SVINDLARE

.

Ååååå äntligen kom en serie som har allt! Allt som man gillar – spänning, lyx, snygga miljöer, intriger, svek, mode, New York och så är den dessutom baserad på en sann historia. Inventing Anna heter serien som hade premiär för några dagar sedan på Netflix och som jag nu verkligen plöjer avsnitt av. Fantastiska Julia Garner (Ozark) spelar Anna Delvey (egentligen heter hon Anna Sorokin) som är en  rysk tjej på 25 år som flyttar till New York och som sen låtsas vara en megaförmögen tysk arvtagerska och svindlar och lurar societet och överklass och investerare och lyxhotell sov som om det vore det mest naturliga i världen! SÅ fascinerande story och s å bra gjord cool serie. SE DEN (Anna Sorokin sitter just nu i häkte i New York och Netflix betalade henne 320 000 dollar för rättigheterna till den här berättelsen..)

.

..

 

.

Svindlare och lurendrejeri är visst vårens grej! På Netflix finns ju även dokumentären om  professionella och hårt arbetande heltidsbedragaren Simon Levier som lurar flera tjejer att ta lån på gigantiska summor för att finansiera sitt extrema lyxliv. Ni har kanske  redan hört talas om den (känns som alla pratar om den nu) men om inte så är den storyn också helt fascinerande och filmen sevärd. Nej allt är verkligen inte alltid som man tror men kan ju inte låta bli att ändå beundra dessa charmiga svindlare som ju lyckas lura folk s å bra och på så stora summor?

.

.

.
 .

.

Serien Inventing Anna hittar ni här och filmen Tindlersvindlaren här

.

.

Hur är det med er bloggisar, har ni blivit riktigt lurad på pengar någon gång? (Jag har ju blivit skimmad i kassan på barnavdelningen på Bloomingdales New York en gång på 25 k men jag tror att det är enda gången)

.

.

Nu – åka till Ica och storhandla!

.

.

KRAM

.

.

.

22 kommentarer till “SVINDLARE

 1. Har sett tindersvindlaren och kollar nu på Anna… Har svårt att beundra svindlare.. de sårar och skadar så många människor, fattiga, stabil inkomst som rika . även om de är rika så förtjänar man inte sveket om man själv inte är en svindlare.

 2. Beundra vet jag inte om jag gör. Fascinerad av tillvägagångssättet kanske. Nu tror jag att han försöker på flera tusentals innan han lyckas med en ny. Så jag är lika förundrad över offren, jag tror att de som råkar illa ut är en speciell typ av människor och säkerligen måste man även vara i ett speciellt sinnestillstånd (tex väldigt kär, naiv, överdrivet positiv etc). Tror inte alls att han kan lura vem som helst.

  Sista tjejen gjorde ju lite rätt iaf hon blev förbannad. Hade varit lite kul om någon kunde svindla svindlaren…

 3. Nja, nu tror jag ditt ordval blev ganska fel! Och vad jag förstår så jobbar din man inom bank, om så är fallet, fråga honom om hur ”beundransvärt” han tycker det är.
  Läcker miljö, ja, men det förtas liksom av storyn…

  1. Ja det är angeläget att Petra reder ut detta med sin man snarast. Herregud, om han jobbar på bank och hon beundrar svindlare, kan inte bli nåt fredagsmys innan detta är utrett. Skandal!

   1. Ja, detta måste redas ut! Och jag känner att jag som jobbar inom finans vill ha en förklaring. Helst nu! Och en ursäkt! Kanske till och med två!

  1. Skriver man så till en annan människa? Det är fullt möjligt att ifrågasätta och samtidigt vara trevlig, till exempel som Åsa K här nedanför gör.

  2. Ewa, vilken låg nivå på din kommentar. Är själv lärare & lär ut argumentering på mina lektioner. Du verkar mest haft håltimmar i skolan! Ha en underbar kväll med dina nära. Men tänk efter innan du öppnar munnen så att du inte sårar någon…

 4. Hela ditt inlägg är symptom på det sjuka i vårt samhälle. Så länge brottslingar beundras finns det liksom ingen chans att få bukt med kriminaliteten. Såklart att man kan råna en hel skolklass på datorer eller lura till sig miljoner eller skjuta sin fiende så länge som man mest får feta Netflixkontrakt och beundran. Om man impar till och med på femtioåringar, hur mycket cred får man inte då i andra sammanhang?

 5. Ja, ve den som skriver ”fel” ord på denna webplats… då bryter stormen ut…suck… stackars bloggerska…

 6. Oj, är det PK-mobben som har fredagsfeeling igen? Vad tittar ni på om kvällarna? För man kan väl inte tycka att t.ex drama är bra? Ha fredagsmys genom att titta på någon annans elände, fy! Thrillers och mord och sånt, inte heller PK att tycka om sånt. Är det På spåret som gäller? Själv kommer vi absolut kolla svindlarserien, tack för tipset!😘

  1. Man får titta på precis vad man vill. Men att beundra dessa människor som svindlar och sårar låter helt galet.

 7. Jag kan bara säga tusen tack! Inventing Anna, jag fastnade i den serien med en gång! Älskar sådana serier så sjukt spännande och så bra.. ha en fin fredag 💕

 8. Är inte din yngsta dotter väldigt lik, eller många drag som påminner om denna vackra skådespelerska. Utseende mässigt😊

 9. Men snälla rara människor!

  Är det sunda förnuftet utfluget? Tror verkligen inte att Petra beundrar utan snarare fascineras av deras beteende just för att det är så avvikande. Intressant är ett annat ord. Likväl man fascineras av mördare mm innebär väl inte att man själv skulle mörda aka svindla. Utan det bakomliggande beteendet. Att det fungerar. Intresserad är ett annat ord. Att man sen lider med alla offer står väl knappats inte i motsats till varandra.

 10. Såg Tindersvindlaren för några helger sen och fy vilken, människa, alltså! Ändå fascinerande på ett knäppt sätt att han lyckas lura och dupera för tjejer utan att försäga sig. Sedan att han världens skitstövel som gjort så går ju inte att sticka under stol med.

 11. Man slutar aldrig förvånas. Ni som stör er så mycket, välj någon annan blogg. Och om ni mår så dåligt att ni måste kasta er på tangentbordet och hacka ner era spydiga elaka kommentarer, sök hjälp.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg