RÅN PÅ LOLO´S SKOLA IDAG

.

Ledsen bloggisar, jag skulle skriva om annat trevligare idag men det har varit något som tog fokus. På Lolo´s gymnasium, en trappa ner från där Lolo´s klass satt och hade lektion, rycktes klassrumsdörren plötsligt upp i eftermiddags och maskerade män sprang in och hotade ungdomar och personal med knivar. De tog datorerna och sprang iväg  och lämnade en klass i total chock. Hela skolan är chockad och elever och personal skakade och nu ska jag pyssla om lilla Loloskruttan här. Som TUR var så blev ingen skadad i skolan men att det ens är möjligt att sånt här sker? Väpnat rån. Mitt på dan. På en skola. Man blir ju mörkrädd.

.

KRAM

.

.

21 kommentarer till “RÅN PÅ LOLO´S SKOLA IDAG

  1. Läste om det där i Aftonbladet men hade inget tanken på att det kunde vara Lolos klass. Måste ha varit en fruktansvärt händelse. Stackare. Bra att hon har en mamma som vet hur man tar hand om sina små skruttar. Men för jävligt att något sådant ska kunna hända. I skolan, mitt på dagen. På ett ställe man tror ska vara ganska säkert.

  2. Hur kommer man ens på tanken!
    Tack för bild på min drömsoffa som jag önskade 🙂

  3. Så hemskt. Vi lever i ett parallellt samhälle. Så tydligt nu. Det är tyvärr så lätt att begå brott i Sverige och slippa ifrån några nämnvärda straff. Att det lönar sig mer att begå brott än att ta något lågavlönat jobb.

    Men det absolut värsta är att respekten för andras liv är helt borta. De bryr sig helt enkelt inte om andra.

  4. Hörde om det på nyheterna, helt ofattbart, usch så fruktansvärt att det finns människor som kan ta så vansinniga beslut.
    Kram

  5. En sådan grej hade inte hänt för ett antal år sedan, mycket har förändrats i vårt land.
    För jäkligt rent ut sagt 😡 och det är detta samhälle vi har fått tyvärr.
    Det är vi själva som röstat i vårt land & det har fört med sig mycket.
    Tryggheten som försvann…. 😢
    Ta hand om din fina dotter & varma tankar till de som drabbades av detta hemska🙏

    1. jag gick på gymnasiet i Västerås 2001-2003 och då hade vi en ”tekniker” som kom och skruvade ner projektorn i taket under pågående lektion. Fast han var ju inte tekniker och projektorn var intre trasig…..så rån har skett i skolan även ”förr i världen” oavsett vilka som suttit i riksdagen.

      1. Fast det är väl ändå skillnad mellan en tjuv och rånare som hotar ungdomar med kniv.

      2. Låter iofs mer som stöld än rån… inte för att det är ok det heller, men det är ändå stor skillnad på att hota människor med vapen.

      3. 2001-2003 hade dessa människor tagit sig till Sverige så det var inga uppgifter som hjälpte diskussionen.

        1. ”Dessa människor”? Har du uppgifter om vem som utförde rånet/stölden, kontakta genast polisen!

      4. Här kom det för ett antal år sedan in två killar på ett äldreboende och tog med sig tv:n som de äldre satt och tittade på i samlingsrummet en eftermiddag…..man undrar ju…

  6. Så fruktansvärt! Våldet i Sverige har alltså blivit så hänsynslöst så att man går in i skolor där oskyldiga oskyddade elever och personal befinner sig. Skrämmande!

  7. Nämen fy va otäckt..i en skola?! Det jävliga är ju att de tar bort en grundtrygghet i den som drabbas. Vart det än sker. Gärningsmännen tänker aldrig så långt..straffet skulle vara att få jobba med drabbade människor. Få se vad man orsakat.
    Kram

  8. Man får som man röstar.
    Detta samt alla rån i grupp när man tar märkeskläder från unga, våldtäkter i grupp. Ingen kan säga att sådant förekom frekvent för 10 år sen. Den som gör det blundar totalt.
    Vi bygger pararellsamhällen. Kolla på Tjära Ängar ex på uppdrag granskning. Varför bor inga politker i sådana områden…. Hm…..nä just det. Det kryper närmare nu o ingen går säker men sent ska syndaren vakna….tyvärr

    1. Precis så! Man får vad man röstar och nu ser vi resultatet. Det är inte svårare än så!

  9. Vad får ”ungdomar” att ta sig in i en fullsatt gymnasieskola och tvinga till sig 25 st PC/iPads , värda ca 75000 för att sedan omsätta dem för i bästa fall kanske 25000 på den svarta marknaden ?? ………i Sverige !!! Droger, oansvariga föräldrar eller bakgrund ?🤨

    1. Det är en kombination av de alternativen du nämner.. Tyvärr finns det ingen respekt och medmänsklighet längre… Straffen är nästintill obefintliga därför tar man den risken helt enkelt.

  10. Så vidrigt. Tror på utbildning av vilka grundläggande värderingar vi vill fortsätta ha i vårt land. Utbildning för både de föräldrar och barn som inte förstått dem.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg