MISSFÖRSTÅ MIG RÄTT

.

Lite pics från tvrummet där uppe idag! Ett rum jag inte har en aaaning om hur jag vill göra med. Jag vill göra NÅGOT men vad? Kikar på nya soffor, hm, kan ju inte ha en för ljus (detta är liksom barnens soffa) och vill inte ha en dyr (som sagt barnsoffan) och den vi har är det ju inte något större fel på men vill som sagt göra nytt… Måla väggar men som sagt vet inte vilken kulör än och inte vilken matta osv osv. Får suga på den karamellen lite till för plötsligt händer det ju och man vet EXAKT hur det ska vara! Nope vill inte köpa bara för att köpa nytt.. Klickade iaf hem ett par vanliga örngott som jag tycker är så fina! Så där mjuka och gosiga och så vanliga dunkuddar i, så att man kan använda dem som riktiga myskuddar framför tv:n. (Från Garbo & Friends)

...

Sen ojojoj vad det blev upprörda tankar och åsikter efter förra inlägget bloggisar. Var inte ju faktiskt inte alls min mening och ibland så känns det som att det nog kanske vore bäst att inte skriva om några privata känslor öht? Brukar inte göra det och då så när man blottar sig liite om en dålig dag och dålig känsla så får man direkt man höra hur löjlig och utseendefixerad och olycklig och bra sorglig person man är (Fick väldigt mycket snällt också och stort tack för de hälsningarna<3). Vi vet ju att det är mängder av kvinnor (och män) som känner som jag, ibland, och varför är det så fel att göra det? Eller mer att prata om det? Ålderskris och åldersnoja eller bara en olust över att fylla ”jämnt”. 30, 40, 50. Det är mycket riktigt en galet utseendefixerad värld vi lever i och jag är ledsen att säga det men jag tänker inte strida för det motsatta och vara den som är tvärtom. De som vill och orkar ta den fighten – varsågoda. Fint att bara vara nöjd med hur man är född och hur man ser ut. Att älska ny fladdrig hud och rynkor och grått hår och ha ett fantastiskt självförtroende genom hela livet. You go girl! Ja jag tycker om att fylla år, ja jag är lycklig och nöjd och tacksam men jag tycker det inte är tvärkul att åldras! Det gör mig dock inte olycklig och det är absolut  inte något jag grubblar på non-stop men ibland så känner man ju bara att ”va f-n är det som händer”? Jag var ju nyss ung, jag hade inte de här linjerna för en månad sen osv. Ni måste väl erkänna att ni också tänker så och att dessa tankar inte är något onormalt. Jag pratar iaf om detta med ålder med mina vänner. Skojar och förfasas. Peppar och tjoar och flera är ju verkligen GALET vältränade så här i vår ålder och superduperheta (fortfarande).  Muskler, fast hud, ja jag tycker det är trevligt att ha. Även om det är suuuperfint med vackert åldrade gamla damer och Marianne Mörck är urcharmig så vill j a g inte bara släppa allt, tycker inte det är ett dugg konstigt, skamligt eller fel att försöka göra det man vill och kan göra med utsidan och med kroppen OM det gör att man mår bra. Alla gör som dom vill!

.

Sen så var det kommentarer om att jag bara hoppar på massa saker och aldrig fullföljer något och att det också var fel. Ja men jag kanske är sån? Jag kanske är en sån knäppis som får för mig att åka Vasaloppet efter att ha åkt skidor 3 ggr och som bestämmer sig efteråt för ALDRIG MER längdskidor. Eller går en intensivkurs i golf och upptäcker att det är obegripligt svårt att slå långt och rätt  och ja tvärtrist. Eller börjar rida och känner att OJ ridhushästar är ganska stissiga och läskiga och en ridlektion är ju rätt tråkig – det här var ju inte lika supernajs som när jag var ung och orädd och hade egen häst. Ja jag provar gärna på nytt och säger inte ofta nej men om det nya inte är kul eller passar mig så varför sjutton ska jag fortsätta då? (Provar gärna på maassa mer saker som jag kan börja avsky och sluta med:) Har noll prestige och noll behov att vara ”duktig” och göra något bara för att det ska se bra ut för andra.

.

Nej det är inte fult att bli äldre men det är inte fult att inte gilla det heller vissa dagar och det står jag fast vid. Inte fel  att vilja prova på nya saker och utmana sig själv! Eller sluta med något. Eller att göra sånt  med sig själv och för sig själv som man mår bra av helt enkelt<3

.

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

46 kommentarer till “MISSFÖRSTÅ MIG RÄTT

 1. Jag blev inte ett dugg upprörd men tycker att det är hemskt att det ska vara så. Vi får högre lön, bättre vård, blir mer lyssnade på om vi har ett fördelaktigt yttre och det är så skrämmande men ett faktum. Är du åldrad är du ingen mer än möjligtvis för dina nära och kära. Du själv Petra blir ju så beundrad för ditt utseende och får dagligen höra hur vacker du är. Alla vill vara som dig, alla vill bo som dig, klä sig som dig och använda samma hudvård som dig. Trots att de kanske till och med har en helt annan typ av hud!
  Undrar hur många som vill lyssna till en åldrad P (förlåt). Jag förstår dig och hur du känner!

 2. Jag måste bara säga att jag förstår dig preciiiis med åldrandet, att inte alltid tycka det är kul på olika sätt, inte konstigt alls för mig. Samma med att prova saker, hur ska man veta om man inte provat och varför fortsätta om man tycker det känns fel eller inte kul? Det är kul att prova saker! Nej man måste få lov att utrycka det man känner, alla känner, ingen är perfekt och duktig och mest korrekt hur man bör känna och tycka hela tiden. Att vara öppen om det öppnar även möjligheter för att andra ska kunna känna att det är ok att känna det man känner!

 3. Mycket bra skrivet/förklarat Petra (även om jag tycker att du inte SKA behöva förklara HELA tiden). Spot on.
  Varm kram

 4. Hei, du er bra nok, du er fin, du er , uten at jeg kjenner deg, et bra kvinnfolk. Jeg tror alle har et mer eller mindre godt forhold til det å bli eldre, sånn er det. Alle må få lov å ha meninger, men hvor ble det av kjærligheten medsøstre, til de som ikke syns alt er like bra hele tiden???Jeg blir 60 år om 2mndr. føler meg sånn ca. 35ish, har det bra og ingen ting å klage over…. men 60 !!!!!
  Kan vi bare være i litt mer love,peace&harmony mood : Kjærlighet til alle fra meg

 5. Tack för tipset om örngotten till soffan. Det blev 2 stycken Honeysuckle till nya sofforna från Sweef. Tack för en mysig blogg!

 6. Jag är ensam i mitt kompisgäng med att känna som du Petra. Man ska bara vara nöjd hela tiden! Jag fattar faktiskt inte riktigt varför. ”Nä, är du inte klok ska du göra en bukplastik. Magen är fin! Du har ju fått barn”. Ja, fast jag tycker inte att magen är fin när den hänger som en degklump som inte går att göra något åt. Och nej jag tycker inte att det var särskilt kul att se trött ut för ögonlocken hängde ner på ögonfransarna. Och nej jag kommer nog inte stå ut med att käklinjen ska sagga ihop och hänga heller. Och då gör jag något åt det. Vi är olika – så är det bara! Jag förstår dig! Inte klokt att det kan skapa så mycket negativa reaktioner när man pratar om sitt utseende. Blev själv utskälld en gång på en fest av en okänd kvinna som kallade mig för ”dum i huvudet” för att jag slappnar av i pannan, arga rynkan och kråksparkarna med jämna mellanrum. Därmed inte sagt att man ska försöka se ut som 20 igen (är 50 fyllda). Tycker t ex att Madonna ser förfärlig ut. Men man kan väl få vara sitt allra bästa jag med lite hjälp på vägen, om man nu känner för det utan att det ska bli ramaskri. Tack Petra!

  1. Men alltså, Madonna ser ju ut som 25 på de senaste bilderna =O. Hon har tappat sitt egna utseende helt, och det blir bara konstigt att se ut som 25 igen, fast även med ett helt annat ansikte?

 7. Jag blev faktiskt förvånad (även om jag inte borde bli det med tanke på att folk ääälskar att missförstå hur du menar) efter gårdagens kommentarer. Jag tyckte bara att det var utlämnande att du skrev som du skrev, och förstod precis hur du tänkte. Ibland hamnar man ju i såna dippar, det tror jag verkligen alla gör, även de som säger att de är hundra procent nöjda med vilka de är o hur de ser ut. Det handlar ju verkligen inte om att man inte gillar sitt liv eller är tacksam för det man har. Allt är inte svart eller vitt… Jag är precis som du med att gärna hoppa på saker, men sällan fullfölja. Det ser jag ändå som att man är nyfiken och har livsglädje!

 8. Hehe, de senaste 10 åren har jag gått från soffpotatis till att ha provat fäktning, redskapsgymnastik, simhopp, traillöpning, balett, sportfiske och padel. Idag springer jag lätt 10 km terräng och dansar i avancerad balettgrupp. Jag har provat mig fram och hittat min träningspassion i livet! Det hade aldrig hänt om jag inte vågat prova olika saker. You go girl!

 9. Bra skrivet Petra, håller med dig. Vi har alla rätt att känna precis hur och vad vi vill 💕

 10. Tror att många håller med dig, men att många också känner sig nedslagna av att till och med du som är närmast perfekt är missnöjd. Hur ska vi andra då känna oss. Var ska man börja, skulle behöva göra om allt. Lika bra att bara satsa på att vara hel och ren och försöka en bra person på insidan. Du verkar verkar både snäll och snygg.

  1. Ja men precis därför. Inte konstigt att känna så, men ser man så slät ut både i ansikte o mage så hur borde alla andra känna då🙈🙈

 11. Jag måste säga att man måste jobba med sitt inte. Alltså förstå mig rätt. Jag blev av med mitt liv vid 42 års ålder. Bästa mannen. Bästa barnen. Bästa jobbet jag kämpat och pluggat som ett djur för att få ( läkare). Blev sjuk för två år sedan. I autoimmun hjärninflammation, också cancer. Nu är jag jätte tjock. Pga mediciner och annat. Har ingen karriär att tala om. Sjukskriven. Gråhårig och ser ut som 60. Sover max 2-3 timmar per natt. Är hjärntrött och orkar inget. Ligger mest. Hela mitt liv är över och förstört. Kanske blir det bättre. Kanske inte. Vad vill jag säga. Jo jag uppskattade inte allt innan. Insåg inte hur skört livet kunde vara. När allt rycks ifrån dig och du inte ens får hämta andan. Då är allt i livet och en dröm att få uppleva. En vardag. Tråkiga möbler. Ålders nojja etc. Men gud vad du är fin. Och vilket magiskt liv du har och allt det du kan ge dina barn. Mina barn har ingen mamma. De är 4 och 7. Jag ligger jämt och orkar inte mycket. Kanske dör jag snart. Så är livet. Hade gett alt för en vardag. Och normal sömn. Allt.

  1. Men åh Anna, vilken vändning på livet. Känner så med dig.
   Ingen vet vad som väntar runt knuten för någon av oss. Man behöver läsa det här ibland, påminnas om tacksamheten. Oftast rusar man bara på i ekorrhjulet. Jag försöker bromsa det så mycket jag kan ..
   Det enda jag önskar dig är du blir frisk igen <3.
   När man inte har något att förlora så sök andra vägar för hjälp, det är mitt enda råd. Kanske det finns ngn alternativ behandling?
   Fel att skriva till en läkare, jag vet <3 och förlåt om du tar det fel, inte min mening.
   Stor kram till dig <3

  2. Vet inte vad jag ska säga men tack för din viktiga påminnelse och varm kram till dig Anna ❤️

  3. Anna! Saknar ord. Men kram till dig. Hoppas det vänder. Finns det vård i något annat land som är bättre? Kanske din man orkar kolla upp det. Man hör ju reklam om cancervård i Finland på radion ibland. Fy vad livet är orättvist. Man ska vara glad och tacksam för det man har. Ge inte upp hoppet. Kram igen. Kanske jätte dum kommentar. Men vad skriver man liksom, kanske detta var bättre än inget iaf. Kärlek till dig och din familj.

  4. Du har givetvis helt rätt Anna. Allt ytligt och tramsigt försvinner direkt när livet plötsligt vänder och blir outhärdligt tufft och svårt. Det kommer hända oss alla men tills det händer så förtränger man ju detta för att det är så obehagligt att tänka på. Just för att livet är skört, orättvist och helt oförutsett. Som man säger – när man är frisk önskar man tusen saker, när man är svårt sjuk bara en. Jag blir djupt berörd av din hälsning och önskar verkligen att det blir bättre. Det måste bli bättre. Tänker på dig och tänker på att vara tacksam. Varm kram Petra

 12. Tänker spontant på tv-rummet och lite mer färg. Soffan är jättefin 🙂 byt överdrag? Kanske lite rent trä-material på möbler och tavelram..lite värme i väggfärgen
  Spel eller magasin på hyllan ovanför soffan? Ngn mysbelysning?

  Ja, du kan ju det där, försökte hitta en inspobild med just kulörer, men fann ingen 😀
  Nu ska jag sova!

 13. Det är så underhållande med dessa kvinnor som förespråkar att man ska ”hitta sig själv” och fokusera på det inre – samtidigt som självkänslan uppenbarligen är så dålig att dom blir upprörda av vad andra ägnar sig åt. Känner man att man måste skriva elaka kommentarer för att nån färgar håret, opererar sig eller – gud förbjude – provar en ny sport (och dessutom inte gillar den!) så är mitt tips att stänga ner dator och fortsätta ägna sig åt aktiviteter man nu tycker är passande för en 50-åring.
  Själv tackar jag Petra för all inspo. Du är snyggare som snart 50-åring än vad jag är som 35-åring 🙂

 14. Det absolut viktigaste är att vi gör vad vi själva tycker är bäst. Ingen behöver pekpinnar om både det ena och andra. Ingen kan heller vet hur man känner inombords. Som sagt, alla gör vad dom vill. Vi kvinnor borde verkligen bli bättre på att lyfta varandra istället för att trycka ner. För min del får man både operera sig, prova nya fritidsintresse, nya outfits etc. Hade jag haft råd hade jag definitivt fixat till lite rynkor både här och där.

 15. Hej Petra

  Av alla dessa kommentarer och pekpinnar så fastnade jag vid en sak. Du skrev något i stil med att du har noll prestige i att vara duktig. Att du avbryter om du inte finner ut att den aktiviteten du hoppat på ger dig något.

  Den inställningen ger dig sådan frihet. Fantastiskt. Speciellt vi kvinnor vill vara ”duktiga flickan” och är peoplepleasers för vad! Där har du anledningen till varför folk blir så upprörda över dina handlingar och aktiviteter. Det är ren och skär avundsjuka. Avundsjuka av att inte kunna stå emot omgivningens förväntningar. Du är snygg, har en fin familj och bra med pengar utåt sett iaf och det sticker i ögonen. För min del så gratulerar jag dig och till din badass inställning.

  Så strunta i alla dessa PK människor och fortsätt vara du. Vi har så lite tid på denna jord och ingen vet när det tar slut. Varför i hela friden ska man göra som någon annan vill? Gör det du vill. Vill du köra 16 weeks of hell. Jag säger som Mia Skäringen. No more fucks to give. Jag hejar på dig.

  Kram Anna

 16. Äsch, strunta i alla elaka häxor som kommer med taskiga kommentarer. Det är din blogg och ditt liv. Du väljer själv vad du skriver om, gillar man inte kan man gå någon annanstans. Jag tror de allra flesta vill ha blandat content; fina bilder, inredning, mode, mat men också vardag och ”just nu är det inte så glamoröst”. Ger man inte det sista bidrar man bara till en ytlig värld där läsare tror att det är så ens liv ser ut. Kör på!

 17. Sån igenkänning på det du skriver, känner likadant och skäms inte för det. Önskar bara att jag var lika modig som du att prova på en massa nya saker.

 18. Personligen gläds jag åt att läsa den typ av inlägg som det förra. Orkar inte gå igenom eventuella kommentarer men förstår att folk vill vältra sig i hur känslan som du ger uttryck för är fel eftersom den skaver hos många. Jag fyller 35 senare i sommar och när jag tänker på det så får jag rå-ångest. Alla säger att jag är så ung och hejohå men det förtar inte min sorg över att livet inte blivit som jag tänkt mig vid denna ålder tex. Man kan känna massor av saker kopplat till sin ålder och är de problemfria så heja det och de människorna (precis som du säger) men för alla är det inte så.

 19. Jag uppskattar att du pratar om privata känslor och har alltid tyckt att det är bra att vädra saker, finns så många nyanser av allt, och åsikter. Som det ska vara kan jag tycka och personligen blev jag inte alls upprörd utan mer tycker det är trökigt att du känner så. Även om jag fattar att det handlade om en tillfällig formsvacka, blev lite väl onödigt i kommentarsfältet.

  Sen det där med att prova nya saker är väl hur positivt som helst, även om man inte fullföljer, kan ju göra att man upptäcker världens grej. Kanske inte första, andra eller tredje aktiviteten, utan femtioelfte, inget fel i det alls utan tvärtom ett sätt att hålla sig aktiv, alert och förhoppningsvis lycklig på 🙂
  Personligen är jag inne i en period där typ noll fritid ges åt mig och mina behov pga väldigt idrotts-aktiva barn och en man som jobbar skift, men sen när barnen står på egna ben ska jag prova en massa saker som jag längtar efter. Allt har sin tid tänker jag.

  Har ju hängt här sen starten och det är av anledningen att jag tok-gillar dig, för att använda ett av dina uttryck. Du sprider gött glitter i vardagen så jag hoppas att jag får hänga här i minst 13 år till 🙂

 20. Är 53 år och har förmaksflimmer,förstorat hjärta och läckage på en klaff och pga detta hjärtsvikt och 41 procents kapacitet på hjärtat. Så, ja, jag skulle gärna byta med dig Petra.

  1. Fast så är det ju alltid, någon annan som har det värre. Kan inte jämföra. Sämre hälsa, sämre ekonomi, sämre jobb etc.

  2. Väldigt tråkigt med hälsoproblem men vi alla måste utgå från våra egna förutsättningar. Det finns säkert en massa saker du kan göra och prova på, trots problem med hjärtat. Vi har alla våra sorgligheter som vi kanske inte pratar om. Jag har senaste åren opererats fem gånger och kommer aldrig bli bra. Men, jag vill inte byta med Petra för det. Jag vet ju inte vad hon går igenom när hon inte skriver peppande inlägg för oss att läsa.

   1. Men herregud vilken känslokall kommentar. Finns du på riktigt? Så roligt för dig att du är nöjd med ditt liv men inte behöver du trycka ner någon annan eller säga rakt ut att du inte vlll byta liv med Petra. För övrigt var det inte det det handlade om…

    1. Åh nej, nu tror jag ni missförstår eller läser in saker som inte står. Det är såklart fruktansvärt att vara sjuk och jag önskar att alla som läser här blir friska och får vara skadefria! Det jag menar är att vi inte vet vad Petra, eller någon annan, brottas med. Det kan vara bra att komma ihåg innan vi rakt av vill byta liv med någon annan. Jag skrev verkligen inte att jag är nöjd med mitt liv, tvärt om så skrev jag att jag på bara ett par år opererats flera gånger och att jag aldrig kommer bli frisk. Men för att mitt liv ska bli så bra som möjligt måste jag utgå från mig och göra allt jag kan för att resten av min tid blir så bra som möjligt. Att längta till den lilla lilla del av Petras liv som hon visar upp offentligt, istället för att inspireras av den, skulle iaf göra mig väldigt ledsen och frustrerad. Men jag slutar där, ni som vill läsa in elakheter kommer alltid göra det. Och ja, jag finns på riktigt. Hyfsat allvarligt sjuk dessutom.

 21. Kom igen Petra! Så är så himla snygg! Finns inget som är snyggare och sexigare än lite äldre ladies som tar hand om sig själva. Kram💙

 22. Have you heard of Face Yoga? On YouTube are some exercises. I try this to have less lines. I also use Retinol, hyaluron and vitamin C from „the ordinary„ I think its good.

 23. Jag är 54 år och känner mig snyggare och coolare än nånsin. Jag behöver inte vara den söta 25-åriga fnittriga tjejen mera, jag är en vuxen kvinna med PONDUS. Inte tantig, men trygg i mig själv, behöver inte pleasa nån. Har aldrig mått så bra, och nej, är varken rynkfri eller speciellt smal men mår bra både inombords och ”utombords”. Vill inte ge några andra råd än att försöka hitta tryggheten och njuta där man är här och nu.

Comments are closed.