BLEV M A M M A DEN 30/1

.

Idag, denna tokstormiga söndag då det blåser så man tror att hela taket ska flyga iväg (en del av skorstenen gjorde faktiskt det!?) är det ju den 30/1 och det är det datumet som jag blev en Mammi. Blev någon ny och en sån som aldrig någonsin mer skulle tänka på mig själv i första hand och som aldrig någonsin skulle kunna slappna av helt någon längre tid. På ett par minuter (det var kejsarsnitt) så vändes hela världen upp och ner och jag blev vuxen på riktigt och en våg av evighetslångt ansvar och ändlös kärlek sköljde över mig. Min lilla sockersöta monchichi (Trulle såg precis ut som en sån) som var så go och solbrun och med brun kalufs, liten uppnäsa och stora allvarliga ögon.

 

År det var januari och iskallt och jag var livrädd den första tiden för, ja typ allt. Och min första skatt var ingen peace-of-cake- första-bebis direkt. Nejnejnej. Det var kolik och det var skrik, det var reflux och amning som inte fungerade alls pga fel sugteknik. Sen kom det värsta, ”bråcket”,  som vi själva skulle massera tillbaka som nyblivna föräldrar (tarm som stack ut ur bukväggen genom ett hål och som man skulle massera tillbaka in i skrikande stackars pytteliten bebis flera ggr om dygnet) Så blev det operation av 4 veckor gammal bebis. Inlindad i fetvadd från topp  till tå och väntan utanför salen var hemsk (de brukar ju inte söva såna små barn) Ja jag var en nybliven lycklig men rätt skärrad  mamma..

.

.

.

Och idag fyller monchichin 21 år! Hurra!!!! Hurra för honom och hurra för mig<3 Blev mysfrukost i matsalen med choklkladdkaka istället för vanlig tårta (det önskades) och presenter.

.

.

Så denna söndag firar vi här i Småstaden! Jag hoppas ni får en riktigt fin dag snyggingar<3

.

.

KRAM

.

.

.

8 kommentarer till “BLEV M A M M A DEN 30/1

  1. Hej bästa Petra!
    Jag blir alltid så inspirerad av dina fina dukningar. Love them! Jag undrar vart du hittat de ovala faten med högra handtag, som du har bl. a. äggröra i? Vore tacksam för tips! Ha en fin dag/Johanna

  2. Så fint och kärleksfullt skrivet. Tänk vad livet förändras den dagen den lille monchicin eller lilla trollungen kommer till världen. En sån totalt villkorslös kärlek, det går inte att föreställa sig innan. Och hur stora de än blir så är de fortfarande ens lille_a baby någonstans. Stort grattis till både son och mamma💗

  3. Stort grattis till Trulle🎉 Jag som tycker det är så kul med gamla kort, vore jättekul att se lite kort på dig och barnen💞
    Hoppas ni haft en fantastisk dag🌟

  4. Åh ja det går inte att förstå förens man upplevt det tror jag. Är på första året som mamma just nu. Hela livet och ens känslor förnedras TOTALT. Kärlek, rädsla och oro!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg