PLUS MED PANDEMIN

REKLAM/ANNONSLÄNK LINDEX

.

Den här veckan är Moje hemma och det är inte för att han är sjuk utan för att såå himla många är sjuka på förskolan. Alltså de går verkligen på knäna just nu och vi fick brev, som många andra föräldrar, där de önskade (bad) att vi ska hålla vårt barn hemma. Som tur är så kan jag ju faktiskt styra och välja själv som egen företagare så det var ju inga problem för oss men jag tänker på alla andra som inte har den möjligheten. Tuffa tider för många och hela tiden kommer det något nytt som vi får förhålla oss till och man önskar ju bara att allt detta kan ta sluuut någon gång! Tänk om man vetat för 2 år sedan hur otroligt länge det skulle ta innan den här pandemin var över..

.

.

.

Inget ont som inte har något gott med sig som man brukar säga och jag måste nog säga att jag tycker vi blivit ännu mer sammansvetsade och nära varandra som familj under Covid? Särskilt med de stora barnen, de har ju inte kunnat leva vanligt ungdomsliv och då har man som föräldrar inte behövt oroa sig för massa sena nätter och fester och resor osv på samma sätt. Trist för dem så klart  men ja rätt skönt för en hönsmamma! Har ni tyckt att något blivit bättre under pandemin kanske? Om man ska fokusera på det positiva här:)

.

.

.

Skaffat en sån galet skön ny jumpsuit i sweatermaterial förresten att mysa i hemma! Ja det är ju också en bra grej, loungemodet som kom till följd av allt. Sweatertyg, hoodies, tights, stickat, rockar och kepsar. (Kommer nog aldrig släppa det)

.

.

Nu ska plinga H här och be honom köpa med sig pizza hem! Har varit några dagar med galet lite sömn (storm och fullmåne och stökig femåring och ja allt) så jag är såå sugen på 1. Slippa laga mat. 2 Mumsa något riktigt energirikt och flottGOTT. Min bästa pizza är antingen Q-formaggi eller Gorgonzola eller Balanzone eller Tropicana (Ni vet den med banan, ananas och curry.  Så massa pizzasallad till. Mmmm:)

.

.

Ha nu en fin torsdagskväll godingar!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “PLUS MED PANDEMIN

 1. Nu när det gått en tid är jag ändå glad att jag blev uppsagd pga arbetsbrist, och förstås fick ett nytt jobb. En tanke om att byta hade funnits ett tag men jag kom aldrig till skott. Visst hade det kanske varit bättre att få välja själv men som jag har vuxit med allt det nya.

 2. Tycker absolut inget varit bra med pandemin. 2020 firade vi både jul och nyår själva, träffade inte ens barn och barnbarn förutom några grilltillfällen utomhus. Inga kramar, vilket som tur är lättat något. Är trippelvaccinerad, känner mig inte lika rädd om jag skulle bli smittad. På jobbet har vi munskyddstvång (förutom i eget kontor). Nej pandemin har inte fört med sig något positivt alls.

 3. För mig som har ett jobb där jag ska åka runt till massor av ställen för att träffa kunder och ha avstämningar med och har haft en osunt hög stressnivå så kanske pandemin räddade mig från att gå i väggen. Nu sköter jag de flesta kundmöten via Teams, många gånger blir detta effektivare, även om det också kan vara tråkigt att inte få träffas fysiskt.

 4. Positivt är att vi börjat hänga mycket med grannar och kompisars föräldrar. Många nya vänner helt enkelt. 🙂 Och så skönt att kunna ta några glas vin båda föräldrarna och sen bara traska några minuter hem med barnen senare på kvällen.
  Arbeta hemma är dock riktigt trist i längden (fast liiiite skönt med lugnet).

 5. Positivt att en ensamvarg som jag njuter av att det blir lugnare i det sociala. Finns ingen förväntan på ngt. Jag blev av m jobbet och det var hemskt. Men nu har jag funnit en ny arbetsplats som känns fantastisk 🥰
  Var också på väg bort, men hade hellre valt själv.
  För mig personligen har jag inget direkt negativt runt allt det här. Jag fick 1 år och 4 månader ”ledigt”.
  Men jag lider med företag som går omkull, sjukvården och alla som förlorat anhöriga och de som fått gå vidare alldeles för tidigt 😪

 6. Det absolut mest positiva med pandemin är att jag får jobba hemifrån. Älskar det! Trodde aldrig att jag skulle gilla det men jag trivs såå bra med att sitta hemma. Ser inte alls fram emot att gå tillbaka till kontoret.

  Trivs absolut bra på kontoret och väldigt bra med det sociala men jag sparar så mycket tid som jag kan lägga på träning, promenader med hunden etc. Jag kan börja jobba tidigt och sluta tidigt. Och att kunna vara hemma när dottern kommer hem från skolan, det är mysigt att sitta ner en liten stund och prata om hur dagen har varit.

 7. Positivt med pandemin är som du säger, mer familjetid och vi har dragit ned på aktiviteter etc. Så kör överlag ett lugnare tempo numer.
  Utöver det har allt varit negativt med pandemin, sämre ekonomi pga nedskärningar på jobbet. Inte träffade familjen på två år pga vi bor utomlands och inte kunnat resa fritt. Vi har haft kraftiga lockdowns ett antal gånger och är inne i en just nu. Tack och lov får vi röra oss rätt så fritt nu och kan leva på rätt ok ändå.
  Relationen med min son är oerhört ansträngd efter alla omgångar av hemskola med allt vad det innebär. Han saknar sina kompisar och sina fritidsaktiviteter. Jag är lärare, mattant, städerska, fotbollsmålvakt på dagarna.
  Stubinen är kort just nu 😁
  Så nja, pandemin har inte direkt fört med sig så mycket positivt hittills måste jag faktiskt ändå säga.

 8. Har väl aldrig haft så mycket att göra på jobbet, som nu, under pandemitiden.. Större Livsmedelsbutik, och träffar hundratals människor varje dag. Ett under att man fortfarande står på benen..
  Apropå pizza.. Var köper jag stans bästa/godaste pizza? Brukar bli Toscana eller Ibbes, men nu har de bytt ägare på Ibbes, så det är inte detsamma längre..
  Njut helgen!

 9. Instämmer helt Petra att vi i familjen har svetsats samman. Jag har barn i samma ålder som dina stora och känner igen mig i det du skriver.
  Trevlig helg!

 10. Jag jobbar som sjuksköterska och det enda som varit positivt är väl att jag kunnat spara massor med pengar tack vare alla extraskift jag jobbat de senaste två åren! 😉
  När hela samhället rustade ner och folk jobbade hemifrån och hade tid att umgås så blev jag och min man ”tvingade” att jobba mer än någonsin. Tufft många gånger med 6 dagar arbetsveckor under så lång tid, men vi är å andra sidan oerhört tacksamma att ha ett jobb att gå till.

Comments are closed.