IDAG GJORDE JAG DEN SMARRIGASTE SÖNDAGSMIDDAGEN

.

Kanske inte de krispigaste bloggbilderna jag bjussat på men ni måste ändå få se dem för detta vara så GOTT

.

.

Heeeej bloggisar!

.

.

Vet ni idag kände jag mig såå gammal. Gammal,  grå och tvärtrist. Insåg att jag bloggat i 13 åår och fyller 50 i år och det är ju helt jäkla SANSLÖST många år. Brukar inte vackla och tycka att jag inte är enough (hade tyvärr för mycket av det när jag var ung) utan har liksom bestämt mig för att det inte hjälper att grubbla. ALLA blir äldre och gamla, om vi har tur vill säga Alternativet är ju liksom inte bättre och ”Ingen kommer undan” som mormor sa! Så det är ingen avundsjuka eller bitterhet över tiden, jag kände mig asgammal redan som 33 åring när jag var nyskild med 2 barn om man jämförde med de som var 27 år och inte hade några barn alls och fortfarande hängde på klubbar. Kände mig sen asgammal som 40-åring bland trettioåringar på bloggresa i Turkiet  (Ja jag kände mig to old redan som 25 åring utan riktig utbildning eller seriösa framtidsplaner) Yes du är ju gammal du som läser nu du med, jämfört med någon yngre (Finns alltid de som är yngre:)

.

Yepp funderade idag på att köra lite 16-weeks of hell för att ungdomliga till mig, det kanske vore något? Eller någon annan supergrej för att bli gaalet fit och fräsch till 50-årsdan  Jojo jag vet att jag inte ser ut som Krösamaja, än, men det är liksom känslan som ibland tar tag i en. Måste fånga tiden nu och maxa! Måste göra det där extra allt med kroppen nuu men som sagt, det är lika för oss alla. Lika för Madonna, Zlatan, Kim Kardashian, Kriss Kross, Claudia Schiffer, Kronprinsessan och RobinsonRobban osv. Alla blir liksom äldre och alla står framför spegeln och undrar vad var det som hände och vad man kan göra åt det…

 

Men vad gör man sen efter det, efter 16 veckors helvete? Fokuserar bara på den nya ”superkroppen”, unnar sig typ inget i evighetersevighet och blir världens tråkigaste person (för alla andra) och kör hell all in  eller går tillbaka. Hm. Någon som testat?:)

.

..

.

HURSOMHELST. Idag gjorde jag Kreolska heta räkor som söndagsmiddag och dra mig sideways vad smarrigt! Ni måste testa. La till lite grädde för att göra receptet lite krämigare och familjen älskade verkligen detta.

.

.

K R E O L S K A  H E T A  R Ä K O R

.

Du behöver: 500-800 g råa skalade och stora frysta Scampi (finns på Ica Maxi), 225 g Kabanosskorv, 3 msk kreolsk kryddblandning, 2 msk olivolja, 1 stor gul lök, finhackad, 2 selleristjälkar, tärnade, 1 spetspaprika, tärnad, 4 vitlöksklyftor, tunt skivade, 1 tsk torkad timjan, 1 lagerblad, 1 burk konserverade körsbärstomater från Mutti, 2 dl vatten, 1 kycklingbuljongtärning, 1 msk worchestershiresås, cayennepeppar efter smak, 50 g smör, 2 dl grädde, 4 tsk Maizena redning, salt och svartpeppar, 2 salladslökar, hackade, 3 msk hackad persilja.

..

Gör så här: Blanda de tinade räkorna med 1 msk kreolsk kryddblandning. Fräs dem sedan hett med korven i hälften av oljan tills du får fin yta på dem. Ställ undan räkorna och korv. Fräs resten av kryddblandningen, lök, selleri, paprika och vitlök på medeltemperatur i olja tills löken ser glasig ut. Tillsätt timjan, lagerblad, tomater, vatten, buljongtärning och worcherstershiresås och låt puttra på medel-låg värme i 30-40 min. Tillsätt sen smör, grädde och Maizena och smaka av med cayennepeppar,  salt och svartpeppar. Avsluta med att lägga ner räkorna, salladslök och persilja och låt det bara koka upp. Servera med kokt vitt ris och vitlöksbröd. Mmmm

..

..

.

Detta blev galet. Världens godaste vitlöksbröd. Har ni gjort vitlöksbröd med bakad vitlök någon gång? Det godaste!

..

.

D E T  G O D A S T E   V I T L Ö K S B R Ö D E T

.

Du behöver: 1 vitt bröd,  200g rumsvarmt smör, 2 hela vitlökshuvuden, 1 msk hackad persilja, 0,5 tsk salt, 1 msk olivolja/rapsolja, 0.5 tsk salt till vitlöken.

.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skär av toppen av vitlökshuvudena, skala alltså inte eller något utan skär av så att man kan se insidan av alla klyftor. Lägg dem ner på en bit aluminiumfolie med den öppna delen uppåt. Häll på oljan och 0,5 tsk av saltet, stäng igen knytet med aluminiumfolie och sätt in i den förnärmad ugnen i en halvtimme. Förbered resten av ingredienserna till vitlökssmöret och dela brödet på längden. När vitlöken är klar, ta ut den ur ugnen och låt den stå i foliepaketet i ca 5-10 minuter och svalna. Höj nu ugnen till 200 grader varmluft. Tryck sen ut vitlöken ur skalet ner i smöret genom att trycka på sidorna av vitlökshuvudet. Blanda allt och bred på brödhalvorna. Tillaga i ugnen i ca 15-18 min.

.

,

.

Familjenmiddag på söndagar! Försöker alltid få alla samlade och äta gott ihop<3

.

.

.

Tiden går och en gång hade man söta barn som äälskade  vara med på bild! Nu har man söta stora barn som not so much;)

.

.

Hoppas ni har fått en fin söndag alla!

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

44 kommentarer till “IDAG GJORDE JAG DEN SMARRIGASTE SÖNDAGSMIDDAGEN

 1. Så gott! Angående kroppen så måste du skoja väl? Om du känner så är det lite ledsamt! ❤️Det bästa med att fylla 50 år är att man med åldern landat i att livet kan maxas utan en maxad kropp! Njut av livet och strunta i 16 weeks of hell det kommer inte göra dig lyckligare. Du är fin som du är.

 2. Missade du den kinesiska damen på nyheterna? 75 år och hade börjat träna på gym för första gången i sitt liv. Nu gjorde hon värsta övningar på klätterställningen och stod på händerna. Så varför ta det nu när man kan göra det senare… jag lovar du har glömt allt om tajta lår och rynkor om du väljer att leva istället för att oroa dig över ytligheter.

  You create what you fear.

 3. Bättre att göra en långsiktig, klok och hållbar livsstilsförändring än att bevisa för andra att du har viljestyrkan och disciplinen att bli musklig och rippad. Att genomlida 16 WoH kan aldrig vara värt det. Krävs enorma uppoffringar!
  Att börja träna för att leva ett friskt och starkt liv känns som en sundare inställning. Var klok och snäll mot dig själv ❤️

 4. Grubbla inte, ta vara på allt som är och var positiv som du brukar, lev i nuet , du fyller 50 men känner dig som 30, du fyller 70 och känner dig ändå som 30 och så småningom upptäcker du att detta har varit livet och du är tacksam för varje dag du får vara med….

 5. Tänkte också posta en kommentar som ovan, kloka kvinnor… men insåg att lite åldersnoja drabbar oss (mig) ibland. Fyller 50 nästa år och har redan 50 årskris trots att jag är supernöjd med livet. Tror bara att det drabbar oss ibland att vi känner oss gamla och att vi inte ”carpar”tillräckligt. Vad ska man göra i denna ålder för att känna sig avslappnat snygg o mogen?!

 6. Hej Petra! 😃
  Här kommer några rader från mig som fyller 55 år i vår, är mormor till en 10 åring och farmor till en 6 månaders och fru till min kära make som körde 16 weeks of hell förra året, en present till sig själv innan han fyllde 50.

  Jag kan säga att han behövde gå ner i vikt, och för honom var det här en utmaning och han fixade det galant.
  Trodde ärligt att han skulle bryta, men han var fullt målmedveten och gick sin pw varje morgon kl 04.30 och var på gymmet varje dag. Han lagade matlådor och vägde och mätte och höll på.
  Visst var han lite less på helgerna, inget vin och inga chips, svårt att gå ut och äta också. Men han höll i och körde vidare.
  Han fick jättemycket pepp av Tony som har 16 woh och även av sin egna coach när det var tungt.
  Jag tyckte att det var lite trist ibland men höll såklart lite samma livsstil som honom för att det skulle bli lite enklare.

  Det ÄR tufft och det är nog tuffare när man har barn hemma som ska äta ”vanlig” mat.
  Du är hur fin somhelst och har en kropp jag bara kan drömma om att ha, så njut av livet och var lite mer snäll mot sig själv.
  Jag väger några kilon för mycket, blir inte direkt överlycklig när jag tittar på mig själv i spegeln, men jag mår bra och har allt jag mår bra av så det får vara så.
  Jag kör lite Viktväktarna mellan varven så är kilona borta, iallafall ett tag 😉
  Må så gott och var rädd om dig!
  Tack för en jättehärlig blogg 💗
  Kramar från Pernilla

  1. Även min man körde 16 WoH förra året. Han var definitivt inte överviktig men kanske ett par trivselkilon. Precis som Pernilla skriver är det mycket tid som måste läggas på det och maten är astråkig, typ jalapenos, fetaost, lövbiff, lax och diverse proteindrinkar…i 16 veckor!!! På slutet såg han ut som någon som var jättesjuk, många i vår omgivning påpekade det också och jag kunde knappt ta i honom för han var som ett benrangel och det kändes obehagligt. Vissa saker är bra som daglig rörelse etc. men det är ingen långsiktig hållbart sätt att leva. Om man inte vill leva som Tony som håller 16 WoH, men du känns inte som den typen av person, du känns mer som en ”vanlig” person som vill njuta av livet, än någon som håller strikt på kosten och går upp kl. 5 varje morgon för 1,5 mils promenad…
   Nej, försök istället hitta ett mer hållbart alternativ med kost och träning i lagom dos samtidigt som du kan leva.

 7. Aldrig själv haft åldersnoja, alternativt är värre. Tycker det är härligt att fylla år, tycker också det skall synas att man levt. Det bästa man kan göra för dig själv är att leva sunt, äta bra och röra på sig. Verkar som en bra lösning för ett långt liv.

 8. Skulle gärna skriva något längre och mer välgenomtänkt. Men stannar vid summan av kardemumman; Du är så otroligt vacker, stilbildande och fantastisk, precis som du är. Kör 16 weeks of heaven istället. Det förtjänar du. Tack för all inspiration!

  1. Exakt samma tanke jag fick när jag läste detta inlägg av Petra – du är fantastisk, snygg, inspirerande och det vore mardröm att låta dig supersnygga kvinna genomgå 16woh – och inte bjussa på den inspo du bjudit oss på i dessa 13 år!
   En förebild för många så HURRRA för dig och för att du är stark & pigg kvinna i dina bästa år!

 9. 50 år är det nya 30…. åldras med värdighet är min filosofi. Gör inte om utan njut av livet och tänk att man duger som man är. Det är det som är på insidan som räknas

 10. Jag jobbar som PT och coach och startade förra året onlineprogrammet 16 Weeks of Life – för att jag personligen inte tycker att man ska gå igenom ett helvete för att förändra kroppen. 4 månader är ingenting när man ser till resten av livet – bättre då att skapa vanor som man både kan och vill hålla på mycket lång sikt. Väldigt glad över att alla fick så fina resultat, flertalet fortsätter med lite mindre personlig coachning och de säger allihop att de har en bättre förståelse för balansen i livet. Nya gruppen startade förra veckan och det är verkligen en ynnest att få lov att coacha dem mot bättre hälsa. Så, mitt svar är att 16 Weeks of Hell säkert funkar i fyra månader om man vill späka sig själv – men sen då? Nä, bättre att lära för livet. Och att allt ryms med i rätt mängder.

 11. Tack för att du är rak och ärlig! Vi drabbas alla av åldersnoja och känslan av att livet passerar och att vi borde göra mer, vara bättre. Det sitter ju förstås i huvudet och det är så bra att bli påmind om att dessa känslor är helt normala och att alla (de flesta) har dem då och då (speciellt i januari?). Jag går runt med exakt samma känsla just nu och ditt inlägg fick mig att känna mig mindre ensam.

 12. Det är när vi jämför oss själva med andra som vi börjar tvivla på oss själva; Varför inte vända blicken inåt istället 🙏🏻 Och tänk; om du hade förlorat din familj imorgon, hade det viktigaste varit att du hade självförverkligat dig själv el hade det viktigaste varit att du uppskattade det du hade i din direkta närhet; din familj o att du njöt av nuet.
  Hälsn fr en som vet att allt kan slitas ifrån en över en natt.

 13. Åh, nu vill jag skriva några ord till dig.
  Du ör assnygg som snart 50. Saker händer i kroppen iom klimakteriet mm ( vet du inte hamnat i det än) men man lägger på sig oönskat ju äldre vi blir. Så har jag förstått det iaf.
  Tror om man vill följa ngn plan så är 5:2 el vad de nu heter grejen.
  Man lurar kroppen att ta av reserverna istället för att svälta sig osv.
  Hitta ngt som passar dig. Du springer! Superbra, kör lite yoga/styrka där emellan.
  Träna på att duga som du är, för det gör du verkligen.
  Känner helt igen mig då jag fyller 50 i år också.
  Men, hitta ngt som passar dig. Gör en rensning i hjärnan. Vad vill jag, vad är viktigt osv. Skriv för hand, det blir verkligare så.
  Vad kan jag skala ner på osv.
  16 weeks of hell är tuff och du ser inte ut att behöva den heller 🤗
  Jag känner igen mig i att jag blir 50, gör inget jag drömmer om som jobb tex och har känt livspress över det delux!
  Att göra ngt nytt, gå en kurs el liknande piggar upp.
  Att göra ngt för andra, tex välgörenhet, ger perspektiv osv..
  Hoppas mina ord kan hjälpa.
  Stor kram ❤

  1. Man lägger inte på sig oönskat. Man lägger på dig för att man blir mindre aktiv, tränar mindre
   , styrketräning mindre och äter och dricker mer. Ja, ämnesomsättningen kanske blir långsammare men man måste anpassa intaget efter de förutsättningar man har. Men nej, man lägger inte på dig oönskat.

 14. 16W of Hell låter såååå tråkigt. Gör något du tycker är kul istället. Jag älskar att springa o ska springa 16 mils lopp till sommaren o har verkligen hittat glädjen i löpningen igen och plötsligt finns det en mening med styrketräning, meditation och allt annat man behöver för att fixa ett så långt lopp. Och ärligt, som du skriver va fasen händer efter 16 veckor med strikt träning o diet? Visst gillar du att springa? Boka in ett lopp istället, kanske ett traillopp för de är såååå mycket roligare. Och fokusera på vad du behöver göra med kroppen för att hålla och inte gå sönder. Det är fint att ha ett mål men det måste ju (väl) vara något man tycker är roligt, utvecklande och utmanande.

 15. Om man ser ut som du men ändå inte är helt nöjd, så blir en nog aldrig nöjd. Det blir tydligt att det är i huvudet det sitter, så jag ska försöka att jobba med det istället 🙂 Men jag kommer inte att sluta att läsa din blogg, den är min absoluta favorit & lite yta krävs för balansens skull. Önskar dig ett fint 2022 <3

 16. Du måste skämta? Du har ju fixat till både mage och ansikte och ser ut som en 20-30-åring. Vem har en kropp som din vid 50 liksom!? Lägg ner….

  1. Vilken hård kommentar? Jag tror alla kan känna åldersnoja fast kanske på olika sätt. Jag känner att det bara är 20 år till 70 tex..det känns läskigt, men det är bara en siffra, jag vet.

 17. Kan bara instämma med tidgare kommentarer, lägg ner. Du blir ju ändå aldrig nöjd. Investera isf i en samtalskontakt och bygg självförtroende och inse att du DUGER.
  Känns alltid som du ska hoppa på allt som verkar ”inne”, paddel, ridning, golf…ja gud vet allt. Landa bara i dig själv och njut!! Du har en fin familj och ni har hälsan, ta vara på det istället för att jaga ngn konstlad lycka.

 18. Vet du, jag känner precis som du ibland. Jag blir 47 i sommar, och vad hände liksom? Äldsta barnet fyllde precis 18 år, som tur är har jag en 11 åring hemma också (och en snart 14) som ändå gör att jag fortfarande får mysa och känna mig behövd.
  För jag tror att det också är det som är en bidragande faktor, barnen blir helt plötsligt stora och då kommer tankarna om att den delen av livet är ”slut” och att man liksom blir sina föräldrar som man alltid upplevt som äldre.
  Jag landar nästan alltid dock i att jag ändå är tillfreds. Framförallt är jag tillfreds med mitt liv och att jag som 47 åring är så mycket klokare och mer tillfreds med mig själv än jag någonsin var som yngre. Jag är en klok och smart kvinna som har gjort karriär, uppfostrat 3 barn till fantastiska varelser, gett mitt liv för deras bästa och samtidigt lyckats bygga ett liv jag själv är nöjd med. Jag kanske inte ser ut som när jag var 25 men helt ärligt, det skulle jag inte heller vilja. Jag är 46 och ja kanske någon rynka som inte fanns där förut och kanske något kilo mer ibland (ibland inte) och definitivt inte en 25 årings kropp, MEN jag skulle aldrig vilja byta med allt vad det innebar. Den osäkerhet jag kände när jag var 20-25. Vad skulle hända med mitt liv? Min karriär, vad skulle jag plugga, arbeta med, skulle jag någonsin träffa någon, var skulle jag bo? Hur skulle min ekonomi se ut, etc etc etc. För varje år jag blir äldre blir jag också mer bekväm med mig själv. Så till dig – Ålder är bara en siffra. Det finns inget härligare och snyggare än kvinnor som är trygga i sig själva och visar det. Dvs Powerkvinnor som inte är rädda för att ta plats, att göra fel. De som vågar gå sin väg med självförtroende. Det om något är vackert och det är något som syns mycket mer än om man har något kilo mer nu än när man var ”ung”.
  Kram

 19. Verkligen bra skrivet ovan av Madeleine. Har precis tänkte så. Strävan efter något annat, lite bättre hela tiden. Var tog alla dessa lektioner vägen – ridningen, golfen mm?!? Bara nya outfits och så blev det inget mer. Samma med PT på en träningsanläggning. Jösses!

  1. Men vaddå tog vägen? Petra lägger väl inte ut vad hon gör varje minut på bloggen! Det är ju bara en bråkdel av ett liv!

  2. Hon la ner tid på att prova och lära sig något nytt. Du får det att låta som något dåligt, det är det inte.

   1. Precis, det är väl skitballt att prova något nytt när man är ”äldre” eller damma av ett gammalt intresse. Att man sen konstaterar att nä, det där var inte min grej gör ju inget. Men då har man testat det! Istället för att sitta på äldreboendet och ångra att man inte prova lära sig att rida eller spela golf.

 20. Jag fyllde 40 och började känna ungefär som du beskriver. Åldersångesten, om man kan kalla det så, kom helt oväntat. Jag har aldrig haft ångest över att bli äldre tidigare. Det handlar inte om att vara snygg utan om hur kroppen mår. Jag vill att den ska må som jag mår, och framför allt hålla i många många år till! Jag har en skada som definitivt kommer bli värre med åren, och det vill jag inte! Jag tränade och åt hälsosamt (relativt) även tidigare men det har blivit än mer viktigt att hålla fast vid de vanorna nu.

  När mina tidigare synliga muskler inte syns längre så är det en påminnelse om att min kropp inte mår lika bra som för några år sedan. Jag har antingen tappat muskelmassa eller lagt på mig extra fett där det inte behövs. Det handlar alltså inte om utseendet som sådant.

  Att säga ”lägg ner” till någon som vill vara glad, pigg och stark länge känns för mig ganska… dumt.

  Att sträva efter att må bra och ha roligt kan aldrig(!) bli något dåligt. Jag har provat på en massa saker i livet, inte minst inom träning och sport, och det är jag oerhört glad över. Att vara nyfiken nog att prova är att utvecklas! På listan över saker som inte var min grej står bland annat golf (men jag träffade en ny vän som jag idag gör annat med), ridning (herregud så stora de är, hästarna) och tennis (bollar gör ont!). Min nästa grej kommer bli klättring, trots att jag är galet höjdrädd.

 21. Det jag kan reagera på är att det ska vara så fult att bli äldre eller gammal, det behöver inte betyda att man är grå och trist. Vi ska vara glada för åren vi får och man kan se fräsch ut även om man är 80 år. Livet pågår nu, inte imorgon och inte igår utan just nu, det är väl härligt att kunna hänga med. Lite styrketräning o bra mat ( antiinflammatorisk) och lite vin och bubbel däremellan, livet på en pinne🥰🥰

 22. Jag känner lite likadant men är något år yngre än dig; fyller 42 i slutet på detta året. Kan emellanåt få panik över att jag blir äldre, att jag inte åstadkommit så mycket (vilket jag egentligen har gjort och mer än många andra nånsin kommer att åstadkomma och det värsta; att jag faktiskt kommer att dö någon gång. Kan blir lite stressad över hur tiden vara springer iväg även om jag är rätt duktig på att ta vara på tiden och njuta av små saker varje dag.

  Jag också blivit nästan besatt av det yttre; ansiktsbehandlingar, bra produkter, botox. Vill inte se gammal ut och ha massa rynkor. En mardröm!

  Så ja, helt enig med dig.

 23. Nej, nu blev det bara för sorgligt. Om du tänker fokusera på detta i ditt liv nu så säger jag tack och hej. Jag behöver ingen blogg med den här typen av åldersångest mm. Hoppas du tänker om och fokuserar på att må bra. Tack för en riktigt bra blogg som jag följt i många år.

  1. Så om en person du följt och gillat i många år har en svacka och är ärlig med det så säger du tack och hej? Vi får väl bara hoppas att Petra överlever utan just dig som läsare för jag hoppas innerligt att hon fortsätter att vara öppen och ärlig och att hon framför allt skriver om det som berör henne.

 24. Usch ja, så sorgligt! Men också en så vanlig känsla tror jag. Läste att både Amelia och Åsa Lindeberg inte längre vill synas på tv för de tycker de ser för gamla ut. Herregud så hemskt, men samtidigt förstår jag dem. Det är hemskt att utseendet förändras och blir tungt och hängigt. Lite rynkor kan väl vara ok men nejtack till dubbelhaka. Nu blir nog många arga på mig men det är så jag känner. Äldre människor är viktigare i andra länder men i Sverige ÄR utseendet viktigt, vackra människor får bättre vård, bättre lön osv. Det finns massor av studier på det, så sorgligt.

  1. Åh herreminjee…hur stoppar vi detta ytliga och ständigt perfekta samhälle? Älskar kvinnor som Amelia och tex Lena Endre..varför är det så ful att åldras idag? Det var det inte när jag var liten :`( jag vill inte ha det här skitsamhället som skapas nu. Innebär det att jag måste välja bort nätet då? För är det det som krävs så gör jag det faktiskt. Lätt!

  2. Så sjukt jäkla sorgligt, medan alla gubbstruttar får mer pondus i takt med åldrandet, bläää
   Jag som tycker att Suzanne Reuter är typ den vackraste som finns med alla hennes rynkor, älskar hennes roller och hennes sprudlande personlighet. En annan favorit är Marianne Mörck, underbar kvinna som jag gärna hade velat bli bästis med. Att hon är såpass korpulent kanske inte är det bästa för hälsan men för mig är hon vacker trots dubbelhakor och bilringar, urhärlig.

 25. Du får det verkligen att låta som att åldras bara skulle vara negativt, jag har alltid känt precis tvärtom, älskar att bli äldre. Så länge jag håller mig hyfsat vital vill säga och sen är väl inte att komma närmare döden något jag längtar efter precis men mår bättre och bättre för varje år som går rent mentalt så det är en go känsla.
  Fyllde 40 i december så är ju inte alls gammal men tror ändå, och hoppas, att jag känner likadant vid 50. Kan t.o.m längta till pensionen haha, för då har jag och en av mina bästa vänner bestämt att vi ska hänga på rivieran och vara tok-glammiga i vackra kaftaner, leo och guldbling och dricka drinkar i solen, då kommer man ha åldern inne att vara sådär gött raffig och utan att bry sig om vad någon tycker haha. För det är det jag känner med att bli äldre, jag blir tryggare i mig själv.
  Utseende-hetsen som råder är dö-deppig tycker jag, men alla får göra som de vill och jag älskar också att vara fin, men det räcker med smink, kläder, äta bra och röra på sig för mig. Fast kan heller inte lova att jag aldrig kommer använda botox /fillers eller liknande, behöver ju inte lova det heller som tur är, gött med fria viljan men har aldrig känt att jag velat göra nåt.

  Paulina Porizkova skrev så fint i ett instagraminlägg häromdagen om just skönhet och att åldras, nu har ju hon varit världens största supermodell en gång i tiden så vem vet vad hon hade tyckt om hon inte varit lika vacker (enligt ”norm” ska jag säga).

  Many people confuse my desire to shed a spotlight on our invisibility with spotlighting myself. Unfortunately, I can not do one without the other.

  But the reality is that if I myself really wanted or needed to be visible, I have the means to turn back the clock and buy myself a permanent 39.
  Why don’t I?

  ”Because I believe our aging faces and bodies are not caving ceilings that need to be fixed. It’s only a different kind of beauty which is not quite accepted or seen. It’s the lushness of summer heading into the the color explosion of the fall.
  IT’S A DIFFERENT KIND OF BEAUTY.
  One to be celebrated and embraced for its change.
  We all have personal preferences for the seasons, but it doesn’t negate the beauty of each.
  Its up to us, the sisterhood, to applaud one another until the rest catch up ”

  Fint va.

  Fan du är ju skitsnygg Petra, rolig och grym på allt du tar dig för, njut av livet och släng bort de där tankarna, även om jag fattar att det inte är lätt eftersom vi fungerar olika. Men så onödigt att lägga tid på ändå.

  Stor kram

  1. Men Catta, 40 är ju INGENTING! Då är det ju lätt att säga att man älskar att åldras, vid 40 hade iaf jag knappt börjat åldras öht! Jag såg stort ut som när jag var 30 när jag var 40. Inga behov att fixa till något. Men tro mig, ganska mycket smyger sig på mellan 40 och 50. Jag är 54 och ser väldigt bra ut för min ålder om jag får säga det själv, men jag ser inte ut som 40 längre. Jag gör en del av de behandlingar Petra gör (men säkerligen inte i närheten av hur många!) och det hjälper helt klart till. Samt ett sunt leverne, håller mig smal. Lite mer rimligt för mig att längta till pensionen kanske. Äntligen ledig tid för mig, men jag vill se fräsch ut även då. Och då krävs det lite fix.

 26. En ständig följeslagare i form av en inre hård kritiker kritiker eller nästintill en mobbare är fruktansvärt jobbigt och dränerandet att ha. Den är nämligen aldrig nöjd. Den tycker alltid att du är fel. Den skriker till dig att äldre och mjukare i hullet är detsamma som ful, misslyckad och olycklig. Den säger att smal, slät och ung är lika med bra, lyckad och lycklig.
  Den har så jäkla fel och den är så jäkla stark. När du försöker leva upp till mobbarens ideal flyttar den fram positionerna och ger dig nya svårare ideal att leva upp till. Du blir trött. Du känner dig tom och mer otillräcklig än någonsin. För livet går i en riktning och du går i en annan. Det ger motstånd. Inte medgång.
  Ta farväl av den där mobbaren och bjud in en inre vän att ha med dig inombords varje dag. Den som pratar till dig utifrån kärlek och tacksamhet för allt vad din underbara kropp gett och låter dig uppleva varje dag. Du är tillräcklig.

 27. Gjorde den här gryten ikväll och den var god men extremt salt och stark. Kanske har det att göra med den kreolska kryddmixen. 3 msk är ju rätt mkt. Jag tog en kreolsk kryddmix som fanns på Ica men kanske hade du en annan? Tack för receptet iaf! Lagar nästan alla dina recept😀 för jag tycker de är så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.