SUPERENKLA GODA MIDDAGEN – BAKAD POTATIS MED SKAGENRÖRA

.

En rätt som finns på typ alla enklare sommarrestauranger och strandhak är ju bakad potatis med Skagenröra! Vääldigt somrigt och vääldigt fräscht & gott om ni frågar mig. Extremt seklet att fixa hemma också, det enda är väl att man ska se till att lägga bakpotatisarna i ugnen i tid och inte ha för hett. De ska ju bli helt genomkörda och riktigt mjuka och gojsiga..

.

.

.

Voila – tisdagsmiddag serverad!

.

.

B A K A D  P O T A T I S  M E D
S K A G E N R Ö R A

4 portioner

.

Du behöver: 4 bakpotatisar, 400 g skalade räkor, 1 dl majonäs, 2 dl créme fraîche (1 msk finriven pepparrot om man vill) salt och svartpeppar, 1 burk stenbitsrom (eller löjrom om man vill det!) Tunnskivad (eller finhackad) rödlök, dillkvistar och citron för garnering

.

Gör så här: Sätt ugnen på 2oo grader. Skölj och borsta potatisarna och lägg i folie och kör i ugnen i ca 90 minuter. Känn på potatisarna om de blivit mjuka. Skala räkorna (eller använd tinade färdigskalade) och blanda med  majonäsen, créme fraichen och rom (och pepparrot) Smaka av med salt och svartpeppar Skär ett kryss i den bakade potatisen och öppna upp och fyll dem med skagenröra och garnera med rödlök citron och dill.

.

.

Imorgon börjar Moje föris efter sommarlovet och det är han s å pepp över! Har pratat om det typ hela dagen. Så tacksam och glad att han har en så bra förskola och vänner där som han verkligen läängtar massor efter. Betyder ju s å mycket (Bara mamman här som tycker det är lite småjobbigt att det är vardag igen och vi inte är ihop 24/7;)

.

.

Nu skiner kvällssolen över Småstaden och jag ska ta en skön pw runt city här men vi ses ju imorgon igen vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

1 kommentar till “SUPERENKLA GODA MIDDAGEN – BAKAD POTATIS MED SKAGENRÖRA

  1. Jesus vad gott med bakad potatis. Smart också att fylla sin egen. För alltid är det ju någon som inte vill ha det ena eller andra. Särskilt när man har barn. När jag var nere i Småland hos mina föräldrar åt jag en riktigt bra bakpotatis med skagenröra på Korrö nere vid Ronnebyån.

    Ha en fortsatt fin tisdag

    /Kamilla

    https://kamillaskamera.com/

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg