MATSALSPANEL & FÄRG

En sak som faktiskt blev väldans bra vid senaste renoveringen är ju panelerna som snickarna fixade i matsalen! Vår matsal och den delen är ju tillbyggd på 50 talet och trots att de då satte in riktiga fina fönster med äkta dubbel spröjs (thank god) som matchade de andra ursprungliga från trettiotalet och exakt likadan fiskbensparkett som den i gamla delen osv så känns det rummet ändå inte lika ”genuin”. Taket är ju i målad betong tex och inte vävspänt och vi kunde inte fixa elemntskydd här pga annorlunda djupa fönstersmygar med fönsterbrädor i sten och bredare element. Men när panelerna kom upp så blev det genast ett varmare & härligare rum!  (Jag har låtit lackera mitt Tati-sidebord i samma nyans som väggen så att det smälter in. På har jag mitt vita Royal Copenhagenporslin som jag brukar servera med härinne)

..

.

..

Vardagsrummet och ”salongen” skymtar bakom väggen i matsalen (som alltså en gång i tiden var en yttervägg) Hur gör man då sån här panel? Rätt enkelt tror jag egentligen, om man har en bra såg och en korslinjelaser. Det är en del att mäta så att rutorna blir exakta och raka. Sen är det väl bara att spika/limma:) (Tavla av duktiga Nick Alm)

..

..

.

Jag ville ha en hög panel som gick nästan ända upp i tak. Vi har ju så mycket dörrar och fönster och öppningar i detta rum så det fick inte bli för ”fjussigt”.

.

Färgen på väggarna heter HoP No Filter och är den bästa jag brutit fram genom Nordsjö tycker jag. Den kan gå från greige till svagt skimrande pastelligt puder till beige beroende på hur solen skiner (Men aldrig åt det blå, gröna eller gula) Passar riktigt fint ihop med tex nude, valnöt, aprikos och crèmevitt trots att den är hyfsat sval.

.

.

.

Annars då? Ja kära bloggisar, de senaste dagarna har ju varit rätt hemska med megapms & migränattacker non-stop. Dricker massa latte (tycker det hjälper?) sprayar mina zomig nasal och äter saltgurka och sura godisar (syrligt och surthjälper mig också vid huvudvärk) Väldigt tacksam för alla era tips om pms/pmds häromdagen! Tänk att ni är så goa och tänk att vi är SÅ många tjejer som lider av den här dreten. Fy. Men jag ska minsann söka proffshjälp nu jag med, orkar inte längre att ca 10 dagar varje månad ska avsättas till att må blä plus att blöda mängder:/

.

.

Ha nu en fortsatt fin lill-lördag godingar!

.

.

KRAM

.

.

.

10 kommentarer till “MATSALSPANEL & FÄRG

  1. Hej, jag är 45 år och har kommit i tidigt klimakterium med vidriga blödningar med järnbrist som följd. Jag kontaktade min gynekolog som utförde en värmebehandling av livmodern. Man är under halvnarkos och de för in som en stav som fälls ut i livmodern under ca 90 sekunder. Blodkärlen bränns/strålas på nåt sätt och mensen försvinner helt el avtar kraftigt. Jag har nu varit helt mensfri (fatta lyckan!!), det är 4 mån sedan nu och kommer det att hålla i sig har jag vunnit vinstlotten 🙏🏻🤩

    Kan starkt rekommenderas, detta då det är ett enkelt ingrepp istället för att plocka ur livmodern. Äggstockarna vill man ju ha kvar pga de bra hormonerna de ger oss kvinnor. Allt gott till dig och din familj 😊 //Bonnie

    1. Jag gjorde samma för två år sedan och det har lite räddat mitt liv! Kan till och med lämna blod igen! NovaSure heter det!

    2. Jag vet inte vad dom gjorde åt mina blödningar en gång i tiden men jag var sängliggande i värk och blödningar 1 v av 4 efter mitt andra barn. När jag nyss fyllt 30 sövde dom mig och gjorde nått (kanske skrapning?) Och har varken haft värk eller blödningar på 14 år! Helt galet skönt. Så det finns olika hjälp att få. Sök. Hade det varit ett manligt problem hade det varit botat för länge sen!

  2. Hej Petra! Lider med dig. Hoppas du får vård som hjälper.
    En helt annan fråga: vart hittar jag den fina krukan (som ser ut som ett fröhus) som du har på Tatibordet? Krya/Johanna

  3. Bra att du tar hjälp nu 🥰 du får berätta hur det går och hur du mår, om du vill ❤

  4. Mitt tips är mini p-piller – Cerazette kallas för ett gestagent p‑piller. I motsats till kombinerade p-piller så innehåller dessa inte något östrogen som komplement till gestagenet. Har gett 100% graviditetsskydd för mig samtidigt som jag aldrig har blödning – helt underbar kombo. Började äta dessa efter andra/sista barnet.

  5. Måste tipsa om att det inte är alltför krångligt att bygga egna elementskydd! Gör oerhört stor skillnad. Mina är hemsnickrade av list, ben och rotting. Alltsammans vitmålat/sprayat. Så värt!! Antar man även kan göra med ”stänger”.

    https://www.google.com/search?q=elementskydd+rotting&rlz=1C1CHZN_enSE952SE952&sxsrf=APq-WBv37odiaqX0S7vSmUoSsJkxfHwRWw:1644505911985&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjSxtv1tfX1AhWOrYsKHaB1CkEQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1280&bih=577&dpr=1.5#imgrc=y5YURiQNLSPX_M

    Krya på dig och ta hand om Lolo, fruktansvärd händelse!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg