JULKOMA

.

Någon mer som befinner sig i typ julkoma idag?!? Gaaaah vilken matfest det var igår, måste skryta lite om att min julmat nog var den bästa jag fixat ever (Och då har jag iofs övat på att ha jul hemma i typ 18 år, har ju haft julen mer eller mindre nonstop sen Trulle föddes;) Dukade som vanligt i matsalen och ja det såg ut så här! Enkelt med vitt linne, granris, brudslöja och pinjekottar och så lite olika ljusstakar i silver från Svenskt Tenn & Skultuna. (Glasen är från Orrefors och mina gamla tallrikar från Royal Copenhagen, många brukar fråga om dem:)

.

.

.

Så fint att solen sken igår! och att vi fått ett ordentligt täcke SNÖ! Vilken lycka att äntligen får en vit krispig vacker jul, det var vi ju värda allihop inte sant. Vi skålade först ute med champagne med gästerna vid tända brasor innan vi gick in..

.

.

 

.

Älsklingen och jag på samma bild precis mitt i matfixet haha! Japp ni som ni vet att som julvärdar har man ju fullt upp non-stop tills sista gästen har gått och man slänger sig raklång i soffan med en chokladask på magen… Så ett under att vi kom med på en bild och det tillsammans här (Att ta såna härliga julbilder på just julafton med hela familjen samlad  och med alla barn som alla andra gör är en ju omöjlighet.Kanske de tar de bilderna innan jul iofs:) Fick förresten en ursnygg julklapp av mannen på bilden, ska visa sen<3

.

.

.

När mörkret sänkt sig så var det äntligen dags att hugga in på julbordet i köket! Vi äter alltid efter Kalle (och igår tittade faktiskt nästan alla barnen på det kl 15!) och innan julklapparna. Jag hade lagat rödkål med julkryddor, en Jansson, tre sillar, revbensspjäll (gjorde i croc-potten vilket var så bra) ägghalvor, Pepparkaskcheesecake och Saffranskladdkaka med vitchoklad. Mumsfillibubba. Henke står alltid för köttbullarna, han är världsbäst på dem, och sen några år köper vi alltid julskinkan i delikatessdisken. Alltså julskinkan äter vi ju aldrig upp och den blir aldrig lika god och lika tunnskuren som den man köper! Fräschare julskinka helt enkelt:)

.

.

Nu ska jag hoppa upp ur min soffkoma och piffa till mig här för snart ska vi promenera ner till Kyrbacken och svärisarna för mysig juldagsmiddag!

.

Önskar er alla en riktigt fin, mysig och skön juldag vänner!

.

.

KRAM

.

.

.

 

 

 

11 kommentarer till “JULKOMA

  1. Så fint du har dukat till julmiddagen
    Lova mig att ni tar de där korten på familjen . Livet kan förändras på en sekund och det kan vara försent för familjebilder. I år har vi firat första julen utan vår Axel. Jag och storebror min äldste son tog ett kort med tårar i ögonen.
    Önskar er en fortsatt fin julhelg ⭐️

  2. Åh; vad fina du och H är tillsammans. Det ser ut som ni haft en toppendag, det hade vi med men vi lagar alltid engelsk julmat då min man är från Storbritannien…. Men klapparna öppnar vi efter Kalle Anka.

  3. Ser ut som ni har haft en mysig julmiddag hos er. ❣️ Vi firar alltid hos mina föräldrar. Sedan 25 år har mina väninnor varit där på julbrunch, men i år fick vi ställa in för första gången..
    Vi (min make och min syster) står för mesta av maten nu för tiden, mamma lagar ff hennes specialare med surkål.. eftersom vi gillar olika så har vi julskinka, fisk och kalkon på julbordet.. supergott allting!
    Idag har vi återigen varit hos mina föräldrar efter en härlig dag i en solig pulkabacke. Nu fortsätter julmyset med Dirty dancing på tv’n.. igen 😍
    God Jul🎄🤶🏻♥️🎅🏼🎄

  4. Oh Petra, you and your husband are such a handsome couple.
    You always do everything to perfection, love it.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg