr och älskar det. Den lilla staden är urmysigt!! Och det är nära till allt annat mysigt! Antibe, Grasse, Biot, Monaco. Tips, det är väldigt mysigt i gamlastan i Antibe, urmysigt på innetorget i Valbonne, middag på kvällen och vissa dagar mysig marknad. Sedan finns ett roligt äventyrsland för de mindre. Åh kullarna, restaurangerna, sooolen, franska språket , havet…..finns inget ljuvligare! Skulle vilja ha hus där. Njuta! Tilda gärna vad hotellet heter och om ni hittar mysiga ställen ni gillar. 😁☀️💕

 4. Har tyvärr aldrig varit i Frankrike men det ser helt fantastiskt ut💞

 5. and wtf Covid and travelling… sorry you ”elitewoman” dont care a shit. just fly and go all over!!

 6. Ja fy för ofräscha hotell, brrr! Har själv städat på ett känt slott och jaa, order vi fick lämnade mycket att önska… Lägger med undan kuddar, filtar mm, använder aldrig glas/muggar, badar aldrig i badkaren. Tack till dig som tipsade om tandborstarna. Alltså brrrr.

 7. Har också fobi för skitiga hotell och givetvis åker prydnadskuddar och överkast all världens väg direkt vid ankomst. Sen tycker jag att få bo trevligt på en resa är 50% av trivseln av resan, då ska man få unna sig.

 8. Ser helt fantastiskt ut! Å både klänning och skor är jättefina. Älskar lyx och fina restauranger 🙂
  Ha det fortsatt underbart 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg